bak ben 28 yaşındayım ve 15 yıllık sigortam var düşün artık kaç yaşından beri çalıştığımı üstelik özel sektörde herkesin patron olduğu bir yerde çalışıyorum ve şuan 2. çocuğuma hamileyim evet hem çalışmak hem ev kadını olmak zor hele birde üstüne anne olmak daha zor. bedenen dayansan bile bazen vicdanın el vermiyor onu evde bırakıp gitmeye. işin yorucu olabilir ama devlet memuru olarak bizlerden daha güzel haklarınız var. mesela sen 2 yıl ücretsiz izin alabiliyorsun doğumdan sonra ama özel sektör 6 ay ve hatta bunu veren özel sektörde pek yok yani ücretsiz izin alamıyoruz. sen ilk 6 ay günde 3 saat süt izni alabiliyorsun biz 1,5 saat. ben doktora giderken bile 3-4 kişiden izin alıyorum hatta bazen alamıyorum. rapor aldığımız an kara listeye alınabiliyoruz ama devlet bu konuda daha esnek vs. vs. bunları kıyaslama amaçlı yazmadım sadece biraz iyi taraflarını gör. çok bunaldıysan rapor al ücretsiz izin al biraz evde vakit geçir kafanı dağıt. ama bu zamanda devlet memuru olabilmek için savaşan bir sürü insan var. sırf devlet memuru değil hatta iş bulabilmek yada çalışabilmek için. üretmek güzeldir. bazı erkekler maddiyattan zorlayabilir bazılarıda gerçekten çevresine benim eşimde çalışıyor diyebilmekten hoşlanır. eşin çok anlayışsız belki saygısız ben çok fazla tahammül edemezdim bütün hayatı boyunca böyle olursa. ama iş konusunda çok kızamıycam.[/QUOT
burda yazılanların hepsine katılıyorum. hatta memurların çalışma saatlari daha az ve daha esnek. biz işe 5 dakka geç gitsek göze batar. ertesi gün uyarı alırız. hem de sadece müdürden değil. musebecisinden, personel işlerinden, amirden, vs..... oysaki memurlar istediği gibi gidebiliyorlar işe . gün içinde işlerini halletmek için daire dışana rahat çıkıyorlar. ama özel sektörde öyle değil..... devlette rapor hakkın, ücretsiz izin hakkın, istediğin zaman kullanabildiğin yıllık iznin var. özel de ise patronların istediği zaman yıllık izninin tek seferde sadece yarısını kullanabiliyorsun. o da tüm tatil boyunca iş telefonun açık olmak ve cevap vermek şartı ile. zaten 1 haftalık izinde 50 kere ararlar işten. izin de zehir olur

((
o nedenle hem memurken hem de bu kadar hakka sahipken bence işinizi bırakmayın derim konu sahibine. ama yine son karar tabiki konu sahibinin....