• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

o bebek emanet ne demek, anlayamadım?

pitho86

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
2.459
1.910
83
Selam kızlar, yine bir kaynana polemiği, yine bir sinir bozukluğu... Ya hu bir insan her görüşte, her konuşmada sinir bozabilir mi? Evet bozuyor!

Geçen kayınvalidemle konuştuk telefonda. Ev işlerinden laf açıldı. 6 aylık hamileyim bu arada. Sakın ev işi yapma sen, o bebeğe iyi bak o bebek emanet sana dedi... Anlam veremedim belki Allahtan verilen bir emanet anlamında diyordur dedim. Birşey demedim geçtim.

Bugün yine konuştuk feci kabızım. Kayısılı bir tarifi vardı onun, onu sordum. Direk bak sakın tuvalette ıkınma, bebeğe iyi bak, torunumuz bizden sana emanet haa dedi bilmiş bilmiş. Bizden sana emanet ne demek ya? Yine tam anlam veremedim, ben mi fesatım yoksa aşırı bir sahiplenme mi bu? Yani bu bebek benim bebeğim değil, onların torunu? Lütfen biri açıklasın bunu. Çünkü birdaha söyleyecek biliyorum, bir cevap hazırlayayım söyleyecek :sinirli:

Bu arada kaynanama asla güvenmem, huyları iyi değildir. Şüphem bu yüzden.

İlk örnekte Allahtan emanet diye düşündüm de ikinci örnek çok irite etti beni. Siz de altta kalmayın madem. Gerekirse sert çıkın o benim çocuğum. Onu benden çok kimse sahiplenemez diye kestirip atın bastırmış sizi baya.

İlk paragrafta Allahin emaneti dedi diye dusundum de sonrasi pek iyi niyetli gelmedi.
Sizin degil Allahin emaneti annecim merak etmeyin annesi olarak benden fazla kimse dusunemez diyin bi dahakine.

İlk örnekte Allahtan emanet diye düşündüm de ikinci örnek çok irite etti beni. Siz de altta kalmayın madem. Gerekirse sert çıkın o benim çocuğum. Onu benden çok kimse sahiplenemez diye kestirip atın bastırmış sizi baya.

İşte ben de ilkinde öyle dedim de sonradan cıvıttı. Evet, anne o zaten benim bebeğim biliyorum ne yapıp yapmayacağımı diyeceğim birdahakine. Kesin der, sürekli bir lafa takar yıllarca aynı şeyi söyler kendisi...

arada bir torunlarının "annesini" de düşünselermiş de sizi de bu psikolojiye sokmasalarmış keşke.
sizin düşündüğünüzden daha fazla düşünüyorum kendi canımı ve Allahın "bana" olan emanetini diyiverin

Nerede o düşünce onlarda? Daha neler neler konuşuyor :işsiz: Aynen, birdahakine güzel bir cevap vermek istiyorum bu şekilde.

Ayrıca onun mantığına göre bakarsak nasıl 'bizden sana emanet diyor'. Şimdi madem bebek erkeğe ait oluyor
bu mantıkla bakarsak oğlu da ona kocasından ve kocasının ailesinden emanet olarak verildiğinden bu durumda şimdi ne doğurduğu çocuk (oğlu dememek lazım aslında emanet ya malum :KK53: ) ne de sizin karnınızdaki bebekten bahsederken kendini katamaz. Ne de olsa o da kendisine emanet edilen çocuğun çocuğu.. Onun genlerini taşımıyor onun bakış açısı ve mantığına göre.

Aslında ona anladığı dilden çocuk kocanın torunu ama senin değil demek lazım. :KK45: Tövbe estağfirullah.

Ayrıca onun mantığına göre bakarsak nasıl 'bizden sana emanet diyor'. Şimdi madem bebek erkeğe ait oluyor
bu mantıkla bakarsak oğlu da ona kocasından ve kocasının ailesinden emanet olarak verildiğinden bu durumda şimdi ne doğurduğu çocuk (oğlu dememek lazım aslında emanet ya malum :KK53: ) ne de sizin karnınızdaki bebekten bahsederken kendini katamaz. Ne de olsa o da kendisine emanet edilen çocuğun çocuğu.. Onun genlerini taşımıyor onun bakış açısı ve mantığına göre.

Aslında ona anladığı dilden çocuk kocanın torunu ama senin değil demek lazım. :KK45: Tövbe estağfirullah.

Ahahah aynen ya tamamen doğru bir tespit. Kendi de unutuyor benimle aynı konumda olduğunu. Hatta bu mantıkla babaanne bile olmuyor :D

Bir evlat annesine nasıl babaanneden emanet olurmuş, tövbe ya Rabbim. Ters çalışıyor kafaları ters... :KK53:

İlk fırsatta elinizden alınacak gibi ne çirkin bir söylem o.
Bir daha söylerse sizin de can Allah'a emanet desenize.
Ben derdim valla.
Biraz ölümden korksun.
Töbe estağfurullah.

Yani, o manaya da geliyor. Emanet nedir sonuça geçici bir durum. Sanki taşıyıcı anneyim. Benim asıl sinirimi bozan bu anlam zaten... Sanki bebek onların ve ben geri vereceğim :KK62:

Ayy hakediyor...Ama anlamaz...

Back
X