Normal dogumdan korkmali miyim?

mina retriever

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2016
2.960
1.544
63
Yani ben canliyken igneler kesmeler dayanilmaz agrilar vs mi olacak? Canli canli kotu seyler mi yasicam yoksa abartildigi gibi değil mi? Panik atagm var korkuyorum. Kendimi smdiden sakinlestirmeye calisiyorum. Sezeryan olsa bile beni ameliyathane yerine odamda bayiltsalar daha iyi olur ama yapmazlar heralde. Korkuyorum çok.

Niye bunlara odaklanıyorsunuz hem de ilk çocukta?yavrunuzu kucağınıza almaya odaklansanız çok daha güzel ve kolay olur her şey,ben çok heyecanla gitmiştim doğuma ama süreci hiç düşünmedim,hep Nasıl bi bebeğim olacak acaba kime benzeyecek vs soruları geçiyordu aklımdanve de hiç araştırmadım,video falan izleyenler var aman aman..bazen az şey bilmek daha iyi oluyor,en başı dan sezaryen istiyordum öyle de oldu,hiç korkulacak bir şey değil gözünüzde büyütmeyin,kendinizi hangisine daha hazır hissediyorsanız onu tercih edin,korkuları kafanızdan atıp olayın güzelliğini yaşamaya bakın derim.

Sezeryan bayildiktan sonra ztn bsy hissetmedigin icin korku olmuyodur belki ama normal dogumda her ani canli canli yasiyosun ya o zor geliyo bana. Bebegimi bende cok merak ediyorum cokta istiyorum dogsada sevsem koklasam giydirsem fln cok hevesliyim ama artik sezeryan yapmiyolar mecbur kalinmadikca. Bide nefes problemim oldugu icinde korkuyorum galiba. 7 aylik evliyim hala iliskide zorlaniyorum buda bana bebek acaba nasil cikcak ordan dusuncesi yaratiyor :) ilk dogum olmasi belkide korkutuyo cnku ilk dogum zor olurmus uzun surermis. Hakkimizda hayrlisi artik. Aci sanci sorun degilde bebek cikacak mi korkusu ve lagman fln yapiyolarmis sonda mi ne takiyolarmis onlardan korkuyorm ben. 1kez kabiz oldugmda lagmn yaptiramamistim cnku :)

Benim sezaryen olayım tamamen gönüllü oldu,zorlayacaklarını sanmıyorum normal için,özeller zorlamıyor yani onu biliyorum,vajinal ultrasonda zorlanan biri olarak sonda takılırken hiç sorun yaşamadım.Zafer coşkusundan olsa gerekçıkmayan bebek olmuyor merak etme tıpta çareler bitmezçok irdeleme olayları akışına bırak,sağlıklı güzel bi yavrun olsun inşallah,sonda monda teferruat

İki doğum şeklinden de korkmamalısın :) sezaryen olmuş biri olarak ikinci doğumum da o şekilde olacak ayrıca spinal anestezi ile. Normal olamıyor çatım çok dar çünkü. Ama olsa da ondan da kormazdım. Aylardır merak ettiğim özlediğim kavuşmak için binbir zorluklara göğüs gerdiğim direndiğim bir meleğe kavuşacağım için korkmak aklımın ucundan geçen bir durum değil :) onun yerine heyecan merak sevinç var :) ben sona yaklaştım o ameliyathane bile benim içşn saray çünkü yavrumu alacağım kucağıma orada.. odaklanma böyle şeylere. İnan jiç korkunç değil doğum. Demem o ki millet hikayesini anlatacak olduğunda lütfen anlatmayın her gebelik farklı senin yaşadığını yaşamam sende benim yaşadığımı yaşamazsın de sustur

Canım ben normal doğum yapmadım ama 3 gün oldu doğum yapalı spinal sezeryanlr doğum yaptım ve hiç birşey anlamadım o kadar korktum ki ama iğneyi yapmışlar benim haberim bile olmadı hiç anlamadım kestiklerini falan bile anlamadım dakikalar içerisinde oldu herşey saat 9 da girdim ameliyata 9:15 te bebeğim dünyaya grldi sonra 5 dakikada diktiler ve hemen odama çıktım gülerek çok güzel anlardı benim için tek sıkıntı ayaktaki uyuşukluk odaya çıktıktan sonra ayaklarımı istediğim gibi oynatamamak sinir bozucuydu ama güzelsdi herşey

Normal Doğum yaptım ikinci normal doğumu bekliyorum sağlıkla gelsin kızım inş. Doğum sancısı çekiyorsun evet ama bitiyor. Bittiği anda hayatının en güzel varlığını görüyorsun ve dediğin gibi canlı canlı her anını hissederek yaşayarak. Kızımı alıp kokladığımda alnımdan aşağı terler iniyordu. Onu öptüm aldılar yanımda bilekliğini taktılar. Bezini bağladılar bi anı bile kaçmadı gözümden. Kesik atarken hiç hissetmedim hatta Dr dikiş Atıcam giyince anladım kestiğini yoksa ruhum bile duymadı. En büyüleyici an onu dışarı ittiğin ıkınma. Bebek çıktıktan sonraki rahatlama hissini sana tarif edemem. Yeniden doğduğum gündür Doğum yaptığım gün. Dikiş atarken biraz acı hissettim ama epidural olanlar hissetmiyormuş . Dikiş 6-7 dk anca sürdü kistin döktü strril etti kanama kontrol etti vs. 3 dikişim vardı. Sonra ayağa kaldırdı beni tekerlekli sandalyeye oturttu kucağıma bebeğimi verdi odama çıktım. Eşim karşıladı beni. Hemşire tekrar kanamamı kontrol etti. ( karnıma hafifçe bastırdı yani kanama kontrolü bu) eşime kızımızı verdim ayağa kalktım hemen duşa girdim odamda :))) ohhh sıcacık bi duş ve mis gibi üstümü giyindim. Yatağıma uzandım kızımı emzirmeye başladım . 2. Emzirmemdi. İlki Doğum yapar yapmaz Doğum odasında oldu. Ebe hemen göğsünü aç ve emzir dddi. İlk yarım saat bu işlemi yapmak çok önemliymiş o gün öğrendim bunuda. Yukarıda emzirirken stümün geldiğini ve bebeğimin ağzında süt olduğunu gördüm çok mutlu oldum. Eşim yemek getirdi birlikte yedik kızımızı sevdik . Bu arada kızımın ilk giysilerini ben giydirdim odaya geldiğimizde . Yatağa oturdum bacaklarımın arasına kızımı koydum ve ona aldığım cicileri giydirdim :))sonra eşimle vedalaştık eve gitti. Bizde kızımla uyuduk baya. Ertesi gün evime geldim. Çamaşırlarımı makineye attım. Kızımın giysilerini makineye attım. Hastanede gelen hediyeleri yerleştirdim çiçeklerimi suya koydum evimin güzel yerlerinde . Misafirlerim gelmeye başladı. Kızım ilk günler iyi uyuduğu için misafirlerimle sohbet çay vakit geçirdim. 3. Gün eşim beni çok sevdiğim bi yere yemeğe götürdü. Bu arada kanamam 1 haftada adet kanaması halini aldı. Zaten ilk günlerde aman aman kanamam yoktu.yemeğe gittiğimiz gün bebişimde bizimleydi. Bebek mağazalarına falan gittim gezdim epey. . Detaylı anlattım. Korkunç hiç bişey yoktu. Olsaydı ikinci doğumumu normal istemezdim

Ne kadar korkma denilse de korkacaksın hiçbir söylenen seni tam olarak ikna edemeyecek kendimden biliyorum aynı korkuları hemen hemen her kadın yaşıyor ama bazı kadınlar daha yoğun yaşıyor korkularını. Sana tavsiyem özel hastaneye gidiyorsan adeta sana psikolog gibi yaklaşacak bir doktor bulman. Normal doğum yapman halinde epidural olacağı konusunda anlaşman böylece ağrısız normal doğum yaparsın. Sezeryan olursan epidural ya da genel anestezi olması halinde anestezi öncesi sakinleştirici talep edersin.

5 aylık bir oğlum var ve sana şunu diyebilirim hamilelik bebek büyütme falan içinde en harika dolu dolu yaşanması gereken zaman doğum anı. Ben de son derece tesirgin korkularla gittim ama şimdi bir daha doğum yapsam kesinlikle o doğum anlarının her saniyesinin tadını çıkarırırm. Ben sezeryanla doğum yaptım. Ameliyathaneye girmeniz çıkmanız 40 dk maksimum. Sonrası ilk beneğe alışma onun huyunu suyunu öğrenme evresi biraz zorluyor o da 15 gün falan sürüyor. Her anın tadını çıkarın panikle tedirginlikle bugünleri zehir etmeyin kendinize.

ilk dogumumdu 16saat suni sanciyla oldu doğum o an belki biraz zor ama abartilacak gibi değil hele o fogum ani sancin birden kesilip doguyor ya dunyalara değer hic korkmayin cok güzel bi olay sonradi cok cabuk toparlaniyosun sezeyan daha zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…