• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O elalemi bi elime geçirsem...

Eveeet konu benim pek sevgili anneciğim. Evlendim ve evlenir evlenmez gebe kaldığımı öğrnedim. Lakin ben bunu anneme izah edemiyorum. Sürekli olarak haftasını soruyor ve her cevabını aldığında "nasıl olur? düğünden önce mi oldu bu yoksa? ben şimdi insanlara ne hesap vericem?!" diye bağırıp çağırmaya başlıyor.

Delirmek üzereyim arkadaşlar. Sevinemiyorum bile. Şimdi karnım ufak ufak belirmeye başladı ve pantolon düğmelerim karnımın içini acıtıyor. Ama hamile pantolonu giyersem karnım iyice şişer diye korkuyorum; ya annem görürse şiştiğini... Bayramı memleketimde geçireceğiz planı yaptık ama huzursuzum..

Arkadaşlar annem mi abartıyor ben mi? Bıktım ben bu insanlara ne deriz kafasından yahu. Evlenmişim çocuğun anası babası belli halen daha kimseye söylenmiyor, saklanıyor, saçma sapan sorgulamalar... sanki gayrimeşru.. :KK43:

amaaaaaaaaan elaleme ne! bence saklamayın güzelce giyinin tam aksine gurur duyun
burada kaç kişi hamile kalmak için nelerini vermez
şükredin

amaaaaaaaaan elaleme ne! bence saklamayın güzelce giyinin tam aksine gurur duyun
burada kaç kişi hamile kalmak için nelerini vermez
şükredin

Haklısınız, ilk başta pek sevinememiştim planlı değildi ve çok gencim diye düşünüyodum falan.. Ama sonra dediğiniz gibi düşünmeye başladım ben de ;)

Haklısınız, ilk başta pek sevinememiştim planlı değildi ve çok gencim diye düşünüyodum falan.. Ama sonra dediğiniz gibi düşünmeye başladım ben de :KK66:

gençseniz hele ne kadar güzel kızınız yada oğlunuz ile beraber büyürsünüz kısmet olursa enn güzel günlerine şahit olursunuz
annen ablan gibi duruyor gibi güzel iltifatlara şahit olursunuz
ne mutlu size

Bazı konuları okuyunca cidden fenalık geçiriyorum. :KK34:
Sevgili konu sahibi, önce hayırlı olsun, sağlıkla doğsun bebeğin inşallah.
Anneni sev, üzmemeye çalış, lafları kulağında bulunsun ama her dediğini de mantıklıymış gibi alıp hayatını ona göre planlama. Hayat senin, vücut senin, bebek senin. Annenden önce bunlara karşı sorumlulukların var.
Bu arada ben de neredeyse ilk gece meyvesiyim. Kimse, insan bu kadar çabuk hamile kalır mı, ayıp dememiş anneme ki 80'li yıllardan bahsediyoruz. Evli barklı insanların arkasından dedikodu yapacak zihniyette insanlar varsa da bu onların salaklığı. Sen bunları kafana takacağına, sana kavuşmak için gün sayan bebeğinin hayalini kur ve içinden nasıl geliyorsa öyle davran.

Hah; az önce aradı. Dün babam anneme sormuşmuş bebeğin kaç haftalık olduğunu(hayatta sormaz eminim). "Tamam annecim sen kapat ben babamla konuşayım içi rahat etsin" dedim, "sakın ha! olur mu öyle şey!" diye bağır çağır... İş yerindeim şu an konuşamam dedim kapadım. Aynı hamam, aynı tas

Hah; az önce aradı. Dün babam anneme sormuşmuş bebeğin kaç haftalık olduğunu(hayatta sormaz eminim). "Tamam annecim sen kapat ben babamla konuşayım içi rahat etsin" dedim, "sakın ha! olur mu öyle şey!" diye bağır çağır... İş yerindeim şu an konuşamam dedim kapadım. Aynı hamam, aynı tas

Evlenmişsiniz kime ne dediğiniz gibi, annenin büyütüyor...
Yine de Annenizin icini rahatlatmak isterseniz bebek 10 haftalık demek 10 hafta önceki iliskiden degildir. Bilmiyorsa bunu acıklayın. Bebegin haftası son adet tarihine göre söylenir.

Giyin hamile pantolonu veya tayt rahat olun...

Aman insanin anneside olsa bukadarina karismaya hakki yok kocanla senin aranda bu ha 10 haftalik ha daha fazla Allah saglikla kucagina almayi nasip etsin sende istedigini giyi rahatca bebegin sagligini dusun laf koyarlarsada anasi belli babasi belli kimseye hesap vermek zorunda dilim sonucta cocugun babasi nikahli kocan bugunlerin tadini cikar kimseyide takma

Eveeet konu benim pek sevgili anneciğim. Evlendim ve evlenir evlenmez gebe kaldığımı öğrnedim. Lakin ben bunu anneme izah edemiyorum. Sürekli olarak haftasını soruyor ve her cevabını aldığında "nasıl olur? düğünden önce mi oldu bu yoksa? ben şimdi insanlara ne hesap vericem?!" diye bağırıp çağırmaya başlıyor.

Delirmek üzereyim arkadaşlar. Sevinemiyorum bile. Şimdi karnım ufak ufak belirmeye başladı ve pantolon düğmelerim karnımın içini acıtıyor. Ama hamile pantolonu giyersem karnım iyice şişer diye korkuyorum; ya annem görürse şiştiğini... Bayramı memleketimde geçireceğiz planı yaptık ama huzursuzum..

Arkadaşlar annem mi abartıyor ben mi? Bıktım ben bu insanlara ne deriz kafasından yahu. Evlenmişim çocuğun anası babası belli halen daha kimseye söylenmiyor, saklanıyor, saçma sapan sorgulamalar... sanki gayrimeşru.. :KK43:
ne anneler var ya benimkide gözümün şçine bakıyo hadi hamileyim de diye

Sizin anneniz de tuhafmış yani annesi belli babası belli kim ne diyecek.

Kuzenimin düğününden 1 ay sonra bayramdı karnı belirgin di kimse bişey demedi evliliğinin 6. Ayında bebek oldu erken doğdu dediler. 3 kiloluk bebeğe.
Kimse inanmadi ama kimse ağzını açıp tek kelime laf etmedi.

Sizin anneniz de tuhafmış yani annesi belli babası belli kim ne diyecek.

Kuzenimin düğününden 1 ay sonra bayramdı karnı belirgin di kimse bişey demedi evliliğinin 6. Ayında bebek oldu erken doğdu dediler. 3 kiloluk bebeğe.
Kimse inanmadi ama kimse ağzını açıp tek kelime laf etmedi.

Bi de duygu sömürüsü yapıyor, hasta oldum senin yüzünden sabahı sabah ediyorum diye. Eşime de yansıtmak istemiyorum ne gerek var.. Tuhaf da olsa et tırnaktan ayrılmaz annem o benim diyip kapatıyorum üstünü.

Bak bizim evleneli çok olmadı, çocuk 15. haftada. Düğünle hemen hemen yani. İnandıramıyorum bi de babamı ortaya atıyor.

karşıma evlenecek bi adam çıkarda evlenirsem. ilk günden gebe kalmak için uğraşıcam. :KK51: o kadar istiyorum anne olabilmeyi :eek:

allah cc sağlıkla kucağına aldırsın inş. elalemin diyecekleri bitmez. kasma kendini. o daracık pantolonlarda fasulye kadar yavruna zararlı.

bende ilk gun gebelerindenim :)
annenizin elalemden once sizin sagliginizi dusunmesi lazim. bu tur seyleri kafaniza takmayin, gobeginizi sıkan kiyafetlerden uzak durmaniz lazim, bebisin yerinde rahat edemez kisilip kalir yoksa.yazik yavruya :KK200:

Öncelikle Allah sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin, konuya gelince ,benim dayımın cenazesi vardı herkes başımın etini yedi o kargaşada benle uğraştılar 3 yıllık evlisin niye çocuk olmuyor vs vs, artık bunaldım ,zaten beklediğimiz bir süre vardı oda dolduğu için gelir gelmez çalışmalara başladım gelin görünki ilk çalışamda tutmuş ,fakat regl dönemi cenaze zamanına denk geldiği için birde aa bak demekki ozaman hamileymişsin cevapları ile karşılaştım :D yani ne yaparsan yap elbet birşey söylerler onun için takma, benim kuzenim evlendiğinde 2 aylık hamile idi eşi herkes biliyor sadece kızın babası bilmiyordu, erken doğum dediler :D ama kimse laf etmedi :D anneler bence biraz örtücü yada deşici oluyorlar :D , ben hep kendi matematiğime göre hesapladım bebeği baktın annen susumuyor sende öyle yap hamile kaldığın haftayı hesaplayıp söyle bir süre sonra karıştırıyorlar zaten:D doğuncada 3 ün 5 in hesabını yapmıyorar :D

teyzem de ilk geceden hamile kalmış
eski zaman da evlendiği halde (cumartesi düğünü olacak çarşamba günü adamı görmüş, tüm hafta erkek ailesiyle öteberi alışverişin de olmasına rağmen) eltisi karnın da mı geldi demiş?
elalemi boşverin kim ne derse desin... siz ilk geceden hamile kaldım deyin...
eğer açıklama yapmak isterseniz yalan söyleyin 1 hafta hastaydım il geceden 1 gün önce yıkandım derseniz yalan söyleyerek rahatlayın o zaman

Öncelikle Allah sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin, konuya gelince ,benim dayımın cenazesi vardı herkes başımın etini yedi o kargaşada benle uğraştılar 3 yıllık evlisin niye çocuk olmuyor vs vs, artık bunaldım ,zaten beklediğimiz bir süre vardı oda dolduğu için gelir gelmez çalışmalara başladım gelin görünki ilk çalışamda tutmuş ,fakat regl dönemi cenaze zamanına denk geldiği için birde aa bak demekki ozaman hamileymişsin cevapları ile karşılaştım :KK70: yani ne yaparsan yap elbet birşey söylerler onun için takma, benim kuzenim evlendiğinde 2 aylık hamile idi eşi herkes biliyor sadece kızın babası bilmiyordu, erken doğum dediler :KK70: ama kimse laf etmedi :KK70: anneler bence biraz örtücü yada deşici oluyorlar :KK70: , ben hep kendi matematiğime göre hesapladım bebeği baktın annen susumuyor sende öyle yap hamile kaldığın haftayı hesaplayıp söyle bir süre sonra karıştırıyorlar zaten:KK70: doğuncada 3 ün 5 in hesabını yapmıyorar :KK70:

Ay bi de her gün her gün soruyor dün ne dedim onu şaşırıyorum :D :D :D

AYNI DURUM BENİMDE BASIMA GELDİ İLK GECEDEN HAMİLE KALDIM TABİ HAFTASINI SÖYLEYİNCE DÜĞÜNDEN ÖNCESİNE DENK GELİYOR KIZIM 15 AYLIK 8 EYLÜL EVLİLİK YIL DÖNÜMÜMÜZ AMA HALA MİLLET NASIL YA KIZIN 15 AYLIK DÜĞÜNDEN ÖNCEMİ DİYOR BENDE ADET BAŞLAMA BİTİŞ TARİHİ HAMİLE KALDIĞIM TARİH VE KIZIMIN 10 ÖNCE GELMESİNE KADAR ANLATIYORUMM YETER Kİ SUSSUNLAR DIYE

Back
X