-----nst maceralarımızı buradan paylaşalım:)-----

kızlar birşey sorucam ben de girdim nst ye bugün 24 lira ücret aldılar. sizden de nst ücreti alıyorlar mı? her hafta alacaklar mı acaba?

bende iki defa girdim şimdiye kadar.bundan sonra her hafta girecekmişim.biz 53 ytl.veriyoruz.her gidişimizdede alıyolar.

ben 3 kez girdim ve hiçbirinde ücret ödemedim
muayene ücreti içinde baktılar
bundan sonraki tüm kontrollerimde de girecekmişim nst.ye

bende ilk kez 8 ekim carsamba gunu girdim ve bundan sonra her altı günde bir nstye giricem.Bir hafta degil 6 gün dedi doktorum.Ve 20 Ekimde catı muaynem yapılacak ona gorede dogum sekline karar vericez doktorumla.Non stres test(NST) super birsey.Kemerlerle karnınıza bir cihaz baglanıyor ve bununla bebeginizin kalp atıslarını duyuyorsunuz ve kalp atıs sesleriyle birlikte her hareketinde elinizde bir buton bulunuyor ve ona basmanız isteniyor.

slm kızlar bende bugün nstye bağlandım ilk defa sabah girdim bebeğin kalp atışında çarpıntı çıkınca akşama doktor bir daha çağırdı bu sefer normale döndü allahtan heralde diyorum ben ordayken acil doğum geldi kadın sancılı onu görünce birden kendimi düşündüm ve kötü oldum stres bebeğede yansıdı büyük ihtimalle buarada doktor haftaya gelsin demiş hemşireye haftaya deyince bende doğuma mı dedim şaşırdım bakalım ben her ihtimale karşı haftaaya hazırlıklı gideyimde hemşire belli olmaz heran olabilir bebiş maşallah 3 kiloyuda geçmiş dedi bakalım ultrasonda iki hafta önceden gidiyoruz

ben de çarşamba kontrole gideceğim bakalım.dah bebeğimi yüzünü göremedim hiç.hep uygunsuz duruyor zilli.bu nst denen şeyi umarım kendi doktorumuz yapıyordur.zaten iflahımız kesildi her ay dolu muayene parası vermekten:)

Sedacım geçmiş olsun,inşallah bir daha yaşamazsın.
Sizin için en iyisi olur umarım bir dahaki kontrole.

cnm teşekkür ederim bakalım hayırlısı bana şimdiden heyecan bastı valla haftaya gittiğimde doktor hadi seda yatışını yaptır bebeği almamız gerekiyor derse anammmmm bende senin gibi planlı olsun istiyorum ama sanırım öle olmayacak gibi bir hafta süre verdi ama herhangi bi farklılık hissederse suyu gelirse hemen gelsin demiş doktor ben yine hazırlıklı olayım da :) heran sizlere süpriz yapabilirim kızlar :)

bende her girişimde 10 ytl veriyorum doçente de 40 ytl veriyorumm

selam kızlar benide bugün doktorum nst'ye bagladı kızımın kalp atışları normal çıktı ama bende sancılar çıktı öyle olunca doktor hemen alttan muayne etti henüz açılma olmamış ama yumuşama olmuş her an bebek olabilir gününü beklemiycek herhalde dedi eve git yat dinlen artık çok fazla kalkma dedi .benimde ilk nst maceram böle geçti şimdi yatıyorum bana dua edin

oooo mine hadi hayirlisi sende cilek den önce dogur yumusama basladiysa fazla sürmez senin dogum heralde hadi görelim seni zaten 37 haftayi da doldurmusun

minecim inşallah hayırlısı olur. erken doğsa bile artık bebişler erken doğum bebişleri gibi olmazlar. baya büyüdüler, belki biraz düşük kilolu olurlar ama hemen toparlar inşallah.
geçen haftada nst de benimde sancım cıkmıştı. sana söylenen şeylerin aynısını doktor bana da söyledi. üstünden bir hafta geçti ama ben hala tostoparlak bekliyorum. :) :)
nst de bir kaç sancı cıkmış olması pek ciddi bi işaret değilmiş, acılma olmasıymış önemli olan. o yüzden dinlenmene bak ve takma kafana cok fazla.
inşallah seni de cok bekletmeden zamanında, sağlıkla gelir bebeşin.

canım çok saol fikirlerin için benimde 2 gün geçti hala belirti yok herhalde dedigin gibi çokta heycan yapmama gerek yok ne yapalım gelirse gelsin artık minik kızım ben iyi bakarım ona büyütürüm onu ben

nst girmek doktorun sizdeki gelişmlere göre verdiği bir karar sanırım, çünkü aynı doktora gidiyorum bayan 30. haftada almış baeni 36. haftaya kadar almadı, gittiğim özel hastanede nst için para vermiyorum, sadece muayene için veriyoruz,
banada çocuk biraz iri sezeryan olma hitimalin çok fazla dedi, doğum geciktikçe bebeğim kilo alıyo , şu an 38 haftayım korkuyorum sizde de varmı korku bilmiyorum ama
kendimiz yanlız hissediyorum yoksa rahatlık mı batıyo bilmiyorum, bebekle önceleri daha çok ilgileniyodum
bu ara ?

hepimize sağlık sıhat diliyorum, Rabbim kolaylıklar verisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…