o kadının başına gelenler...

acemicadi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
1.433
28
358
İstanbul
selma taran bugün vefat etmiş... bazılarınız biliyordur, ilerlemiş kanseriyle boğuşurken genç ve sağlıklı bir kadın uğruna terkedilmişti. günlerce gazetelerde eski kocasının peri masalı gibi düğününü görmek zorunda kalmıştı. şimdi de üzüntüden kansere yenik düştü.

facebookta mesajlaşmıştım onunla, "çok aşık olduğunu, canının çok acıdığını" yazmıştı bana.
ne kadar acı bir olay bu böyle. elbette bu kadın da evliliğine kocasına güvenerek, beraber yaşlanacağına inanarak atmıştı imzasını 30 yıl önce. oysa son aylarını tarifsiz acılarla kıvranarak geçirdi. yarın bir gün aynı şeyin birimizin başına gelmeyeceğinin de garantisi yok.
ne adaletsiz dünya, ne güvensiz insanlar... kime güveneceğiz biz? bugün hep bunu düşündüm. sadece paylaşmak istedim.

Merhaba bu habere ben de inanın çok çok üzüldüm..o olay ilk patlak verdiğinde de çok tepkiliydim adamı elime verseler yolacak kadar kızgın ve nefret doluydum..Bence yurtdışına da oyüzden gitti.Kadını da o hasta etmiştir tahminimce..Dünyayı ben yaratacak kadar akıllıyım havasında fakat kadınlara söylenenin tersine asıl saçı uzun aklı kısalığın temsilcisi bir adamdır Ali Taran..Genç eşi tarafından da bir gün terkedilecektir ya da sahte bir sevgiyle geçen yılları görmek olacaktır hazin sonu bunu fazlasıyla hakediyor çünkü..
Bizlerin de eş seçerken ölen hanım efendinin konumundaymışız da o an ne eşimiz ne yapamış sorusunu sorarak seçim yapmamız gerekiyor ..Yoksa hepimizin sonu bu olur..ki erkeklerin en vefasızlaştığı bir kültür yozlaşması içerisinde olan ve bırakılan bir Türkiye'de yaşarken gözünüzü dört açın bayanlar...Bunlar bir sosyoloğun(ben) tavsiyeleri hafife almayınız

Çok üzüldüm Olayı duyduğumda ben de tepki göstermiştim kendimce,zaten dermanı çok zor olan bir hastalık bir de üstüne terk edildi ve her şeyi tvde gördü.Allah rahmet eylesin.

evet benide çok rahatsız etmişti o zamanlar yani ali taranla ayşe özyılmazerin düğünü...
30 yıllık bi eş...
kanser...

sen 30yıllık eşin kanserken onu bırakıyosun, başka biriyle düğün yapıyosun
yargılamak kimseye düşmez ama insan olan tarafımız, merhamet duygularımız olaya tepkisiz kalmamıza imkan vermiyor
ben kendimden örnek veriyorum
30 yıllık eşim kanser olucak yataklara düşecek
başka birine aşkımdan ölsem dahi, 30 yıllık kanser eşimi bırakmam, yanından ayrılmam ayrılamam ya
bu benim sorumluluğum,insanlık görevim diye düşünürüm
en başta merhamet duygum ve vicdanım hiçbirşekilde onu hastalığıyla bırakıp gitmeme müsade etmez zaten

gelelim ayşe özyılmazer cephesine...
evet bi adamı çok sevmiş olabilirsin
adam tercihini yapmış seni seçmiştir.
ben olsaydım ayşe özyılmazerin yerinde
aşkımdan önce, hasta bi insanı düşünürdüm
bi kadın kanserden hasta yatağına düşmüşse
benim tabirimle bi darbeyede kesinlikle sebep olan bi kişi yerine koymazdım kendimi
yapmazdım hayatımda bi kere olacak düğünü, bu acı olayın üstüne
kurmazdım evliliği, acılar içinde bi hasta kadın varken işin içinde...
.............

Benim kızımda gıcık kapmıştı genç eşine ,ne miğde var bu kadında demişti aynı babası gibi duruyor yanında ,onların sonuda hüzünlü olacak,ağlatanlar gülemez,çünkü kul hakkı var üstlerinde

kesinlikle kul hakkı var
ve Allah diyorki neyle gelirseniz gelin ama kul hakkıyla karşıma çıkmayın
o kadar günah ki kul hakkı yemek
Allah nefsimize uymaktan, doğru yoldan ayrılmaktan, aklımızı şaşırtmaktan korusun hepimizi...
ölen hanımefendiye Rahmetlerini eylesin...

bende aynen çok üzüldüm bir adamla yıllarca aynı yastğıa baş koy ona herşeyini ver sonra o sen hastalanınca arkasına bakmadan gitsin birde kendine kızı yaşında genç bir kadın bulsun evlensin erkeklerden nefret ediyorum .

Yazık diyorum bende çok yazık,ilaç parasını bile ödememiş kadının,hayretler ettim.Gazetedeki yazıyı alıntıladım.

Selma Ann Desmond, hastalığı döneminde eski eşinin ilaç paralarını ödemediğini iddia ederek şunları söylemişti:

"Şok geçiriyorum. İlaçlarım için gerekli parayı ödemiyor. Bu nasıl bir beladır. Ben iyileşmeye çalışıyorum o beni hasta etmek için elinden geleni yaptı, yapmaya devam ediyor. İlaçlar olmadan nasıl iyileşeceğim.. Yıllar önce hediye edilmiş mallarım var. Kendisinin de birden fazla malı vardır. Mahkeme kararıyla her türlü ilaç giderlerimi ödemekle sorumlu. Bu tavrı alarak benim ölmemi istediğini düşünüyorum. İtirazı olan var mı? Sesiz kalmak, alttan almak, artık salaklık derecesine giriyor.”

Allah rahmet eylesin, gerçekten çok zor bir durum olsa gerek. :26: O adam muhtemelen onun sadece eşi, sevdiği, ömrünü verdiği erkek değildi, aynı zamanda onca yıllık arkadaşı, dostuydu; kimbilir ne kadar dokunmuştur. Eskiden olsa böyle bir kalp kırıklığının, stresin insana bir şey yapacağına inanmazdım ama bence böyle bir yıkım insanı sağlığından eder, hastaysa sonunu yakınlaştırır ki bence bu kadıncağızın yaşadığı şey de buydu. Nedendir bilmem ama içimden bir ses bir gün belki de yıllar sonra Taran-Özyılmazel çiftinin böyle bir badire geçireceğini, bunu atlatamayacaklarını ve ikisinin de aklından "Yaptığımızı çekiyoruz." fikrinin geçeceğini söylüyor... :44:

Allah'a çok şükür ki doktor bana beynimde nerdeyse beynimin yarısı kadar bir tümör olduğunu söylediğinde erkek arkadaşımla biz daha 1 aylıktık ama hiç yılmadı, elimi bir an bırakmadı, ayrılmayı teklif ettim reddetti ve bana hiçbir zaman kötü bir şey hissettirmedi; aksine benimle bebek gibi ilgilendi, bana gözü gibi baktı ve sağlığıma kavuştuğumda da en çok sevinenlerden biri oydu hiç şüphesiz. Herkes bu kadar şanslı olmayabiliyor maalesef...

Allah hepimizi, çoluğumuzu çocuğumuzu böyle yıllar sonra bile kalbini karartan, emek, hatır gözetmeyen insanlardan korusun...

hala cenazede "çocuklarım var, EŞİM var..blablabla" diyor... insan bunu söylemez artık ya.

ya başımıza da aynısı gelirse?

nereden bilicez?

ALLAH RAHMET EYLESIN MEKANI CENNET OLSUN...ALLAH GERIDE KALANLARA SABIR VERSIN INSALLAH(AMIN)

Bende az önce bu haberi okuyordum, aklıma şu geldi, şimdi Ayşe Özyılmazel ve kocacığı rahat rahat uyuyabilecekler mi? bu ölümde payımız var mıydı diye düşünecekler mi? sonra dedim tabi ki rahat rahat uyuyacaklar, ne var yani kalplerinin sesini dinlediler, aşık oldular herkesi herşeyi ezip geçmeye hakları var :100:

Allahh rahmet eylesinn..İnsanın birşey demeye dili bile varmıyorr.. Çünkü çok aşagılık bir durum... Okadar olagan oldu ki bunlarr.. Haberleri okurken midem bulanıyorr İnsalıgımdan Merhametimden utanıyorum..

Hastalığının ne aşamada olduğunu bile bile..
Biraz daha bekleyiverseydiniz..
Bunca acıyla uğurlamasaydınız..
Mekanı cennet olsun

dünyada okadar kanser vakası varki rahatsız olan insan eşine gerekli ilgiyi gösteremeye bilir herkez ali taranın yada eşinin durumuna düşebilir yani alitaran eşinin ölümünü er yada geç birgün olacağını biliyordu ayşeyle gizlice bekleyede bilirdi. buna benzer şeyler örneğin erkekte kanser olup eşi ilgisiz olabilir yani bu ve buna benzer hastalık çok yaygın herkez buna benzer durumda kalabilir kalanlarda eminimki vardır..oyüzden allahın adaleti büyük .allah rahmet eylesin kadıncağızın çektiklerini allah günahlarına kefaret etsin makamını yükseltsin o çekip gittti .fakat alitaran ve eşi daha dünyadalar neler yaşiicaklar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…