- 26 Nisan 2014
- 35
- 5
- 86
- Konu Sahibi biyolog_86
Merhaba arakdaşalr evet ben normak doğumdan çok ama çok kokuyordum hatta günlerce uyuyamamış neredeyse son 2 ayı ayık geçirmiştm. kısa ve öz şun usöylemem lazım eğer anneniz ve eşiniz yanınızdaysa dünya umrunuzda olmuyor. sabırsızlanıyorsunuz. Ağrı mı ? Tabii ki oluyor. Hem de çok ama çok oluyor. Ama isterseniz ağrı kesici iğne veya epiduralle onu da hissetmiyorsunuz. ama düşünüyorum da ağrılarla oğlumun adım adım ilerlemesini bana doğru yaklaşmasını hissetmek güzelmiş. Ağrılar sadece öncesinde oluyor. bebeğin çıkış anı veya sonrasında hiç ama hiç ağrı hissedilmiyor. dikişler mi ? tabii ki uyuşmuş oluyorsunuz ne dikişi :) bebek vıcık bir şekilde kayıp düşüyor zaten. Tek zorluğu o ana kadar olan sancıların altından kalkmak. eee onu da yapalım bi zahmet. O sancılarla bebeğin cieğrleri bağırsakları dünyaya hazıralnıyor ve unutmayın normal doğumla doğan bebeklerde gaz sancısı nefes darlığı daha az olur. dünyaya gelmeye kendisi karar verdiği için sonrasında yaşanan tramvalar daha az olur. bizzat gördüm yaşadım. doğumdan 5 dakka sonra ayağa kalktım bebeğimi kucağıma alıp yürüdüm hatat koştumayaklarımı rahatça altım kapattım. dikişler wc olayını hiç etkilemiyor. o bölgede acı olmuyor zaten. tek acı vardı o da benm korkum
yani demem o ki sakın ama sakın sezeryan olmayın. normal doğumdan şaşmayın. bebeğinizi hemen kucağınıza alın. 10 dakkada benm gibi kalkın yürüyün. 1 saat sonra taburcu olacak durumda oluyorsunuz zaten ama doktorlar salmıyor.
sevgiler
çok güzel bi dogum yapmışsın ben suan40 .haftanın içindeyim dogumla alakalı hiçbir belirtim yok.ben sezeryan olmak istemiyorum kendi sancımla hastaneye gitmek istiyorum bebegim biraz kilolu. senin ki nasıldı? kacıncı haftada dogum yaptın bebeişn sun kez ultrasonda görünen kilosu ile dogumundaki kilosu aynı mıydı?