Sorun suan icin yok cunku yurtdisinda yasiyoruz ama kizim yarin obut gun turkiyede yasamaya giderse, iris yerine ırıs olucak diye uzuluyorum.Bu tam olarak nerede sorun oluyor? Hangi işleminizde yani?
onlarin soyadlarinda da mi benzer durum var?benim zamaninda babamin adina gelen ve simdi annemin adina gelen evraklarda yazan soyadi seklini gorseniz bu adam bu adam degil dersiniz ama bir sorun olmadi
Sorun suan icin yok cunku yurtdisinda yasiyoruz ama kizim yarin obut gun turkiyede yasamaya giderse, iris yerine ırıs olucak diye uzuluyorum.
benzerlik olsa keske harflerin 3 u tamamen bir birinden alakasiz yerde yaziyo yol olacagina "ýlo" yaziyor mesela isminin son iki harfi "kı" mesela "tky" yaziliyor o isimdeonlarin soyadlarinda da mi benzer durum var?
Sonuçta günlük hayatta kimse kimliğe bakmıyor baksa ne olacak kızını tanıyan gene iris diye seslenir Türkiye ye geldi diye ırıs olmayacak resmi işler için de çok dert edilecek birşey değil benceSorun suan icin yok cunku yurtdisinda yasiyoruz ama kizim yarin obut gun turkiyede yasamaya giderse, iris yerine ırıs olucak diye uzuluyorum.
Merhaba
Bu konuyu kadinlar kulubunde yurtdisinda yasayan arkadaslarin bilebilecegini dusundum.
Yabanci uyruklu biriyle evliyim. Soyadim degisti WILLIAM(William) (ornek olarak veriyorum gercek soyadim degil) . Konsoloslukta kayit ederlerkenbuyuk harfle WILLIAM olarak yazilmis. Turkce de kucuk harfle Wıllıam olarak cikiyor. Yine ayni sekilde yurtdisinda dogan kizimin adi IRIS(iris) turkcede kucuk harfle ırıs olarak cikiyor. Bunu yeni farkettim. Kafama takildi. Benzer durum yasayan ve ya bilen var mi
Her yere buyuk harfle yazarsiniz adinizi
Biz yabanci sitelerden falan bir sey alirken o sekilde yapiyoruz, faturalar falan o sekilde olunca sorun yasamadik.
Sizde de ne sorun cikabilir?
Bunun nesine üzülüyorsunuz anlamadım, konuşun konsoloslukla düzeltsinler. Nüfus kağıdı alırken de memura söylersiniz doğru şekliyle yazar olur biter.
yazmıyor işte cherry
adamın biri evlenemedi bunun için en son kavga etmiş nüfus memuru ile
kadın hamile karnı burnunda adam evlenmek istiyor bir an önce
kadının isim denkliği tartışması, pasaport vs bir türlü ikna olmuyorlar kavga gürültü çıkıyor
ı i tartışması cidden çok büyük sıkıntı oluyor
Neden evlenemedi tam olarak sorun neydi hatirliyor musunuz?yazmıyor işte cherry
adamın biri evlenemedi bunun için en son kavga etmiş nüfus memuru ile
kadın hamile karnı burnunda adam evlenmek istiyor bir an önce
kadının isim denkliği tartışması, pasaport vs bir türlü ikna olmuyorlar kavga gürültü çıkıyor
ı i tartışması cidden çok büyük sıkıntı oluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?