Hamileliğin en önemli sorularından birisi bu zaten..
Ben de aslında, ne kadar korksam da normal doğum isteyenlerdenim ama tabii ki öncelikle fizyolojik olarak bunun yapıp yapamayacağımız önemli.. Eğer normal doğuma engel bir durum yoksa ben de normal istiyorum ama endişelerim de var tabii.. Normal doğum anne için çok faydalı bir olay bence, çünkü tüm vücudumu baştan aşağı yenileniyor.. hamilelikte alınan kilolar daha kolay veriliyr, ayrıca doğum yaptığın gğnden başlayarak bebekle daha rahat ilgilenebiliyorsun.. ben daha önce doğum yapmadım ama yumyrtalık kisti ameliyatı oldum epidural yöntemle ve oradan biliyorum ilk akşam çok zor geçiyor.. o halde insan bebğine nasıl bakar bilemiyorum.. zaten siz de mutlaka görmüşsünüzdrü, annenin yanında kalan kişi hep bebği alıp veriyor filan.. bunun yanısıra normal doğum çok zor olabiliyor, uzun sürebiliyor, beklenmeye rağmen doğum gerçekleşmezse birden sezeryana dönülebiliyor ya da vakum yöntemine başvuruluyor ki bu en tehlikeli şey.. diğer taraftan sezeryan da bebk için daha iyi diye düşünüyorum çünkü hiç sarsılmadan çıkarılıyor yerinden, başı filan darbe almıyor.. diğer taraftan bir araştırmaya göre de, normal doğumla dünyaya gelen çocuklar hayatta daha mücadeleci oluyorlarmış fisfisfis o yüzden bu kararı vermek gerçekten çok zor :sm_confused: hayırlısıyla hepimiz en iyi şekilde atlatırız inşallah..