Arkadaşlar,
Bir araştırma yaparken, tesadüfen konunun içine düştüm. Biraz bilgi vermek isterim bu konuda. Ben uzunca bir süre Londrada yaşadım ve oradayken bu ürünle tanıştım. Avrupada çok popüler ve tutulan bir ürün. Bu cihaz 80'li yıllarda sivilce tedavi cihazı olarak ortaya çıkmış ve 90'ların ortasına kadar da öyle devam etmiş. Oldukça etkili. Özellikle ergenlik sivilceleri için kullanılıyor. Yalnız sabır lazım. Zira kökten ve derinlemesine temizlik yaptığı için, kullanmaya başladıktan 1-2 hafta sonra tüm yağlar, iltihaplar yukarı doğru iteleniyor ve yüzünüzde daha fazla sivilce olabiliyor. Ama 1 hafta ellemeyip, sabrederseniz hepsi yavaş yavaş yok oluyor. Siyah noktalardan eser kalmıyor, güneş lekelerine de iyi geliyor. Benim küçük oğlum sivilceleri için kullandı, çok iyi sonuç aldı. Cildi yağlı olduğu için, sadece tonik, +/- jeller ve NapCa Sprayi (cildi nemli tutmak için) kullanarak 2 ayın sonunda harika bir sonuç aldık. Ayrıca 1. aydan sonra, tüm toksinleri cildinden attıktan sonra, Nuskin Clear Action® Collection (Sivice seti)ni de kullandı (sanırım burada henüz yok bu set, zira ben Almanyadan ısmarladım bir arkadaşımın adresine gönderttim. Bu arada alkol içermeyen dezenfektanı da kullanmakta fayda var, mikropları öldürmesi açışından.
90'lı yıllarda cihazın lifting etkisini farkeden bir Alman kadınla da cihaz bugünkü şöhretine erişmiş ve firma anti-aging ürünlerini geliştirmiş. Zaten Amerikan malı olmasına karşılık özellikle Avrupada çok meşhur olmuş önceleri. Ama doğru kullanım çok önemli. +/- jellerin sırası ve program seçimini doğru yapmak şart, yoksa sonuç alamazsınız. Bir de bir bilirkişiden yüze hangi yönde, nasıl uygulanacağını ve nasıl baskı yapılacağını öğrenmek, hissederek anlamak gerekiyor. Özellikle lifting ve kırışıklık için yaparken, burun kenarından başlayıp kulak dibine kadar gitmek gerekiyor ki, lenfleri açabilin. Bu çok önemli bir husus, lenfler burun kenarında ve kulakların tam bitim yerinde. Bir de cihazı hep yukarı doğru çekerken hafif baskı veriyorsunuz, aşağı indirirken baskı uygulamıyorsunuz, yani yerçekimi etkisinin tersine baskı uygulanıyor. Mesela düşük göz kapakları için göz etrafında uygulama yaparken, göz çukurundan başlayıp, göz etrafından gelerek kaşınızın bir parmak altında birkaç saniye yukarı çekerek durursanız, hem kaş kalkıyor, hem de 2-3 uygulamadan sonra düşük göz kapağı derdiniz kalmıyor. Fakat kesinlikle göz kapağına inmeyin, şişme yapar, kolajenleri aktive ettiği için.
Yukarıda bahsettiğim lenf olayı çok önemli bir husus. Mesela göğüs dikleştirmede lenfleri açmak çin önce 2 göğüs arasındaki boşlukta daireler çiziyorsunuz, sonra alttan üste, meme ucuna doğru uygulama yapıyorsunuz. Selülitler içinse, dizinizin arka tarafındaki boşlukta daireler çizip lenfleri açıyorsunuz ve sonra cihazı yukarı kasığa doğru çekerek, kasık lenflerini açıyorsunuz. Düzgün sonuçlar almak için bunlara dikkat etmek şart.
Bir de selülitler için kendi deneyimlerimden bir şeyler söyliyeyim: vaktiniz uygunsa cihaz ve body shaping gel ile sabah akşam (en az 12 saat ara ile) uygulama yapın, ya da her gün aynı vakitlerde, o zaman çok daha etkili oluyor. Onlar haftada 3 diyorlar, ama hergün yaparsanız çok daha çabuk sonuç alıyorsunuz ve hakikaten harika sonuçlar. Üzerine de sabah akşam el ile sıkılaştırma kremi (Dermatic Effects) ile masaj yaparsanız, mükemmel sonuç veriyor. Şahsen ben onu da elimle biraz ovalayıp sürdükten sonra, pozitif akımda (3.kademede) makine ile yediriyorum cildime. Sanki daha faydalı oluyor.
Cilt bakımına meraklılar için son bir bilgi ilave edip, iyi geceler dileyeceğim. Firmanın son olarak dünyaya lanse ettiği ageLOC teknolojisi içeren ürün setleri çok güzel. Bunlar direkt genetik bozulma başlamadan (yani kırışıklıklar oluşmadan) cilde etki ederek, yaşlanmayı daha kaynağındayken durduruyor. Bu teknolojiyi geçen sene ilk olarak jellere de koymuşlardı, şimdi günlük bakım ürünlerinde de var. Cihazsız kullanılan bakım ürünleri bunlar. Ben kullanıyorum ve çok memnunum, ama gündüz kremi çok çabuk bitiyor, o nedenle artık sadece çok etkili olan serumunu ve gece kremini alıyorum. Aslında setin içindeki köpük tonik de çok güzel, ama nedense ben alışamadım. Nuskinin normal toniğini tercih ediyorum, hem daha ucuz, hem de bütün diğer ürünler gibi alkol içermiyor.
Umarım başınızı ağrıtmamışımdır. Herkese güzel rüyalar & iyi geceler dilerim.
pink o zaman sıyah noktayı yok eden o jeller oyle degıl mı? yanı cıhaz degıl
belkı cıhazsız sursen yıne yok edıcek?
bır de sana sunu sormak ıstıyorum sence aktıf aknesı olan kısılerde bu nu skın nası bır etkı yaratır
yok etme cıldı tamamen arındırma gıbı bır etkısı olabılır mı?
kardesımde aktıf akne var da onun ıcın soruyorum