normal mi sezeryan mı kızlar?

isra83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2008
7
0
86
Ankara
kızlar doktorum düşünmemi söyledi normal mi sezeryan mı doğurmak istediğimi.Hangisi olursa olsun epidural olcak sadece o kesin ama ben normal doğumda canım çok acır die korktuğumdan epidural sezeryan die düşünüyorum.daha önce epidural sezeryan olan var mı?siz nasıl doğuracaksınız karar verdiniz mi?

sonuna kadar normal doğum istiyorum inşallah.. ama ben açıkçası aman çok sağlıklı diye düşündüğümden değil.. evet belki daha sağlıklı olabilir bunun da etkisi hiç yok diyemem ama benim normal istememin asıl sebebi sezeryandan çok korkuyor olmam.. nedense ben de sezeryan korkusu var.. inşallah Allah gönlümüze göre verir.. Yalnız doktorun sana tercih sunması da ilginç tabi. ne biliyim herşey normalse normal doğum daha iyi değil mi.. adı üstünde normal yani.. Aksilik olur sezeryan tercih edilir orası ayrı..

kızlar bence iğrenç olsada normal ve sezaryan görüntülerini izleyin ben hep normal istiyodum normali izledim ayyyyyy kesin sezaryan yapıcam bide onu izleyeyim dedim o dahada beterdi bence normal doğum daha bi kolay geldi
inş bi aksilik olmazsa normal istiyorum yanlış bilmiyorsam epidural de felç tehlikesi varmış aman ya bi gü ağrı sızı çekerim olur biter Allah sabrını verir inş
bide ben korkarım çocuğu hemen çıkaramazlarda bebeğede narkoz ulaşırsa diye şimdi en kötü durumda bile ilqaç içmiyoruz
prensim için dayanıcam inş

aslında zor bir soru bu.her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var tabiki.sezeryan bebek için daha güvenli,ameliyat olduğu için zor.normal doğum da zor hele de dikişli ise uzun süre oturamıyorsun ve de ilişkiye giremiyorsun (benim doktorum böyle demişti) ben doğumuma 10 gün kalmıştı hala nasıl doğuracağıma karar vermemiştim.ama sonra suyum geldi ve de sancım olmadı mecburi sezaryen oldum.pişman da değilim.tıp artık çok gelişti.sezaryenin etkileri en aza indirgeniyor.üstelik epidural sezaryen olduğum için bebeğimin doğduğu anı da gördüm.doğum biçimine doktorunla birlikte karar ver tabiki ama sezaryen düşünenlere epidurali tavsiye ederim.

kesinlikle normal olmasını istiyorum
inşallah herşey yolunda gider
kadın doğum hemşireliği yaptım ikisini de defalarca gördüm ve kesinlikle normal doğum
allahım hayırlısını versin tabi

benim daha belli değil kızlar doktorum bişey demedi normal doğum istiyorum ama o anki psikolojim ne yönde olur yani ağrılarım çoğaldıgında ne hissederim nasıl olur bilmiyorum..yani bence bu dogum olayı anlık bi olay..

Seçim şansım olsa tabii ki epidural normal doğum isterdim.Doğal olanı.

İsra bu açtığın 3. konu ve buna da yazıyorum.Sen sanki konu açıp kaçıyorsun gibi geliyor bana.Sonrasında ne bir yorum yapıyorsun,ne de cevap yazanlara teşekkür ediyorsun.Biraz daha fazla katılımın olursa seviniriz.Seni daha iyi tanımak isteriz.

kendimi nekadar korksamda normale şartladım.bian önce ayağa kalkıp yavruma daha iyi bakmam için normal evet.:lepi:

ben de normal ısıyorum galıba ama bazen de programsız olmasından endıselenıyorum. keske programa uygun normal dogum olsaydı dıyorum.yanı herkes haberlı olsa.yolu trafıgı ayarlasak odamızı onceden suslesek falan fılan...

Kızlar sonunda aradığım doktoru buldum. Ben kafadan sezeryan diyen doktorlardan hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Şu andaki doktorum hamileliğimin başından beri değiştirdiğim 5.doktor. Hepsi bu yaşta (bu arada 36 yaşındayım) normal doğum zor dedi. Halbuki bu benim ilk doğumum değil ve diğerini de çok genç yaşta yapmamıştım. İlk doğumumda 30 yaşındaydım. İlkini normal yapmışken 2. sinde sezeryan bana çok ters geliyor. Hemde herhangi bir sorun yokken... Doktorların çoğunun sezeryanı tercih ettiğinive ilk hamileliğini yaşayan anneleri çeşitli yollar deneyerek buna zorladıklarını görüyorum. Allahtan şimdiki doktorum sadece ilk doğum normalmi diye sordu. Evet dediğimde bu da normal o zaman dedi. İnanılmaz rahatladım. Normal doğum kolay demiyorum ama sezeryan da hiç kolay değil bence.

katılıyorum arkadaşım.. sezeryan bence hiç olay değil.. inşallah ben de normal doğurabilirim..

kendi adıma normal doğum yapmayı çok isterdim ama maalesef hiç cesaretim yok
o yüzden şansımı zorlamanın anlamıda yok diye düşünüyorum...sezaryen canım.

Kızlar sonunda aradığım doktoru buldum. Ben kafadan sezeryan diyen doktorlardan hiç ama hiç hoşlanmıyorum. Şu andaki doktorum hamileliğimin başından beri değiştirdiğim 5.doktor. Hepsi bu yaşta (bu arada 36 yaşındayım) normal doğum zor dedi. Halbuki bu benim ilk doğumum değil ve diğerini de çok genç yaşta yapmamıştım. İlk doğumumda 30 yaşındaydım. İlkini normal yapmışken 2. sinde sezeryan bana çok ters geliyor. Hemde herhangi bir sorun yokken... Doktorların çoğunun sezeryanı tercih ettiğinive ilk hamileliğini yaşayan anneleri çeşitli yollar deneyerek buna zorladıklarını görüyorum. Allahtan şimdiki doktorum sadece ilk doğum normalmi diye sordu. Evet dediğimde bu da normal o zaman dedi. İnanılmaz rahatladım. Normal doğum kolay demiyorum ama sezeryan da hiç kolay değil bence.

canım bence sezaryeni çok zor anlamışsın gibi geldi oysa onunda normal doğuma göre çok avantajları var ...
bebek için en sağlıklı doğum şekli bence sezaryen hele anne panik bir yapıda ise bence hiç normal doğum düşünüp bebeğide kendisinide yormasın...
ilk doğumumda doktorum normal yapabilirsin dedeği halde kendi yapımı bildiğim için ısrarla sezaryen istedim doğumdan sonra doktorum bana hak verdi...
kaldıki aradan 8 yıl geçti tıp hergün gelişiyor sezaryen de zor ama abartılacak kadar kadar değil..arz talep tabiki ama banada normal doğum çokkkk zor geliyor
herşeyin hayırlısını diliyorum yinede canım..

Arkadaşlar bende sezeryan korkusu var gerçi doğum korkusu var desem daha iyi olur.Normal doğumdanda çok kokruyorum ama normal doğum yapmak istiyorum.Sezeryana Bana Kabus gibi geliyor.
2 Ay Kaldı hayırlısı olur İnşallah

cevaplarınız için çok tesekkür ederim kızlar.daha önce aranızda epidural sezeryan olmuş olanınız var mı?sanırsam ki ben epidural sezeryana karar vercem çünkü normal doğumdan korkuyorum

benim 8 yaşındabir kızım var onu normal doğum yaptım ama şuanda normal yapmaktan korkuyorum.epidureli araştırdım riskler olduğunu söylüyorlar.bunedenle benimde kafam çok karışık sanırım genel sezeryan yapacağım.çevremde bu konuda beni cesaretlendiren kimse olmadı.ama risklerinden korkmasam en mantıklı bulduğum doğum şekli epidurel normal doğum.hakkımızda hayırlısı ne ise o olsun diyorum.:asigim:

Normal İnşallah....Korkuyorum ama hemen Annemin beni doğrurkenki halini düşünüyorum ve ne olursa olsun dayanacağım diyorum....

Back
X