-----nst maceralarımızı buradan paylaşalım:)-----

yok ayni ultrasyon oluyomus gibi göbegini aciyosun ya bence türkiyede alttan pek bakmiyorlar burda hep alttan bakiyorlar ya cok meraklilar yada makineleri iyi degil bence makine belkide daha emin oluyorlar valla bu ücüncü hepsindede aynisiydi ilk baslada hep alttan son dört ayda altan acilma varmi diye bakiyor

tamam vazgeçtimyasakkelime ilk olmaktan:dilcikar: kıslar zaten değilmişim kimseden ses çıkmayınca bende
kendi üstüme alındım birden 1.liğikaydirigubbakcemile3

DaRKiNLiFe canim bende turkiyede degilim belki ondan alttan bakmaya hamileligim basladigindan beri devam ediliyor

arkadaslar acaba sizde bebeginizin kalp atislari dinlenirken sol tarafiniza mi yatiyorsunuz?

benim sol tarafima yatmami istediler, aletler oyle takildi, yarim saat kadar surdu

bende ilk kez bir hafta önce girdim nst.ye
ama beni sol tarafa falan yatırmadılar
normal sırtüstü yattım 15-20 dk kadar bekledim
göbeğime iki yerden alet takıldı başkada bişey yapmadılar

benim ilk 28 haftalikken 14 agustosta ctg ile dinlendi kalp atislasi oda nts mi oluyor bilmiyorum simdi her gittgimde baglaniyor 20 dakika kalp atislari dinleniyor ama hareket ettgi zaman elime bisey filan vermiyorlar yan yatiyorum göbekten bagliyorlar ve dinliyorlar bende 35 haftalik hamileyim türkiyede degilim ve simdiye kadar her gittfimde alttan muane oldu bakteri varmi acilma varmi diye sürekli kontrol ediyorlar

peki canim sende bakteri bulundu mu?
doktor her baktiginda bende bakteri oldugunu soyluyor
her seferinde fitil veya antibiyotik veriyor
ilaclari satin aliyoruz, sonra icindekilerde hamileler ve emzirenler icin degildir yaziyor
esimde kullanmama izin vermiyor
doktor artik kizmaya basladi, ama biz ne yapalim bebegimiz icin hadi zararli olursa Allah korusun
simdi tampona yogurt batirip onu koymami onerdi
yogurtlu tampona basladik
insallah su bakteri gecer bende esimde rahat bir nefes aliriz
aslina bir kasinti veya akinti filan yok Allahasukur

kızlar birşey sorucam ben de girdim nst ye bugün 24 lira ücret aldılar. sizden de nst ücreti alıyorlar mı? her hafta alacaklar mı acaba?

Arkadaşlar, ben 32 haftalık hamileyim, ama nst ye felan girmedim. Ne zaman giriliyor? Herkes giriyor mu?

Ya kızlar bende daha girmedim yaa..
Doktorum son ay dedi ama off acaba girmem gerekiomu
doktorumla bidahamı konussam ..

idrarda bakteri cikmisdi onun icin cok su ic dedi gunde 3 litre su icmeye calisiyorum antibiyotik filan vermedi ozaman birde biraz mantar vardi 2 ay önce onun icinde tek kullanimlik vajinal krem vermisdi onu kullandim gecti insallah seninkide gecer

türkiyede nts kac haftada yapiliyor bilmiyorum ama ben 28 inci haftdan beri önce ayda bir kez simdide her gitmemde giriyorum hata gecen hafta gittimde 35+4 haftalikken hemsire nts yapmadi idrar aldi tansiyonuma filan bakti sonra doktora gönderdi doktor bakti nts yapilmaais bir kagirda nts yapin diye yazdi beni geri hemsireye gönderdi her yerde prosedur baskadir belki ama bende her gitmemde ultrasyon yapmiyor en son 1 ay önce yapildi

nst ye girdim bende 30 haftalıkken. ama bu istisnai bi durumdu. yoksa devlet hastanesine gidiyorum. hiç özel doktor ve ya da özel hastaneye gitmedim. özel uygulamalar nasıl bilmiyorum ama devlette 36 dan sonra doktor gerek görürse sokuyorlar nst ye. benim bildiğim böle.

Çok garip bir soru mu sordum arkadaşlar kimse cevap vermemiş. bizim hastane her şeyden geçiriyor o yüzden sordum. bu arada ben de 37. haftamdayım daha dün ilk kez girdim nst ye. çok erken girmek gerekli değildir sanıyorum erken doğum riskiniz yoksa. Doktorunuz ne zaman uygun görüyorsa zaten nst ye alacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…