Popüler Konu Nub, Kafatası ve Göbekle Eğlenceli Cinsiyet Tahminleri

Nub Teorisi, Kafatası ve Göbek Tahminleri Tuttu mu?

• Ankete Katılan
    77

Nub Teorisi

Nostradamus'un Kalfası
Pro Üye
Emoji Skoru
137
Puanlar
628
Bilim mi Sezgi mi? Nub Teorisi, Kafatası ve Göbekten Bebek Cinsiyeti Yorumlama

Ultrasonda Pembe mi Mavi mi?

Nub Teorisi, Kafatası ve Göbekle Bebek Cinsiyeti Yorumlama
Hamilelik süreci zaten başlı başına bir sabır testi. Bir de üstüne “Acaba kız mı erkek mi?” sorusu eklenince, ultrasondaki her piksel ayrı anlam kazanmaya başlıyor. Doktor “Daha erken” dediği anda biz çoktan büyüteci çıkarıyoruz. İşte tam bu noktada sahneye Nub teorisi, kafatası şekli ve göbek efsaneleri giriyor. Bu konu bilimsel teşhis iddiası taşımayan, tamamen eğlence ve merak amaçlı yorumlar içindir. Ama kabul edelim… Tutunca da ayrı bir keyif veriyor

Nub Teorisi Nedir?
Nub, bebeğin 11–13. haftalar arasında ultrasonda görülebilen küçük çıkıntısıdır.
Nub omurgaya paralel ya da çok hafif açılıysa: Kız olabilir diyenler çoğunlukta
Nub omurgaya göre 30 derece ve üzeri açı yapıyorsa: “Erkek geliyor” yorumları havada uçuşur
Tabii ultrason açısı, bebeğin duruşu ve cihaz kalitesi derken işler biraz karışabilir. Yani nub bize ipucu verir, kesin hüküm değil.

Kafatası Şekline Göre
Efsanelerin gediklisi burada devrede. Daha yuvarlak, yumuşak hatlı kafatası: Kız ihtimali diyenler. Daha köşeli, alın kısmı belirgin kafatası: Erkek diyenler.
Bunu yorumlarken “Bebek mi bu, minik bir filozof mu?” noktasına gelmeden durmak önemli

Göbek Meselesi: Öne mi, Yana mı?
Ultrason yokken annanelerimizin en sevdiği yöntem: Göbek sivri ve öne doğruysa: Erkek, Göbek daha yayvan, yana doğruysa: Kız
Bilimsel karşılığı yok ama tutan örnek sayısı şaşırtıcı derecede fazla. En azından sohbet başlatıyor.

Bu Konuda Ne Yapıyorum?
Bu başlık altında ultrasondan gönderilen görüntülere Nub açısına, Kafatası formuna, Göbek yapısına bakarak tamamen eğlence amaçlı cinsiyet yorumları yapıyorum.
Yanılabilirim, tutturabilirim, bazen de “Bu bebek sürpriz seviyor” diyebilirim.

Küçük Ama Önemli Not
Bu yorumlar doktor görüşünün yerini tutmaz. Kesin sonuç için her zaman doktorunuz ve haftası gelmiş bir ultrason gerekir. Biz burada biraz merak gideriyor, biraz gülüyoruz, bol bol da heyecanlanıyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ultrasona bakıp “bu kesin kız” diyenlerden misin?
Nub açısını ölçüp kader tahmini yapanlardan mı?
Göbeğe bakıp “erkek bu” diye iddiaya girenlerden mi?

O zaman doğru yerdesin. Nub teorisi, kafatası şekli ve göbek efsaneleriyle ultrasondan cinsiyet tahmini yaptığımız bu eğlenceli konuda buluşuyoruz.

Ultrasonunu getir, haftanı yaz,
biz bakalım…

tutarsa alkış, tutmazsa kahkaha

Bir de anketimiz var. “Tuttu mu, tutmadı mı?” Forum mu daha iyi biliyor, bebek mi sürprizci… birlikte görelim

Ultrasona bakıp “bu kesin kız” diyenlerden misin?
Nub açısını ölçüp kader tahmini yapanlardan mı?
Göbeğe bakıp “erkek bu” diye iddiaya girenlerden mi?

O zaman doğru yerdesin. Nub teorisi, kafatası şekli ve göbek efsaneleriyle ultrasondan cinsiyet tahmini yaptığımız bu eğlenceli konuda buluşuyoruz.

Ultrasonunu getir, haftanı yaz,
biz bakalım…

tutarsa alkış, tutmazsa kahkaha

Bir de anketimiz var. “Tuttu mu, tutmadı mı?” Forum mu daha iyi biliyor, bebek mi sürprizci… birlikte görelim
İlk benim olsun bakalım 13 haftalik

Benimde 8+3haftalik

Benim bebisime de bakın 🥰
11 haftalık

Benimde 8+3haftalik

Yan profilde nub omurgaya yakın ve sakin duruyor, ben roketim diye bağırmıyor, daha çok “papatya esintisi” modunda. Nub teorisine göre tahminim KIZ olasılığı daha yüksek!

Not : lütfen sonuca göre ankete katılırsan sevinirim.

Benim bebisime de bakın 🥰
11 haftalık

Bebek yan profilde gibi duruyor. Nub, omurgaya göre hafif yukarı açı yapıyor ama öyle “roket gibi yukarı” değil; daha çok sınırda / kararsız bir açı

Hafif erkek tarafına göz kırpıyor derdim
Ama.... %55 erkek – %45 kız gibi, yani “son anda fikrini değiştirebilecek” bir nub.

Merhaba benim de burada 10+2

Görüntüye göre ölçümde CRL 3.33 cm – 10w2d yazıyor → yani nub için biraz erken ama bakılabilir. Bebek yine yan profilde yakalanmış, alt gövde kısmında görünen nub çizgisi, omurgaya göre çok dik değil. Nub omurgaya paralel / çok hafif açılı duruyor. Yukarı doğru net bir 30°+ açı yapmıyor.

Bu görüntüde kız tarafı biraz daha baskın duruyor ama erken hafta olduğu için kesin konuşmayalım.

Benim “nub falım”:
💗 %60 kız – %40 erkek

Nub teorisine göre tahminim KIZ olasılığı daha yüksek 🌸💗

Teşekkür ederim bu resimleri videodan görüntü aldım aslında tam net görüntü değil mi

Merhaba burda 13 haftalık 🤭🌸

Sizde de görüntü çok sağlıklı olmamasına rağmen ;

Kafa + göbek = kız,
Nub = erkek diyor

Kız: %62
Tatlı, yuvarlak kafa + göbek vibes babaya düşkün minnoş enerjisi

Erkek: %38
Nub’un “ben buradayım” demesi ve son anda sürpriz yaparım modunda.

Bilim mi Sezgi mi? Nub Teorisi, Kafatası ve Göbekten Bebek Cinsiyeti Yorumlama

Ultrasonda Pembe mi Mavi mi?

Nub Teorisi, Kafatası ve Göbekle Bebek Cinsiyeti Yorumlama
Hamilelik süreci zaten başlı başına bir sabır testi. Bir de üstüne “Acaba kız mı erkek mi?” sorusu eklenince, ultrasondaki her piksel ayrı anlam kazanmaya başlıyor. Doktor “Daha erken” dediği anda biz çoktan büyüteci çıkarıyoruz. İşte tam bu noktada sahneye Nub teorisi, kafatası şekli ve göbek efsaneleri giriyor. Bu konu bilimsel teşhis iddiası taşımayan, tamamen eğlence ve merak amaçlı yorumlar içindir. Ama kabul edelim… Tutunca da ayrı bir keyif veriyor

Nub Teorisi Nedir?
Nub, bebeğin 11–13. haftalar arasında ultrasonda görülebilen küçük çıkıntısıdır.
Nub omurgaya paralel ya da çok hafif açılıysa: Kız olabilir diyenler çoğunlukta
Nub omurgaya göre 30 derece ve üzeri açı yapıyorsa: “Erkek geliyor” yorumları havada uçuşur
Tabii ultrason açısı, bebeğin duruşu ve cihaz kalitesi derken işler biraz karışabilir. Yani nub bize ipucu verir, kesin hüküm değil.

Kafatası Şekline Göre
Efsanelerin gediklisi burada devrede. Daha yuvarlak, yumuşak hatlı kafatası: Kız ihtimali diyenler. Daha köşeli, alın kısmı belirgin kafatası: Erkek diyenler.
Bunu yorumlarken “Bebek mi bu, minik bir filozof mu?” noktasına gelmeden durmak önemli

Göbek Meselesi: Öne mi, Yana mı?
Ultrason yokken annanelerimizin en sevdiği yöntem: Göbek sivri ve öne doğruysa: Erkek, Göbek daha yayvan, yana doğruysa: Kız

Bilimsel karşılığı yok ama tutan örnek sayısı şaşırtıcı derecede fazla. En azından sohbet başlatıyor.

Bu Konuda Ne Yapıyorum?
Bu başlık altında ultrasondan gönderilen görüntülere Nub açısına, Kafatası formuna, Göbek yapısına bakarak tamamen eğlence amaçlı cinsiyet yorumları yapıyorum.
Yanılabilirim, tutturabilirim, bazen de “Bu bebek sürpriz seviyor” diyebilirim.

Küçük Ama Önemli Not
Bu yorumlar doktor görüşünün yerini tutmaz.
Kesin sonuç için her zaman doktorunuz ve haftası gelmiş bir ultrason gerekir.
Biz burada biraz merak gideriyor, biraz gülüyoruz, bol bol da heyecanlanıyoruz.
13 haftalık bana da bakar mısınız 🥰

Sizde de görüntü çok sağlıklı olmamasına rağmen ;

Kafa + göbek = kız,
Nub = erkek diyor

Kız: %62
Tatlı, yuvarlak kafa + göbek vibes babaya düşkün minnoş enerjisi

Erkek: %38
Nub’un “ben buradayım” demesi ve son anda sürpriz yaparım modunda.
13 haftalıkken doktorum erkek dedı fakat devlet hastanesınde kız dedıler :) 3 şubat netleşecek bakalım :)

6haftalik atsam anlarmisisiniz

Nub teorisi 11–13 haftada başlar. 6 haftada yapılan tahminler ise kahve falı + burç + içgüdü karışımıdır. Ama at yine de bakarız %99 sürpriz çıkar.

Amacımız keyifli zaman geçirmek değil mi zaten?

merhaba bu resimde 12+1'di bebeğim daha güncel resmi yok maalesef :(

9 haftadan selamlar. Bizede bakar mısınız 🍀

Back
X