Çocuk Hastalıkları nutrıcıa-infatrini

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

muhteris

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2012
5
1
36
Muş
slm arkadaşlar..11 aylık bebeğim var..sorunumuz şu bebeğim kilo almıyor..şu anki kilosu 7.8 kg.doktormz alt sınırında altı dedi bunun için bize NUTRICIA İnfatrini adlı mama yı verdi..işin ilginçi bu mamayla ilgili internette hiç bilgi yok..olanlarda yabancı dilde..mamayı kullanmaya başladık..bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi?çok üzülüyorum bebeğim için:(

slm arkadaşlar..11 aylık bebeğim var..sorunumuz şu bebeğim kilo almıyor..şu anki kilosu 7.8 kg.doktormz alt sınırında altı dedi bunun için bize NUTRICIA İnfatrini adlı mama yı verdi..işin ilginçi bu mamayla ilgili internette hiç bilgi yok..olanlarda yabancı dilde..mamayı kullanmaya başladık..bu konuda bilgisi olan yardım edebilir mi?çok üzülüyorum bebeğim için:(

Mama orjinal ve yabancı bir mamadır belki ondandır. Benim şu an bebeğim yok daha doğrusu benim oğlum artık kocaman askere gidecek neredeyse. Ne kadar oldunuz kullanmaya başlayalı bilemiyorum ama inşallah iyi sonuç alırsınız. Üzülmemeye çalışın. Hastalanmıyorsa toparlar ve kilo alır inşallah müddet sonra. Kız mı erkek mi onu da bilmiyorum ya, büyüyünce de kilolarıyla başı derde girmemiş olur. Minyon yapılıdır diye de böyle azdır belki kilosu. Anne sütü alıyor mu peki? Sütünüzün durumu nasıll? Birde benim asıl yazma nedenim başka. Bebek artık 11 aylık olmuş. Doktoruyla konuşun ve Omega 3 artı pollen verebilirsiniz. Hem besleyici hem de gelişimine büyük katkısı olacaktır. Aslında bunları sürekli kullandırmaya başlanması lazım artık bu ülkede de gerek çocuklara gerek erişkinlere. ama ne zaman olacak bilmiyorum?

bebeğim erkek...üç hafta oldu bu mamayı kullanmaya başlayalı..ama aklımda hep soru işaretleri var..iyimi ediyorum kötümü...yaşadğmız şehirde sağlık sektörü sıkıntılı biraz...güvenemiyorum ama şu an mecbur kaldım..çünkü oğlum son iki ay sadece 70g almş ki buda çok çok az:(:(

ayrıca anne sütüde alıyor..günlük meyvesni,yoğurdunu da veriyorum..sütüm azaldı eskiye oranla..doyurmuyr oğlumu..

ayrıca anne sütüde alıyor..günlük meyvesni,yoğurdunu da veriyorum..sütüm azaldı eskiye oranla..doyurmuyr oğlumu..

Merhaba. Ahh canım kıyamam ben ona. Hiç üzülme annesi inşallahh bir gün bakacaksın ki benim oğlum gibi kocaman aslanlar gibi bir delikanlı oluvermiş. Yaşadığınız şehir veya yer neresi ki? Yani sağlıkla ilgili yetersizlik hissediyor olduğunuzu anlıyorum doğru mu düşünüyorum? Yine de içinizi ferah tutmaya çalışın inşallah iyi mamadır diye düşünelim hep beraber ve Rabbim o masumu koruyacaktır mutlaka. Ancak şu dikkatimi çekti. günlük meyve ve yoğurdunu veriyorsunuz ama coçuk onları yiyiyormu yani iştahı açık mı? Ya da mesela meyveyi kendiniz taze sıkıyor olmalısınız ama yoğurdu nasıl yapıyorsunuz? Hazır yoğurt mu veriyorsunuz? Hem artık o çorba yemek suyu gibi hatta sizin yediklerinizden az az yemek de yiyor olmalı büyümüş artık. Yani şimdi damak tadı ve beslenme alışkanlığı kazanabileceği bir döneminde çünkü bu bebek. Gerçi ne olursa olsun asıl sorun da burada başlıyor ya zaten. Taze meyve ve sebzeleri bir koklayın bakın bırakın içinde yeterince vitamin ve mineral olmasını, artık hepsi ilaç kokuyor resmen ve buzdolabında dururken bile büyümeye devam ediyorlar. Sadece bebekler ve çocuklar değil biz yetişkinler bile onlardan yeterince ve sağlıklı beslenemiyoruz. Üstüne üstlük bir de hormonlu hormonlu şeylerden aldığımız zararlar da cabası. Ama biz sorunlarla boğuşmayalım yani çözümlerle meşgul olalım en iyisi. sonuçta bunları mecburen yedirip içirmek zorundayız çocuklarımıza ve kendimize öyle değil mi? Bu çocuk işte burdaki en güzel şey hala anne sütü alıyor olması. Bu gerçekten büyük şans. Çünkü zaten o da olmasa çocuk çok daha güçsüz ve zayıf olur. Bunu iyi değerlendirmek lazım. Ama doğal olarak büyüdüğü için artık yetersiz kalır. Ama ayrıca sütünüzün eskiye oranla azaldığını da söylüyorsunuz üstelik. Hiç olmazsa en azından beş altı ay daha ve ona yetecek kadar sütünüz olursa çok iyi olur diye düşünüyorum. Bence siz de lütfen üzülmeyin. Aslında böyle üzülmenize rağmen bugüne kadar sütünüzün kesilmemesi de bence Allah ın bu yavrucağa acımasından diye düşünüyorum. Bu nedenle lütfen oğlunuz için önce siz bir şekilde üzülmek yerine onun için herşeyi yaptığınızı düşünerek kendinizi bir rahatlatın ki sütünüz daha fazla eksilmesin bari. Bu arada ben bu günlerde gerçekten çok yoğun olduğum için bu forumla ilgilenecek zamanım yok aslında. Ama sizin gibi önemli ve acil düşündüklerime bir şekilde cevap vermem gerektiğini hissettiğim için acele acele geri dönmeye çalışıyorum. Bir de farkettim ki size başka cevap veren de olmamış. Buna da hem şaşırdım hem üzüldüm aslında. Bu forumdan aynı saatlerde karşılaşmamız mümkün değil en azından bugünlerde benim için pek mümkün değil. Haa ayrıca şu da geldi birden aklıma sütünüzün azalmaması gerektiğini yazarken birden şöyle düşündüm. Yani sonuçta sizin sütünüzün kalitesi ve içeriği de çok önemli yani sizin belenmenizle de alakalı bu çocuğun daha iyi besin alabilmesi öyle değil mi? Hani hamilelikte nasıl mutlaka B12 kullandırıyorlar ya gibi. Bence şimdi de B12 ve omega ve arısütü kullanabilirsiniz. Hem daha rahat hissedersiniz kendinizi hem de sütünüzle çocuk da faydalanır zaten diye düşünüyorum ve bana süper bir düşünce gibi geliyor. Bu konu böyle iki satırla ve bu şekilde halledilecek gibi görünmüyor. Size nasıl destek verebilirim nasıl faydalı olabilirim diye düşünüyorum ve kendim olsam neler yapardım diye soruyorum kendime ve onları paylaşmaya çalışıyorum. Ya en iyisi şöyle yapalım mı ne dersiniz sanki bu daha iyi olucak. Bakın ben buraya e-posta adresimi veriyorum. Oraya mail atabilirsiniz isterseniz. Çünkü işlerimle ilgili olarak postalarımı takip ederek ofise gidemediğim zamanları evden telafi etmeye çalışıyorum zaten. En azından bu forumda bir o sayfaya bir bu sayfaya zaman kaybetmemek için fazla bakamıyorum hepsine ama maillerimden ayırdetmek daha kolay olur sizin yazdıklarınızı. Hem neler yapabileceğimizi oradan paylaşırız. Gerekli bilgi sitelerini size oradan gönderebilirim. Ve siz de eşinizle birlikte bunları değerlendirme imkanı bulur onunla da fikir paylaşımına gidebilirsiniz. Bu daha mantıklı çünkü sonuçta beni hiç tanımıyorsunuz. Ama bir an evvel en doğru neler yapabiliriz bunları bulup değerlendirmek gerekiyor. Eşiniz veya yanınızda varsa yakınlarınızla birlikte onların görüşleri ve destekleri benim fikir ve görüşlerimden daha önemlidir sizin için öyle değil mi? Onlarla da paylaşırsınız ve birlikte en doğru kararları alırsınız ve inşallah Yüce Rabbim de bir an evvel bu konuda en güzelini kısmet eder bebek için. Görüşmek üzere. Şimdilik hoşçakalın.

Muhteriscim bak bu arada aklıma ne geldi eminim sana da müthiş moral olacaktır bu. Benim dayımın büyük oğlu da kilosu çok az olan ve neredeyse hiçbirşey yemiyor diyebilecek kadar kuş kadar yemek yiyen bir çocuktu. Rahmetli anneannecim ve rahmetli dedecim dahil herkes peşinden bir cimdik birşey yedirmek için sürekli koşuşturmaca halinde ellerinde yiyecekle dolaşırlardı. O zamanlar dedemin arkadaşları beldiye otobüs duraklarında baskülle otururlar gelen geçen tartılır onlar da harçlık yaparlardı kazandıklarını. Aile büyüklerin iyi hatırlarlar bu dönemleri çünkü memleketimin her yerinde aşağı yukarı aynı manzaralara rastlanırdı o dönemlerde. Neyse işte dedem bu çoçuğu her gün gezmeye dolaştırmaya çıkarınca tarttırıyordu sürekli. 5 ve 6 yaşlarında hatta belki de daha büyük ilkokul birinci veya ikinci sınıfta falan da olabilir geçmiş gün tam olarak hatırlamıyorum ama bir gün rahmetle dedem sevinçten gökyüzüne uçacak neredeyse bir mutlu bir mutlu sorma. Neden biliyor musunnn? Yeğenim neredeyse iki yıl kadar hep 14 kilodamıymış neymiş 16 kilo olmuş diye. Düşünebiliyor musun??? Koca çocuk o kadarcık hala kilosu. Bak şimdi sıkı dur işte o kadarcık çocuk şu an tam 32 yaşında ve onlarında 18 aylık bir bebekleri var ve o zayıf çocuk şöyle bayağı bir de göbekli bir baba. Öyle çok kilosu yok ama eşi yine kilo aldın diye biraz biraz kısıtlamaya gidiyor düşün yaniiii. Onun için bizim bebek de gerçekten şu an yazdıklarına göre evet çok ama çok az kilo artışı var geçen ay doğru fakat bak sana yazdığım örnekteki de koca çocuk yaniii ne kadarcıkmışş. VEE şu anda onların bebeklerinin de sürekli arkasında geziyorlar aynı şekilde hiç yemek yemiyor.:1: Çikolatayı ise sürekli yese bıkmıyor. Evet bir damlacık zayıf bir çocuk annesi çok üzülüyor ama bir görsen dur durak bilmiyor ve son derece de akıllı ve enerjik ve herşeyden de kocaman çocklar gibi anlıyor. Aileme özel olmasına rağmen biraz da olsa yüreğine su serpilsin ve bak böyle bir şeye yakından tanık oldum üzülme diye, bu olayı seninle paylaştım. Umarım biraz da olsa işe yarar ve seni biraz da olsa rahatlatır belki.

canımaynı mamyı benim kızımada verdi doktor benim 13 aylık ve 8 kilo ama benimki içmiyor zorla bir iki sırınga zor veriyorum biberondan bardaktan falan içiremiyorum bi kaç damla içirdiğimi kar sayıyorum benim doktorum çok iyi güveniyorum ama benimki içimiyo işte napcaz bilmem

sevgili candann ..çok teşkkr ederimmm..yalnz e-posta adresnzi göremedim..evet pek yazan olmadı:(zaten yeniym burda..bu konuda bilgisi olan var mı yada aynı sorunu yaşayanlarla tanuşmak istedim...ve muş ta yaşıyorumm...bende eşimda çalştığı için şehir dışına çıkamıyoruz..bazen çalıştğm için mi bg çocuk kilo almıyor diya düşünmüyor değlim.:(

sevgili kkk mevsim5 benim oğlumda başta istemedi..ilk günler kaşıkla verdim..azar azar artırdm..sonra bi gün dışarı çıkarp gezdrdkten sonra çok acıkmştı.bende yanımd mamayı biberona koyup götrmştm..oğlum ackınc verdm..çok güzel aldı..o günden sonra biberonla veriyom ve sevmeye başladı..ama ilk zamnlr çok kötydü..sabırlı olmak lazım..haftaya doktra gideceğiz..bakalım kilo almişmı:)

sevgili candann ..çok teşkkr ederimmm..yalnz e-posta adresnzi göremedim..evet pek yazan olmadı:(zaten yeniym burda..bu konuda bilgisi olan var mı yada aynı sorunu yaşayanlarla tanuşmak istedim...ve muş ta yaşıyorumm...bende eşimda çalştığı için şehir dışına çıkamıyoruz..bazen çalıştğm için mi bg çocuk kilo almıyor diya düşünmüyor değlim.:(

merhabalar bende eş dolayısıyla Ağrıdayım ..İnfatrini'yi eczanelerden özel olarak getirttim...şubat ve mart gibi yani 1,5 2 ay kullandım ...bebeğim severek içti ve kilo alımı normale döndü...sma gold 2 mamaylada destekleyebilirsiniz..

Bebeğim 11 aylık. boyu 74 fakat kilosu 7.90 kg. doktora götürdüğümde kilosunun boyuna göre çok az olduğunu söyledi. bakalım ne olacak. daha önceden kullanan arkadaşlar ne kadar süreyle kullandılar? yararını gördüler mi?

cnm bebegım kılo almıyo demıssın aynı sorunu kızımda yasadık bizde bol bol balık yedirdim bebeğimin iştahı ınanılmaz acıldı artık ek gıda verıosun sanırım az az balık ver bence sana tavsıyem özellıkle de somonu tavsıye ediyorum....

bu sütü 3 aydır kullanıyorum 3 ayda sadece 1 kilo aldı..günde 1 şişe içiyor sadece..belki 2 şişe içse daha düzgün alacaktı...öncesinde hiç almıyordu..aman aman kilo aldırmıyor ama faydasını birazda olsa gördüm diyebilirim..şuan 11 aylık 7.5 kilo...8 aylıkken 6.5 kiloydu...yemiyor içmiyoe emmiyor nasıl bebek ben anlamadım:14:

bizde başlayalı bir ayı geçti ikinci aydayız günde iki şişe içiyor ama pek fark etmedi bizde dört gözle bu mamaya başlamayı beklemiştim o kadar ümit ettim ama buda pek tınlamadı bizimki bide anne sütünede yoğunlaştı ama aynı 11 aylık 7300 felan

benim kızımda 19 aylık 8.800.. ben de iki gundur kullanıyorum, gunde bir şişe içiyoruz.bakalım bir ay sonra kontrole gideceğiz.aslında bu 0-18 aylık bebekler içinmiş ama doktorumuz kilosu düşük olduğu için kullanabilir dedi. neyse hayırlısı.Mevla görelim neyler;neylerse güzel eyler..

Merhaba, ben de kızım için kullanıyorum başlayalı 2 ay oldu, şimdi 8 aylık kızım ve 6.5 kilo, başladığımızda 5.6 kg'dı. 2 ayda yaklaşık 1 kg aldı, öncesinde ayda 200-300 gr ancak alıyordu. Ayrıca kızım 3.5 aylıkken emmeyi bıraktı, 6 aya kadar sağıp verdim, şimdi de ek gıdalarla ve infatrini ile devam ediyoruz.

arkadaşlar infatrini başlığını görünce yazmak istedim. kesinlikle doktorunuza ve bu mamaya güvenin. mama hakkında bilgi sahibi olmamanızdaki neden bebeklerinizin zamanında doğması. her premature annesibilir bu mamayı ben gibi. bizim bebeklerimiz yasıtlarından geri olduğu için maalesef erken doğduğu için kullanıyoruz. bu mama 0-18 aylık bebekler için büyümenin yakalanmasına yardımcı oluyor yani kalorisi piyasadaki diğer mamalardan daha fazla. mesela aptamilin 100 ml den 67 kalori alırken bebek infatrininin 100 mlsinden 101 kalori alıyor. içinz rahat olsun. ayrıca aklınızda bulunsun bu mamaya aynı ilaç gibi rapor çıkarılıyor. ve %20 sini ödeyerek alıyorsunuz. yoksa çok pahalı bir mama..

bu sütü 3 aydır kullanıyorum 3 ayda sadece 1 kilo aldı..günde 1 şişe içiyor sadece..belki 2 şişe içse daha düzgün alacaktı...öncesinde hiç almıyordu..aman aman kilo aldırmıyor ama faydasını birazda olsa gördüm diyebilirim..şuan 11 aylık 7.5 kilo...8 aylıkken 6.5 kiloydu...yemiyor içmiyoe emmiyor nasıl bebek ben anlamadım:14:
canım benim kızımda çok zayıf dr bu mamayı verdi deneme amaçlı çok iştahsız kıjım birşey yediremiyorum emmeyi bıraktı mama içmiyor ek gıda sevmiyor 6 aylık bütün gün birşeyler yedirmeye çalışıyorum bu maamayıda sevmedi zorla kaşıkla döke saça uğraştım bugün şimdi nasıl kızının iştahı mama işe yaradımı çok üzülüyorum kuzım için

Back
X