Normal doğum

Sambey52

Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2020
58
22
8
27
Arkadaşlar 28hafta 3 günlük hamileyim bu zamana kadar aklımda sezeryan olmak vardı korkuyordum ama yaklaşık 2 haftadan beri normal doğum için içime bi heves geldi tecrübesi olanlar yazabilirmi kolaylıklarını zorluklarını doğumdan sonraki avantaj dezavantajlarını

Canimm benim çoğu arkadaşlarım epidurallı normall doğum yaptı çok rahatt ettiler ve rahatlıkla ayağa kalktılar tavsiye ederimm
Banada olsa bende epiduralli kesin

Korkacak hicbirsey yok inan, rabbim onu oraya koyduysa çıkacak yoluda vermiştir. Bu kadar kadın doğuruyorsa sende doğurabilirsin. Böyle düşün. Bir buçuk sene önce vajinal doğum yaptım. Epiduralli. O kadar güzel bir olay ki bebeğini karşılamak, dünyaya gelir gelmez bedenlerinizin buluşması, o sıcaklık, bir mucizeye tanık olmak.. herşey bebeğini kucaklayana kadar sonrası bitti gitti. Dezavantaji var mı dersen kişiden kişiye göre değişir kimi kolay doğum yapar kimi biraz destek alır. Her doğum kendine özeldir. Hiç korkma sen kadınsın, annesin ✌️

Ben normal doğum yaptım.cok şükür mükemmel geçti.detayli anlatırım ama uzun sürer.bidr arkadaşlar rahatsız olur belki hepsini yazmayayım.

Kardeşim 2 kez sezaryenle doğum yaptı.dikisler çok acıtıyor.ben baktım lohusa döneminde.egilmek,kalkmak,ağır taşımak,bebekle kucakta zor oldu.

Epiduralsiz suni sancısız normal doğum yaptım ve öneririm gerçekten. Bol bol egzersiz yapmalısın ve özellikle 37.haftadan sonra toprakta yürüme imkanın olursa bol bol toprakta yürü. Bu arada hurmanın gerçekten çok faydasını gördüm, öneririm onu da.

Normal doğumda bebeği kucağa aldığın o ilk an dünyalara değişilmez canım.
Allah tüm isteyenlere nasip etsin.
O rahatlama duygusunu anlatmak mümkün değil 😊

Eveett bugün gebeliğimin 40+0 haftası ,yani 280.günü, yani bir gebelik için düşünülen sürenin sonu... Minik hikayemi/tecrübemi yazmak için en güzel vakit diye düşündüm🤭

Bildiğiniz üzere cuma kontrolüm vardı ve çatı muayenesi de yapılacaktı. Tabi 39+5 olmuşuz sürekli dua ediyorum Allahım inşallah doktor yatış verir de doğum olur diye. Neyse gittik usgye bakar bakmaz doktorun ilk sözü ooo ne kadar baskı yapıyor oldu. Elhamdülillah her şey normal, nstye geçtik. 20 dakika boyunca nst sürekli 100-90 100-90 gösteriyor ama ben bu ağrıların aynılarını evde çektiğim için herhalde daha da sıklaşacak, bunlar yine düzensiz sancı diyorum içimden. Neyse ebe geldi çatıya bir bakalım dedi geçtik doğumhaneye. Elini yerleştirdi ve büyük bir soğukkanlılılıkla benim hiç unutamayacağım sözleri söyledi: "Doğumun başlamış 4 cm açılman var."... O an zaten gergin olan sinirlerim bir boşaldı ki, ne hissedeceğimi şaşırdım. Bir yandan ağlıyorum bir yandan seviniyorum... zaten dua ediyordum bunun için ama gerçekleşince kalakaldım işte...

Doğumhaneden çıktım ve bir yandan ağlıyorum eşim de beni görünce korktu noldu dedi söyledim e niye ağlıyorsun kavuşucaz nihayet diyip beni teskin etmeye çalıştı bu şekilde indik doktorun yanına ona da söyledik durumu çok sevindi kadının gözleri parladı. Canım doktorum yaa iyi ki ona gitmişim iyi ki🥰

Yatışı yaptık odaya çıktık tekrar nst derken saat oldu 20.00, 4 cm açılma var ama hissettiğim ağrı sızı çok çok az. Ben hemen pilates topu istedim hareketlerimi yaptım leğen kemiğini oynatacak hareketler yapıyorum ebe geldi bir bakalım dedi 6 cm olmuşuz, çok iyi gidiyor bu gidişle bu gece alırız kucağımıza hareketlere devsm dedi, rahim ağzı masajı yapıyorum sancılar şiddetlenebilir diye de uyardı ve masadan kalktığımda da rahatsız edici ağrılar başladı. Odaya geçtiğimde uykum geldi az uyukladım ama yavaştan yavaştan inlemeye başlamıştım. 1 saat sonra tekrar ebe geldi bu sefer keseyi açtılar su gelsin diye çok tuhaftı ya resmen kaplıca suyu gibiydi sımsıcaktı 🙄 7 cm olmuş açılma ama su geldikten sonra artık o baba sancılar da geldi saat 23 gibiydi. O saatten sonra tek hatırladığım çok güçlü ağrılar, annemle eşimin belime bastırarak masaj yapışları, eşime asılarak rahatlamaya çalışmam... Son anlarda artık 2 dk. 1 dk. derken nihayet doğumhaneye geçtik saat 2yi biraz geçiyordu ve 3-4 ıkınmadan sonra minnakım kucağımdaydı elhamdülillah 😍🤲🤩 yani güçlü sancılardan doğuma kadar geçen süre yaklaşık 3 saatti, o yüzden galiba jet doğum oldu ona da ayrı seviniyorum 🤭😍

İşte böyle sevgili 2020 Eylül anneleri, birazcık uzun tutmuşum ama detay atlamadan paylaşmak istedim sizinle🤩 doğum yapmış yapmamış tüm annelere Allah yardım etsin, daha güzel doğum hikayelerinde buluşuruz inşallah 🤲💐😍

Doğum hikayem canım, biraz uzun ama olsun 🙈😋

Canimm benim çoğu arkadaşlarım epidurallı normall doğum yaptı çok rahatt ettiler ve rahatlıkla ayağa kalktılar tavsiye ederimm
Banada olsa bende epiduralli kesin
Evet gerçekten çok konu başlığı yorumu okudum kendime yazılanlar hariç 1 tane kötü yorum görmedim epiduralle ilgili

• Muhteşem
Reactions: Jou
Korkacak hicbirsey yok inan, rabbim onu oraya koyduysa çıkacak yoluda vermiştir. Bu kadar kadın doğuruyorsa sende doğurabilirsin. Böyle düşün. Bir buçuk sene önce vajinal doğum yaptım. Epiduralli. O kadar güzel bir olay ki bebeğini karşılamak, dünyaya gelir gelmez bedenlerinizin buluşması, o sıcaklık, bir mucizeye tanık olmak.. herşey bebeğini kucaklayana kadar sonrası bitti gitti. Dezavantaji var mı dersen kişiden kişiye göre değişir kimi kolay doğum yapar kimi biraz destek alır. Her doğum kendine özeldir. Hiç korkma sen kadınsın, annesin ✌️
Çok teşekkür ederim❤️ sizin doğumunuz toplam kaç saat sürmüştü

,
Ben normal doğum yaptım.cok şükür mükemmel geçti.detayli anlatırım ama uzun sürer.bidr arkadaşlar rahatsız olur belki hepsini yazmayayım.

Kardeşim 2 kez sezaryenle doğum yaptı.dikisler çok acıtıyor.ben baktım lohusa döneminde.egilmek,kalkmak,ağır taşımak,bebekle kucakta zor oldu.
Biraz bahsedebilirmisin 😊 gerçekten ablam yakın zamanda sezeryan oldu o dikişlerini gördğkçe içime bişiler oldu ablamdan öncede yakın arkadaşım oldu 28 saat suni sancı çekti mecbur sezeryana aldılar hayatta önermiyor sezeryanı

,

Biraz bahsedebilirmisin 😊 gerçekten ablam yakın zamanda sezeryan oldu o dikişlerini gördğkçe içime bişiler oldu ablamdan öncede yakın arkadaşım oldu 28 saat suni sancı çekti mecbur sezeryana aldılar hayatta önermiyor sezeryanı
Canım ben sana özelden saniye saniyesini yazayım burada herkes görmek okumak istemez belki 🙈

Evet gerçekten çok konu başlığı yorumu okudum kendime yazılanlar hariç 1 tane kötü yorum görmedim epiduralle ilgili
Ama sen bi annesin herseyin üstesinden bile gelirsin hemen şipşak bi doğcak bi aglıcak cocuk sende aglıcan mutluluktan 🙏🙏

Oaslında kişiden kişiye değisiyor benim çoğu çevremde 1 hafta atlattıı aslında😊

Çok isterdim normal doğum yapmak ama malesef 12 saat suni sancida bebiş kanala girmedi acil sezeryana alındım sezeryan çok çok zor sonrasinda sarkık bir göbek her ağır kaldırdığında orda olan sizi ağrı 10 ay geçmesine rağmen hala ağrır yanar düşün yani eğer bir sıkıntı çıkmazsa lütfen normal dogumdan vazgecme

Back
X