normal doğum yapanlar

doktora gitmişsindir dimi,muhakkak başta bende de vardı gerçi biz biraz acele edip 20. Gün ilişkiye girmiştik ama :) bende dikişin başladığı yerde yeni doku oluşmuş doktor çok rahatsız ediyorsa gümüş nikratla yakalım ama zamanla rahatlarsın dedi. Yaktırmadım 2 aya geçti ama senin baya olmuş. Çok geçmiş,olsun.
doktora gitmişsindir dimi,muhakkak başta bende de vardı gerçi biz biraz acele edip 20. Gün ilişkiye girmiştik ama :) bende dikişin başladığı yerde yeni doku oluşmuş doktor çok rahatsız ediyorsa gümüş nikratla yakalım ama zamanla rahatlarsın dedi. Yaktırmadım 2 aya geçti ama senin baya olmuş. Çok geçmiş,olsun.
doğum sonrası dikiş yerlerinde hassasiyet acı ve ağrı bazı kadınlarda görebiliriilir. .özellikle kullanılan dikişler tam olarak eriyemeyebilir. daha doğrusu dikişlere karşı vücudun bir reaksiyonu olabilir. burada hassasiyet bazen şişme bile hissedebilirsiniz. öncelikle enfeksiyon varlığı araştırılmalı ardından şikayetler geçmezse eski dikiş yerlerinin çıkarılması gerekebilir. dr.aslıalay

hanımlar merhaba, ben evlenmeden önce bile normal doğumu destekleyen birisiydim, şu an hamileyim ancak normal doğumda kesik atılması durumu beni çok endişelendiriyor.sonrasında iyileşmesi problemli olanlar oluyormuş.iyileşme olsa bile orası eğri kaynadığı için eşiyle cinsel problem yaşayanlar oluyormuş. normal doğum yapan bayanlar bi aydınlatabilirler mi lütfen?

Tam iki ayda anca duzeldim bende normal dogum diye inat edenlerdenim ve en iyisinin bu olduğunu biliyorum ama dogum esnasında ileri düzeye ulaşan hemoroid yüzünden dikislerin iyilesmesi de gecikti birinin tedavisi kuru tutmak birinin sıcak suya oturmak olunca durum böyle oldu.dikis yerim hala aciyor et toplanmış gibi ama sezaryen olsam hiç dayanamadım.hemoroid için de doktor ameliyat dedi ama kararsizim
doğum sonrası bağışıklık sistemi oldukça düşük olmakta. en ufak bir enfeksiyon ciddi sorunlara yol açmakta. ama 48 gün sonra artık vajınadaki dikişler iyileşmiş olmalı ve ödem azalmalı. eklenen şikayetler dış kaynaklı bir enfeksiyon nedeni ile olabilir. dr.aslıalay

Kızlar merhaba..bundan 3.5 ay önce burada hemen hemen bütün doğum hikayelerini ezberlemiştim ama herkesinki farklı oluyor gerçekten de..36 haftalık gebe iken doktorum 2 cm açılma olduğunu söyledi bebeğimin biraz daha kilo alması için bol bol yatıp dinmenmem gerekiyordu öyle de yaptım..38. Haftam bitmek üzereyken kontrole gittim doktor muayene ettiğinde açılmam 5 cm olmuştu ve hiçbir Ağrım sancım yoktu bebeğin kalp atışlarını da beğenmediği için doğuma alacağını söyledi..ben daha ne olduğunu anlamadan suni sancı verildi sanırım saat sabah 11 e doğru falan..hala bişey hissetmiyordum sonra doktor suyumu patlattı işte o Zaman sancım başladı epidural istedim ama o takılana kadar açılmam 7 cm olmuştu zaten..saat 14.45 de doğumhaneye çıktım ve 15.33 de kızımı kucağıma aldım..tam 45 dk boyunca ıkındım çünkü doğum yolumda kemikler varmış doğum esnasında onlar açılsa da beni onlar çok zorlamış..ertesi gün öğlen çıktım evime geldim 4 dikişim ve ayıptır söylemesi hemoraidim vardı..iyileşmesi 1 ay sürdü.. Doğumda zorlandığım için kuyruk sokumumda ağrı kaldı o da 2 ay sürdü..bunlarla uğraşırken bebeğimi oturup emzirmeye çalıştığım ve sabah ezanında ağladığım geceler de var tabi..şimdi melek gibi uyuyan kızıma bakıp "iyki doğurdum yine olsa yine yapardım Can'ım pahasına bile olsa" diyorum..velhasıl buradaki tüm doğum hikayelerini okuyarak bikaçtane de doğum videosu izleyerek doğuma gittim ama o an hiçbiri aklınıza gelmeyecek o yüzden hiç düşünmeyin..Rabbim tüm bebiş bekleyenleri bir avazda kurtarsın

hemoroid için bir süre daha beklemenizde fayda var(tromboze dediğimiz durum yoksa) doğum sonrası kan akımının azalması ile hemoroidlerde geçebiliyor.draslıalay
hanımlar merhaba, ben evlenmeden önce bile normal doğumu destekleyen birisiydim, şu an hamileyim ancak normal doğumda kesik atılması durumu beni çok endişelendiriyor.sonrasında iyileşmesi problemli olanlar oluyormuş.iyileşme olsa bile orası eğri kaynadığı için eşiyle cinsel problem yaşayanlar oluyormuş. normal doğum yapan bayanlar bi aydınlatabilirler mi lütfen?
öncelikle doğumun normal olabileceğini veya başka bir alternatifininiz olmadığını düşünün . yani doğum=normal doğum , ancak bebekle ilgili veya anne ile ilgili en ufak bir sorunda tabiki doğum şekli değişebilir. amaç sağlıklı anne sağlıklı bebek. son yıllarda epizyotomi denilen kesi rutin olarak uygulamıyoruz. sadece gerekli durumlarda. eğer epizyotomi uygun dikilir ve dokular karşılıklı gelir doğum sonrası enfeksiyon olmaz ise iyileşme çok hızlı olur. ve sonuç güzeldir. doğum sonrası cinsel ilişkide sorun yaşamazsınız. dr.aslı alay

Fatma ana eli otuyla 1,5 saatte 4 cm açılmam oldu ve öyle abartı bi sancı değildi hemen epidural anestezi yaptılar ve 5 6 saatte yaptım doğumumu. Mucizevi bi ot

spiral doğumun hemen ardındanki genelde tercih etmeyiz veya 40 gün sonr atakılabilir. özellikle sezaryan doğum yapan kadınlarda adeti beklemek spiral takımı için daha iyi olur. çünkü rahim ağzı açılmakta ve spiral daha rahat yerleşebilmektedir. normal doğum yapan annelerde ise 40 gün sonra takılabilir. dr.aslı alay

6 haftalık hamileyim ama şimdiden doğum korkusu sardı. Evliliğimin ilk zamanlarında vajinismus problemim vardı. Allaha şükür atlattım onu tedavi ile ama şimdi biraz doğum korkusu başladı.
Arkadaşlar daha önca vajinismus yaşayıp normal doğum yapan var mı aranızda?

İlk önce bünyeye göre değişiyor bence sonrada doktor hemşire vs. İlgisine ve sana son derece yardımcıl yaklaşmasına göre... Bence doğum sırasında seninle gerçekten ilgili insanlar olsun yanında çok kolaylaşıcaktır herşey sonrası bünyene kalmış bir durum.
Benimde birazcık zorlu bir normal doğumum oldu herşey çok iyi gidiyordu sadece ebe içimi temizlemeyi unutup dikiş attı sonrasında faredip o dikişleri patlatıp temizliği yaptı sonrasnda genel anesteziyle tekrar dikildi geri kalan herşey çok güzel geçmişti..

Merhaba canım benim Hikayem 1 gün öncesinden nişanim geldi arkadaşıma anlattım ısrarı ile hastaneye gittim açıklık varmı diye muayene ettiler yok dediler nts ye girdim şiddetli sancı var doğumun başlamış dediler acil yatış verdiler Nts ye bağlı şekilde 3 saat bekledim hemşire geliyor kontrole açıklık yok diyor madem açıklık yok niye bekletiyorsunuz işin ilginci hiç ağrım da yoktu en sonunda dayanamadım benim ağrım yok ben çıkınca dedim bütün sorumlulukları alırsan çıkabilirsin ama doğumun başladı dediler ben yok ağrım açıklıkta yokmuş niye bekliyorum dedim kagit imzalattılar hastaneden çıktım gece 1 gibi eve geldim bir anda yavaş yavaş ağrılar oluşmaya başladı ama dayanılmaz gibi değil 8 saate yakın ağrı çektim aklında bulunsun ağrı olduğun derin nefes al ver çok işe yarıyor kayinvalidem ısrar etti hastaneye gidelim diye ben evde doğurcam dedim neyse en sonunda hastaneye gittim ağrım şiddetlenmeye başladı nts ye tekrar bağladılar yine muayene ettiler 3 santim acilma var dediler son 2 saat şiddeti arttı gelen giden parmaklıyor derin nefes almaya devam ettim çok ağrı bastırinca ikinmaya başladım çok fena tuvaletim geldi nts altını çıkardım gizlice tuvalete gittim çünkü doktora sorduğumda gidemez çocuk asagida dedi kim dinler neyse gittim nts nin sesini de kestim dolabın içine saklanarak sancı çektim uzanInca ağrım çok olduğundan comelip ağrı çekmek daha cazip geldi doktor beni o halde görünce bağırdı tabi tekrar muayeneye yeterince açılma var dedi doğuma girdim 2 kuvvetli ikinmayla 5 dakika sürmeden doğum yaptım

Canım korkma korkulacak gerçekten bişey yok bebeğini kucağına aldığında herseyi unutuyorsun inan benim şükürler olsun ilk dogumum olmasına rağmen kolay geçti çok detay anlattım ama korkma

Fitil veriyorlar onun için geçiyor canım benimde hamileliğmide olmustu

Fitil veriyorlar onun için geçiyor canım benimde hamileliğmide olmustu
Ay çok hossunuz ya tir tir titredim bu olumsuz yazilardan ama sizinki yüzümü güldürdü, içimi açtı bence bir sorun yoksa kadın kendi haline bırakılmalı. Yatağa bağlayıp kalkma demek nedir ya vücudu zaten nasıl davranması gerektiğini söyler insana di mi

kızlar henüz 4 aylık hamileyim kısmet olursa normal doğum istiyorum ama bir yandan da korkuyorum.Normal doğum yapan anneler doğumunuzu anlatırmısınız lütfen
Arkadasim hic korkma Ben normal Dogum yaptım hiç dusunme kafanda kurma zaten biyolojik olarak vucudun buna hazır zamanı gelince herşey kendiliğinden gelişiyor.korkacak bir şey yok sancı geldiğinde biraz acı oluyor sonra hiç bir şey yok oh mis

Normal doğum öncesinde doğumhaneye girmeden herhangi bir ağrı kesici iğne veya uyuşturan birşey yapılıyor mu sancılara dayanmak için :KK1:

Normal doğum öncesinde doğumhaneye girmeden herhangi bir ağrı kesici iğne veya uyuşturan birşey yapılıyor mu sancılara dayanmak için :KK1:
Epidural anestezi yapılabilir ama eğer 4cm veya daha az açıklık varsa yapılıyormuş . Ben hastaneye gittiğimde 5cm açıklık vardı o yüzden istesen de yapamayız dediler. Ayrıca anestezi olunca sancı hafifleyince ıkınma kuvvetli olmayabiliyor, doğum uzayabiliyormuş. Tabi kişiden kişiye değişebilen durumlar bunlar..

Epidural anestezi yapılabilir ama eğer 4cm veya daha az açıklık varsa yapılıyormuş . Ben hastaneye gittiğimde 5cm açıklık vardı o yüzden istesen de yapamayız dediler. Ayrıca anestezi olunca sancı hafifleyince ıkınma kuvvetli olmayabiliyor, doğum uzayabiliyormuş. Tabi kişiden kişiye değişebilen durumlar bunlar..
Çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :KK54:

Banada bu ara iyice basti doğum korkusu son aylarimda bol hurma yicem , zeytinyağlı masaj iyi diyorlar bilemiyorum Allah'ım kurtarsın inş kucagimiza sagsalim almayı nasip etsin :/

Banada bu ara iyice basti doğum korkusu son aylarimda bol hurma yicem , zeytinyağlı masaj iyi diyorlar bilemiyorum Allah'ım kurtarsın inş kucagimiza sagsalim almayı nasip etsin :/
Doguma gidene kadar hurma yedim canım keşke önceden bilseydim son 1 ay duydum hurmaya bol dua oku ve ye ayrıca hergün yatarken rabbime devamlı dua et

Back
X