- 27 Eylül 2016
- 384
- 409
- 53
- 41
Ben de Mehmet Bey'in hastasıydım, şimdi Koru'dayım doğum paketi nedeniyle..bebegimin ense kalınlığı normal, burun kemiği görünmesine rağmen, 2li testten sonra bana da cvs veya amniyosentez önerildi ama 4lü tarama sonucu olmadan yaptırmayı düşünmüyorum. bebeğinizde ne tür bir sıkıntı oldu, amniyosentez önerildi bilgi verebilir misiniz?
Benim.bebegimde ortopedik bi sikinti vardı cnm.genetik.bi hastalık.. down sendromlu bebeklerde de bu ortopedik sıkıntı görülebiliyormus oyuzden yaptılar amniyosentez..uclu taramam da problemli gelmişti.. istemeyerek ve korkarak yaptırdım ben amniyosentezi.. bebeğimi aldırmayı hiç düşünmedim fakat sıkıntısı neyse bilmek istedim.. sonuçta amniyosentezim temiz geldi.. bebegimde hocanın dediği gibi ayaklarından ortopedik problemiyle dünyaya geldi. 40gunoldu kucağıma alalı.. dünyalar tatlısı bir bebek
Amniyosentez söyledikleri kadar zor bir işlem değil.. düşük riski 1000de 1. Normalde de düşük riski her gebenin var.. inşallah yaptırmanıza gerek kalmaz.. o kararı verdirmek.zorunda bırakmasın rabbim kimseyi.. islemi yaptırmak değilde 3 4 hafta sonuç beklemek cok yıpratıyor insanı..