normal doğum yapmış annelere!!!

Ellibirincikisi

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2009
4.481
1.039
373
İstanbul
merhaba ben 37 haftalık gebeyim
malum kasılmalarım başladı karnım bi yerde toplanıyor ve taş gibi oluyor doğum sancısında bu kasılmalar oluyor mu?
yoksa böyle kasılmalar olmayıp direk belden kasıklara sancımı geliyor?
birde doğum yaklaştıkça vajina içinde şiddetli sancı oluyor mu? hani ıkınma anında falan vajina makat bölgesinde şiddetli sancı oluyor mu?

Canım 3 çoçuk annesiyim ve 3 de allah a çok şükür normal doğum oldu 32 yaşındayım
İnanıllmaz bir şey yaşanan duğuların tarifi yok inşallah sende sağlıklı bir şekilde bebeğini kuçağına alırsın
Yaşayan biri olarak evet sançılarının başlaması normal bundan 37 haftadan sonra bebeğin dünyayada gelse bile kuvez desteği almadan yaşayabilir sakınol öncelikle. Doğum sançısının tarifini vermek çok zor doğum sançısının rahimin kasılmalarıyla olcak bi ağrı aniden kasılıp daha sonra bırakıyor bu sıklaşınça yanı sançı araları kısa sürünçe doğum başlar senin şimdilik sançılarının kaç kez girdiğini ne sıklıkla gidiğini takip etmen lazım eğer sıksa doktoruna görünmen lazım sançı esnasında hareket edebildiğin kadar et doğuma kesin faydası var çatın açılması için bir eksersiz oluyor tabi kendini zorlamadan minik hareketler :34:yere çöküp kalkmak gibi yavaş yavaş destek alarak ayakta yürü ve sançı olduğu zaman kısa kısa nefesler al ver evet sançının son evresinde ıkınma ihtiyaçın oluyor doktorun dediği gibi yap ıkın dediği zaman sakın kendini tutma bu doğumu zorlaştırır doğum süreçini uzatır daha çok açı çekersin var güçünle ıkınarak bebeği çışarı itmeye çalış dur dediği zaman dur ıkınmakdan sakın canım açıyaçak diye korkma bunu hiç kimse başaramazsen başaraçaksın doktara ebeye sen yardımçı olaçaksın onların dediğiyap evet çok sançın olaçak ama allahın verdiği güçle dünyaya geleçek müçizevi bişey sakın korkma

teşekkür ederim canım şimdilik sancılarım düzensiz dayanılır boyutta tabi
devamlı sancılarımı takip ediyorum sanki böyle adet olacak gibiyim nst de hafif sancılarım olduğu görüldü bekliyorum o muhteşem günü:))
herkes allah yardım ediyor korkma diyor yinede insan bi korku yapıyor işte sancılar çok şiddetli gelecek büyük bi ihtimal inş dayanabilirim bende.

bende normal doğum yapıcam inşllh 40.haftadaym artık hayırlısı arkşm inşllh çok kolay olucak ama bende hç sancı yok senin dediğin gibi karnım çok sert oluo ve kasılıo sancı bumudur bilmiorum bu bana bi acı vermio çarşmba günü nts de sancım olduğu çıkdı ama ben bişi hissetmediğimi söledim ebe olabilir öle dedibende anlamıorumki ya belkide doğucağı zaman sancı çekicemdir bence senin ne kdr kaldı

teşekkür ederim canım şimdilik sancılarım düzensiz dayanılır boyutta tabi
devamlı sancılarımı takip ediyorum sanki böyle adet olacak gibiyim nst de hafif sancılarım olduğu görüldü bekliyorum o muhteşem günü:))
herkes allah yardım ediyor korkma diyor yinede insan bi korku yapıyor işte sancılar çok şiddetli gelecek büyük bi ihtimal inş dayanabilirim bende.
Korkma canım dayanırsın allah dayanayamıyaçağın açıyı sana vermez sen milyonlarca insan eskiden kimi tek başına ilkel yollardan anne oldu eğer allah bunun böyle olmasını istiyorsa vardırbi hikmeti çok şükür şimdi bizlere yardımçı olacak deneyimli insanlar korkmadan duayla gir doğumuna inan yaşayaçaçĞın en güzel duyğu çekdiğin sançıları bir ağlama sesiyle unutuçaksın hayırlı sağlıkla alırsın bebişini kuçağına :16:
bende normal doğum yapıcam inşllh 40.haftadaym artık hayırlısı arkşm inşllh çok kolay olucak ama bende hç sancı yok senin dediğin gibi karnım çok sert oluo ve kasılıo sancı bumudur bilmiorum bu bana bi acı vermio çarşmba günü nts de sancım olduğu çıkdı ama ben bişi hissetmediğimi söledim ebe olabilir öle dedibende anlamıorumki ya belkide doğucağı zaman sancı çekicemdir bence senin ne kdr kaldı
Hayırla sağlıkla inşallah canım alırsınız bebişlerinşzi kucağınıza :54:

Ağrısız yaşadığınız sertleşmeler yalancı doğum kasılmalarıdır... Rahminiz kendini hazırlıyor...

Normal doğum sancılar herkeste farklı oluyor ama genelde belden başlayıp, kasıklara kadar ilerleyen sancılardır... Zaten yoğunlaşınca anlamamanız imkansız...

Allah sağlıklı doğumlar nasip etsin...

normal doğum yapanlara hep sorular sordum ama ne yazıkki ben sezeryan yapacağım.
dün çatı muayenesi oldum dr normal doğuma hiç uygun olmadığını açılmayacağını çok dar olduğunu söyledi bebekte zayıf değil çıkması imkansız dedi bizde günümüzü aldık cmt günü öğlen inş yavrumu kucağıma alacağım:))

Back
X