Nst hakkında bilgisi olan ??

ayca_ece

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2011
231
1
46
İstanbul
Arkadaşlar 32. haftamdayım 2 hafta sonra yani 34. haftada doktorum NST gireceğimi söyledi...

İnternetten araştırdım basit bir cihaza bağlanıyormuşum kasılmalar ve kızıımın kalp atışlarına bakılıyormuş...

Fakat bir internet sitesinde arkadaş sunları yazmış

■NST’ye gelmeden önce çok iyi dinlenmiş olmak gerekiyor
■NST’ye girmeden önce çok iyi kahvaltı yapmak gerekiyor hatta kahvaltı üstüne bir bardak taze meyve suyu önerisi bile aldım.

gibi öneriler almış.. benim doktorum hiç birşey demedi...

Daha önce yaptırmış olanlar deneyimlerini paylaşabilirmi???

Birde nts den sonra acil doğum yapan varmı???

Offf çok korkuyorum ters bişey çıkarsa diye...

Arkadaşlar 32. haftamdayım 2 hafta sonra yani 34. haftada doktorum NST gireceğimi söyledi...

İnternetten araştırdım basit bir cihaza bağlanıyormuşum kasılmalar ve kızıımın kalp atışlarına bakılıyormuş...

Fakat bir internet sitesinde arkadaş sunları yazmış

■NST’ye gelmeden önce çok iyi dinlenmiş olmak gerekiyor
■NST’ye girmeden önce çok iyi kahvaltı yapmak gerekiyor hatta kahvaltı üstüne bir bardak taze meyve suyu önerisi bile aldım.

gibi öneriler almış.. benim doktorum hiç birşey demedi...

Daha önce yaptırmış olanlar deneyimlerini paylaşabilirmi???

Birde nts den sonra acil doğum yapan varmı???

Offf çok korkuyorum ters bişey çıkarsa diye...

canim korkacak birsey yok hatta cok hosuna gidecek..nts ye girmeden önce özel birsey yapman gerekmiyor birsey icmek vs gibi. direk git yani)::)
senin karnina baglanan iki artik adini bilmiyorum boyle koyuyorlar bunlardan biri kalp atisini bebegin digeri hareketlerini ölcüyor..ayni zamanda nts senin kasilmalarinida inceliyor..20 dk sürece bagli oluyorsun..hic korkulacak birsey degil aksine kalp atislari hareketleri falan dinlemek cok keyifli..ben 4 kere girdim artik her kontorlde aliyor doktor nts odasina esim video cekiyor, fotografimizi cekiyor hatira yapiyoruz sende yap bak guzel hatira :):)
benimde kizim olacak insallah..Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin..

canim korkacak birsey yok hatta cok hosuna gidecek..nts ye girmeden önce özel birsey yapman gerekmiyor birsey icmek vs gibi. direk git yani)::)
senin karnina baglanan iki artik adini bilmiyorum boyle koyuyorlar bunlardan biri kalp atisini bebegin digeri hareketlerini ölcüyor..ayni zamanda nts senin kasilmalarinida inceliyor..20 dk sürece bagli oluyorsun..hic korkulacak birsey degil aksine kalp atislari hareketleri falan dinlemek cok keyifli..ben 4 kere girdim artik her kontorlde aliyor doktor nts odasina esim video cekiyor, fotografimizi cekiyor hatira yapiyoruz sende yap bak guzel hatira :):)
benimde kizim olacak insallah..Allah saglikla kucaklarimiza almayi nasip etsin..

aayyy çok teşekkürler...

Kameramız var biizmde eşime çektireyim... zaten doğum fotorafçısıylada anlaşıcam... hatıra olsun diye nerler yapmıyorum bi bilsen =))

karnımdaki oynamalarını kamera ile çekmeye çalışıyorum falan ...
hastanemizde renkli ultrasonda çektiği resimleri dokroeumuz cd bastırıp verdi..
Eşimde bilgisayarda oynama yaptı rengini falan açtı,
babamda fotorafçıdan bastırmış resimleri...
tüm aile seferber durumunda =))

Fikir için çooookkk teşekkürler....
İnanılmaz mutlu oldummmmm

Bu arada nst' den sonra çatı kontrolü falan yapıyolarmı ???

canim bende oyle herseyi hatira yapiyorum esim merakli degil ama ben ne dersem yapiyor :):)
bu arada catik kontrolu ne inan duydum ama bilmiyorum..aciklarsan sevinirim :):) parmakla yapilan kontrolmu acaba ?? eger oysa onu benim doktorum 9 aydir her kontrolumde yapiyor. her yaptiginda rahim iyi yorun yok der ..

canim bende oyle herseyi hatira yapiyorum esim merakli degil ama ben ne dersem yapiyor :):)
bu arada catik kontrolu ne inan duydum ama bilmiyorum..aciklarsan sevinirim :):) parmakla yapilan kontrolmu acaba ?? eger oysa onu benim doktorum 9 aydir her kontrolumde yapiyor. her yaptiginda rahim iyi yorun yok der ..

parmakla yaptığı kontrol açılma varmı yokmu diye bakıyorlarmış...
Son zamanlarda bakıyolarmış genelde...
Benimde şimdiye kadar hiç bakmadı..
Ondan sormak istedim.. süpriz olmasın diye :D

parmakla yaptığı kontrol açılma varmı yokmu diye bakıyorlarmış...
Son zamanlarda bakıyolarmış genelde...
Benimde şimdiye kadar hiç bakmadı..
Ondan sormak istedim.. süpriz olmasın diye :D

walla bana ilk aydan itibaren parmakla bakmaya baslamisti..rahim icin diyordu..evet can yakici sinir bozucu ama alistim mi ne :1::1::1:

arkadaşım sakin ol korkulacak hiç birşey yok.nst denilen şey ultrason gibi yatağa uzanıp karnına jel sürecekler ve karnına ultrason cihazının o aleti gibi bişey koyacaklar yani acı yada korku yok.hatta bebeğin kalp atışını duymak seni çok mutlu edicek çünkü harika sesler duyacaksın.ayrıca kahvaltı yapman iyi olur birde hamilelikte şekeri olmayanlar için tatlı bişeyler yiyip tatlı bişeyler içmenide söylicekler çünkü bebek anne tatlı bişeyler yiyince hareketleri daha yoğun oluyo ve kalp atışlarını duymak daha kolay.
kısacası korkulacak bişey yok.
ayrıca acil doğum da olmaz sadece eğer kalp atışlarının ritminde sorun varsa yani sancın girdiğinde atışları çok yavaşlarsa yada çok hızlanırsa doktoruna bilgi veriyorlar.
ben son ayımda 5-6 kere nst ye bağlandım ama bi sorun olmadı.sendede olmaz inşallah.hayırlı doğumlar.

arkadaşım sakin ol korkulacak hiç birşey yok.nst denilen şey ultrason gibi yatağa uzanıp karnına jel sürecekler ve karnına ultrason cihazının o aleti gibi bişey koyacaklar yani acı yada korku yok.hatta bebeğin kalp atışını duymak seni çok mutlu edicek çünkü harika sesler duyacaksın.ayrıca kahvaltı yapman iyi olur birde hamilelikte şekeri olmayanlar için tatlı bişeyler yiyip tatlı bişeyler içmenide söylicekler çünkü bebek anne tatlı bişeyler yiyince hareketleri daha yoğun oluyo ve kalp atışlarını duymak daha kolay.
kısacası korkulacak bişey yok.
ayrıca acil doğum da olmaz sadece eğer kalp atışlarının ritminde sorun varsa yani sancın girdiğinde atışları çok yavaşlarsa yada çok hızlanırsa doktoruna bilgi veriyorlar.
ben son ayımda 5-6 kere nst ye bağlandım ama bi sorun olmadı.sendede olmaz inşallah.hayırlı doğumlar.

aminnnn inşallah sorunsuz olur herşey........

Sadece bir sedyeye alacaklar seni uzanacaksın ve ilk önce jel sürüp sonra da iki tane prob koyacaklar karnına ve bu sayade hem kızının kalp atışlarını duyacaksın hem de sancı kontrolü yapacaklar kaç aylık hamilesiniz bilmiyorum ama artık hamileliğinizin son dönemleriyse ve sancınızda varsa ( tabi doğum sancısı türünden) o durumda acil doğuma alırlar sadece meraklanacak bir şey yok her hamileye doğum yapana dek yapılan bir kontrol :61:

Son düzenleme:
ben de 33. haftadayım ve doktorum ne nst den ne de çatı kontrolünden bahsetti. niye ki acep?

Hayret yaaa..ben hamileliigmin ilk kontorulunden beri cati dediklerini yapiyor doktorum ve 28. haftamdan beride her iki hafta gidiyorum doktora hepsindede NTS yapildi...Turkiye Almanya cok farkli calisiyorlar..birde ultrason olayi var. burda toplamda sadece 3 ultrason yapiyorlar.

Hayret yaaa..ben hamileliigmin ilk kontorulunden beri cati dediklerini yapiyor doktorum ve 28. haftamdan beride her iki hafta gidiyorum doktora hepsindede NTS yapildi...Turkiye Almanya cok farkli calisiyorlar..birde ultrason olayi var. burda toplamda sadece 3 ultrason yapiyorlar.

ben üç haftada bir kontrole gidiyorum her defasında ultrasonla bakıyo ama dediğim gibi çatıymış nst miş bahsetttiği yok. bi dahaki kontrolüm 35. haftaya denk geliyo sorarım o zaman ee zaten ne kalıyo ki 35. ten sonra bakar herhall..
ayrıca sadece ülke değil doktordan doktora bile o kadar değişiyo ki uygulamalar. insanın aklı karışıyo yavv

33.haftamdan itibaren her hafta düzenli nst'ye giriyorum.çatı muanesini doktorum gerekli bulmuyor..çatı muanesi yanlış yönlendirebilir doğum anı başlamadan bilemeyiz oyüzden çatı muanesi yapmıcam dedi.canıma minnet:27:

Back
X