Nufusa kayitta turkce karakter

heay

Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2020
6
3
6
31
Merhaba

Bu konuyu kadinlar kulubunde yurtdisinda yasayan arkadaslarin bilebilecegini dusundum.
Yabanci uyruklu biriyle evliyim. Soyadim degisti WILLIAM(William) (ornek olarak veriyorum gercek soyadim degil) . Konsoloslukta kayit ederlerkenbuyuk harfle WILLIAM olarak yazilmis. Turkce de kucuk harfle Wıllıam olarak cikiyor. Yine ayni sekilde yurtdisinda dogan kizimin adi IRIS(iris) turkcede kucuk harfle ırıs olarak cikiyor. Bunu yeni farkettim. Kafama takildi. Benzer durum yasayan ve ya bilen var mi

benim zamaninda babamin adina gelen ve simdi annemin adina gelen evraklarda yazan soyadi seklini gorseniz bu adam bu adam degil dersiniz ama bir sorun olmadi

Her yere buyuk harfle yazarsiniz adinizi
Biz yabanci sitelerden falan bir sey alirken o sekilde yapiyoruz, faturalar falan o sekilde olunca sorun yasamadik.

Sizde de ne sorun cikabilir?

Sorun suan icin yok cunku yurtdisinda yasiyoruz ama kizim yarin obut gun turkiyede yasamaya giderse, iris yerine ırıs olucak diye uzuluyorum.

Su durumda konsolosluk duzeltir bence, bi danisin. Normalde dava ile degistiriliyor ama sizde yazim yanlisi diye dusunulup direk degisim olur diye tahmin ediyorum.

biz aksine turkiye de degilde yurt disina bir sey yazacagimiz zaman sorun yasiyoruz.
biz bildigimiz gibi yaziyoruz onlar inatla burda oyle bi kayit yok diyo.
olmaz tabi biz diyoruz b dagda diken var onlar diyor

Bence hiç sorun olmaz. Hele kızınız büyüsün,turkiyeye gelsin de, o zaman gerekirse iki sahitle değiştirir. O zamana kadar neler neler değişir. Mesela geçen senelerde yeni kimliğe gectik,böyle basit harf hatalarını dilekçe ile hemencecik değiştirme hakkı vermişlerdi. Kızınız buyuyene kadar neler neler olur...
Son olarak sıkıntı çıkacağını ben de sanmıyorum. Benim eski sevgilimin kimliğinde yazan soy isimle pasaportuna yazan soyisim farklıydı. Hiç de sıkıntı yaşamadi. İnsanın o insan olduğunu bildiren tonla bilgi var zaten,iki harf için kimse pürüz çıkartmaz
Boşu boşuna şimdiden endiselenmeyin

turkiyede yanilmiyorsam harf hatalari artik nufustan direkt degistirilebiliyor.

benim de abd ve tr iki vatandasligim var, ingilizce olan adim abdde I ile basliyor trde İ ile. hic sorun yasamadim degistirmeye gerek de duymadim acikasi. konuyu okuyunca dusundum hatta aa oyleydi diye hddkdhdjdh

Sorun suan icin yok cunku yurtdisinda yasiyoruz ama kizim yarin obut gun turkiyede yasamaya giderse, iris yerine ırıs olucak diye uzuluyorum.
Sonuçta günlük hayatta kimse kimliğe bakmıyor baksa ne olacak kızını tanıyan gene iris diye seslenir Türkiye ye geldi diye ırıs olmayacak resmi işler için de çok dert edilecek birşey değil bence

maalesef bu süregelen bir sorun

o büyük i ler burada ı oluyor

buna ilişkin bir denklik belirleme vs yok

bir süreçte nüfustaki yazım hatalarını düzletme kanunu çıkmıştı yanılmıyorsam onun süresini uzattılar

bir nüfus müdürlüğüne başvurun bu şekilde hatalı olduğunu düzletilmesini belirten dilekçe

ekinde ingilizce harflere ya da işte nereli ise eşiniz o ülkenin diline ilişkin bir çıktı ile

hiçbiri olmazsa dava açılır mahkeme düzeltir

Her yere buyuk harfle yazarsiniz adinizi
Biz yabanci sitelerden falan bir sey alirken o sekilde yapiyoruz, faturalar falan o sekilde olunca sorun yasamadik.

Sizde de ne sorun cikabilir?

ama şöyle düşün

adının i si ı

seninle tanıştım adını ı ile söyle de yazayım bir yere

ya da çocuğun adı alı oluyor tüm kayıtlarda

okula gidiyor Alı

doktora gidiyor Alı

bir yere Ali diye kodlasa hatalı olur vs vs

mesela Diğdem vardım bu ülkede bir sürü

biz onlara Didem der geçeriz ama yazarken Diğdem yazmak gerekir

tek harf hatası ile adamı ipe gönderirsin bu ülkede derdini anlatıncaya kadar :))))

Bunun nesine üzülüyorsunuz anlamadım, konuşun konsoloslukla düzeltsinler. Nüfus kağıdı alırken de memura söylersiniz doğru şekliyle yazar olur biter.

yazmıyor işte cherry

adamın biri evlenemedi bunun için en son kavga etmiş nüfus memuru ile

kadın hamile karnı burnunda adam evlenmek istiyor bir an önce

kadının isim denkliği tartışması, pasaport vs bir türlü ikna olmuyorlar kavga gürültü çıkıyor

ı i tartışması cidden çok büyük sıkıntı oluyor

O zaman konu sahibesi hemen simdi, cocuk kucukken halletsin bu isi sonra baslari agrimasin

Neden evlenemedi tam olarak sorun neydi hatirliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…