• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal mi bu?

magicat

tam zamanlı anne
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
5.099
18.180
248
Aslında çok büyük dert değil de merak ettim bizim gibi olan başkası var mı diye.

2.5 yaşında bir kızım var. Babası ile çok iyi anlaşıyorlar. Sabah kalkar, babası giydirsin ister. Arabaya bineriz, kemerini babası taksın ister. Gece uyanır, babasını çağırır.

Benle arası iyi. 2 sene evde durdum, ben baktım. Oyun oynarız, beraber kekler yaparız, dışarıya çıkarız, masa kurarız, bir sorunu yok benimle. Ama bütün işlerini babasına yaptırır. Arabada kemerine bile dokundurmaz bana. Bu normal bir şey mi, başka yaşayan var mı merak ettim.

Okuyan,cevaplayan herkese şimdiden teşekkürler....

Kız annesi değilim fakat oğlum bana çok düşkündür. Babasına düşkün birçok kız çocuğu da gördüm. Buna bağlı olduğunu düşünüyorum.

bizde dönem dönem anneye veya babaya düşkünlük oluyor.
özlüyor olabilir, veya size bir şey için kızmış olabilir.
bizde baba revaçtaydı geçen yıl, yeni bebişle birlikte ben öne geçtim :KK70::KK70::KK70:
ben anne ya da babayı tercih ettiği sürece sıkıntı olacağını düşünmüyorum.

Kızlar genelde babaya düşkün olurlar o yüzden olabilir babasından ilgi görmek hoşuna gidiyordur bu yaşlarda normaldir bence

Babasının kendiyle uğraşmasını ilgi olarak görüyor olabilir .
Babasının olduğu yerde babası onun işini yapıp onunla ilgilensin :))

Bence ilgi isteğinden kaynaklı . Babasının ilgisine daha düşkün

Güven duygusu da devreye giriyor burada içgüdüsel olarak. Daha keyif veren aktivitelerde sizi tercih ediyorken, dışarı çıkılacağında ya da daha güvensiz hissettiği durumlarda babasını koruma içgüdüsü açısından daha güvenilir buluyor olabilir.

Iki kizim var biri 7 yasinda ve digeri 4 yaşinda, babalarini hic paylasamiyorlar. Her isten geldinde hemen ilgi iki kizlarina ama bir mutet sonra bagrismalar cagrismalar , niye bunu bana yapiyorsunuz diye uzuluyor sinirleniyor eşim.. Gecen gun kizdim, bu aralar durgunlar bakalim nereye kadar :KK48:.. Calisan baba olarak evet zor olur gece kalkmasi.. Esinin sesini tele mi aldirsan ne, gece kizin kalktinda " tamam kizim hadi uyu, ben burdayim" ses kayitini dinlete bilirsin. O uyku sersemiyle geri uyur belki.. Arabaya gelince, ben sinir olurum o eminiyet kemerine.. Takcam diye suyum cikar.. Kizlari oturt derim gecerim yerime :KK48:..

Ha bir de disariya cikacagimiz zaman el tutma yarişi yaparlar benim elimden tutmak istemezler.. Ilk once kucuk kazaniyor, bir ara dalginlina gelince hemen buyuk kizim tutar..

Iki kizim var biri 7 yasinda ve digeri 4 yaşinda, babalarini hic paylasamiyorlar. Her isten geldinde hemen ilgi iki kizlarina ama bir mutet sonra bagrismalar cagrismalar , niye bunu bana yapiyorsunuz diye uzuluyor sinirleniyor eşim.. Gecen gun kizdim, bu aralar durgunlar bakalim nereye kadar :KK48:.. Calisan baba olarak evet zor olur gece kalkmasi.. Esinin sesini tele mi aldirsan ne, gece kizin kalktinda " tamam kizim hadi uyu, ben burdayim" ses kayitini dinlete bilirsin. O uyku sersemiyle geri uyur belki.. Arabaya gelince, ben sinir olurum o eminiyet kemerine.. Takcam diye suyum cikar.. Kizlari oturt derim gecerim yerime :KK48:..
Sanırım en çok bizim durumlar benziyor. Demek 7 yaşına da gelse bizimki babaya düşkün olacak.

Geçen gün kreşe gittik. Babası ile yanyana duruyoruz. Öğretmeninin elini bırakıp babasının kucağına atladı. Bunalıma gireceğim :işsiz:

Normal bence
Benim oglum da aksam yemeklerinde babasiyla oturmak ister,mama sandalyesi kabul etmez,kendi yiyebiliyor olmasina ragmen babasi yedirsin ister, disarida da babasiyla beraber direksiyona gecmek ister, babasinin elinden tutar onun kucaginda olmak ister

Oedipus dönemi diye araştırmanızı tavsiye ederim şu dönemde kızınız babaya aşk, size karşı kıskançlık rakiplik, yaptığını yapma örnek alma gibi duygular hissediyor. Erkek olsaydı tam tersi olacaktı. Bayılıyorum bu dönemde çok sevimli oluyorlar :)

4.5 yaşında bir oğlum var hala bana düşkün değil. Babası olsun da yanında başka birşey istemez gibi tavırları var. Günde en az 4 5 kez telefonda konuşuyor babasıyla. Eve geldiği andan itibaren benimle bağı tamamen kopuyor hiç pas vermiyor.

Şuan başka bi ile gidicez babasına ikimiz gidelim annem kalsın diyor.
Hayır ben ne yaptım ki bu çocuğa :(

Back
X