Popüler Konu Nub, Kafatası ve Göbekle Eğlenceli Cinsiyet Tahminleri

Nub Teorisi, Kafatası ve Göbek Tahminleri Tuttu mu?

• Ankete Katılan
    78
Banada bakarmısınız

Bu minik misafirin profiline bakınca oldukça cömert poz verdiğini söylemek lazım. Özellikle alt görüntüde nub bölgesinin omurgaya göre hafif yukarı yönelmiş gibi görünmesi, kafa yapısının daha uzun-oval bir profil çizmesi ve genel duruşunun “ben buradayım” dercesine net olması bana erkek tarafını düşündürdü. Göbek çevresindeki görünüm de bu tahmine eşlik ediyor gibi. Elbette bunlar tamamen eğlence amaçlı yorumlar ama bu karelerden bir tahmin çıkarmam gerekseydi %70 erkek - %30 kız derdim. Bu görüntülerde en dikkatimi çeken ayrıntı nub hattının tamamen düz görünmemesi ve hafif yukarı açı hissi vermesi oldu; bu da klasik nub teorisinde erkek hanesine yazılan detaylardan biri. Yine de 11+4 haftalarda minikler bazen son derece başarılı ters köşeler yapabiliyorlar; fakat sadece bu ultrasonlara bakarak eğlenceli bir tahminde bulunacak olursam, küçük bey bir adım önde görünüyor.

9 hafta bana da bakar mısınız

Bu minik yolcu henüz oldukça erken haftalarda olduğu için aslında nub teorisinin güvenilir şekilde devreye girmesine biraz daha zaman var; yani burada yaptığımız yorum tamamen eğlence amaçlı. Ama görüntüye bakınca kafa yapısının oldukça yuvarlak ve yumuşak hatlı görünmesi, gövdenin daha kompakt ve dengeli bir duruş sergilemesi ve şu an seçilebilen kadarıyla nub bölgesinde belirgin yukarı yönelen keskin bir açı hissedilmemesi bana hafifçe kız tarafını düşündürüyor. Bu yüzden tahmin terazimi ortaya koyarsam %60 kız – %40 erkek derdim. En dikkatimi çeken ayrıntı ise yuvarlak kafa profili ve genel olarak daha narin görünen siluet oldu; sanki minik hanım daha şimdiden “acele etmeyin, sürprizimi zamanı gelince açıklayacağım” havasında. Tabii bu haftalarda yapılan tahminler çoğu zaman bilimden çok eğlence kategorisine girer ve minikler sonradan herkesi şaşırtabilirler; ama sadece bu kareye bakarak keyifli bir tahmin yapacak olursam, kız tarafı bana bir adım önde gibi görünüyor.

Bir doktor erkek diğer doktor kız dedi sizce nedir

Bu görüntü için eğlencelik tahmin şapkamı takarsam, nub bölgesinde hafif yukarı yönelme hissi olması, baş profilinin biraz daha uzun ve oval görünmesi ve genel duruşun daha “iddialı” bir siluet vermesi nedeniyle ibrem erkek tarafına kayıyor. Göbek teorileri zaten oldukça zayıf olsa da bu karedeki genel görünüm bana küçük bir beyin enerjisini çağrıştırdı. O yüzden tamamen keyif amaçlı tahminim %65 erkek – %35 kız olurdu. En dikkatimi çeken detay omurga hattına göre nub tarafındaki hafif yukarı açı hissi; bu da klasik nub tahminlerinde erkek hanesine yazılan işaretlerden biri olarak yorumlanıyor. Yine de görüntü çok net bir profil karesi olmadığı için büyük bir farkla konuşmak zor; bu nedenle yüzdeyi %80-90'lara çıkarmıyorum.

Doktorlardan biri kız, diğeri erkek demişse ve sadece bu tek fotoğrafa bakarak fikir yürütmem gerekirse ben erkek tahminine biraz daha yakın dururdum. Ancak dürüst olmak gerekirse bu kare, "kesin kız" ya da "kesin erkek" dedirtecek netlikte değil. Canlı ultrasonda bebeğin hareketlerini, farklı açıları ve ölçümleri gören doktorun değerlendirmesi tek bir fotoğraftan yapılan yorumlardan çok daha değerlidir. Yani benim eğlencelik oyum erkek yönünde olsa da, iki doktorun farklı yorum yapabilmesi bile görüntünün sınırda ve yoruma açık olduğunu gösteriyor.

Bu minik yolcu henüz oldukça erken haftalarda olduğu için aslında nub teorisinin güvenilir şekilde devreye girmesine biraz daha zaman var; yani burada yaptığımız yorum tamamen eğlence amaçlı. Ama görüntüye bakınca kafa yapısının oldukça yuvarlak ve yumuşak hatlı görünmesi, gövdenin daha kompakt ve dengeli bir duruş sergilemesi ve şu an seçilebilen kadarıyla nub bölgesinde belirgin yukarı yönelen keskin bir açı hissedilmemesi bana hafifçe kız tarafını düşündürüyor. Bu yüzden tahmin terazimi ortaya koyarsam %60 kız – %40 erkek derdim. En dikkatimi çeken ayrıntı ise yuvarlak kafa profili ve genel olarak daha narin görünen siluet oldu; sanki minik hanım daha şimdiden “acele etmeyin, sürprizimi zamanı gelince açıklayacağım” havasında. Tabii bu haftalarda yapılan tahminler çoğu zaman bilimden çok eğlence kategorisine girer ve minikler sonradan herkesi şaşırtabilirler; ama sadece bu kareye bakarak keyifli bir tahmin yapacak olursam, kız tarafı bana bir adım önde gibi görünüyor.
Tşk ederim bakalım 1 hafta sonra 12 haftalık olucaz o zaman biraz daha belirgin olur heralde

Bana da bakar mısınız 10+1

Merhaba, tamamen eğlence amaçlı bir nub, göbek ve kafa şekli yorumu yapacak olursam bu görüntüde ilk dikkatimi çeken şey bebeğin yan profilinin oldukça net olması oldu. Özellikle nub bölgesi omurgaya göre hafif yukarı açılı gibi görünse de çok keskin bir yükseliş göstermiyor, bu yüzden tek başına erkek demek zor. Buna karşılık kafa yapısının daha yuvarlak ve alın geçişinin yumuşak görünmesi kız tahminini destekleyen detaylar arasında yer alıyor. Göbek bölgesinin genel görünümü de erkek tarafını kesin şekilde öne çıkaracak belirgin bir işaret vermediği için tahmin dengesi kız yönüne hafifçe kayıyor. Bu nedenle benim eğlencelik tahmin cetvelim %62 kız - %38 erkek olurdu. Bu ultrasonda en dikkat çeken ayrıntılar nub açısının çok dik olmaması, yuvarlak kafa profili ve genel vücut duruşunun daha sakin bir izlenim bırakması. Elbette bunların hiçbiri bilimsel bir cinsiyet belirleme yöntemi değil; sadece ultrason meraklılarının keyifle yaptığı tahminler. Ama bu karelere bakınca bana, "Son sözü doktor söyleyecek ama ben şimdiden biraz prenses havası estireyim." diyen bir minik hissi verdi. Benim tahminim kız bebek yönünde; erkek ihtimali de masada olsa da bu görüntüde kız tarafı bir adım önde görünüyor.

Bizim bebişe de bakar mısınız rica etsemmm 🫶

Merhaba, tamamen eğlence amaçlı bir nub, göbek ve kafa şekli yorumu yapacak olursam bu ultrason henüz 10+6 haftalık olduğu için nub teorisi açısından biraz erken bir dönem olsa da, görüntü bana keyifli bir tahmin yapma fırsatı veriyor. Nub bölgesi belirgin şekilde seçilmese de omurgaya göre daha sakin ve paralel bir izlenim bırakıyor, bu da tahmin terazisini hafifçe kız tarafına çekiyor. Kafa yapısının yuvarlak ve yumuşak hatlı görünmesi de eski usul tahminlerde kız bebeklerle ilişkilendirilen detaylardan biri. Göbek bölgesi ve genel duruşta da erkek yönünde güçlü bir ipucu göze çarpmadığı için benim eğlencelik tahminim %68 kız - %32 erkek olurdu. En dikkatimi çeken ayrıntılar yuvarlak kafa profili, nub çizgisinin belirgin bir yukarı açı oluşturmaması ve bebeğin genel görünümünün daha zarif bir profil sergilemesi oldu. Elbette bu haftada yapılan yorumların doğruluk payı oldukça düşüktür ve kesin sonucu söylemek için biraz daha büyümesini beklemek gerekir; ancak sadece tahmin oyunu oynayacak olsaydım, bu minik bana "Henüz çok küçüğüm ama biraz prenses enerjisi taşımaya başladım." hissini verdi. Benim eğlencelik tahminim kız bebek yönünde; erkek ihtimali olsa da bu görüntüde kız tarafı daha baskın görünüyor.

Banada tahmin edermisiniz 🤗

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba benim bebişime de bakar mısınız

Merhaba, tamamen eğlence amaçlı bir nub, göbek ve kafa şekli yorumu yapacak olursam bu ultrason bana ilk bakışta erkek tarafına biraz daha yakın bir his verdi. Özellikle yan profil oldukça net ve nub bölgesi omurgaya göre hafif yukarı açı yapıyormuş gibi görünüyor; nub teorisinde bu görünüm çoğu zaman erkek tahminine puan kazandıran ayrıntılardan biri. Bunun yanında kafa profilinin alın kısmının biraz daha belirgin ve hatlarının hafif köşeli görünmesi de eski usul tahminlerde erkek yönünü destekleyen detaylar arasında sayılıyor. Göbek bölgesi de bu karede erkek tahminini zayıflatacak belirgin bir ipucu vermediği için benim eğlencelik tahmin terazim %73 erkek - %27 kız yönünde olurdu. En dikkatimi çeken ayrıntılar nub açısının yukarı eğilim göstermesi, belirgin yan profil ve kafa hattının güçlü görünümü oldu. Elbette bunlar bilimsel yöntemler değil, sadece ultrason meraklılarının yaptığı keyifli tahminler; fakat bu minik bana "Daha yolun başındayım ama küçük bir delikanlı havasını şimdiden vermeye başladım." hissi bıraktı. Benim eğlencelik tahminim erkek bebek yönünde; kız ihtimali elbette var ama bu görüntüde erkek tarafı belirgin şekilde önde görünüyor.

Banada tahmin edermisiniz 🤗

Merhaba, tamamen eğlence amaçlı bir nub, göbek ve kafa şekli yorumu yapacak olursam bu ultrason henüz erken haftalara ait olduğu için tahmin yapmak biraz daha zor, ancak görüntü yine de küçük ipuçları veriyor. Bana en çok dikkat çeken ayrıntı nub bölgesinin omurgaya oldukça paralel ve yatay bir izlenim bırakması oldu; nub teorisine göre bu görünüm kız tarafına puan kazandırıyor. Ayrıca kafa şeklinin oldukça yuvarlak, alın geçişinin yumuşak ve yüz profilinin sevimli görünmesi de eski ultrason tahmincilerinin kız bebeklerde sık dile getirdiği özelliklerden biri. Göbek bölgesi ve genel duruşta da erkek yönünü güçlü şekilde destekleyen belirgin bir açı seçilmiyor. Bu yüzden benim eğlencelik tahmin terazim %76 kız - %24 erkek yönünde olurdu. En dikkatimi çeken detaylar omurgaya paralel görünen nub, yuvarlak kafa profili ve genel vücut duruşunun daha sakin görünmesi oldu. Elbette bunlar bilimsel olarak cinsiyet belirleyen yöntemler değil; sadece ultrason fotoğraflarına bakıp yapılan keyifli tahminler. Ama bu kare bana, "Ben daha çok küçüğüm ama prenses enerjimi şimdiden belli etmeye başladım." hissini verdi. Benim eğlencelik tahminim kız bebek yönünde; erkek ihtimali tamamen dışarıda değil ama bu görüntüde kız tarafı belirgin şekilde önde görünüyor.

@Meryem4880

Merhaba, tamamen eğlence amaçlı bir yorum yapacağım ama bu ultrason beni biraz güldürdü çünkü burada henüz 6 hafta 2 günlük minicik bir misafir görüyoruz. Bu haftada bırakın nub teorisini, ortada yorumlanabilecek bir nub, kafa profili veya göbek şekli bile henüz oluşmuş sayılmaz. Yani teknik olarak bu fotoğraftan cinsiyet tahmini yapmak, fasulye tanesine bakıp üniversitede hangi bölümü okuyacağını tahmin etmeye benziyor. Ama madem eğlence olsun, ben de eski forum teyzeleri moduna geçeyim: Gebelik kesesinin daha yuvarlak görünmesi ve minik yolcunun yerleşiminin bana verdiği his nedeniyle tahminimi %60 kız - %40 erkek yönünde kullanıyorum. Bilimsel dayanağı neredeyse sıfır, tamamen sezgisel bir forum tahmini. Şu anki görüntü bana "Ben daha mercimek büyüklüğündeyim, cinsiyetimi söylemek için biraz erken ama annemi merakta bırakmayı seviyorum" diyen bir minik hissi veriyor. Tahminim kız yönünde olsa da bu haftada yapılan tahminlerin doğruluk oranı kahve falından çok da farklı değildir; yine de eğlence olsun diye oyumu kızdan yana kullanıyorum.

Merhaba,

Gerekli ilgi ve takdiri göremediğim için, üzülerek belirtmek isterim ki bundan sonra cinsiyet tahmini yapmayacağım.

Uzun zamandır, rahatsız olduğum dönemler dışında elimden geldiğince vakit ayırarak birçok üyeye yardımcı olmaya çalıştım. Bunun karşılığında beklediğim tek şey ise en azından küçük bir teşekkür ya da emeğin fark edildiğini hissettiren birkaç güzel sözdü.

İnsan, emeğinin değer gördüğünü hissettiğinde daha büyük bir şevkle devam ediyor. Ne yazık ki ben bunu yeterince hissedemedim.

Bu nedenle burada cinsiyet tahminlerine devam etmeme kararı aldım. Destek olan, teşekkür eden ve güzel sözlerini esirgemeyen herkese ayrıca teşekkür ederim.

Herkese sağlıklı ve güzel bir hamilelik süreci diliyorum.

@Kazen bilgin olsun

Bana da bakabilir misiniz 14 hafta çift yumurta ikizleri

Eklentiler

• nub_isaretli2.webp
    nub_isaretli2.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 15
  • nub_isaretli.webp
    nub_isaretli.webp
    20,8 KB · Görüntüleme: 15
Ultrasona bakıp “bu kesin kız” diyenlerden misin?
Nub açısını ölçüp kader tahmini yapanlardan mı?
Göbeğe bakıp “erkek bu” diye iddiaya girenlerden mi?

O zaman doğru yerdesin. Nub teorisi, kafatası şekli ve göbek efsaneleriyle ultrasondan cinsiyet tahmini yaptığımız bu eğlenceli konuda buluşuyoruz.

Ultrasonunu getir, haftanı yaz,
biz bakalım…

tutarsa alkış, tutmazsa kahkaha

Bir de anketimiz var. “Tuttu mu, tutmadı mı?” Forum mu daha iyi biliyor, bebek mi sürprizci… birlikte görelim

Eklentiler

• 1000059195.webp
    1000059195.webp
    15 KB · Görüntüleme: 3
  • 1000059196.webp
    1000059196.webp
    14,8 KB · Görüntüleme: 3
  • 1000059194.webp
    1000059194.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 6
Bana da bakar mısınız

Eklentiler