Normal Doğumdan Korkuyorum

Normal doğum sezaryena kıyasla bana göre daha kolay sadece doğum yapana kadar ağrı çekiyorsun sonrası rahat ama sezaryenda sonrası var ben her ikisininde tattim normal doğum korkulacak kadar korkunç değil ve çevrede anlatılanlara kulak asıl kendinizi korkutmayin

Bebeğini kucagına alacagını ve rahminin bu kasılmayı sırf bebeğini itebilmek ve dısarı cıkarmak için yaptıgını düşündükçe çekmesi kolaylaşan bi sancı, gözünde büyütme ve asla ümitsizliğe kapılma. Bedenindeki o sistem bebeğin için savaşıyo her şey senin lehine ve doğal bir süreç . Bedenin bile bunu otomatik yaparken sana sadece o süreci atlatmak kalıyo. Sadece anı yaşarsan saatin bile farkına varmıyorsun, olumsuzluklardan uzak dur bir sonraki aşamayı düşünmeden yani şimdi böyleyse sonra daha mı acı cekicem flan demeden sadece sancılarla nasıl daha iyi başa cıkarıım diye düşün. Ben her sancısan sonra bir sonrakini beklerken ne yapcagımı planlıyodum duruş pozisyon vs . Öyle öyle geçti

Selamlar :) Normal doğum hiç korkulacak bir şey değil. Bununla ilgili eğitimlere katılabilirsiniz. Hatta 26 şubatta benim ücretsiz bir eğitimim başlıyor. İstanbuldaysanız ona katılabilirsiniz. Başka şehirdeyseniz de eğitim bulabiliriz size. Korkuların hepsi bilmemekten geliyor. Öğrendikçe içiniz rahatlayacak. Hatta mümkünse eğitimlere eşinizle katılın. Evliliğinize, bebeğinize ve kendinize yapacağınız en büyük yatırım güzel bir doğal doğum olacaktır :)
Merhabalar ben antepteyim.burada katılabileceğim bir eğitim var mı bilginiz var mı?ilk gebeliğim ve normal doğum istiyoum hemde cokkk.ama aşırı korkuyorum.hoc internette video felan birşey izlemiyorum kk vazgeçmeyeyim diye.

Epiduralli normal doğum istiyorsun ama arastirin derim çünkü ağrısız olmuyormuş ben cok istiyorum normal doğum ve maalesef catım dar olduğu icin normal doğum yapamadim..ben çok araştırdım normal doğumu çünkü normal doğumda epidural takilsa bile anca % 70 %75 civarında geciriyor yüzde yüz ağrısız olmuyor ..ben sezaryen oldum ve sıfır ağrıyla normal yaşantima döndüm

Back
X