• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

o kadar mutsuzum ki...

boşansanız da yine evde anne babanızın yanında çocuk büyüteceksiniz akşam çocukları uyut ve sonrada kendin uyu olacak.

Sizin sorununuz evlilik değil monoton hayat gibi geldi tabi eşinizle bi sorununuz yoksa

Doğum sonrası depresyon yaşıyor olabilirsiniz ama yalnız değilsiniz üzülmeyin. İlk bir yıl facia gibi geliyor insana bir daha eskisi gibi olamayacağım, hayatım bitti vs gibi düşünceler daha yoğun oluyor. Bir yaştan sonra evet yine zorluyor ama iletişim kurmaya başlayınca zevk almaya başlıyorsun arkadaş olmaya başlıyorsun. Benimkide iki yaşında bugün dışarı çıkacağım diye kendini yırttı çıkardım bu sefer neden çıktık diye ağladı. İki yaş sendromu :) sabır çekiyorum napayım. Ama şunu kesin söyleyebilirim aynı hisleri hatta belki daha yoğun yaşamış biri olarak, geçiyor. Şuan geçmeyecek gibi geliyordur ama geçiyor. Zaman herşeyin ilacı.
biraz teselli oldunuz teşekkür ederim 🙏🏽
boşansanız da yine evde anne babanızın yanında çocuk büyüteceksiniz akşam çocukları uyut ve sonrada kendin uyu olacak.

Sizin sorununuz evlilik değil monoton hayat gibi geldi tabi eşinizle bi sorununuz yoksa
haklı olabilirsiniz, benim derdim özgürlüğümün elimden alınması aslında.

evliliği ve çocuk büyütmenin sorumluluğunu kaldıramıyorum. sabahtan akşama kadar çocukla evdeyim o kadar boğuluyorum ki. benden eser kalmadı. eski hayatımı özlüyorum, özgürlüğümü. artık çocuktan bağımsız bir şey yapamayacak olmak, veya yapsam bile aklımın hep çocukta kalacak olması beni kahrediyor. ha çocuğumu çoook seviyorum o ayrı. ama mantıklı düşününce akıl alacak iş değilmiş yani. eşimle bile kırk yıllık evli gibiyiz. işe gitsin gelsin yemek yiyelim oturalım, çocuğu uyutayım birkaç saat sonra ben de yatayım. hayatım bundan ibaret. ailesi desen kötü insanlar değil ama gidecek olunca çarpıntım başlıyor, kaynar sular dökülüyor başımdan aşağı. zerre haz etmiyorum akraba ziyareti falan. evlilik insanı değilmişim kesinlikle. geri dönüşü olmaması da mahvediyor beni. boşanmayı düşünüyorum bazen, boşansam ailem yanında kalalım isteyecek zaten ömrüm onlardan uzak kalmaya çalışmakla geçti. iki ucu ... değnek. çok çıkmazda hissediyorum kendimi, çaresiz. şu an maddiyat el vermiyor ama psikoloğa gideceğim en kısa sürede. var mı benim gibi hisseden? hislerimi paylaşmaya çok ihtiyacım var.
Çok bunalmışsınız siz, zaman zaman hepimiz yaşıyoruz bu durumu ama geçiyor.. büyük ihtimalle çocuğunuz küçük henüz, biraz büyüyünce rahatlıyorsunuz

Bende boyle hissediyorum son zamanlarda. Hergun ayni seyleri yapmak, evlilik arti cocuk sorumlulugu insani bunaltabiliyor. Bekarken sinir nedir bilmezken asiri sinirli bir insan oldum ciktim. Kendimi taniyamiyorum bazen. Cocuklarim icin herseyin en iyisini yapmaya calisirken bu sinirim yuzunden annelige uygun olmadigimi dusunuyorum artik. Gerci sinirli olmamda oglumun baya etkisi var. Zor bir cocuk buyutmek bir anneyi en cok yipratan seylerden biri. Annelik basli basina zor zaten. Hem cok zor hem cok guzel. Bu dilemayi bir gun cozebilecekmiyim cok merak ediyorum 🙄

evliliği ve çocuk büyütmenin sorumluluğunu kaldıramıyorum. sabahtan akşama kadar çocukla evdeyim o kadar boğuluyorum ki. benden eser kalmadı. eski hayatımı özlüyorum, özgürlüğümü. artık çocuktan bağımsız bir şey yapamayacak olmak, veya yapsam bile aklımın hep çocukta kalacak olması beni kahrediyor. ha çocuğumu çoook seviyorum o ayrı. ama mantıklı düşününce akıl alacak iş değilmiş yani. eşimle bile kırk yıllık evli gibiyiz. işe gitsin gelsin yemek yiyelim oturalım, çocuğu uyutayım birkaç saat sonra ben de yatayım. hayatım bundan ibaret. ailesi desen kötü insanlar değil ama gidecek olunca çarpıntım başlıyor, kaynar sular dökülüyor başımdan aşağı. zerre haz etmiyorum akraba ziyareti falan. evlilik insanı değilmişim kesinlikle. geri dönüşü olmaması da mahvediyor beni. boşanmayı düşünüyorum bazen, boşansam ailem yanında kalalım isteyecek zaten ömrüm onlardan uzak kalmaya çalışmakla geçti. iki ucu ... değnek. çok çıkmazda hissediyorum kendimi, çaresiz. şu an maddiyat el vermiyor ama psikoloğa gideceğim en kısa sürede. var mı benim gibi hisseden? hislerimi paylaşmaya çok ihtiyacım var.
Bebeğiniz ne kadarlık lohusa depresyonu mu diye merak ettim . Bazen insan kendine zaman ayirmayi çok istiyor gerçekten de . Belki şuan için öyle bir şansınız yok ama çocuğunuzu annenize ,kv ye birakip eşinizle yada yapmayı istediğiniz her hangi birşeyi tek başınıza yapabilirsiniz . Ben de kendimi çok kötü hissettiğim de hemen anneme koşarım çocuğu bırakır ,o gün ne yapmak istediysem yaparım geri gelince de çocuğuna sımsıkı sarılırim . Çünkü bilirim ki ben mutluysam herkes mutlu . Hayat aynadır . Yaşadıklarımız da öyle . Bakarken kendimizi goruruz mutsuz isek hayatımıza hep mutsuz insanlar girer ,kızgın isek kızgın

Bende boyle hissediyorum son zamanlarda. Hergun ayni seyleri yapmak, evlilik arti cocuk sorumlulugu insani bunaltabiliyor. Bekarken sinir nedir bilmezken asiri sinirli bir insan oldum ciktim. Kendimi taniyamiyorum bazen. Cocuklarim icin herseyin en iyisini yapmaya calisirken bu sinirim yuzunden annelige uygun olmadigimi dusunuyorum artik. Gerci sinirli olmamda oglumun baya etkisi var. Zor bir cocuk buyutmek bir anneyi en cok yipratan seylerden biri. Annelik basli basina zor zaten. Hem cok zor hem cok guzel. Bu dilemayi bir gun cozebilecekmiyim cok merak ediyorum 🙄
umarım kafamız rahat koyabiliriz başımızı bir gün yastığa ne diyeyim...

Bebeğiniz ne kadarlık lohusa depresyonu mu diye merak ettim . Bazen insan kendine zaman ayirmayi çok istiyor gerçekten de . Belki şuan için öyle bir şansınız yok ama çocuğunuzu annenize ,kv ye birakip eşinizle yada yapmayı istediğiniz her hangi birşeyi tek başınıza yapabilirsiniz . Ben de kendimi çok kötü hissettiğim de hemen anneme koşarım çocuğu bırakır ,o gün ne yapmak istediysem yaparım geri gelince de çocuğuna sımsıkı sarılırim . Çünkü bilirim ki ben mutluysam herkes mutlu . Hayat aynadır . Yaşadıklarımız da öyle . Bakarken kendimizi goruruz mutsuz isek hayatımıza hep mutsuz insanlar girer ,kızgın isek kızgın
hayır 7 aylık olacak kızım, aksine o zamanlar farkında değildim şu anki düşüncelerimin hiç. son zamanlarda çok sorgular oldum hayatı. yaşayacak çok şeyim vardı, artık bütün hayat kızımdan ibaret olacak. gibi gibi bir sürü şey düşünüyorum. bir üyenin dediği gibi depresyonun eşiğinde de olabilirim sanırım

hayır 7 aylık olacak kızım, aksine o zamanlar farkında değildim şu anki düşüncelerimin hiç. son zamanlarda çok sorgular oldum hayatı. yaşayacak çok şeyim vardı, artık bütün hayat kızımdan ibaret olacak. gibi gibi bir sürü şey düşünüyorum. bir üyenin dediği gibi depresyonun eşiğinde de olabilirim sanırım
İlk fırsatta doktora gidin ancak naçizane fikrim yine ilk fırsatta kizinizi kv yada annenize bırakıp ne yapmak istiyorsaniz onu yapın . Sadece bir gün değil canınızın istedigi her an için geçerli çok iyi gelecektir . Çocukla da bir cok şeyi yapabildiğinizi gördükçe içiniz rahatlayacaktir.

Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama arada dışarı cıkin dolasın.
Boş boş yurumek bile rahatlatiyor şu ara.
Pandemiden dolayi maalesef hepimiz ozellikle cocuklu anneler ekstra evlere tıkıldık sanirim.

İlk fırsatta doktora gidin ancak naçizane fikrim yine ilk fırsatta kizinizi kv yada annenize bırakıp ne yapmak istiyorsaniz onu yapın . Sadece bir gün değil canınızın istedigi her an için geçerli çok iyi gelecektir . Çocukla da bir cok şeyi yapabildiğinizi gördükçe içiniz rahatlayacaktir.
insanlardan bir şey istemeyi becerebilen bir insan değilim, ha eşime söylesem hemen yarın kapıda annesi. bir ay kalır gitmez istesem ama istemiyorum işte kendi annemi bile. insan sevmiyorum pek 😂 kendim halletmeye çalışıyorum her şeyi, böyle daha rahat oluyor kafam kimseye gebe kalmamış oluyorum
Çocuğunuz kaç yaşında bilmiyorum ama arada dışarı cıkin dolasın.
Boş boş yurumek bile rahatlatiyor şu ara.
Pandemiden dolayi maalesef hepimiz ozellikle cocuklu anneler ekstra evlere tıkıldık sanirim.
eşim evde olduğu zaman markete gidip geliyorum bazen, çok az da olsa etki ediyor

insanlardan bir şey istemeyi becerebilen bir insan değilim, ha eşime söylesem hemen yarın kapıda annesi. bir ay kalır gitmez istesem ama istemiyorum işte kendi annemi bile. insan sevmiyorum pek 😂 kendim halletmeye çalışıyorum her şeyi, böyle daha rahat oluyor kafam kimseye gebe kalmamış oluyorum

eşim evde olduğu zaman markete gidip geliyorum bazen, çok az da olsa etki ediyor
Esinizi neden bekliyorsunuz ki?
Koyun bebeginizi arabasina çıkın yuruyus yapin. Havalar guzel artik cocugada iyi gelir hava almak sizede.

Oğlumu uyuturken yazacaktım ama o ara ben de dalmışım biraz . 1 saat 10 dakikada anca dalabildi. Sonra mutfağı toparladım falan derken unuttum. Zaten 23.30 da uyudu şimdi de terlemiş diye uyandı. Üstünü değiştirdim sallıyorum.
İlk zamanlar çok zor geliyor. Daha çok uykusuz kalınıyor bölünüyor. Ama geçecek bence. Hoş bizim şimdilik yine uyanıyor tam deliksiz uyumuyoruz ama eskiye göre yine iyiyiz.
Ben ilk atanıp tek başıma ev tuttuğum zamanlarımı özlüyorum. Özgürlük var param var. Her şey kafama göreydi. Şimdi her şey başka . Aslında eşlerimiz gerçekten yeterli destek olsa biz bunları düşünüp üzülmeyiz boş yere. Ama yapmıyorlar. Haliyle de yorgunluk stres derken niye diye sorguluyor insan. Niye çocuk doğurdum, hiç geçmeyecek falan diyor insan...
Ben yardım istemeyi çok bilmiyorum ama siz isteyin bence .Ancak yardımla düzelecektir.
Kendinize özel bir zaman ayırın gün içinde mutlaka. Umarım sağlıkla geçer günleriniz.

Çocuk şuan küçük hayatı bağlamıyor aslında bu senin elinde eğer baglasa cocuklarla prof olan anneler olur muydu çocuklu çalışan bir sürü başarılı kadın var benim hocam öğrendi onlar sorun çıkarmıyorlar bütün ülkeleri geziyoruz dedi her yaz bı yere gidip yakın ülkeleride gezip dönüyorlardı zaten büyüdükçe ev hanımı dahi olsan ohhh diyeceksin bana hrp dur sen gorrrr bunlar varya iyi günlerin o bı yürüsun sen gor diyolardi oğlum emekledi kucak istemezdi kollarım dinlendi yürüdü daha da rahat ettim evin içinde güvenli alanda oynardı kuzum zararı olmazdı aglamazdi ama ilk 7 ay gaz var ağla donemiyorum ağla emekleyemiyorum ağla😂 o büyüyüp senden bagimsizlastikca sen hayatını geri alıcaksın ikinizij bir düzeni yapmaktan hoşlandığınız şeyler olucak annelik asıl ozaman zevkli olucak senden çıkmış seninle sohbet eden plan yapan küçük insan hepsi ozaman gecicek güzel anne sabir

İnşallah çocuk büyüyünce daha kolaylaşıyor

ev işini minimuma indirin, eşyalarınızı azaltın temizlik kolay olsun. Çocuğun uykusu düzenli olsun, akşamları bir iki saat olsa da kendinize ait zamanınız olsun. Çocuğu bebek arabasına koyun her gün yürüyüş yapın çocuğun en yaramaz olduğu saatlerde çok faydasını görürsünüz

Oğlumu uyuturken yazacaktım ama o ara ben de dalmışım biraz . 1 saat 10 dakikada anca dalabildi. Sonra mutfağı toparladım falan derken unuttum. Zaten 23.30 da uyudu şimdi de terlemiş diye uyandı. Üstünü değiştirdim sallıyorum.
İlk zamanlar çok zor geliyor. Daha çok uykusuz kalınıyor bölünüyor. Ama geçecek bence. Hoş bizim şimdilik yine uyanıyor tam deliksiz uyumuyoruz ama eskiye göre yine iyiyiz.
Ben ilk atanıp tek başıma ev tuttuğum zamanlarımı özlüyorum. Özgürlük var param var. Her şey kafama göreydi. Şimdi her şey başka . Aslında eşlerimiz gerçekten yeterli destek olsa biz bunları düşünüp üzülmeyiz boş yere. Ama yapmıyorlar. Haliyle de yorgunluk stres derken niye diye sorguluyor insan. Niye çocuk doğurdum, hiç geçmeyecek falan diyor insan...
Ben yardım istemeyi çok bilmiyorum ama siz isteyin bence .Ancak yardımla düzelecektir.
Kendinize özel bir zaman ayırın gün içinde mutlaka. Umarım sağlıkla geçer günleriniz.
Eşinizden yardım isteyebilirsiniz, leylekler getirmedi bu çocuğu. Böyle alıştırırsanız, iyice tembelliğe alışacaktır eşiniz.

Günümüzde genel olarak tüm stres ve mutsuzluklara depresyon diyorlar. Ama bunun yanlıs oldugunu söyleyen birçok psikolog var. Siz şu an bir doktora gitseniz eğer emzirmiyorsanız size antidepresan yazacaktır. Ama burdaki birçok üye size hak veriyor, bu durumda bıkkın hissetmenizin doğal bir durum oldugunu söylüyor ki çok haklılar.
Yani siz depresyondayım diye düsünürseniz sizin için her şey daha da zorlaşır. Oysaki bu depresyon filan degil. Monoton hayattan sıkılmışsınız,sosyal bir ortamınız yok, 7 aylık bir bebek sürekli dikkat ve bakım gerektiriyor vs vs. Bu durumda bıkkın hissetmeniz zaten çok normal.Yani tüm duygular bizim için.sürekli neşeli mutlu olmamız mümkün degil bir insan olarak.Bence şu an için yapmanız gerekenler bazı zamanlar bebeğinizi eşinizin yanında bırakıp haftalık bir kez de olsa 2-3 saat yalnız dolaşmak,bazı günler bebek arabasıyla ailecek dışarı çıkıp vakit geçirmek, bu günlerin de geçecegini ve çocugunuzun da kendi başına bir birey olunca tekrardan eski hayatınıza döneceginizi düsünmek.
Büyüdükce dertleri de büyüyor diyenlerin canını sıkmasına izin verme.
7 aylık bir bebek bakımı mı zor 10 yaşındaki bir çocugun bakımı mı? Ki zaten 10 yasındaki çocuk güzel şekilde yetistirildiginde kendi ihtiyaçlarını kendi görebilen biri oluyor.
Ödev,yazılı konularını da kafana takma şimdiden. Insallah ileride sorumluluk sahibi olur ödevlerini,sorumluluklarını seni zorlamadan kendiliğinden yerine getirir.

İnanın pandemiden dolayıdır bu hisler. Biz de iki çocuğumla bahçedeki bütün karınca yuvalarının yerlerini ezberledik sıkıntıdan. Gidip ekmek veriyoruz onlara, benim kadar oldu karıncalar😂
Bi çay bahçesinde oturmak, sahilde turlamak bile çok iyi gelir insana. Çocuğunuz biraz büyüyünce arkadaş gibi olacak size. Bu günler geçsin, beraber gezip tozarsınız :)

kendimi çok bencil hissediyorum ama ben böyleyken ona da bi faydam dokunmaz. yaşama sevincim yok resmen geleceğimden hiç umutlu değilim. hani ben anneyim deyince göğsüm kabarmıyor mutlu olmuyorum öyle yani. bekar kalsaymışım keşke hep
Ben hamileyken tam da böyle hissediyordum. Bebeklerimi malesef kaybettim ama acaba doğsalardı sizin gibi mi hissederdim yoksa hamilelik bunalimimiydi bilmiyorum. Ikiz olduklarını öğrenince çok strese girmiştim istemediğim birşeydi çünkü ikiz.

Kaç yaşındasınız? Bizde eşimle aksine bi evladımız olsun diye altı aydır uğraşıyoruz ve çok heyecanlıyız. Böyle hissetmenize üzüldüm

Back
X