Buraya yazdıklarınız dikkatimi çekti. 50 bin borç çok fazla değil mi sorması ayıp?Bende ayni durumdayim ..evlenirken yardim etmediler 50 bin borc oldu .. Ve biz daha bes aylik evliyiz . Hic ustumuze falan bi tisort dahi almiyoruz ben daha bekarken kullandigim telefonu kulkaniyorum tamam belki idare etmemiz lazim ama .. Her ay elektrik su internet cep telwfonu ve ev telefon faturalari esimin hesabindan kesiliyo mesela bu ay ki 120 su faturasi 80 elektrk 59 internet 75 cep tel 75 de ev tel .. Ya bunlar odesin gozumdedeqil amabir gunde onun hatirini sayipda banabir ekmek dahi almadilar
Aminn inşallah canım.2 tedavi başarısız oldu 3.ye başlıyacaz kısmetse..sagol canim bende senin gibi dusunuyorum
tedavi demissinde oldu mu olmadi mi bilmiyorum ama insallah tez zamanda olur, olduysada Rabbim saglicakla kucagina alip buyutmeyi nasip etsin
Bekarken ne yapılırsa yapılır herşeyin vakti zamanı var bence.Evlenirken yardım edilmeyecek çocuğunuz olmayacak tüp bebek yapılırken yardım edilmeyecek..Pardon da neden aile olursunuz??Anne baba olmak maddi manevi çocuğunun yanında olmaktır.Yaşlanınca sıra bize gelecek maddi manevi bizde destek yapıcaz ama herşeyin bir sırası var!!!!!!Henüz evlenmemişken adamın ailesine aldığı TV, tablet, ne bileyim bu eşya olur, alışveriş olur vs. bunlara harcadığı paraya göz dikmek, buna karışmak çok yanlış. Feda olsun anneye babaya yani, o yaştan sonra o insanlar da rahat rahat TV izlesinler, teknolojiye merak duyuyorsa rahatça kullansın, heves ettiği şeyler varsa yapsın. Yaşlı başlı insanlar, şunun şurasında ne kadar ömrümüz var ki? O şu an bekar ve onun şu an tek bir ailesi var. Seninle evlendiği vakit sen de onun ailesi olacaksın ve zaten evlendikten sonra birçok evli insanın önceliği eşiyle beraber kurduğu ailedir. Aile sizin düğününüze, eşyalarınıza vs durumu varsa yardım eder, yoksa nasıl yardım etsin. Bizim milletimiz olaylara çok duygusal yönde bakıyor. Aileler size siz evlenirken yardım etmek, sizin düğününüzü yapmak, koltuk takımınızı, yatak odanızı falan satın almak, onun borcuna girmek zorunda değil. Siz evleniyorsunuz, eşinizle beraber borç harç evinizi kuruyorsunuz ki bu güzel bişey, ama sürekli aileler düğünümüzü yapmadı, aile yardım etmedi, aile evimizi almadı falan diye yakınıp duruyorsunuz. Elaleme almıyorsunuz ki o eşyaları siz. Eşyanızı da kendiniz alamıyorsanız yarın öbür gün doğacak çocuğunuza ne alacaksınız? Neden onlar sizin ev eşyanızı almak zorunda olsun? Aile o kadar doğruyor, besliyor, büyütüyor, okutuyor, daha ne yapsın? Durumu varsa bile yapmak zorunda değil. Ben olsam benim çocuğum evlenirken maddi imkanım varsa destek olurum ama herkes olmak zorunda değil. Siz güya büyümüşsünüz, evleniyorsunuz, kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız lazım çünkü artık kendi ailenizi kuruyorsunuz ama hala daha anadan babadan beklenti içine giriyorsunuz.
Evlenirsin, kendi ihtiyacın varken eşin gider ailesine maddi yardım yapar, senin ihtiyacın alınmazken onlarınki alınır, o zaman başka. Ama daha sözlüsü olduğunuz adamın ailesine harcadığı paraya karışmama olgunluğunu gösteremiyorsanız orada bir sorun var demektir. Bu olgunluğu göstermek lazım.
Buraya yazdıklarınız dikkatimi çekti. 50 bin borç çok fazla değil mi sorması ayıp?
120 su faturası, 75 tl ev telefonu faturası, normal şartlar altında bu faturalar çok yüksek değil mi? Bunda bir anormallik olduğunu düşünüyorum, haddim değil kusura bakmayın ama madem burada böyle bişey paylaştınız, fikrimi yazayım dedim.
Kendi konunuza istinaden yorum yapmışsınız ama burada konu siz değilsiniz. Dünden beri sataşır gibi cevaplar yazıyorsunuz bana karşı. Düşüncelerimden rahatsız oluyorsunuz belli ki ama saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. Sizin fikirlerimden rahatsız olmanız benim umrumda değil hanımefendi, acınızı öfkeyle bana dökmeye çalışıyorsunuz sanırım ama bu gidişle ban yiyeceksiniz. Durduk yere polemik yaratmayın, bu size son cevabım. Bir daha sataşarak bu üslupla yorum yaparsanız size cevabı ben değil yönetim verecek. Kimin nasıl ve neden aile olduğu sizi ilgilendirmiyor. Herkes kendi ailesine baksın.Bekarken ne yapılırsa yapılır herşeyin vakti zamanı var bence.Evlenirken yardım edilmeyecek çocuğunuz olmayacak tüp bebek yapılırken yardım edilmeyecek..Pardon da neden aile olursunuz??Anne baba olmak maddi manevi çocuğunun yanında olmaktır.Yaşlanınca sıra bize gelecek maddi manevi bizde destek yapıcaz ama herşeyin bir sırası var!!!!!!
Eşya falan hepsi içindedir bence ama yine de o kadar çok tutar mı? Benim ilgimi asıl faturalar çekti. 2 kişiden fazla yaşamıyorsa o evde, o faturalar da çok fazla. İmkanı yokken düğün yapmak saçma bence, düğün yani, önemli olan nikahtır, zaten ev eşyaları için para harcanacak, bir de düğünüydü salonuydu vs artıyor yani iyice.Bence aile gösteriş meraklısı ve müsrif . 50 bin düğün masrafı olur mu. Krediyi insanlar bedava para sanıyor , yıllarca borç içinde yaşıyorlar . Lüks düğün karın doyurmuyor .
Ona siz karar veremezsiniz malesef..Ben konuya yorum yapıp düşüncelerimi paylaştım.Siz bence yazdıklarınızı tekrar gözden geçirin..Kendi konunuza istinaden yorum yapmışsınız ama burada konu siz değilsiniz. Dünden beri sataşır gibi cevaplar yazıyorsunuz bana karşı. Düşüncelerimden rahatsız oluyorsunuz belli ki ama saygı duymayı öğrenmek zorundasınız. Sizin fikirlerimden rahatsız olmanız benim umrumda değil hanımefendi, acınızı öfkeyle bana dökmeye çalışıyorsunuz sanırım ama bu gidişle ban yiyeceksiniz. Durduk yere polemik yaratmayın, bu size son cevabım. Bir daha sataşarak bu üslupla yorum yaparsanız size cevabı ben değil yönetim verecek. Kimin nasıl ve neden aile olduğu sizi ilgilendirmiyor. Herkes kendi ailesine baksın.
İyi akşamlar.
Canım artık böyle sanırım devir değişti insanlar bencilleşti.Okuttum deyip çıkıyorlar işin içinden bizi hayata başlarken dünya kadar borç içine atıyorlar..Bende buna benzer bir konu açtım ve benim yardım isteğim tüp bebek tedavim içindi .Bir yorum yazılmış başkalarından beklenti içine girmek hoş değil diye 39 kişi beğenmiş.İşte sorun burda başlıyor giderek artıyor böyle dişünenler.Bizde harç borç içinde evlendik.Çoğu şeyi kendimiz yaptık bununla gurur da duyduk ama herşey istediğimiz gibi olmadı.Bebek sahibi olamıyoruz ve tedavi masarafları yğklendi düğün borçları bitmeden..Yani sonuç olarak biz onların evladıyız onların desteğe ihtiyacı olduğunda gözümüz kapalı nasıl verirsek onlar da yapmalılar..Benim evladım olsa ben yaşayacağımı yaşamışım yavrum zorluk çekmesin der herşeyini yaparım..Annem hep öyle der gez toz gençlik geri gelmiyor..Ama durumları varsa eğer yoksa vicdansızlık olur birşeyler beklemek.....
Eşya falan hepsi içindedir bence ama yine de o kadar çok tutar mı? Benim ilgimi asıl faturalar çekti. 2 kişiden fazla yaşamıyorsa o evde, o faturalar da çok fazla. İmkanı yokken düğün yapmak saçma bence, düğün yani, önemli olan nikahtır, zaten ev eşyaları için para harcanacak, bir de düğünüydü salonuydu vs artıyor yani iyice.
bende senin gibi düsünüyorum cnm cocuk calısır ama 2000 lira mesela geliri nasıl dügün takı esya alıp yapsın babanın cpgu seyi sahiplenmesi gerekir bende senin gibi gördüm icin burda dügünü kendileri yapanlara sasıyorum öyle ana babayı napıyımben
anne ve babanin evladini buyutup okutup evlendirmesi gerektigini dusunuyorum, evet evlat calisip yuklerini hafifletebilir ama bu gorev anne babaya ait
bazi arkadaslar oyle bir demis ki, o evde yiyip iciyor tabi alacak diye, komsunun evinde misafir sanki, anne baba evinden ne yiyip ictiginin hesabi mi yapiliyor yani anlamadim
ben ailemden boyle gormedigim icin tuhaf geliyor
valla ben cok gördüm öyle oglunun dügününe 1 kurus vermeyip sürekli gelinine satasan kaynanan paa isteyen hatta bana bakıcaksınız diye dreteni cok gördümValla dugunumuzu kendimiz kredi cekerek yaptik...aslinda isteyebilirdik ama ben kimseye minnet egmekten hoslanmam...cunku yarin oburgun normal konusmada bahsi gecmesi bile beni bozar...ayni zamanda bu su anlama gelir ben sizden bisi istemiyorum yarin oburgun siz de benden bisi istemeyin..cok buyuk zorunluluklar haric tabi..aynen de oyle oldu..esimin durumu cok iyi ama simdi bizden kimse bisi isteyemiyo ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?