• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

O kadar borca rağmen ailesine para göndermesi

Evet bir konuda daha denk geldim neden herkese boşanın diyorsunuz? Siz boşanma aşamasındasınız diye herkes eşiyle boşansın mı ?
Dünyanın sonu değil yaşadığınız bende boşandım 2. Kez evlendim hepsi geçiyor biraz zaman sadece

:) millet senin yüzünden evlenmeye korkar oldu... :)))
Aldatılanlara , eşinden şiddet görenlere , eşleri hala aile olduğunu anlamayıp annesini babasını aileden sayıp eşini dış kapının dış mandalı olarak görenlere eşine psikolojik şiddet uygulayanlara başka çözüm kalmıyor çünkü. Bence bir kadın kolay kolay yuvasını yıkmaz yıkmamalı da tabii ama bunca cefayı çekip sefayı kvler çekince zoruma gidiyor belki bu dönemde olduğumdan dolayı da olabilir haklısınız. Özellikle Türkiye’de Kadınlar çok korkuyor boşanmaktan oysa bu bi korku olmamalı bence bir kadın bir erkekten bin kat daha güçlüdür ve istese herşeyi yapabilir o yüzden. Hatam olduysa affola

Aguasy size demek kötü adam denk gelmiş herkese bosan aklı vermekte bu yüzden seni kınamyrm ama gel gelelim benim eşim mesele ev aldık araba borç bizde de var herkeste olduğu gibi ama istesem pırlanta set onu bile alır bosanmayı bu kadar basite indirerek yanstmnda senin basitliginden insanlara kötü örnek olysn bence tevekkül şükür ve sabır herseyi beraberinde güzel getirir elbette her aile de tartışma olur göz yummak istmcgmz durumlar olur konu sahibi de eşine güzel bir dille anltrsa eminim ters tepki almcktr onu onaylycktr ve bence konu sahibi hanimefendi çok erdemli biri ve vicdanli kredi kartı ödemelerine bile sitem etmiş ama tartsmams eşi de onun samimiyetine guevernek eminim anlysla karslcktr sana tavsiyem sen kocani git boşa insanlara kötü örnek olma hadi bakalım işine .....

Aguasy size demek kötü adam denk gelmiş herkese bosan aklı vermekte bu yüzden seni kınamyrm ama gel gelelim benim eşim mesele ev aldık araba borç bizde de var herkeste olduğu gibi ama istesem pırlanta set onu bile alır bosanmayı bu kadar basite indirerek yanstmnda senin basitliginden insanlara kötü örnek olysn bence tevekkül şükür ve sabır herseyi beraberinde güzel getirir elbette her aile de tartışma olur göz yummak istmcgmz durumlar olur konu sahibi de eşine güzel bir dille anltrsa eminim ters tepki almcktr onu onaylycktr ve bence konu sahibi hanimefendi çok erdemli biri ve vicdanli kredi kartı ödemelerine bile sitem etmiş ama tartsmams eşi de onun samimiyetine guevernek eminim anlysla karslcktr sana tavsiyem sen kocani git boşa insanlara kötü örnek olma hadi bakalım işine .....
Benim babamda senelerce babaannemgile para verdi hem babaannem hem Dedem emekli olduğu halde. Eşim 2 bin lira maaş alıyordu yarısından fazlasını kendi ailesine veriyordu sonra ben markete gidip pasta kek malzemesi alsam fuzili diyordu bazı huylar değişmiyor o yüzden bu öneriyi sundum ben boşa dedim diye de boşamadı .. Gönlüm istiyor ki tüm kadınların yüzü gülsün çiçek gibi kocaları olsun hiç bir kadın ağlamasın kadınlara çok fazla değer veriyorum bi kadın sadece kadın olduğu için bile el üstünde tutulmalı

Yeri geldiginde kayin aileye kendinizi acindir. Bak biz tek maastik, kiradaydik ve kv bizim baya luks icinde yasadigimizi zannediyordu.
Bunu fark edince ay kombiyi cok yakmiyim, şunu almiyim şuradan tasarruf edeyim gibi basladim alttan alta mesaj vermeye.
Ama tabi "anlayan" anlar... Karsindakilere de bagli. Yani cok borcumuz var diye dert yanin ki bilsinler durumunuzu. Soylemeyince herhalde bunlar rahat geciniyor diye dusunebiliyorlar.

Bakın bende size söyle açıklayaym siz iyi br baba ya veya iyi bir eş e denk gelmemiş olablrsnz ayrıca herkesin başına geleblck bişey bu ama bakın annelrmz düşünürsk çok çok kötü şartlarda yasamslr bizim zamanmzla onların kini kıyas bile edemyz ama onlar sabır göstermişler tabi olayın içinde şiddet küfür v s yoksa ama dielimki eskiler den bahsdldimi ne diolar rahmetli çok iyiydi onca yokluk kahır çekti mekanı cennet olsun die bu kelimeler bile herseyE yetydr bazen ... ha şu da var tabi haksızlık bir kadının tahammül edemcgi en ağır şey hele ki şu zaman da elbette göz yumarak otrmcz çünkü eskide ki gibi düşünmüyo insanlar fedakarlgnz görmezden gelecek kadar nankörler bi kere ama boşanmak kelimesi ne bilim çok ağır yuva zor kurulur ama kolay yıkılır enkazı büyük olur bence konuşarak fikirler sunarak çözümler aranml baktnz olmuyo sizin için diorum tabi boşanmak gibi şeyleri düşünürsnz ama son çare olarak allah yardmcnz olsun güzel düşunun güzel olsun

Aldatılanlara , eşinden şiddet görenlere , eşleri hala aile olduğunu anlamayıp annesini babasını aileden sayıp eşini dış kapının dış mandalı olarak görenlere eşine psikolojik şiddet uygulayanlara başka çözüm kalmıyor çünkü. Bence bir kadın kolay kolay yuvasını yıkmaz yıkmamalı da tabii ama bunca cefayı çekip sefayı kvler çekince zoruma gidiyor belki bu dönemde olduğumdan dolayı da olabilir haklısınız. Özellikle Türkiye’de Kadınlar çok korkuyor boşanmaktan oysa bu bi korku olmamalı bence bir kadın bir erkekten bin kat daha güçlüdür ve istese herşeyi yapabilir o yüzden. Hatam olduysa affola
estağfurullah ama .bazen çözüm yolu vardır .yuva yıkmak tek çözüm değil...

ben de aynı durumdayım sevgili konu sahibi .ama öğrenci kardeşine gönderdiği için başımın gözümün sadakası olsun diyorum ... eğer ki bu mevzu genişler de aileye giderse para .o zaman sıkıntı çıkarırım işte.yok çünkü .ekside çekip yollayacak boş yere zorluk çekiyoruz.
İlk öğrendiğinde tepkin nasıl oldu?

Evet bir konuda daha denk geldim neden herkese boşanın diyorsunuz? Siz boşanma aşamasındasınız diye herkes eşiyle boşansın mı ?
Dünyanın sonu değil yaşadığınız bende boşandım 2. Kez evlendim hepsi geçiyor biraz zaman sadece

:) millet senin yüzünden evlenmeye korkar oldu... :)))
Aguasy i tanımıyorum konularını da bilmiyorum ama yeni evli biri olarak boşamayı aklımdan bile geçirmem şuan.bunun dışında bi sıkıntımız yok şükür

Sözleriniz için teşekkür ederim. Biraz daha bekleyip konuşma yapayım diyorum. Azaltsa da değişir mi bilmem
Yeri geldiginde kayin aileye kendinizi acindir. Bak biz tek maastik, kiradaydik ve kv bizim baya luks icinde yasadigimizi zannediyordu.
Bunu fark edince ay kombiyi cok yakmiyim, şunu almiyim şuradan tasarruf edeyim gibi basladim alttan alta mesaj vermeye.
Ama tabi "anlayan" anlar... Karsindakilere de bagli. Yani cok borcumuz var diye dert yanin ki bilsinler durumunuzu. Soylemeyince herhalde bunlar rahat geciniyor diye dusunebiliyorlar.
Bende deneyeceğim bunu.zordayız vs diyeceğim bolca.

Bakın bende size söyle açıklayaym siz iyi br baba ya veya iyi bir eş e denk gelmemiş olablrsnz ayrıca herkesin başına geleblck bişey bu ama bakın annelrmz düşünürsk çok çok kötü şartlarda yasamslr bizim zamanmzla onların kini kıyas bile edemyz ama onlar sabır göstermişler tabi olayın içinde şiddet küfür v s yoksa ama dielimki eskiler den bahsdldimi ne diolar rahmetli çok iyiydi onca yokluk kahır çekti mekanı cennet olsun die bu kelimeler bile herseyE yetydr bazen ... ha şu da var tabi haksızlık bir kadının tahammül edemcgi en ağır şey hele ki şu zaman da elbette göz yumarak otrmcz çünkü eskide ki gibi düşünmüyo insanlar fedakarlgnz görmezden gelecek kadar nankörler bi kere ama boşanmak kelimesi ne bilim çok ağır yuva zor kurulur ama kolay yıkılır enkazı büyük olur bence konuşarak fikirler sunarak çözümler aranml baktnz olmuyo sizin için diorum tabi boşanmak gibi şeyleri düşünürsnz ama son çare olarak allah yardmcnz olsun güzel düşunun güzel olsun
Ah eskiler gibi olsak keşke.ne biz onlar gibiyiz ne de adamlar öyle. Dayanmak lazım bazı seylere bende farkındayım ama tek canımı sıkan nasıl tepki vermem gerektiğini bilmemek

Boşver arkadaşım,nasılsa ne desen de boş senden gizli yine gönderir sen üzüldüğünle kendini yıpratıp sinir olduğunla kalırsın..

Ama su fikrinizi çok beğendim kendini zorda gösterme yani bizim de borcumuz var falan olayını bunu hangi bayan dediyse tebrik ediyorum bende böyle skntlr yok ama olursa bu taktik süper :)

Canım evliliğin basindayken bu işe dur diyeceksin yoksa ipin ucu kaçar
Oncelikle bu durumdan hoslanmadigini mutlaka belli et Hele ki aynı gelire sahipsiniz Sakın kayinpederin kredi kartını bilmem nesini ödemesini normal karşılama Onlar ayrı bir hane siz ayrı
Kardeşlere verilen harçlık için bişey diyemem suan

Sana şöyle bir tavsiyem olacak Giderlerinizin önemli bir kısmını eşinin maaşına endeksle Mesela varsa kira+kredi borcu kredi kartları vs Ayrıca hesap ekstrelerini de her ay incelemek istediğini söyle

Benim eşim böyle bir şey yapmadı ama ben bunları baştan engellemesem yapma ihtimali vardı çünkü ailesini iyi tanıyorum

Naparsanız yapın o illa gönderme zorunluluğu hissediyorsa,vicdan yapıyorsa,hatta aile de sömürücüyse sizden gizli kredi çeker gene para yollar.Öyle aileler biliyorum ki evladına destek olmayı bırak "tabi bana para verecek,mecbur benim kredimi ödeyecek" diyor yüzsüzce.zamanla insanlar iyilikleri sanki vazifenizmiş gibi algılıyor malesef.Siz üstüne gittikçe eşiniz savunmaya geçebilir.Belki bu meseleyle ilgisi yokmuş gibi bütçe tutsanız?hatta telefon uygulamaları da var bunun için.kalem kalem tüm giderleri yazarsınız.ailesine yolladığı miktarın gelirinize oranını,onlara yollamasa o parayla neler alınacağını açıkça görür.sizin üstelemenize lüzum kalmaz belki

Back
X