Norveç Türk ailenin 2 oğlunu elinden aldı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Norveçli sosyal hizmet uzmanlarının hazırladığı raporla 4 ile 6 yaşlarındaki iki çocuğu ellerinden alınan Türk aile yurtta kalan yavrularının hayatından endişe ediyor
Sitene Ekle
norvec-turk-ailenin-2-oglunu-elinden-aldi-5394152.Jpeg

FATİH KARAÇALI Adana DHA

Norveç’in başkenti Oslo’da yaşayan Türk aile mahkeme kararı ile iki çocuğunu kaybetti. Ömer Dağ (45) ile eşi Mehtap Dağ (29), çocukları Egemen (6) ile Efecan’ın (4), sosyal hizmet uzmanlarının hazırladığı rapor yüzünden ellerinden alındığını ileri sürdü.
Osmaniyeli Ömer ve Mehtap Dağ çifti 2008’de evlendi. Eşini Türkiye’de bırakan Ömer Dağ Norveç’e geri döndü. İlk çocuğu Egemen’i Osmaniye’de dünyaya getiren Mehtap Dağ bir yıl sonra oğlu ile birlikte Norveç’e eşinin yanına yerleşti. İkinci çocukları Efecan doğduktan sonra Mehtap Dağ, eşinden şiddet gördüğünü ileri sürüp şikayetçi oldu. 6 ay evden uzaklaştırılan Dağ, ayrıca 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Baba, bir bölümü ertelenen cezasını çektikten sonra eşi ile barışıp tekrar birlikte yaşamaya başladı. İddiaya göre, Mehtap Dağ, 2014’te rahatsızlanan annesi için Türkiye’ye döndü. Mehtap Dağ’ın kesin dönüş yaptığını ileri süren Oslo Çocuk Mahkemesi ve sosyal hizmet uzmanları inceleme başlattı. Kreşe giden Egemen ile Efecan’ın babalarından şiddet gördükleri yönünde rapor hazırlayan görevliler, çocukları Dağ’ın elinden aldı. Türkiye’deki eşinin yanına gelen Ömer Dağ, çocuklarını geri almak için Oslo’da hukuk mücadelesi başlattığını söyledi. Dağ, şöyle dedi:
“Gözaltına alındıktan sonra eşime şiddet uyguladığımı kabul etmem için tehdit edildim. Sonra eşimle barıştık. Annesi için Türkiye’ye dönerken, ‘neden gidiyorsun’ diye sormuşlar, eşim de ruhsal sorunlar yaşadığını, Norveç’e uyum sağlayamadığını kafasını dinlemeye gittiğini söylemiş. Çocuklara da telkinlerde bulunup, kendilerini dövdüğümü söylettiler.”

Evlatlarına kavuşuyor

Çocukların babası Konyalı Halil Kiriş, Türkiye’nin baskısı karşısında Volda Belediyesi Çocuk Esirgeme Kurumu’nun geri adım attığını, kurumun avukatlarının, kendi avukatını aradığını ve çarşamba günü (bugün) şartlı olarak çocuklarını bırakacaklarını bildirdi. n AA
http://www.milliyet.com.tr/norvec-turk-ailenin-2-oglunu-gundem-2026235/

Bu aile evet haketti belki, zaten anne cocuklarini birakip tatile gitmez muhtemelen terketti, sonra daha once yaptiklari gibi baristilar.
Yine de avrupada su aileden alma konusu cogu kez fazlaca abartiliyor.
Psikolojik bir sorunum olsa psikologa falan asla gitmem burada korkumdan.

Valla kadin kesin cocuklarini birakip gitti. Bence burda suçlu aile. Psikopat bir baba ve buna göz yuman bir anne var..
Ne desem bilemiyorum..

Sebepsiz yere kimse kimsenin çoçuğunu almaz ki yazıda anlatılıyor herşey zaten. Aileyi suçlu buluyorum !!!!

Bence doğru olanı yapıyorlar.
Türkiyede de şiddet mağduru,dilendirilen,çalıştırılan çocukların ailenin elinden alınmasını istiyorum.

Valla kimi göçmenler bu konuda çok duygu sömürüsü yapıyor. Tamam abarttıkları, ellerinde yeterli kanıt olmadığı halde çocukları aldıkları da oluyor; ama gerçekten işe yaradıkları zamanlar da çok.
Bir de ceza o ülkenin vatandaşına verilince herkes ''Ohh iyi yapmışlar, çocukları kurtarmışlar ellerinden.'' deniyor. Ama söz konusu aile göçmen olunca yok efendim ırkçılık, yok bizi asimile etmeye çalışıyorlar...
İyi olmuş.

ne yapıcaklaardı bende durduk yere aldılar sandım siddet var tabiki alıcaklar

karısına hapis cezası alacak kadar şiddet uygulayan çocuğuna da uyguluyor olabilir pekala, haberde aile mağdur gibi anlatılmış ama bilemedim

Avrupa ülkelerinin yasası öyledir. ''yapabileceğin kadar değil, bakabileceğin kadar çocuk yap'' der. Anne Tükiye'ye kesin dönş yapmış, psikopat baba çocuklarına şiddet uygulamasa bile, bakamadığı için devlet el koymuş. Keşke Türkiye'de de böyle olsa.

bu olay neden duygu sömürüsü haline geliyor ki? Çocuklar adına çok sevindim. Artık iyi bakılacaklarına hiç şüphem yok. Ebeveyn olmadan çocuk sahibi olursan avrupa acımaz senin yapamadığın ebeveynliği yapar. Medeniyet seviyemizin bu kadar yükseleceği günlere...

X