canım tüp bebekte gebelik 40 haftayı geçiyor ve rahimde istenilen açılma gerçekleşmiyor.sitede takip ettiğin normal doğum yapan tüp bebek gebeliklerinde de aynen böyle oldu. yurt dışında normal doğum konusunda ısrar şundan kaynaklanıyor. oralarda bizim gibi bir sosyal güvenlik kurumu yok. sağlık ödenekleri özel sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. sezaryen ödenecek fiyatın artmasına neden olduğu için sigorta şirketleri yoğun bir normal doğum kampanyasına girişmiş. çok da başarılılar. yanlış anlaşılmasın normal doğumu kesinlikle eleştirmiyorum düşünen arkadaşları da tebrik ediyorum. önlerinde saygı ile eğiliyorum
normal doğum için etrafında hiç doğum yapmamış her şey naturel olmalı diyen genç nesil -hoş bizim gebeliğimiz bile doğal değil- ve binbir zorluk yaşadığını ballandıra ballandıra anlatan sonrasında ama normal doğum en iyisi diyen ninelerin, bebeğine rahat bakamazsın, ilk onu sen göremezsin ve en önemlisi sütün hemen gelmez bebeğin rızkına engel olursun diye üzerine bi de manevi yük yükleyen konu komşu teyzelerin gazına gelme canım. gebe kalma sürecimiz çok zorluydu. ama tüp bebek bu kıymetli bebek buna bi şey olursa bir daha o anları yaşamak zorunda kalırsın kesinlikle serzaryen diyen yakın akrabaların rüzgarına da kapılma. mühim olan senin ne istediğin. sezeryan anne için zor bir süreç eğer düşünürsen etrafında sana bakacak biri ve ilgili bir eşin var mı onu tart. karar senindir.
ben 30 yaşındayım ilk bebeğimi kaybettim. sorunumuz büyük ve bir daha tüp bebek şansımız dahi olmayabilir. ben normal doğum riskini göze alamayacağım canım. tabi herkes kendi şartları içinde bu konuyu değerlendirmeli. umarım kararın hakkında hayırlı olandır