Doğuma Hazırlık Nur ismi ile Kafası Karışık Olanlar için..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Bebegimle

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2012
1.269
121
113
Merhaba Canlar..

Ben Bugün Fetvayı aradım (190) ve sordum ki Nur ismini Koymak yanlışmıdır?
Bana Dedilerki Bir Sakıncasi Yoktur Konulabilir Sadece ALLAHın ismi olarak kullanılmamaktadir dendi.

Nur = Aydınlık, ışık, Parıltı. ALLAH (c.c.) tarafından gönderildiğine inanılan Parlaklık. Kurani Kerimin 24. Suresinin Adı. Mekke'deki Hira dağı.

Ve Nette Gezerkende Fetva Sayfasındaki Nur ismi Hakkında Sorular-Cevaplar okudum onuda Sizinle Paylaşmak istiyorum:

Soru:
Benim kız çocuğumun adı Nur. Nur suresi 35. ayeti okuduktan sonra biraz tereddüde düştüm, acaba yanlış bir isim mi koydum diye? Sizce bu ismin bir sakıncası var mı? Yani Allah'a ait bir isim mi oluyor acaba?

Cevap:
Sözlükte “aydın ve ışıklı olmak” manasındaki nevr kökünden türemiş olan nûr “aydınlık, ışık” demektir. Ayrıca “apaçık olan, nesne ve olayların mahiyetini ortaya koyup aydınlatan şey”e de nur denir. Kelime Allah’a nispet edildiğinde “nur kaynağı” veya sıfat olarak “nurlandıran, her şeyi aydınlatan diye açıklanır.” (Bekir Topaloğlu, “Nûr”, Diyanet İslam Ansiklopedisi, c: 33, s: 243)

Nûr kelimesi Kur’an’ı Kerim’de “Allah, göklerin ve yerin nurudur” (Nûr, 24/35) şeklinde Allah için kullanıldığı gibi, bazı ayetlerde Kur’an-ı Kerim için (Nisa, 174; A’râf, 7/157), bazı ayetlerde gökteki ay için (Yunus, 10/5; Nuh, 71/16) çoğu ayette de Allah’ın doğru yolu/hidayeti için kullanılmıştır. (Bkz: Bakara, 2/257; İbrahim, 14/1, Hadid, 57/9)

Görüldüğü gibi bu kelime, sadece Allah için kullanılan isimlerden değildir. Bu yüzden çocuklara isim olarak verilmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

Kaynak: “Nur” ismi sadece Allah’a ait bir isim mi? | Fetva

Sözlükte “aydın ve ışıklı olmak” manasındaki nevr kökünden türemiş olan nûr “aydınlık, ışık” demektir. Ayrıca “apaçık olan, nesne ve olayların mahiyetini ortaya koyup aydınlatan şey”e de nur denir. Kelime Allah’a nispet edildiğinde “nur kaynağı” veya sıfat olarak “nurlandıran, her şeyi aydınlatan diye açıklanır.” (Bekir Topaloğlu, “Nûr”, Diyanet İslam Ansiklopedisi, c: 33, s: 243)

bence tedirgin olmana gerek yok yanlış olduğunu düşünmüyorum ben seninde yazdığın gibi Allah’a nispet edildiğinde “nur kaynağı” veya sıfat olarak “nurlandıran, her şeyi aydınlatan manasında kullanmışsındır önemli olan hangi niyetle nur ismini verdiğindir..

Cok Haklisin cnm ben basta biraz tedirgin olmustum bende Begeniyorum Nur ismini ve bi kac kisiden Kesin cvp almayinca Fetvayi aradim kesinlesmesini sagladim Kafamda ve Herkesle paylasmak istedim benim gibi kafasi karisik olan annelerle özellikle :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…