o kadar cikmazdayin ki ne olur bir yol gösterin bana lütfen :(

İnsan biriyle evleneceğin de duygularını bu kadar sorgulamamali. Bu kadar sorgu aşırı şüphe demek. Sen bence ailene yönel. Özür dile. Gönüllerini al. Sonra orta yol bulunur. Eşsiz (gun geliyor gecimsizlikten dolayi vs.)kalınıyor ama ailesiz kalınmiyor.
Yalnız hissediyorum kendimi zaten. Bir tek ailem var diyirdum ailem de yokmus gibi geliyir.Psikolojik olarak da kötüyüm .duanizi eksik etmeyin.sagolun yardimci oldugunuz için.

biçok insanda oluyo ki bu başta bişeyler hissediyosun sonra yok oluyor. Tanıdıkça belki düşündüğün kişi olmadığını görüyosun , bazen bi anlık heyecanla hevesle duyguların yoğun oluyo sonra geçiyo. Senin de öyle olmuştur çok normal. normalleştir bunu hiç bi sorun yok bunda

Daha önce böyle şeyler yaşamadım için bilemiyorum galiba bunların normal olduğunu. Sizce tam anlamıyla arkadaşıma karşı çok yoğun duygular yoktu galiba bende değil mi.tum bunları unutmaya çalışıp yoluna bakayım değil mi. Tekrar arkadaşımla olmamız da çok zor.

Forumlar>...>Bir derdim var : (>

Merhabalar. Yardiminiza ihtiyacım var.yardim edebilir misiniz . Biliyorum bunlar size cok sacma gelecek ama ben isin icinden cikamiyirum.cok kotu durumdayim.surekli dusunuyirum hep basa sariyorum kisir dingu .dort ay oldu gececegine her gecen gun artiyir sanki.Kendimi çok yalnız ve çaresiz hissediyorum. Ailemin tek çocuğuyum bu yaşıma kadar engellendim çoğu şeyden. Tek çocuksu yanımızda ol dediler. Üniversite tercihlerim ona göre yaptım ve başka şeylerde oldu. Tek çocuk olmamın yanında ailesel problemlerimde vardı. Ben çekingen biriyidim ve özgüven eksikliğin vardı. Geçen yıl başka bir memlekete atandım ve uzak bir şehirde calismaya başladım. Bu yıl geçen yıl aynı işte çalıştığım arkadaşım duygularını açmıştı bana. Arkadaşımın bu yıl tayini çıktı başka şehirde çalışıyor. Ben de arkadaşıma karşı duygularım olduğunkabul ettim. Her şey çok iyi gidiyordu. Uzakta olduğunuzdan telefon ile görüşüyoduk. Yüz yüze görüştüğümüz De duygularımı anlamlandoramadim. Ne olduğunu bende bilmiyordum. Daha önce duygusal ilişkim olmadigindan belki bilemiyordum. Ben bunları anlamlandirmayaçalışırken aileme durumu anlattım evlenmek istediğimi söyledim kabul etmediler karşı çıktılar farklı şehirden diye biliyorum bu neden saçma ikna edemedim kafamda çok karışık ti arada kalmıştım bir taraftan duyguyu sorguluyor dum diğer taraftan ailem diğer tarafta arkadaşım vardı . Bende bu karmaşa da ayrıldım ama çok üzüldüm. Ailemden uzaklaştım. Önceden bir iki saat dargın kalamaz ken şimdi hiç aileme kızgınlık ve kirginligim hiç geçmiyor. Ayrilali dört ay oldu . Ben halen doğru karar verip vermediğini düşünüyorum. Bazen diyorum sevmese idim düşünur muydum halen diyorum. Ailemlekonuşmuyorum ve gurbette olduğum için çok yalnız hissediyorum kendimi. Ailemle eski hale nasıl gelirim. Duygularımı nasıl anlamlandoramadim . Bennbu ilişkiye baslamadan önce duygularım vardı sonra neden oldu nasıl oldu bilmiyorum hisselerimi Bilemedim. Ben düşündükçe bulamıyorum. Sevip sevmediğim nasıl anlarım .Halen onu düşünüyorum. Tekrar başkası ile bir şeyler yaşamayı hayal bile edemiyorum.Hayal etsem bile ona ihanet edecekmisim gibi geliyor. Ben bu ilişkiye baslamadan duygularım vardı sonradan ne oldu nasıl oldu anlamadım. Duygularım i anlayamadım.ayrildiktan sonra halen sorguluyor um ama bulamıyorum. Diğer taraftan halen düşünüyorum onu. Bu durumu nasıl çözebilirim yardım edin. Duygularim sonradan niye karmasiklasmis olabilir. Kafamdan atamadigima göre başkasını düşünemedigim ona karşı bir şey hissettigimin göstergesi olabilir mi. Ona olan hislerini nasıl anlayabilirim anlayabilirim
Sevseydin kafan karismazdi. Simdi ailenden uzakta yalnizsin, kim olsa eski sevgilisini, eski gunlerini ozler bu psikolojiyle. Ama senin ayaklarini yerden kesen kisi o olamamis zaten, belki de cok yakinda karsina birisi cikacak ve kor kutuk asik olacaksin. Kararini verdigin bir sey icin kendini uzmeye degmez

biçok insanda oluyo ki bu başta bişeyler hissediyosun sonra yok oluyor. Tanıdıkça belki düşündüğün kişi olmadığını görüyosun , bazen bi anlık heyecanla hevesle duyguların yoğun oluyo sonra geçiyo. Senin de öyle olmuştur çok normal. normalleştir bunu hiç bi sorun yok bunda
Daha önce böyle şeyler yaşamadım için bilemiyorum galiba bunların normal olduğunu. Sizce tam anlamıyla arkadaşıma karşı çok yoğun duygular yoktu galiba bende değil mi.tum bunları unutmaya çalışıp yoluna bakayım değil mi. Tekrar arkadaşımla olmamız da çok zor.

Sevseydin kafan karismazdi. Simdi ailenden uzakta yalnizsin, kim olsa eski sevgilisini, eski gunlerini ozler bu psikolojiyle. Ama senin ayaklarini yerden kesen kisi o olamamis zaten, belki de cok yakinda karsina birisi cikacak ve kor kutuk asik olacaksin. Kararini verdigin bir sey icin kendini uzmeye degmez
Kararimi verirken emin değildim o an çok sıkışmış tim bir an önce vermem gerektiği için ve ailemi ikna edemediği için vermiştim. Net bir şekilde istemeyerek ayrılmadı. Hep yanlış yapmışım gibi geliyor. Ondan başkası ile bile düşünmek ihanet gibi geliyor. Sonrada kendime kızıyorum anlamadigim için duygularımı arkasında olmadığım için.

Kararimi verirken emin değildim o an çok sıkışmış tim bir an önce vermem gerektiği için ve ailemi ikna edemediği için vermiştim. Net bir şekilde istemeyerek ayrılmadı. Hep yanlış yapmışım gibi geliyor. Ondan başkası ile bile düşünmek ihanet gibi geliyor. Sonrada kendime kızıyorum anlamadigim için duygularımı arkasında olmadığım için.
Ondan baskasiyla tanismadigin icin su an ihanetmis gibi geliyor. "O kisi" olsaydi senin icin her seyi goze alirdin. Yalnizligina kanip icini karartma. Hele hele kendine hic kizma. "Boyle yapmissam bir bildigim vardir" de, kendine ve kararlarina guven.

Ondan baskasiyla tanismadigin icin su an ihanetmis gibi geliyor. "O kisi" olsaydi senin icin her seyi goze alirdin. Yalnizligina kanip icini karartma. Hele hele kendine hic kizma. "Boyle yapmissam bir bildigim vardir" de, kendine ve kararlarina guven.
İnş ileride geriye dönüp baktığımda keşke demem. Yeni tanıştığım biri olduğunda onu görmem . Korkumdan biri bu. Duanizi eksik etmeyin sagolun

İnş ileride geriye dönüp baktığımda keşke demem. Yeni tanıştığım biri olduğunda onu görmem . Korkumdan biri bu. Duanizi eksik etmeyin sagolun
Mumkun degil birini sevdikten sonra aklinin ucundan gecmez :21:
Kimler kimler unutuluyor... Allah yardimcin olsun hep hayirli kisiler cikarsin karsina insallah

Mumkun degil birini sevdikten sonra aklinin ucundan gecmez :21:
Kimler kimler unutuluyor... Allah yardimcin olsun hep hayirli kisiler cikarsin karsina insallah
Amin inş sagolun.Allah razi olsun. Ondan başkasını dusunemem ihanet edecekmisim gibi gelmem yeni kişide onu gorecekmisim gibi gelmesi ona karşı birseyler hissettigimin göstergesi olabilir mi. Sıradan biri olsa böyle dusunulmez gibi geliyor bana yanılıyor muyum

Amin inş sagolun.Allah razi olsun. Ondan başkasını dusunemem ihanet edecekmisim gibi gelmem yeni kişide onu gorecekmisim gibi gelmesi ona karşı birseyler hissettigimin göstergesi olabilir mi. Sıradan biri olsa böyle dusunulmez gibi geliyor bana yanılıyor muyum
Elbette siradan biri degildi, hoslandin sevdin. Ama boyle dusunmen sirilsiklam asik oldugun anlamina gelmez ki. Kendine sans ver, uzun bir omrun var onunde ve turkiyede de binlerce erkek :KK66:

simdi bircok sorunun var gibi senin , 1. ailen resmen seni kus gibi kafeste buyutmusler, belliki iliskiler konusunda da kisitlamislar seni. Bundan sonra daha fazla isine karismalarina izin verme ne demek uzakta calisiyor evlenemezsin bence cok sacma ozellikle ikinizde ogretmenken istediginiz yere tayin sansiniz var yani bu bahane bile edilmemesi lazim.

2. si sen daha once hoslanmissin belki ama iliskiye baslamadigin icin kafanda kendi kendine kafanda hayaller kurmussunz, uzaktan yasanan hatta baslanan iliskilerde bu cok olur, telefonda internette konusurken cok iyi ama yan yana gelince fiziksel cekim hemen olmaz veya hic olmayabilir, telefonda gayet rahat ve samimiyken yan yana gelince tutukluk olur. Bu durumda hislerinin gercek olup olmadigini ancak birlikte cok vakit gecirerek yavas adimlar la ilerleyerek anlarsin. Sen daha duygularindan kendin emin olmadan sacma bir davranisla ailene ben evlenecegim demissin, sonrada dhaa sacma bir sekilde ailen yok dedi diye ayrilmissin.

Kisaca iliskine yazik etmissin belki anlasabilecekken daha iliskinin basinda evlilik nerden cikardiniz anlamadim.[/QUOTE
biliyorum ailemin bu düşüncesi çok saçma ama ikna edemedim . Bu düşüncelerini de değiştirmedim.Anladim ki insanların düşüncelerini degistirmek hele ki belli bir yaştan sonra çok zormuş.ben bu ilişkiye karşı cikacaklarini bildiğim halde başladım. Ama dedimki ikna ederim ileride keşke deneyim diye. Ama ikna edemedim. Ve arkasında bir yığın keskekerim olma durumum var beni korkutuyor. . Ailemi ikna edemedim olacakları zor duruyordu duygumda karisikti ve dediğiniz gibi uzun zamana ihtiyaç vardı. Bende arkadasima daha fazla umut vermemek için onu yeterince üzüldüm zaten bitirdim. Yazık ettim o biliyorum . İnş ileride daha büyük pismanliklar yaşamam . Mevcud durumda duyguyu anlamam imkansiz değil mi

Elbette siradan biri degildi, hoslandin sevdin. Ama boyle dusunmen sirilsiklam asik oldugun anlamina gelmez ki. Kendine sans ver, uzun bir omrun var onunde ve turkiyede de binlerce erkek :KK66:
Yani hoşlandigum halde duygularımı bilemedigim için iliskimi mehvettim:(

simdi bircok sorunun var gibi senin , 1. ailen resmen seni kus gibi kafeste buyutmusler, belliki iliskiler konusunda da kisitlamislar seni. Bundan sonra daha fazla isine karismalarina izin verme ne demek uzakta calisiyor evlenemezsin bence cok sacma ozellikle ikinizde ogretmenken istediginiz yere tayin sansiniz var yani bu bahane bile edilmemesi lazim.

2. si sen daha once hoslanmissin belki ama kiliskiye baslamadigin icin kafanda kendi kendine kafanda hayaller kurmussunz, uzaktan yasanan hatta baslanan iliskilerde bu cok olur, telefonda internette konusurken cok iyi ama yan yana gelince fiziksel cekim hemen olmaz veya hic olmayabilir, telefonda gayet rahat ve samimiyken yan yana gelince tutukluk olur. Bu durumda hislerinin gercek olup olmadigini ancak birlikte cok vakit gecirerek yavas adimlar la ilerleyerek anlarsin. Sen daha duygularindan kendin emin olmadan sacma bir davranisla ailene ben evlenecegim demissin, sonrada dhaa sacma bir sekilde ailen yok dedi diye ayrilmissin.

Kisaca iliskine yazik etmissin belki anlasabilecekken daha iliskinin basinda evlilik nerden cikardiniz anlamadim.
Peki ne yapmamı önerirsiniz. Bir şeyler yapabilir miyim. Ailemi ikna etmem çok zor hatta imkansız diyebilirim. Aradan uzun zaman geçti duygularımı bu durumu anlayabilir miyim. Geçmişe sünger mi çekip onuda mi bakmaliyim. Rahatsız ediyorum sizi kusura bakmayın ama çok kötü bir haldeyim cikmazdayim yardıma ihtiyacım var:(

Peki ne yapmamı önerirsiniz. Bir şeyler yapabilir miyim. Ailemi ikna etmem çok zor hatta imkansız diyebilirim. Aradan uzun zaman geçti duygularımı bu durumu anlayabilir miyim. Geçmişe sünger mi çekip onuda mi bakmaliyim. Rahatsız ediyorum sizi kusura bakmayın ama çok kötü bir haldeyim cikmazdayim yardıma ihtiyacım var:KK43:

Cikmazda olacak birsey yok , kocaman kiz olmussun okulun bitmis meslegini eline almissin tamam ailen uzaga gitmeni istemiyor olabilir ama hayat bu yani seni surekli yanlarinda tutumak isterken korkak asosyal biri haline getirmisler olacak sey degil yani. Su hoslandigin kisi senin icin gelecek vaat eden birimiydi bilmiyorum ama en azindan bundan sonraki iliskilerinde aileni hemenisin icin katmasan daha iyi olur. Once tanis gorus duygularindan karsindakinden emin ol sonra ailenle tanistir, burda arkandan biri kovalar gibi isleri birbirine karistirmissin, ustelik annen istemedi diye de ayrilmissin cocukjluk mu korkaklik mi yoksa zaten oylesine bir hevesmiydi bilmiyorum ama bu senin icin bir ders olsun . Tamam anne baba rizasi onemli ama hayatini bu sekilde yonetmelerinede sonsuza kadar izin vermemelisin.
Boyle devam edersen annenin dizinin dibinden ayrilmadan iki sokak otede veya ayni apartmanda veya ayni semte oturusun evlenince, ve onun sectigi biriyle evlenirsin, evliligini hayatini, cocuk yapma yasini, cocuguk yetistirme seklini, yaz tatillerini cocugunun okul secimine kadar herseyini annen yonetir haberin olsun. Anladigim kadariyla ailende oyle bir potansiyle var yani.
Kendi hayatim kendi tercihlerim biraz bana nefes aldirin diyebilirsin ailene.

Çok aceleci davranmışsın anladığım kadarıyla. Duygularınızdan tam emin olmadan ailene evlenmek istediğini söylemen işleri baya karıştırmış şuan yapman gereken eğer olabilirse arkadaşınla yeniden denemek ve ailenle konuşmak için adımı senin atman ve tabi sakince olayları zamanına bırakman. Bu seferde ilişkinizden emin olmadan ailene bahsetme bence

Cikmazda olacak birsey yok , kocaman kiz olmussun okulun bitmis meslegini eline almissin tamam ailen uzaga gitmeni istemiyor olabilir ama hayat bu yani seni surekli yanlarinda tutumak isterken korkak asosyal biri haline getirmisler olacak sey degil yani. Su hoslandigin kisi senin icin gelecek vaat eden birimiydi bilmiyorum ama en azindan bundan sonraki iliskilerinde aileni hemenisin icin katmasan daha iyi olur. Once tanis gorus duygularindan karsindakinden emin ol sonra ailenle tanistir, burda arkandan biri kovalar gibi isleri birbirine karistirmissin, ustelik annen istemedi diye de ayrilmissin cocukjluk mu korkaklik mi yoksa zaten oylesine bir hevesmiydi bilmiyorum ama bu senin icin bir ders olsun . Tamam anne baba rizasi onemli ama hayatini bu sekilde yonetmelerinede sonsuza kadar izin vermemelisin.
Boyle devam edersen annenin dizinin dibinden ayrilmadan iki sokak otede veya ayni apartmanda veya ayni semte oturusun evlenince, ve onun sectigi biriyle evlenirsin, evliligini hayatini, cocuk yapma yasini, cocuguk yetistirme seklini, yaz tatillerini cocugunun okul secimine kadar herseyini annen yonetir haberin olsun. Anladigim kadariyla ailende oyle bir potansiyle var yani.
Kendi hayatim kendi tercihlerim biraz bana nefes aldirin diyebilirsin ailene.
Arkadaşım benim için değerli biri idi .arkadaşım adının konmasıni istiyordu bir an önce. Ailede bu tutumu sergiledi ve ben ne olduğunu anlamadan bitirdim. Kafamda biturmeden bitirdigim için sorguluyor um. Artık zamana bırakıyorum . Düşünmekten yoruldum. İnş her şey düzene girer. Sağolun yardimci olmaya çalıştığınız için.

Arkadaşım benim için değerli biri idi .arkadaşım adının konmasıni istiyordu bir an önce. Ailede bu tutumu sergiledi ve ben ne olduğunu anlamadan bitirdim. Kafamda biturmeden bitirdigim için sorguluyor um. Artık zamana bırakıyorum . Düşünmekten yoruldum. İnş her şey düzene girer. Sağolun yardimci olmaya çalıştığınız için.
Aile konusunda haklısınız bugüne kadar kendi kararmarimi almama izin vermediler.simdi ne onların dediğini yapsam bile mutsuzum onlarkada iyi değilim ama fark etmiyorlar bunu

Çok aceleci davranmışsın anladığım kadarıyla. Duygularınızdan tam emin olmadan ailene evlenmek istediğini söylemen işleri baya karıştırmış şuan yapman gereken eğer olabilirse arkadaşınla yeniden denemek ve ailenle konuşmak için adımı senin atman ve tabi sakince olayları zamanına bırakman. Bu seferde ilişkinizden emin olmadan ailene bahsetme bence
Hata üstüne hata yaptım. Ne arkadaşımla tekrar kinusabikirim tekrar onun hayatını girip tekrar üzmeye hakkım yok nede ailemi degistirebikirim. Sünger cekmem gerek belki de. Bir şeylerin arkasında duramadiysam da bunları hak ettim ben. Kocaman insanım insan nasıl anlamaz duygularını nasıl kafası karışır kendime çok kızıyorum. Sağolun yardimci oldugunuz için.

Back
X