normal mi ? sezeryan mı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi sekreter18282
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
S

sekreter18282

Ziyaretçi
kızlar biliyorum daha cok var ama günler gelip geciyo..daha dün 8 haftalık hamiştik bügün ise 20. haftaya girdik bi cogumuz yolu yarıladık artık.biliyoruz ki dogum süprizlerle dolu bi şey ama hiç düşünüyor musunuz nasıl dogum yaparız diye:uhm:nasıl cıkacak bu bebişler diye:uhm:ben cok düşünmeye başladım artık acıkcası....korkmuyorda degilim hani..ama büyüklere kalırsa cogu normal dogum taraftarı:bbo:sizler nasıl dogum yapmayı istersiniz...hadi gelin paylaşalım...belki biraz da olsa hafifletiriz korkularımızı:çok üzgünüm:

ayy sekretercım zaman gectıkce bu korkular bendede oluyor herhalde bu kararı o anda verıcekler gıbıme gelıyor bense normal dogum taraftarıyım tabı bakalım bebıs nasıl dunyaya gelmek ıstıycek ctesı gunu doktora gıdıcem bunuda sorayımm artık demıı laelaelaelaelae

bende cok korkuyorum
hafta ılerledıkce de korkum artıyor
bızımde buyuklerımız ve doktorumuz normal olmasından yana
ben cok korkuyorum ama esım benı psıkolojık olarak hazırlamaya calısıyor
saglık bılgısı benden fazla oldugu ıcın guvenıyorum ona ama korkum gecmıyor tabıı

aslında normalı en ıyısı ama ınsa allah hepımız kolaylıkla normal yapabılırız

ayy ben hamile olduğumu duyduğum günden beri düşünüyorum bunu ama
inşallah normal yapacağım herhangi bir sorun olmazsa allahtan kendimi taa başından beri buna hazırladım
vazgeçmek istemiyorum hem içinde boşalıyor normalle herkes doğum
yapıyor biz neden yapamayalım ki allah yardım edecektir hepimize bizle birer anne olacağız
bebeklerimiz olacak onu kucağıma almak herşeye değer benim için tabi ki acı çekeceğizdir
allah bu acıları daim etmiyor kolaylığını verir inşallah hepimiz hayırlı doğumlar yapar
hayırlı evlatlar yetiştiririz canlarım korkmayın allah büyük

ayy sekretercım zaman gectıkce bu korkular bendede oluyor herhalde bu kararı o anda verıcekler gıbıme gelıyor bense normal dogum taraftarıyım tabı bakalım bebıs nasıl dunyaya gelmek ıstıycek ctesı gunu doktora gıdıcem bunuda sorayımm artık demıı laelaelaelaelae

bence daha çok erken canım.doktor sana bu konuda henüz bişi diyemezki...

allaha şükür artık hiç bir korkum yok

Çatır çatır doğurucağım Allahın izniyle ertesi gün ayağa kalkmayı istiyorum kimse hastabakıcılığımı yapmasın istiyorum Allahım çok şeymi istiyorum yardım et hepimize.
Dünyada yaşayacağım en güzel anı bütün bedenimle bütün anestezilerden uzak yaşamak istiyorum.bütün doğan canlıların geçtiği o kanalda bebeğimin ilk savaşını annesiyle vermesini istiyorum inşallah o günleri görürüz sağlıkla bi an evvel

ya tabiki kızlar benimde tercihim normal olması ama daha önce yaşamadıgımız bi agrıyı yaşayacagımız için insan nasıl bişey oldugunu hem merak ediyo hemde korkuyo yani..bazen bakıyorum cevremdeki dogum yapmış kişilere kendi kendime benim onlardan neyim eksik onlar nasıl yaptılarsa bende yaparım diye kendimi motive etmeye calışıyorum işte.ama küçücük bi agrı girdigi zaman ben dogururken ne yapacagım diye düşünmekten alamıyorum kendimi:uhm:bi şekilde cıkacak bu pıtırcıklar ama nasıl işte:utangac:önümüzdeki ay gittigimde dr a bende konuşmayı düşünüyorum hem fiat konusunda bilgi alacagım.benim yaşadıgım bu yerde epidural normal dogum yaptırmıyorlar devlet hastanesinde..sezeryanda uyguluyorlar ama..fiat konusunda bi bilgim yok..ayrıca burdaki doguma giren ebelerde feci sert ya bir kac dogumda kendi gözlerimle gördüm ve inanamadım hele biri resmen kadının karnının üstüne cıkıp oturmuştu kızlar ya...nasıl sinir olmuştum anlatamam:oklava: yuh yani dedim....

korkacak bişi yok kızlar.bakın benim 2tane ben bile korkmuyorum nasıl çıkacak diye.normalde sezeryan olur fakat bilinmez tabi kendiliğinden 7.ayında doğan ikizler çok.tek olsaydı kesinlikle normal doğumu tercih ederdim..

Hamileliğin en önemli sorularından birisi bu zaten..

Ben de aslında, ne kadar korksam da normal doğum isteyenlerdenim ama tabii ki öncelikle fizyolojik olarak bunun yapıp yapamayacağımız önemli.. Eğer normal doğuma engel bir durum yoksa ben de normal istiyorum ama endişelerim de var tabii.. Normal doğum anne için çok faydalı bir olay bence, çünkü tüm vücudumu baştan aşağı yenileniyor.. hamilelikte alınan kilolar daha kolay veriliyr, ayrıca doğum yaptığın gğnden başlayarak bebekle daha rahat ilgilenebiliyorsun.. ben daha önce doğum yapmadım ama yumyrtalık kisti ameliyatı oldum epidural yöntemle ve oradan biliyorum ilk akşam çok zor geçiyor.. o halde insan bebğine nasıl bakar bilemiyorum.. zaten siz de mutlaka görmüşsünüzdrü, annenin yanında kalan kişi hep bebği alıp veriyor filan.. bunun yanısıra normal doğum çok zor olabiliyor, uzun sürebiliyor, beklenmeye rağmen doğum gerçekleşmezse birden sezeryana dönülebiliyor ya da vakum yöntemine başvuruluyor ki bu en tehlikeli şey.. diğer taraftan sezeryan da bebk için daha iyi diye düşünüyorum çünkü hiç sarsılmadan çıkarılıyor yerinden, başı filan darbe almıyor.. diğer taraftan bir araştırmaya göre de, normal doğumla dünyaya gelen çocuklar hayatta daha mücadeleci oluyorlarmış fisfisfis o yüzden bu kararı vermek gerçekten çok zor :sm_confused: hayırlısıyla hepimiz en iyi şekilde atlatırız inşallah..

merhaba canım ben kesinlikle sezeryan düşünüyorum.denizlide oturanınız varmı?hangi doktora gidiyorsunuz?ben tayin istedim de.yoksa benim konyadaki doktorum sezeryan yapıyor zaten ama gidersem orada sezeryanı yapan doktoru bulmam zor olacak gibi:)

Bende nasipse normal istiyorum .. acıları baştan çekiyim bitsin istiyorum sonradan bebeğimle rahat ilgilenmek çabuk iyileşmek istiyorum .ama tabi bu benim isteğimle olmuyo bakalım bebeğimiz normal gelmeyi isteyecek mi doktorumuz ne diyecek .

Normal de olsa sezeryanda olsa sağlıkla kucağımız alalım inşallah.

Ben de Hisem'le aynı tereddütleri yaşıyorum. Önceleri asla normal doğumu düşünmüyor, olacaksa sezeryan olur diyordum. Fakat şimdi normal doğum fikrine alıştım. Alışmamı sağlayan en büyük şey ise dünya üzerinde milyarlarca kişinin bu yöntemle anne olmuş olması :) Düşününce ne kadar basit değil mi :) Fakat benim doktorum norkmal doğuma girmiyor. Bir de öyle bir yanı var durumun. Fakat henüz düşünmedim, normal doğuma karar verirsem ne yaparım diye. Elbet bir çaresi bulunur, çok dert etmeyin, bakalım zaman ne gösterecek bize. Hani bir söz var ya: Kulları plan yaparken, Tanrı yukarıdan onlara gülümsermiş. Bir dizide de kullanmışlardı.. O misal yani kızlar, tek dileğim hepimizin hayırlısıyla sezeryan ya da normal doğum hiç fark etmeden sağlıklı bebişlerimizi kucağımıza almamız...

bu arada nette bakıyorum bazen normal dogumun kolay olması için yapmamız gereken şeyler varmış...mesela bol bol yürüyüş aerobik hareketleri falan siz yapıyor musunuz:uhm: valla ben bi yürüyüşe takmış durumdayım bol bol yürüyorum sadece..bi de nefes alıp verme egzersizleri var onları yapabilirsek cok işimize yarıyormuş dogum da :asigim:

kizlar keinlikle normal diyorum ben bakin cok zor olsa ben ücüncüyü normal düsünürmüyüm ilk kizimi dogurdugumda 18 yasindaydim bide yani korkulacak bisey yok ama insan korkuyo iste basina hic gelmedimmi ama o sancilar bi gelsin korku kalmiyor bi an önce ciksin diye düsünüyo insan herseyin dogali güzel derler ya bence dogumunda benim fikrim bu sezeryandan menun kalanlarda sezeryani tercih ediyorlar herkesin kendi bilecegi is

hamişler bende bi sorun olmazsa eğer normal doğum yapma tarftarıyım.en doğalı bu..
tabi bende korkuyorum ama..napalım herşey bizim ve bebişlerimizin sağlığı için dimi?
evet ya yürümek lazım ve ben daha yürüyüşlere başlamadım.bütün gün burada bilgisayarın başında oturuyorum.akşam kapıma kadar servisle gidip yemek yiyip hemen oturuyorum,uzanıyorum:bbo:
AMA BUKADARDA TEMBEL OLUNMAZKİ:sm_confused:
YAVAŞ YAVAŞ BENDE ARTIK AKŞAMLARI KOCİŞİ ALIP YARIM SAAT YÜRÜYÜŞLERE BAŞLAMALIYIM:1rolleyes:

ya arkadaşlar bende bu duruma fazla takmış durumdayım normal mi sezeryan mı bi türlü karar veremiyorum bide fiyatlarıda hastanemle konuştum normalle sezeryan arasında 50 ytl fark var hiç birşey deil yani ama doktorlarımıza güvenicez herhalde onlar ne derse o olur ama daha ben doktorumla bu konuyu konuşmadım daha erken galiba

Evet sanırım normal doğum için en önemlisi, yayılıp yatmamak :) Ama ben de öyle yapmaya başladım neredeyse bir aydır. Önceden yürüyüp, kondisyon bisikletine biniyordum ama şimdi sanırım biraz da kıpırdamaya başlamasının etkisiyle bişey olur ona sanıyorum. Biliyorum saçma ama hiçbir şey yapmıyorum. Ben hiç ilk üç ay böyle tedirgin olmamıştım, bir şey olur diye. Ama tiroid hastalarının bebeklerinin 4-6 ay arası riskli dönemi olduğunu okuduğumdan beri bir şey olmayacağını bilsem de çok dikkat ediyorum.

Ama en azından nefes egzersizlerini yapmamız lazım. Bunu nereden bulacağız bilmiyorum ama. Ben eşime bir söyleyeceğim belki internetten hamile yogası falan indirir.

Kızlar benimde karnım büyüdükçe çok korkuyorum nasıl doğuracağım diye.Ters bişey olmazsa normal doğuruyum diyorum ama bir yanımda hep ya doğuramazsan diyor.

Arkadaşlar birde ankarada olupta bana doğum için tavsiye edeceğiniz bir yer ve doktor varmı?

Back
X