Normal mı sezeryan mı

Olurunu olmazını bilmiyorum ama bence vajinal doğum keyifli bir şey.
(Suni sancı ve epidural almadım) doğum anı ve hissi hoşuma gitmişti.
Eğer oluyor ise bebeğiniz kendi kendine gelmeyi seçerse deneyin tabi. ama saatler sürecek sancı süreci, yeterli açılma vs yoksa bence zorlamamak daha iyi.
Bir de doğumdan sonra benim 3 dikişim vardı ama bi tanesinin dokusu dışa doğru büyüme yaparak iyileşmiş o yüzden tekrar o doku alınıp dikiş atıldı 3 ay sonra. Bu çok nadir görünen bir durummuş ama yine de normal doğumun zorluklarından biri olarak görülebilir.

Normal doğum yaptim dikişlerim açıldı iltihap kaptı 40 gün penguen gibi yürüdüm.

Normal dogumda karnina basiyorlar. Sezeryanli biri icin bu zor olur. Hem normal dogumda da kesi dikis oluyor. Kasmaya gerek yok sezeryan olun gecin

Evet komşum ilki sezeryan 4 buçuk
İkinci normal 2 yaşında
Şuan yine hamile 6 Aylık

Normal dogum yaptiracak doktor bulabilecek misiniz?

Suni sanci verilip kesi yapip dikis atildiktan sonra hic bir dogalligi kalmiyor ki etrafimda normal dogum yapanlar hep bel agrisi ve enfeksiyon sikayetiyle geziyor.

İlkini kendi ısrarlarımla 2 gün suni sancı alarak normal doğum yaptım. Dikişim olmasına rağmen sonrası rahat geçti ama doğum süreci çok zorladı beni. Şimdi yine hamileyim ve doğumdan çok korkuyorum. Keşke diyorum ilkinde ısrarcı olmasaydım da sezeryan mı olsaydı. Şimdi doğumu düşünüp strese girmezdim. Ama tabi sezeryan nasıl hissettiriyor zorluklarını bilmiyorum. Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Bir tanıdığım var ilk sezaryenden sonra ikinciyi normal doğuran..
Sanırım facebook ta instagramda falan sezaryen sonrası vajinal doğum adında gruplar da varmış. O tanıdık anlatırdı..

Ssvd tamamen doktorun inisiyatifinde olan bir durum değil. Bebek normal gelmeye karar verir geliverirse ssvd yapmış olursunuz.
Ben olsam direkt ssvd vaad eden doktora güvenmezdim. Çünkü bu tamamen doğum yaklaştığında gelişiveren birşey.

Hatta geçenlerde bir arkadaşım normal doğum yaptı.Sezaryen günü belliydi ama bebek normal geldi, açılma oldu, doğdu. Ssvd oldu yani.

Hayırlısı olsun. Her iki doğumun da hem zorluğu hem de kolaylığı var.
Ben de gün saymaktayım ikinci sezaryenim için.
:anneadayı: :KK54:

İlk doğumdu 25 gün önce doğum yaptım sezaryen rahat geçti bnm normal doğum hakkında fikrim yok dikiş olacaksa bir farkı yok bnce oturup kalkma açısından

5 sene gecmeden normal yapamazsın sancıdan içerideki dikiş yerlerinin açılma tehlikesi var bu yuzden oradaki yaraların tamaammen kapanması ıcın 5 sene gecmeli diyor doktorlar

Olurunu olmazını bilmiyorum ama bence vajinal doğum keyifli bir şey.
(Suni sancı ve epidural almadım) doğum anı ve hissi hoşuma gitmişti.
Eğer oluyor ise bebeğiniz kendi kendine gelmeyi seçerse deneyin tabi. ama saatler sürecek sancı süreci, yeterli açılma vs yoksa bence zorlamamak daha iyi.
Bir de doğumdan sonra benim 3 dikişim vardı ama bi tanesinin dokusu dışa doğru büyüme yaparak iyileşmiş o yüzden tekrar o doku alınıp dikiş atıldı 3 ay sonra. Bu çok nadir görünen bir durummuş ama yine de normal doğumun zorluklarından biri olarak görülebilir.
Tabikide normal doğum ilk iki çocuğumu normal doğurdum üçüncüyü bebeğin pozisyonu nedeniyle sezaryenla aldılar kafası yukarıdaydı ve doğumum başlamıştı.. iki yıl arayla dördüncü çocuğumu 5 gün önce normal doğumla doğurdum çok şükür.... sezaryen doğum kadar zor bir şey yoktu bunalıma girdim resmen 😩😩normal doğumun acısı bebeğin doğana kadar,, sezaryen doğum sonrası kötü yarım insan gibiydim ..son hamileliğimde her gün kendi kendime söyleniyordum normal yapıcam ve yaptımda üstelik sezaryen dikişlerimde hiç bir sorun olmadı normal sancılarımı çekip doğum yaptım sağlık açısından bir sıkıntı olmadığı sürece her zaman Normal Doğum tabikide👌🏻👌🏻👌🏻👌🏻

Back
X