• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal mi?

ben de çok erken fark etmiştim. doğurana kadar da hiç “aaa hamileyim ne güzel” gibi heyecanlar yaşamadım. isteyerek hamile kalmıştım. ama eşim sürekli karnımı elleyip konuşurken benim nedense içimden gelmiyordu. bu yüzden de hep vicdan azabı çekiyordum. iyi bir anne olamayacağım diyordum. hala aklıma geldikçe üzülüyorum neden karnımdayken de konuşup ilgilenmedim diye. şimdi 15 aylık oldu. aklımı kaybediyorum sevgiden. her yaptığı şeye ya da yapacaklarına heyecanlanıyorum. kimisinde sonradan idrak oluyor sanırım. kötü hissedecek bir şey yok yani.

Kızlar yeni hamileyim, çok istedik bebeği 2 senedir deniyorduk şükür oldu. Haftaya perşembe inşallah kalp atışı için doktora gideceğiz. Ama şöyle bir durum var ben kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum, normal mi bu şekilde düşünmem.. İlk zamanlar böyle değildim hevesim vardı test yaptığımda pozitif çıktığında falan çok heycanlanmıştım. Şimdi heyecanım sıfır. Zaten çok agresifim her şeye sinirleniyorum. Mide bulantısı vs hiç bir şey yok. Bİlmiyorum daha erken mi ama..
Normal , Allahsağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

ben de çok erken fark etmiştim. doğurana kadar da hiç “aaa hamileyim ne güzel” gibi heyecanlar yaşamadım. isteyerek hamile kalmıştım. ama eşim sürekli karnımı elleyip konuşurken benim nedense içimden gelmiyordu. bu yüzden de hep vicdan azabı çekiyordum. iyi bir anne olamayacağım diyordum. hala aklıma geldikçe üzülüyorum neden karnımdayken de konuşup ilgilenmedim diye. şimdi 15 aylık oldu. aklımı kaybediyorum sevgiden. her yaptığı şeye ya da yapacaklarına heyecanlanıyorum. kimisinde sonradan idrak oluyor sanırım. kötü hissedecek bir şey yok yani.
aynı hisler. içimi rahatlattı mesajınız. Teşekkür ederim

Tüp bebek oğlum, oğlum tutunmaya çalışınca ben şiştim. Akciğerlerden sıvı çekilecek korkuyorum, eşime ciddi ciddi “bak bu ilk ve son deneyişim bi tutmazsa diğer embriyoyu sana yaptırcam😀 “ dedim, intörnler tutundu dediler, canımı acıttılar diye görmek istemiyorum sizi dedim🤣 emboli atma riski var dediler, elimde kitap okuyup durdum. Hormonlar tamamen sapıtmıştı , tabi onlarla birlikte bende sapıttım🤣

Kısacası olur öyle şeyler hormonlar işte. İlk zamanlar geçince sevgi pıtırcığı oldum. Çocuk doğunca da canavara döndüm😏

Yani normaldir. Her gün aynı heveste olamazsınız ki. Tadınız kaçık olur, sinirleriniz bir şeye bozulur ne biliyim insanlık hali. Biraz fazla anlam yüklediğinizi düşünüyorum. Hamilelik herhangi bir durum gibi. Her günü efsunlu perili simli büyülü muhteşem geçen bir şey değil ki.

sağlıkla kucağınıza alın :KK200:

Hem erken hem de hayatınızda büyük bir değişim sürecine girmişsiniz, buna henüz adapte olmamanız çok normal. Zamanla beyniniz de hamilelik sürecine adapte olur, siz de bebeğinizi hissettikçe daha çok hamile gibi hissedersiniz, heyecanlanırsınız. Bu süreçte kendinizi diğer insanların hamilelik süreciyle kıyaslamayın yeterli. Ayrıca hormonsal olarak da agresif olmanız normal. Anı yaşayıp hamileliğinizin tadını çıkarın, olumlu olumsuz yaşadığınız her duygu sizin ve sizi siz yapan şeyler. Umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız çok hayırlı olsun. 🌸

Back
X