• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Normal misiniz yoksa

Herkes yüzde 90 birbiri ile bu sebeplerle iletişim kuruyor işi bitince silip engellemek vs çok ayıp şeyler.
Konuşalım vakit geçirelim sonra her yerden silelim.
herkesle bu şekilde iletişim kurulmuyor ama işyeri ortamında maalesef böyle ilişkiler daha çok. engellemek değil tabiki sadece iletişim kurmak istemediğinden numarasını silmiş olabilir.
bunu doğru demiyorum sadece gerçekleri yazıyorum kime göre neye göre yanlış onu da bilmiyorum. kimse işyerinde mecburen iletişim kurduğu biriyle iletişimini devam ettirmek zorunda değil. olaya bi de bu açıdan bakın. zaten bir kere yazarsın baktın yazmıyor ya da baktın silmiş numaranı boşver gitsin

Bi noktada kirici birsey yapmadiginiza eminseniz bu karsi tarafin anormalligidir ancak sizinde pireye kizip yorgan yakmaniz (sosyal medyanizi kapamaniz) cok acayip, cok tepkisel, bilemedim.

Senelerdir görüşmediğim selamlaşmadığım kişiler vardı hesabımda bana hiçbir zararı olmadığı için silmedim kimseyi. Ama sürekli birileri tarafından silinince artık hesabımı kapattım. hem de sosyal medya detoksu oldu
Ust mesajima ekleyemedim, pireye kizip yorgan yakmak dedigim su ^^ durumdu.

Arkadaşlarınızla (varsa) nerde tanıştınız? Konuya gelirsek arkadaşınız tam bir ergenmiş. Benim ilkokul arkadaşlarım bile ekli, başka şehirlerdeyiz. Zaten sadece birbirimizden haberdar olmak için ekleşmiştik, canciğer kuzu sarması olduğumuzdan değil.

Benim de okuldan arkadaslarim var uzagiz ama.hala ekliyiz okul başka iş baska. Onun disinda kendi hobilerimle ilgili topluluklarda, sporda yogada tanistigim insanlar var. Yeni bir ülkeye tasinddik mesela sosyal medyada bulundugum sehirdeki etkinlikleri takip ediyorum akrilik, karakalem cizimleri yaparim ben, bunu toplu sekilde yapildigi etkinlikler oluyor ya da dans geceleri duzenleniyor yakinimdaki bir kafede. :) Ayrica Hollandadaki Türk kızlar grubundaydim oradan da tanistiklarim var. Yani Is yerinden insanlarla disarda hic gorusmedim.

İşe gitmekten baska disarda hayat var. Ben calismiyorken de benzer şekilde yasiyordum hatta suan calistigim icin hobilerime bi tik daha az zaman ayirabiliyorum. Ama Turkiyede calismamak= evde aksama kadar pinekleyip yemek yapmak oldugu icin anlaşilmiyor.

Benim de okuldan arkadaslarim var uzagiz ama.hala ekliyiz okul başka iş baska. Onun disinda kendi hobilerimle ilgili topluluklarda, sporda yogada tanistigim insanlar var. Yeni bir ülkeye tasinddik mesela sosyal medyada bulundugum sehirdeki etkinlikleri takip ediyorum akrilik, karakalem cizimleri yaparim ben, bunu toplu sekilde yapildigi etkinlikler oluyor ya da dans geceleri duzenleniyor yakinimdaki bir kafede. :) Ayrica Hollandadaki Türk kızlar grubundaydim oradan da tanistiklarim var. Yani Is yerinden insanlarla disarda hic gorusmedim.

İşe gitmekten baska disarda hayat var. Ben calismiyorken de benzer şekilde yasiyordum hatta suan calistigim icin hobilerime bi tik daha az zaman ayirabiliyorum. Ama Turkiyede calismamak= evde aksama kadar pinekleyip yemek yapmak oldugu icin anlaşilmiyor.
İşte çocuk sahibi olanlar işten çıkıp direkt eve gelmek zorunda kaldığı için hobilere zaman ayırıp dışarıda insanlarla tanışmak mümkün olmuyor. Dolayısıyla tanışabildiklerimiz iş arkadaşlarımız oluyor. Zaten çalışınca ve orada meslektaşlarla beraber olunca şu kurs bu etkinlik kovalamaya ihtiyaç duyulmuyor. Herkesin yaşamı aynı değil.

İşte çocuk sahibi olanlar işten çıkıp direkt eve gelmek zorunda kaldığı için hobilere zaman ayırıp dışarıda insanlarla tanışmak mümkün olmuyor. Dolayısıyla tanışabildiklerimiz iş arkadaşlarımız oluyor. Zaten çalışınca ve orada meslektaşlarla beraber olunca şu kurs bu etkinlik kovalamaya ihtiyaç duyulmuyor. Herkesin yaşamı aynı değil.

Cocugu bilmem bana sordunuz cevapladim. Kurs ve etkinlikleri arkadas edinmek icin "kovalamiyorum" kendi hobim bunlar zevk aldigim seyler yani evde yalnizken de yaptigim seyler farkli deneyim ve dil gelişimime katkisi olmasi da artisi.
Calisiyorum ama hayatimi iş ve oradaki insanlar etrafinda döndürmek bana göre degil. Is yerindekilerle muhabbet etmek benim ihtiyaclarimi karsilamiyor.

Yoksa sizi de arkadaslarınız işi bittikten sonra ilişkisini kesip sosyal medyadan filan çıkarıyor mu?

En son eski çalıştığım yerdeki kızda oldu.
Öğle yemeklerini beraber yer sohbet muhabbet eder gırgır şamata.. keyifli vakit geçirdiğimizi düşünürdüm.
Kız tayin aldı gitti bi baktım önerilere çıktı silmiş her yerden.

Bu ilk örnek değil son örnek.

Ya şöyle 10 yıllık filan arkadaşım 1 tane o da başka şehirde . Başka da arkadaşım filan yok. Bazen çok yalnız hissediyorum gerçekten.

Bazı insanları vakit geçirirken çok iyi zannedersin fakat ruhları sinsidir..

Zamanla böyle tipleri tanırsınız. Selam bile verilmez..

Günün 8 10 saatini orada geçiriyoruz istemesekte eşimizden çok görüyoruz. Maalesef iş yeri sosyalleşme yeri

Evet is yerinde uzun saatler birlikte geciriyoruz tabi ki sohbetimiz oluyor. Ama ben sadece is yerinde bu insanlarla sohbet ediyorum iş disinda görüşme buluşma ayarlamiyorum, gitmiyorum eger is yeri etkinligi degilse. Sosyal medyaya da eklemiyorum genelde. Is yerinde iyiyim yani insanlarla calisirken egleniyoruz bile denebilir ama iş yeri disinda beni ilgilendirmiyorlar.🙄 Cunku iş yeri sosyallesme degil rekabet ortamidir ayni zamanda bunu unutmuyorum, kimseye güven duymuyorum. Rekabet edilecek bir sey de yok ama bazilari icin var işte. Bazilari da sizinle arkadas olmak istediginden degil sirf ayni is yerindesinzi diye suni arkadaslik kuruyor (şuan yasadiginiz durum gibi) bu da lazim.bir sey degil bence.

Son düzenleme:
Yoksa sizi de arkadaslarınız işi bittikten sonra ilişkisini kesip sosyal medyadan filan çıkarıyor mu?

En son eski çalıştığım yerdeki kızda oldu.
Öğle yemeklerini beraber yer sohbet muhabbet eder gırgır şamata.. keyifli vakit geçirdiğimizi düşünürdüm.
Kız tayin aldı gitti bi baktım önerilere çıktı silmiş her yerden.

Bu ilk örnek değil son örnek.

Ya şöyle 10 yıllık filan arkadaşım 1 tane o da başka şehirde . Başka da arkadaşım filan yok. Bazen çok yalnız hissediyorum gerçekten.
Benim de ikinci üniversitede olmuştu.dediğin gibi koca 2 yili birlikte geçirdik.mezuniyet günü gelince kuaförde bile tanımıyormuş gibi yapmıştı.bazi insanlar öyle maalesef.

Ben de çok kişi silerim instadan çünkü gereksiz kalabalık sevmiyorum. Hiç konuşmadığım selamlaşmadığım ilkokul arkadşaım neden benim hayatıma dair paylaşımlar görsün ki?
Sadece bende hatrı olan kişileri tutuyorum konuşmasak bile.
Mesela şimdi çalıştığım hastaneden bir sürü kişi ekli çoğuyla da aram iyidir ama tayinim çıkınca silmeyi düşünüyorum. Çünkü çoğunu gerçek anlamda sevmiyorum ve bir daha nerede görüşecez sanki? O yüzden paylaşımlarımı görmesine gerek yok. 🤷🏻‍♀️

Ben de çok kişi silerim instadan çünkü gereksiz kalabalık sevmiyorum. Hiç konuşmadığım selamlaşmadığım ilkokul arkadşaım neden benim hayatıma dair paylaşımlar görsün ki?
Sadece bende hatrı olan kişileri tutuyorum konuşmasak bile.
Mesela şimdi çalıştığım hastaneden bir sürü kişi ekli çoğuyla da aram iyidir ama tayinim çıkınca silmeyi düşünüyorum. Çünkü çoğunu gerçek anlamda sevmiyorum ve bir daha nerede görüşecez sanki? O yüzden paylaşımlarımı görmesine gerek yok. 🤷🏻‍♀️

Bu hoş değil bence. Aynı ortamdayken ekle tayin alınca sil. Heleki birşeyler paylastıgınız biriyse karşı taraf kötü hissediyor kendini

Bu hoş değil bence. Aynı ortamdayken ekle tayin alınca sil. Heleki birşeyler paylastıgınız biriyse karşı taraf kötü hissediyor kendini
Arkadaşlarım değil ama. Sadece hastanede sohbet muhabbet ediyorum o kadar. Gerçekten sevdiğim insanları tayinim çıktı diye silmem tabii ki

İki arkadaşın arasında şöyle bir diyalog gelişmisti; Biri diğerinin kendi numarasını sildiğini farketmiş, açık sözlü bir kızdı ve nedenini sordu.
Diğeri rutin olduğunu, bir kaç ayda bir rehberini temizlediğini söyledi. 'Yakında görüştüm mü? Beni arayıp sordu mu?' gibi düsünüyorum ve rehberimi düzenliyorum dedi.
'E sen yaz, neden benim yazmamı bekliyorsun demek ki görüşmeye niyetin yok.' cevabını aldı. Haklı. Makara yapılan, sorunu olmayan orta düzey bir ortam arkadaşlığıydı.
Bazı insanlarda ilişkiler böyle çalışıyor. Bir daha görüşüp görüşmeyeceklerini tartıyorlar. Bu sizin şahsınızla ilgili bir konu değil. Zannettiğinizden daha az samimiymişsiniz.

İki arkadaşın arasında şöyle bir diyalog gelişmisti; Biri diğerinin kendi numarasını sildiğini farketmiş, açık sözlü bir kızdı ve nedenini sordu.
Diğeri rutin olduğunu, bir kaç ayda bir rehberini temizlediğini söyledi. 'Yakında görüştüm mü? Beni arayıp sordu mu?' gibi düsünüyorum ve rehberimi düzenliyorum dedi.
'E sen yaz, neden benim yazmamı bekliyorsun demek ki görüşmeye niyetin yok.' cevabını aldı. Haklı. Makara yapılan, sorunu olmayan orta düzey bir ortam arkadaşlığıydı.
Bazı insanlarda ilişkiler böyle çalışıyor. Bir daha görüşüp görüşmeyeceklerini tartıyorlar. Bu sizin şahsınızla ilgili bir konu değil. Zannettiğinizden daha az samimiymişsiniz.
O sırada uc yil once bir kere tanistigi insan takibi bırakmadığı icin cikaramayan ben :D

samimiyetsiz geldiği için sildiklerim oluyor çünkü o hikayelerime bakarken dahi o samimiyetsizligi hissediyorum ben de direkt arkadaşlıktan çıkarıyorum.

Arkadaşlarım değil ama. Sadece hastanede sohbet muhabbet ediyorum o kadar. Gerçekten sevdiğim insanları tayinim çıktı diye silmem tabii ki
Gerçekte sevmediğiniz insanları niye sosyal medya hesabına ekliyorsunuz ki? Ya da ilkokul arkadaşınızın sizin hayatınızı görmesine gerek yoksa niye en başında eklediniz/kabul ettiniz? Bana bu garip geliyor. Hem ekleyip hem de bir süre sonra kişi listesinden bulup çıkarmak.

Gerçekte sevmediğiniz insanları niye sosyal medya hesabına ekliyorsunuz ki? Ya da ilkokul arkadaşınızın sizin hayatınızı görmesine gerek yoksa niye en başında eklediniz/kabul ettiniz? Bana bu garip geliyor. Hem ekleyip hem de bir süre sonra kişi listesinden bulup çıkarmak.
O an canım istiyor çünkü. Merak ediyorum profilini inceleyip siliyorum. Güncelde iş yerimdekiler de ne paylaşıyor diye tutuyorum. Hastaneden ayrılınca onları da silicem.Tamamen keyfime göre hareket ediyorum sosyal medyada.😌

Back
X