• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Not meselesi

Notlarim tam değil dersin olur biter. Kendine neden bu kadar dert edindin. Üniversite de normal bir durum. Zaten sınava birkaç gün kala notlar istenir hepsi tam olsun diye.

Hiç kusura bakma da böyleleri sürekli alttan ders almaya mahkumdur. Ben olsam direk engellerim.
Resmen bulmuş senin gibi birini yoluyor ve beğenmiyor.
Çok önemsiyorsa kendisi çalışsın. Eski arkadaşlarından alsın her şeyi.

100 sayfa not atinca siralamasini begenmeyip tekrar attiran arkadaslarim geldi aklima. Hic okula gelmeyip, surekli benden not ve imza istiyorlardi. Buraya konu acmistim hatta. Caninizi sıkanla muhattap olmayin derim. Bircok dersin öğrenci notu fotokopicilerde var hem. Ben şöyle kurtuldum:
Bigun, sadece bi derse gidemedim ve bu arkadastan not istedim, finallerede bi hafta kalmisti. Tamam atacagim dedi. Kendisi her dersin notunu istiyor bi benim istedigimi atmiyordu. Bende acik acik konustum ve kurtuldum.

70 sayfa not atiyorum, tesekkur bile etmiyorsun, (en dogru yontem gercegi soylemek)
Henuz temize cekemedim,
Notlarim eksik diyerekte basindan.atabilirsin.

zeholll zeholll seni hep takdir etmişimdir. Ne yollardan geçtiğini az çok biliyoruz hepimiz. Herkesle başettin geldin bu lüzumsuza takıldın öyle mi:))) niye enerjini sömüren insanları hayatında tuyuyorsun. Emin ol o senin kadar umursamıyor okulu uzatmayı. Nezaketten yoksun bir hödüğe fazla bile yardım etmişsin.

atma sende sallama, çok mu zor. Sen herkese böyle kendini kullandırtırsan ooo çok kullanırlar seni.

neden not veriyorsun ki kalacaksa doğru düzgün okula gidip not tutsaymış
oturup çalışsaymış adam kullanacak yer arıyorlar resmen
ben not cimrisiydim kimseye de bildiğimi anlatmazdım yüksek notlar alıyorum diye herkes uyuz olurdu bana olsunlar banane üstünden geçti gitti 7 sene kalkıp yüzlerini mi görüyorum yooo
sallama kendini de heba etme

mesajı düzenleyeceğime cevapla demişim iyi mi :)

üniversitede alttan ders aldığımız dönemlerde çocuklardan notu isterdik vermeyen olurdu elbette, veren birini bulduğumuzda da ve notu güzelse ondan alırdık.
ancak onun için ne zaman uygunsa o zaman vermesini isterdik, gerekirse evinin önüne giderdik alırdık. mail ile fotoğraf ile alırdık bir şekilde...
teşekkür ederdik hatta üstüne kitap satın almasınlar diye emanet kitaplarımızı da verirdik. :)

bu arkadaş için açık olun, söyleyin bana uygun olmayan günlerde istiyorsun erken söylersen ortak zamanlarımızda buluşup veririm.

Böyle bir üst sınıfta bende vardı,beni deli etmişti sonunda engelledim. İyi niyet bi yere kadar... Bir gün not almak için eve gelmek istedi "işimiz var dışarı çıkıcaz daha sonra"dedim. Bana gelen mesaj"sen benim mesajlarıma niye cevap vermiyorsun" oldu. Evli ve çocuklu okul okurken önceliğim oymuş gibi... Engelledim bir daha da not vermedim. Ki bir dönem boyunca tüm notları vermiştim.

Hanımlar hepinize hayırlı sabahlar.

Üni 1. Sınıf öğrencisiyim ve 3. Sınıf bir öğrenci alttan bizim sınıftan 2 ders almış. Nette " bu senenin şu dersinden notu olan var mı" diye yazmış. Mesaj attım bende var dedim. Yolladım (fotoğraf çekerek).

Ardından her vize final öncesi 2 gün öncesi bana netten mesaj atıyor. Ve genellikle sınav pazartesi oluyor. Cuma günü benim okulum yok. Bana perşembeden yazıyor " yarın okula getirebilir misin" diyerek. Foto atıyorum.

Artık bu dönem bu döngü biraz canıma tak etti. Perşembe yazdı bana "Yarın okula getirebilir misin notları" diye. "Malesef fotoğraf atayım" dedim. "Niye dersin mi yok. Aksi halde başka birinden bulayım" dedi. (Sanki not sakındım) "dersim olmadığı için" dedim.

Ardından fotoğraf ile notları attım masengerdan. Eğer bu dersi veremezse sınıfı uzatacağını söyledi. Öyle söyleyince de üzüldüm. Geceleri ders çalışıyorum eğer uyuyakalmazsam kendi çıkardığım notları hoca notlarıyla getiririm dedim. Sağolsun beni yormak istemediğini istersem evime geleceğini söyledi ama evim ana caddeye o kadar uzak ki yani o kadar yolu yürüdükten sonra okula da giderim. Birde evim okuldan gelip ilk kez bulabileceği bir alanda da değil. Ben getiririm uyuyakalmazsam evimi bulabileceğini sanmıyorum zaten pek farkı olmaz bana dedim.

Dönem başından beri sayfalarca notu tek tek attım hanımlar. 1 kere teşekkür etmedi. Notları attım yine ses seda çıt yok. Bir teşekkür bu kadar mı ağır? Vize finalden 1 hafta önce istemiyor. İki ayağımı bi papuca koyuyor. Vermek istemediğim iması da estirdi. Birde bana attığın sayfalar bulanık çıkmış diyor. Neresi bulanık onun sayfasını söyleme tenezzülünde dahi bulunmuyor. 60 fotoğraf daha çekiyorum aynıları. Kalmasını da istemiyorum ama kullanılıyor gibi de hissediyorum. Vicdanım da rahat değil.
ah garibim kullanılıyorsun. hermde en fecisinden :)
ayrıoca evine gitme senin eevinede gelmesin. okulda da buluşmayın.
bu kadar saf birbini bulmuş her şekilde faydalanmak istiyordur.
başkası senden birşeyi 1 kere istiyorsa yardım edersin ama 60 kere oluyorsa o zaman kullanulıyorsundur.
kalırsa kalsın sana ne sana mı dert... oturup dşünseymiş. ögretmenlerden not istesin yalvarsın... sana ne geliyor... o döneme ait ders kayıtları yokmuymuş onda...
üniye gitmeden önce sizlere kitapcık dagıtılması lazım. bunu böyledir su söyledir kanmayın inanmayın diye...

ya bu davranışı kendine reva görüyor musun hakikaten?
ben sinirlendim. kullandırtma kendini.

Evet kullaniliyorsunuz. Kalmak istemeyen birisi kendisi not tutar çabalar. İki gün kala not dilenmez. Mail adresinizi değiştirin daha da yollamayin. Ya da ücretli notlarinizi paylaşın hem kendinize harçlık olur. Zaten sizden alamazsa fotokopicilerden parayla alması gerekecek. Ya da paşa paşa not çıkaracak.

Kendi niye derse girip not tutmuyor? Diyelim ki başka dersiyle çakışıyor, açsın eski notlarından çalışsın. Her sene ders içeriği mi değişiyor yani? Tedavülden mi kalkıyor konular her sene?

Ben hiç sevmem not alışverişini. Ya bir iki derse gelemez, eksiği olur, rica eder tamam. Ama komple dönemin notunu niye vereyim?
Karda, yağmurda, yokuşta düşüp kalka kalka sabahın köründeki derse gelirken ben, o kim bilir nerede ne yapıyordu. Rahatını düşünen, sonunu da düşünsün bir zahmet.
Valla verme zehol, elinin gözünün emeğine yazık valla. :KK12:

Son düzenleme:
sınavada sen gir bari onun yerine. sayfa bulanık çıkmış dediğinde, niye sormuyosun hangi sayfa diye niye 60 sayfayı tekrar çekiyosun. cuma günleri dersim yok, 1 hafta önceden söyle niye demiyuosun. seni kullanmasına izin vermişsin resmen, o niye kullanmasın bulmuş böylesini

Zehol :KK200: ne okuyorsun? Merak ettim. Konuna gelince çok gereksiz bir insan. Sallama.

Hanımlar hepinize hayırlı sabahlar.

Üni 1. Sınıf öğrencisiyim ve 3. Sınıf bir öğrenci alttan bizim sınıftan 2 ders almış. Nette " bu senenin şu dersinden notu olan var mı" diye yazmış. Mesaj attım bende var dedim. Yolladım (fotoğraf çekerek).

Ardından her vize final öncesi 2 gün öncesi bana netten mesaj atıyor. Ve genellikle sınav pazartesi oluyor. Cuma günü benim okulum yok. Bana perşembeden yazıyor " yarın okula getirebilir misin" diyerek. Foto atıyorum.

Artık bu dönem bu döngü biraz canıma tak etti. Perşembe yazdı bana "Yarın okula getirebilir misin notları" diye. "Malesef fotoğraf atayım" dedim. "Niye dersin mi yok. Aksi halde başka birinden bulayım" dedi. (Sanki not sakındım) "dersim olmadığı için" dedim.

Ardından fotoğraf ile notları attım masengerdan. Eğer bu dersi veremezse sınıfı uzatacağını söyledi. Öyle söyleyince de üzüldüm. Geceleri ders çalışıyorum eğer uyuyakalmazsam kendi çıkardığım notları hoca notlarıyla getiririm dedim. Sağolsun beni yormak istemediğini istersem evime geleceğini söyledi ama evim ana caddeye o kadar uzak ki yani o kadar yolu yürüdükten sonra okula da giderim. Birde evim okuldan gelip ilk kez bulabileceği bir alanda da değil. Ben getiririm uyuyakalmazsam evimi bulabileceğini sanmıyorum zaten pek farkı olmaz bana dedim.

Dönem başından beri sayfalarca notu tek tek attım hanımlar. 1 kere teşekkür etmedi. Notları attım yine ses seda çıt yok. Bir teşekkür bu kadar mı ağır? Vize finalden 1 hafta önce istemiyor. İki ayağımı bi papuca koyuyor. Vermek istemediğim iması da estirdi. Birde bana attığın sayfalar bulanık çıkmış diyor. Neresi bulanık onun sayfasını söyleme tenezzülünde dahi bulunmuyor. 60 fotoğraf daha çekiyorum aynıları. Kalmasını da istemiyorum ama kullanılıyor gibi de hissediyorum. Vicdanım da rahat değil.
Ben de üni öğrencisiyim ve emin ol ben olsam gram takmam o zaman git nerden bulursan bul notları kalırsan da kal derim. Bu kadar iyi olmayın canınız yanar kullanılırsınız. Hem teşekkür yok hem trip bilmemne hem de sadece sınav zamanı arayan soran tiplerden.

sorun not verip vermeme mevzusu değil bence. sorun senin gereksiz vicdan yapıp kendi çıkarlarını gözardı edip başkasına fedakarlık yapman. bu hayat neden beni mutlu etmiyor diye bir gün salya sümük ağlarsan cevap burda yazdıklarımdadır.

önce ben sonra başkaları....

Back
X