Nükseden rahatsızlığım..

shiningg

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2011
2.768
3.626
448
Merhaba arkadaşlar,

Sorunum sağlığımla ilgili ve ciddi bir durum mu bilemiyorum aslında.

Bende anjiödem ve ürtiker var. Cildimde kırmızı kırmızı kabarıklar oluşuyor ve aşırı derecede ağrı hissediyorum. Ayrıca ellerim ve ayaklarım şişiyor. Bazen dudağımda. Hatta parmaklarım o kadar çok şişip kızarıyor ki elimi kullanamaz hale geliyorum, canım çok yanıyor..

Stresli bir dönemim de ortaya çıktı hala da devam ediyor.. Ama bir süredir azalmıştı, uzun süredir rahattım bugün gene aşırı derece de acı ve kaşınma hissiyle uyandım. Bir baktım dizim kızarmış, ellerim şişmiş, ayaklarım acıyor

Aile hekimine gittim teşhisi o koydu ve iğne ile hap verdi. İğne geçici bir süre içindi ama hapı hastalık belirtilerin ortaya çıktıkça kullan, geçer dedi. Ama geçmedi. Sonra polikliniğe de gittim, tahliller filan yapıldı, kötü bir şey çıkmadı.Tekrar gidicem doktora ama pek sallamıyorlar hastaları devlet hastahanelerinde malum. O yuzden erteleyip duruyorum.

İnternette araştırdım biraz ama genel bilgiler var bu hastalıklarla ilgili. Ayrıca damar iltihaplanmaları, romatizma gibi hastalıklarında belirtisiymiş ama doktor yok bir şey dedi. Kandan Alerji testi yaptırdım bir şey çıkmadı. Bu durumu yaşayıp kurtulan ya da bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Eğer bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
Konuyu yanlış yere açmışım, dalgınlığın bu kadarı olur.. Doğru bölüme taşırsanız sevinirim..

cnm öncelikle cok gecmiş olsun.
ben anjiodemi bilemiyorum ama ürtiker yani halk arasındaki kurdesenle bir süre ben de savastım. yaklasık 7-8 ay.en büyük nedeninin stres oldugu we asıl nedeninin tam olarak bilinmediği söylenmişti bana. bir de ben bu kurdesenden bir süre önce sistit olmus we ilaçlı tedavisini görmüştüm.
doktora kurdesen için gittiğimde bana idrar yolları ile ilgili bi ilaç kullanıp kullanmadıgımı sormustu. sonra ben o kullandıgım ilaçların yan etkilerine baktıgımda gördüm ki hakikaten kurdesen de bir yan etkiymiş. ben büyük ihtimalle bu sebepten olmustum.
doktor bana bir hap werdi, günde bir tane kullandım. ilacı kullandıgımda hiçbirşey yoktu ama ilacı bir gün unutayım ertesi gün yine cıkıyordu. özellikle geceleri ooluyodu gündüz hiçbişeyim yoktu. kızarıklık, şişlik, yanma vs. bir gece alt dudagım öylesine şişti ki dudagımı toplayamadım ama sabaha yine bişeyim kalmamıstı.
herneyse ben ilacı 6 -7 ay düzenli kullandım. sonra batıya tayinimiz cıktı, haziran ayı falandı. bidaha da kurdesen o zamandan beri olmadım. kendiliğinden gitti.
o dönemlerde cok arastırmıstım, bu hastalıkla yıllarca ugrasan warmıs. benimki de kroniklesti sanmıstım ama kendiliğinden gecti. tabi yıllar sonra tekrar geri dönebiliyormus duyduguma göre.. ama umarım bidaha geri gelmez. sana da cok gecmiş olsun belki bi faydam olmadı ama sadece paylasmak istedim..

Canım çok teşekkür ederim. Sana da çok geçmiş olsun, inşallah bir daha geri gelmez. Ben stresten olduğunu düşünüyorum ve ilk başlarda çok tedirgin olmadım. Ama annem ve erkek arkadaşım çok önemsiyor bu durumu. Hatta kızıyorlar bana. Annemle farklı şehirlerdeyiz ve üzülmesin diye artık olmuyor dedim. Eve gittiğimde de olursa nasıl saklayacağım bilmiyorum.

Küçükken de olurdu bende kurdeşen ama zaman içerisine azaldı ve yok oldu. Neredeyse 1 yıldır tekrar başladı hemde anjioödemle birlikte..

Dudağım şişti dedin ya o anjioödem işte.. Parmaklar, avuç içleri, ayak parmakları ve ayakların tabanlarında oluşuyor genellikle. Dili ve boğazı şişen de oluyormuş. Benimde genelde ellerim ve ayaklarımda oluşuyor. 2 defa da dudağım şişti, şu an az da olsa şiş. Of bilmiyorum ya çeşitli hastalıkların habercisiymiş ama gittim doktora yok bir şeyim..

İnşallah bende kurtulurum senin gibi, iyi dileklerin için teşekkür ederim..

Gerçekten mi? İlk defa sizden duyuyorum bunu.

Evet ben yaptırıyorum. SGK lı olunca çoğu özel hastanede muayene ücreti 15 tl Tahlil istediğinde çok pahalıya gelirse eğer aile hekimliğimin olduğu sağlık ocağına gidip orada yaptırıyorum. Sonra da doktoruma gidip gösteriyorum. Problem olmuyor. Hem dediğiniz gibi devlet hastanesinde ilgilenmiyorlar doğru dürüst.

demekki bende de anjiödem olmuş ben farkında olmasam da, ben de senden öğrendim sagol:)
bu arada haziran dediğim gecen yıl haziran yazmayı unutmusum yani üzerinden 1 yıldan fazla zaman gecti..
her hastalıkta oldugu gibi bunda da muhakkak stres ana neden olmasa bile tetikleyici olabilir o yüzden en önemlisi sanırım hayatımızdan stresi cıkarmak.. tabi insanın elinde olmayan zor bişey biliyorum aama yine de denemekte fayda var.
ben de sana tesekkür ederim cnm, Allah kimseyi saglıgından etmesin....

Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için..

Son düzenleme:

Amin.. Allah daha ciddi hastalıkları olanlara acil şifalar versin.. Rica ederim, o kadar çok araştırdım ki bu hastalıkları, öyle illet bir şey ki.. Kronik hale gelirse mesela kortizonla tedavi ediyorlarmış. Bunu hiç istemiyorum..

Son düzenleme:
Benim de bir yakınım böyle bir rahatsızlığa yakalandı, ayaklarında bacaklarında şişlikler vardı ve aşırı öksürüyordu, öksürmekten nefes alamıyor konuşamıyordu.
Hastalığın adını sarkoidoz dediler.
Bunu da bir araştır istersen canım, belirtilerini karşılaştır istersen.

iyi geceler arkadaşım...çok ama çok geçmiş olsun...
bundan 1 sene önce mayıs ayında bende yaşadım bu hastalığı.
4 gün hastanede teşhiş konulsun diye bekledim.en son lezyonlardan biyopsi alındı ve vaskülit tanısı kondu.
yani damar iltihabı..
ben ne ellerimi kullanabiliyordum şişliklerden ve kaşıntılardan ne ayakta durabiliyodum..
ve ben bahsettiğin dili şişenlerden oldum.Allah kimseye vermesin çok zor bi hastalık.
canım ben özel hastanede tedavimi yaptırdım.
şişme ve kaşıntı nöbetlerinde bana kortizon ve avil diye bi ilaç vediler.
veriliş aralıkları nöbetlere göre değişiyordu.nöbetlerim 2 saatte bir oluyordu.
4 gün damar yolundan böyle tedavi oldum sonra3 ay kortizon hapı kullandım
onu da kademeli olarak düşürdü doktorum ve bir daha yaşamadım çok şükür..
canım öncelikle büyük araştırma hastanesine git derim.çünkü daha sonra tekrar gittiğimde
bir beyincerrah beyin mr istedi.bu hastalığı beyinde olan bir durumda tettikler demişti.
o yüzden git ve araştır.çekme arkadaşım o acıyı..
Allah bu mübarek günler hürmetine şifa versin arkadaşım.

Bende öksürük yok canım, ama doktora gittiğimde bunu da sorarım çok teşekkür ederim..

Damar iltihabından bende şüpheleniyorum aslında ama benimki senin yaşadığın kadar aşırı olmuyor. İlk defa 2 gündür geçmedi, normalde bir gece sürüyordu şişlikler.. Normal hayatıma devam ediyorum ama ellerimde kavrama sorunu var şuan, ve acı çekiyorum tabi. Dediğini yapıcam, araştırma hastahanesine gidicem çok teşekkür ederim, bilgilendirdiğin için...

geçmiş olsun arkadaşım...benimde 20 gün önce falan dedğin gibi kırmızı 1 tl kadar kabarıklar oldu vucudumda artı elim ve yaklarım şişti aile hekimine gttim stersmi yaşadın dedi yaşadığım bi stres te yoktu o dönem o mzan yediğin bişiy dokunmuştur dedi... neyse kan tahlili falan istedi orda yapıldı sonra bana bi hap ve bi krem verdi onları sürdüm iki gün sonra tamamen kayboldu...inş bir daha geri gelmez çok kşaınıyordu bacakalarım...bundan 2 yıl önce hamileykende vucudumda yine kzarıklıklar olmuştı 3 4 saat sonra sönmüştü hepsi...

inş birdaha tekrarlanmaz seninkide...stres ten uzak durulmalı anladığım kadarıylaa en çok o yüzden oluyormuş...

Aynı şey bende de vardı bir yıl çektim hatta dilim şişince acilde serum verdiler. En stresli ve vücudun en yorgun olduğu dönemde ortaya çıkıyor. Vitamin kullanabilirsin, o haplar çok zararsız eğer çok uyku vermiyorsa bir dönem iç, sadece belirtinin çıkmasını bekleme.

Bende bir yıl sonunda bitti, yaklaşık 10 yıldır hiç olmadı ama hapa rağmen dudaklarımın şiştiği, gözümün kapandığı çok oldu.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim, inşallah sende bir daha yaşamazsın.. Evet stres çok etkiliyor fakat ben ne yazık ki benim hayatım stresten ibaret su aralar

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun canım, umarım tekrarlamaz bir daha.. Gidicem işte tekrar hastahaneye, umarım strestendir, fiziksel bir hastalık olmasında. Gerçi bana kalırsa tamamen stresten kaynaklanıyor ama yine de belli olmaz tabi..

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun.

aşırı stres veya aşırı yorgunluk bu hastalığı tetikliyor. birde yediğin gıdalar...

mesela kurban bayramında et kesildikten hemen sonra asla yememelisin. et bir gün dinlenmeli.

çoğunlukla hazmı kolay ve zeytinyağlı yemekler yemeni öneririm. ayrıca yoğurt bol bol tüketmeye bak.

kuruyemiş hastalık döneminde ve hastalık geçtikten bir ay sonra yeme...

ayrıca stresli olduğun dönemlerde hafif antidepresan ilaçlar veya melisa çayı gibi bitkisel şeyler kullanabilirsin.

Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. Kuruyemiş tüketmiyorum zaten, etle hiç aram yok son dönemlerde içine ne kattıkları belli değil ya, dediğin gibi besleniyorum aslında ama stres çok etkiliyo işte.. Melisa çayını alıcam ve deneyeceğim, umarım iyi gelir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…