Nüfüs Cüzdanlarımızı balayına gittiğimiz şehirde yenilerebilir miyiz?

daphnelena

İyiye,güzele inanırım.
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2015
264
92
48
Kızlarrr iyi akşamlar :)
Balayı için aşığı olduğum Alaçatı'ya karar verdik. Bugün rezervasyonumuzu yaptırdık. Her yer dolu, eylül ayında evlenenler acele etsinler:) Nüfus cüzdanlarımızı Alaçatı'da yeniletebilir miyiz? Bilgisi olan var mı?

bende 1 aydır nikahlıyım temmuzda düğünüm olacak çalıştıgım için vakit bulupta nufus cüzdanımı değiştiremedim. Netten okuduğum kadarıyla nikahtan 1 hafta sonrasında istediğimiz zaman gidip istediğimiz müdürlükte değiştirebiliyormuşuz.

balayına nikahtan kaç gün sonra gideceksiniz bilmiyorum ama nikahlandığın gün bile değiştirebilirsin. benim nikahım öğleden sonraydı. biz hemen nikahtan sonra arkadaşlarla yemeğe geçmeden nüfus müdürlüğüne gidip değiştirdik. tabi bunu nikah memuruna söylemeniz lazım. biz söyledik, adam bütün belgeleri bize elden verdi ve biz kendimiz götürdük nüfus müdürlüğüne. ve kısa bir sürede de halloldu.

balayına nikahtan kaç gün sonra gideceksiniz bilmiyorum ama nikahlandığın gün bile değiştirebilirsin. benim nikahım öğleden sonraydı. biz hemen nikahtan sonra arkadaşlarla yemeğe geçmeden nüfus müdürlüğüne gidip değiştirdik. tabi bunu nikah memuruna söylemeniz lazım. biz söyledik, adam bütün belgeleri bize elden verdi ve biz kendimiz götürdük nüfus müdürlüğüne. ve kısa bir sürede de halloldu.

Çok teşekkür ederim. O halde biz dr öyle yapalım :) Nikahla düğün birlikte olacak bizim. Ertesi sabah da Alaçatı'ya gideceğiz uçakla. Gün içinde hemen halledebiliriz oluyorsa güzel bir hatıra olur :)

öncelikle hayırlı olsun canım :) benim de düğünüm 13 eylülde nikah da aynı gün olacak ama koşuşturma yorgunluğu olacağından balayına 14 eylülde değil de 15 eylülde çıkmaya karar verdik :KK49: eğer kısa sürede değişecekse ben de o aradaki bi günde değiştirmeyi düşünüyorumHoppa

İşin şu kısmı da var ama söylemeden geçemeyeceğim. Bulunduğunuz il hangisi bilmiyorum. ama bu konuda doğu ve güneydoğu yöreleri daha az kurallara bağlı. biz nikahımızı batmanda yaptık, orda görevliydik. Orada yapabildik. ama batı bölgeleri biz böyle belgeleri elinize veremeyebiliriz de diyebilirler. oarada birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız çocukları doğduklarında nüfus cüzdanlarına doğum yerlerini çok rahat bir şekilde kendi memleketlerinin ismini yazdırabildiler ama ben çocuğumu adapazarında doğurdum. doğum yerini eşimin memleketini yazdırmak istedik. nüfustaki memur doğum belgesinde neresi yazıyorsa o başka bi yer yazamayız dedi. yani batı illeri bu konularda daha sıkı. ama yine de şansınızı deneyin derim. çok kolay oluyor çünkü yapabilirseniz.

öncelikle hayırlı olsun canım :) benim de düğünüm 13 eylülde nikah da aynı gün olacak ama koşuşturma yorgunluğu olacağından balayına 14 eylülde değil de 15 eylülde çıkmaya karar verdik :KK49: eğer kısa sürede değişecekse ben de o aradaki bi günde değiştirmeyi düşünüyorumHoppa

Mutluluklar, çok iyi bir karar tabi eğer oluyorsa. Denemekte fayda var :)

İşin şu kısmı da var ama söylemeden geçemeyeceğim. Bulunduğunuz il hangisi bilmiyorum. ama bu konuda doğu ve güneydoğu yöreleri daha az kurallara bağlı. biz nikahımızı batmanda yaptık, orda görevliydik. Orada yapabildik. ama batı bölgeleri biz böyle belgeleri elinize veremeyebiliriz de diyebilirler. oarada birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız çocukları doğduklarında nüfus cüzdanlarına doğum yerlerini çok rahat bir şekilde kendi memleketlerinin ismini yazdırabildiler ama ben çocuğumu adapazarında doğurdum. doğum yerini eşimin memleketini yazdırmak istedik. nüfustaki memur doğum belgesinde neresi yazıyorsa o başka bi yer yazamayız dedi. yani batı illeri bu konularda daha sıkı. ama yine de şansınızı deneyin derim. çok kolay oluyor çünkü yapabilirseniz.

Nişanlımın memleketi Hatay hatta ilçesi Dörtyol. Düğünümüz orada nikahla birlikte olacak. Eğer bir tanıdıkları falan varsa belki bahsettiğiniz belgeyi alabiliriz :) Tek istediğim balayına gittiğimiz yerde cüzdanları değiştirmek. O kadar :) Olmazsa da canımız sağolsun. Çok teşekkür ederim sizden tüm bilgileri aldım, nişanlımı ona göre yönlendireceğim. :KK73:

Benim nikahim İstanbul'da oldu. Evlendikten 10 gun sonra nufus mudurlugune gittigimde nufus cuzdanimi yenileyemediler cunku evlenmis oldugumuz henuz kayitlara gecmemisti. Bu nedenle hemen degistiremeyebilirsiniz. Ben 20 gun sonra degistirebildim :)

Benim nikahim İstanbul'da oldu. Evlendikten 10 gun sonra nufus mudurlugune gittigimde nufus cuzdanimi yenileyemediler cunku evlenmis oldugumuz henuz kayitlara gecmemisti. Bu nedenle hemen degistiremeyebilirsiniz. Ben 20 gun sonra degistirebildim :)

Yukardaki arkadaşın dediği gibi memura söylemek gerekıyor uygun dille :)

Tamam haber bekliyorum canım :)
bugün annem ve kayınvalidemle konuştuk canım nikahı düğün günü yapmaktan vazgeçtik çünkü atama tercihi yapmam gerekiyor düğünden sonra, eski yeni kimlik olayı sıkıntı çıkartmasın diye nikahı 15-20 gün önceden yaptıracaz

bugün annem ve kayınvalidemle konuştuk canım nikahı düğün günü yapmaktan vazgeçtik çünkü atama tercihi yapmam gerekiyor düğünden sonra, eski yeni kimlik olayı sıkıntı çıkartmasın diye nikahı 15-20 gün önceden yaptıracaz

Anladım canım. Hayırlısı olsun hepimiz için. Senin için öyle daha iyi tabi.

Ben nüfus cüzdanımı Çeşme'de yenilettim bu arada kızlar :) Düğünden 3 gün sonra mis gibi :)

nkahtan şu kadar gün sonra değiştirmek gerekiyor diye bir şey yok mu kızlar?
yok ikametgahı fln bildirmek gerekiyormuş cezası varmış fşn diyorlar bunu tam bilen birileri var mı acaba?? :KK31:
netten güncel bilgyi bulamadım

nkahtan şu kadar gün sonra değiştirmek gerekiyor diye bir şey yok mu kızlar?
yok ikametgahı fln bildirmek gerekiyormuş cezası varmış fşn diyorlar bunu tam bilen birileri var mı acaba?? :KK31:
netten güncel bilgyi bulamadım

Benim nikah düğünde oldu zaten, 3 gün sonra da Çeşme'de yenilettim. Yorumlara takıldığım için balayına gittiğimiz gün Nüfus Dairesi'ne gitmedim. Olmaz sanmıştım, sonra eşim gel bi deneyelim şansımızı deyince girdik, hemen eski nüfus cüzdanımızı aldı yenisini verdiler :) Çok güzel bir anı oldu ama, tavsiye ederim kızlar. Yorumlara aldırmayın demiyorum. Tabi ki deneyimlerimiz yaşadığımız şehirlere göre değişiyor, demekki Hatay/Dörtyol (nikah ve düğünümün olduğu yer) işlemlerini anında yapıyor, bekleme süreci yaşatmadılar bana, sağolsunlar :)

İkametgaha gelince, eşimin de benim de ikametimiz farklı şehirlerdeydi, 15 gün sonra Ankara'ya evimize geldik,elektrik su açtırma işlemleriyle ikametimizi de Ankara'ya aldırdık. Ceza falan yemedik. Sıkıntı yok;)

Back
X