nyarg ile ilgili bir hikaye

idealist_m35

aynı ben..
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2008
466
1
96
38
İzmir
ÖNYARGI> Uzaklarda bir> köyde, kocası, çocuğu dogmadan ayrılmış tek başına> yasayan hamile bir kadın kendisine arkadaş olması> açısından dağda yaralı bulduğu bir gelinciği evinde> beslemeye baslar. Gelincik kadının yanından bir an bile> ayrılmaz. Her ne kadar evcil bir hayvan olmasa da, oldukça> uysallaşır. Birkaç ay sonra kadının çocuğu doğar.> Tek başına tüm zorluklara göğüs germek ve yavrusuna> bakmak zorundadır. Günler geçer ve kadın bir gün> birkaç dakikalığına bile olsa evden ayrılmak ve> yavrusunu evde bırakmak zorunda kalır. Gelincikle bebek> evde yalnız kalmışlardır. Aradan biraz zaman geçer ve> anne eve gelir. Gelinciği ve kanlı ağzını görür. Anne> çıldırmışçasına gelinciğe saldırır ve oracıkta> öldürür hayvani. Tam o sırada içerdeki odadan bir bebek> sesi> duyulur. Anne odaya yönelir. Ve odada beşiği, beşiğin> içindeki bebeği ve bebeğin yanında duran parçalanmış> bir yılanı görür.>> Einstein''in söylediği rivayet edilen bir söz> var:> "İnsanlardaki önyargıyı parçalamak> benim atomu parçalamamdan daha zordur.">>> ÖNYARGILARIMIZI BEYNIMIZDEN SILMEK VE> KALBIMIZDEN SEVGIYI EKSIK ETMEMEK> DILEGIYLE...>sizinde önyargılarınız oldu mu arkadaşlar?

çok güzel bir hikaye...

emeğinize sağlık...

elbette önyargılarım var hemde çok var...ama düşünüp öyle hareket ederek en aza indirmeye çalışcam...

benimde var önyargılarım benneyaptımki yeni tanıştığım biri bana bi güler yüz göstersin biraz samimi davransın hemen ne kadar iyi biri diye düşünürüm ancak ilerleyen zamanlarda kalbimi kırarsa veya bi kötülüğünü görürsem o zaman yine önyargılı davranmışım derimkaydirigubbakcemile

benimde var önyargılarım benneyaptımki yeni tanıştığım biri bana bi güler yüz göstersin biraz samimi davransın hemen ne kadar iyi biri diye düşünürüm ancak ilerleyen zamanlarda kalbimi kırarsa veya bi kötülüğünü görürsem o zaman yine önyargılı davranmışım derimkaydirigubbakcemile

cnm bende aynı senin gibiydim maalesef hemen bi güleryüze kanardım ama yaşadıklarımın etkisiyle biraz daha iyi gözlemler oldum insanları, zamanla öğreniyoruz..

ben önyargılı değilimdir
insanlar hakkında hemen karar vermem
insanlar karşısındakine kendini nasıl tanıtmak isterse öyle tanıtır diye düşünüyorum

benim en çok ön yargı yaptığım konu hekrkesi iyi sanmam iyi niyetli sanmam.açık bi kötülüğünü yada hoş olmayan bir davranışını görene kadar.malesef bazen öyle olmamak gerektiğini düşündürmüyo değil yaşanan olaylar

Back
X