Normal Doğumdan Korkuyorum

ecembayarrrr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2018
43
26
3
29
Kızlar merhaba,

Dün kan testi sonucu 6 haftalık gebe olduğumu öğrendim. Bugün ilk doktor kontrolümüzde kesemizi de gördük. :) 3.5 aylık evliyim ve 24 yaşındayım. Geri çekilme yöntemi uyguluyorduk ve sürpriz bir gebelik oldu benim için. Doktorum asla sezeryandan yana değil, normal doğumdan da çok korkuyorum. Tecrübeli arkadaşların deneyimlerini dinlemeye ihtiyacım varrrr

Merhaba öncelikle hayırlı olsun hiç korkma hayırlısı neyse o olsun inan bana doğum sancıları geldiği zaman bir an önce doğum yapmak ve bebeğine kavuşmak isteyeceksin

asıl sezeryandan kork, onun ağrısı, acısı, iyileşme süresi daha zor...ayrıca normal doğumun verdiği haz bence ayrı...ayrıca ağrısız normal doğumda yapılıyor...

Merhaba öncelikle hayırlı olsun hiç korkma hayırlısı neyse o olsun inan bana doğum sancıları geldiği zaman bir an önce doğum yapmak ve bebeğine kavuşmak isteyeceksin

Çok teşekkür ederim, eşim çok kalabalık bir aile istiyor, ben de çocukları çok seviyorum. Sezeryan da en fazla 3 kere yapılabiliyormuş. Ah o sancıyı bir kestirebilsem:)

asıl sezeryandan kork, onun ağrısı, acısı, iyileşme süresi daha zor...ayrıca normal doğumun verdiği haz bence ayrı...ayrıca ağrısız normal doğumda yapılıyor...

Hipertansiyonum var, aniden tansiyonum düşebiliyor. Özellikle iğne ve kan görünce. Doğum anında bunun olmasından korkuyorum. Ya da ağrısız normal doğum için epidural alırken kataterden...

Hipertansiyonum var, aniden tansiyonum düşebiliyor. Özellikle iğne ve kan görünce. Doğum anında bunun olmasından korkuyorum. Ya da ağrısız normal doğum için epidural alırken kataterden...
hiper tansiyon - yüksek tansiyon demektir...düşmez yani...

Tansiyon cok onemli tabi ki doktorunuz doguma kadar tum surecte tansiyon takibi yapacaktir. Merak etmeyin eger sikintili bi durum olursa ki insallah olmaz, gerekli mudahaleler yapilir. Benim gebelik tansiyonum cikmisti mesela ama hic sikinti yasamadan dogumum gerceklesti. Normal veya sezeryan diye kendinizi sartlamayin akisina birakin hem daha cok erken bunlari dusunmek icin. Neredeyse 1 yila yakin hamilelik sureniz var onunuzde

Ayrica bende normal dogumdan cok korkuyordum ama son haftalarda karnimin kesilip bebegin alinma dusuncesi beni daha da korkutmustu. Dogumumda korktugum gibi olmadi sonrasi da cok rahatti gercekten. Normal dogumun artilari cok tabiki ama ille normal dogurucam diye de tutturmazdim sezeryan ihtimalim olsaydi da hakkinizda hayirlisi olsun sglikla alin kucaginiza

Epidural normal doğum yapanınız var mı arkadaşlar? Ben araştırmalarımdan pek bir şey anlamadım...
Ben epidural normal doğum yaptım w kısmını hiç hissetmedim . Zaten sancın oluyor sancın gittiği an iğneyi takmaya çalışıyor . Sancı gelince duruyor gidince işleme devam ediyor . Sormak istediğin bişey varsa sorabilirsin . Gerci hamileliğinin çok başındasın

Bak canım dogumuma uc hafta kala dustum ayagımı kırdım ayagımda ıkı kat alcı ile normal dogum yaptım. Korkma Allah yardım ediyor mucızene kavusacaksın ne guzel hem kan alınırken yada ıgnede bakarsam bende bayılıyorum o yuz den bakmıyorum bunu yaparlarken bakma sende

Tam 6 ay önce Doğum yaptım, sırf normal Doğumu destekleyen dr olsun diye evimin çok uzağında bir dr seçtim. Gece saat 3 te başladı sancım, saat 10 da bebeğimi kucağıma aldım. Sancı adet sancısı çekiyorsan onun fazlası, epidural istedim ama efeksiyon çıktığını söylediler kanımda yapmadılar ama dr um bi iğne yaptı çok iyi geldi. En çok kesi atılırsa tuvalete çıkarken naparım ben diye düşünüyordum. İnan ki hiç sıkıntı çekmedim, sonradan hissetmedim bile. Evet sancı çekerken eşime benden başka çocuk isteme demiş olabilirim ama sonrası muhteşem. Rahat emziriyorsun Doğum bittiği anda bitiyor eski haline dönüyorsun. Arkadaşlarım çok korkutmaya çalıştılar beni ay sen bilirsin yırtıla yırtıla doğur diyen bile oldu hiç kulak asmadım. O anı bi daha yaşamak isterim o derece. Allah sana da benim kadar rahat Doğum nasib etsin. Hiç korkma ama hiç. Tabii ki bir şey olursa sezaryen gerekirse ondan da korkma. Çok uzun yazdım ama gerçekten çok büyük rahatlık.

Kanı sadece bebeğin doğunca onun saçlarında görüyorsun, kesi atacağı zaman iğne yaptı dr ama o sırada o kadar konsantre oluyorsun ki iğne falan görmüyorsun.

Normal doğumun sıkıntısı bir gün çekip bitecek, ama sezeryan ameliyattır sonrasi daha uzun ve sancili. Normal dogum adı üstünde normali bu, korkmayin..

Suan dogum seklinizi dusunmek ve korkmak icin cok erken insallah o asamaya sorunsuz bir sekilde gelirsiniz ancak kesinlikle sezaryeni tavsiye etmiyorum cunku ben cok zor iyilestim bebegime de verimli olamadim o surecte ve sezeryan mecbur kalmadikca olunmamali ben son ana kadar normal olsun istemistim hatta son gun normal seyrinde dogum olacakken bebegim büyük cisini yapti hayati tehlikesi oldugu icin sezeryana mecbur kaldim. Birde sezeryan bebeklerinin dunyaya adaptesi daha zor oluyor bunu bizzat deneyimledim benimle dogum yapan arkadasim onunki normal oldu 20 gunde eski hayatina döndü tabi karar sizin

Hamileyken hep normal doğum istemiştim, sezeryan bana hep daha korkutucu gelir hatta rüyalarıma giriyordu. 40.haftaya kadar bekledik gelmedi oğlum sonra suni sancıyla normal doğum yaptım. İnanın anlatılan kadar zor değil, doğum öncesi 'aklını mı kaçırdın normal doğum yapılır mı, aklın varsa sezeryan ol ' dedi çoğu insan. Sezeryan da kolay değil ki. Doğum sonrası dikişlerim fazla oldugu için cok agrım oldu ve kabızlık cektim ama yine olsa yine normal doğum yapardım size de nasip olur inşallah. Bol bol yürüyün tavsiyemdir, açılmam çabuk olmuştu bu sayede.

Selamlar :) Normal doğum hiç korkulacak bir şey değil. Bununla ilgili eğitimlere katılabilirsiniz. Hatta 26 şubatta benim ücretsiz bir eğitimim başlıyor. İstanbuldaysanız ona katılabilirsiniz. Başka şehirdeyseniz de eğitim bulabiliriz size. Korkuların hepsi bilmemekten geliyor. Öğrendikçe içiniz rahatlayacak. Hatta mümkünse eğitimlere eşinizle katılın. Evliliğinize, bebeğinize ve kendinize yapacağınız en büyük yatırım güzel bir doğal doğum olacaktır :)

Hayırlı olsun . Normali gibi varmı hiç? Adı üzerinde "normal" doğum :) En kötü ihtimal doktorunuzla prenses doğum üzerine konuşun.

Eğitiminiz tam olarak nerede ve ne zaman olacak acaba bilgi alabilir miyim?

Nişantaşında, İstanbul Doğum Akademisinde yapacağım. 4 hafta sürecek 26 şubat, 5 mart, 12 mart ve 19 mart salı günleri saat 18-21 arası yapacağım eşlerin de katılabilmesi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…