• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

o sınav bu sınav kafam karıştı

himawari

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2019
1.430
2.067
48
arkadaşlar üye olmayan sınıf arkadaşım için yazıyorum.benimde durumum farklı değil aslında genel olarak bizde bir kararsızlık hakim:KK48:
yeni mezun oldum ama ne yapacağıma bir türlü karar veremiyorum:KK43:herşey farklı bir sınav puanı istiyor.benim sorunum hem kpss hem ales hem ydsye girmek istiyorum.birkaç ay daha evdeyim sonra avukat yanında 6 ay staja başlamak zorundayım.3 sınava birden çalışmak mantıklı mı sizce?yoksa kpssyi boşverip yds ve alese mi girsem?bu sefer kpssye ancak 2022 de tekrar girebileceğim çünkü kurum avukatlığı kpss b ile alıyormuş:işsiz:sözel derslerim,ingilizcem iyidir.tek sıkıntı matematik birde kpssye günde 8 saat çalışan insanlar varmış staj yaparken benim bu kadar saat çalışmam mümkün değil:KK53:ne yapsam günde 2 saatimi kpssye ayırsam düzenli olarak bu şekilde 85+ alamam sanırım değil mi?ydsden hedefim yüksek onuda boşlamak istemiyorum.kısacası tecrübeli yakın zamanda yüksek almış arkadaşlar fikir verirse sevinirim.bu yıl sadece ales ve ydsye girersem.2021 de kpssye giremeyeceğim için çalışırken hakim-savcılıkta şansımı denemek istiyorum.o da olmazsa 2022de kpss.ösymden beri sınava girmedim,çevremde sınava girende yok işte böyle herşey çorba oldu kafam karıştı saçma şeyler sorduysam kusura bakmayın:KK17:mezun olduktan sonra işler daha zorlaşıyormuş tek derdimizin vize,final olduğu okulu özledik neredeyse:KK53:

Ales ve kpss aynı kulvarda sayılır. Ve denemekten hiç bir şey çıkmaz. Tabi ki bulunan her sınava girilmeli. Yds ise çok emek isteyen yoğun çalışma isteyen bir sınav. Ve yökdille beraber senede 4 kere alıyor oluyor. Ben olsam temmuza kadar kpss odaklı, en yüksek puanı alana kadar alese ve önümüzdeki tüm yds yökdil girerdim.

arkadaşlar üye olmayan sınıf arkadaşım için yazıyorum.benimde durumum farklı değil aslında genel olarak bizde bir kararsızlık hakim:KK48:
yeni mezun oldum ama ne yapacağıma bir türlü karar veremiyorum:KK43:herşey farklı bir sınav puanı istiyor.benim sorunum hem kpss hem ales hem ydsye girmek istiyorum.birkaç ay daha evdeyim sonra avukat yanında 6 ay staja başlamak zorundayım.3 sınava birden çalışmak mantıklı mı sizce?yoksa kpssyi boşverip yds ve alese mi girsem?bu sefer kpssye ancak 2022 de tekrar girebileceğim çünkü kurum avukatlığı kpss b ile alıyormuş:işsiz:sözel derslerim,ingilizcem iyidir.tek sıkıntı matematik birde kpssye günde 8 saat çalışan insanlar varmış staj yaparken benim bu kadar saat çalışmam mümkün değil:KK53:ne yapsam günde 2 saatimi kpssye ayırsam düzenli olarak bu şekilde 85+ alamam sanırım değil mi?ydsden hedefim yüksek onuda boşlamak istemiyorum.kısacası tecrübeli yakın zamanda yüksek almış arkadaşlar fikir verirse sevinirim.bu yıl sadece ales ve ydsye girersem.2021 de kpssye giremeyeceğim için çalışırken hakim-savcılıkta şansımı denemek istiyorum.o da olmazsa 2022de kpss.ösymden beri sınava girmedim,çevremde sınava girende yok işte böyle herşey çorba oldu kafam karıştı saçma şeyler sorduysam kusura bakmayın:KK17:mezun olduktan sonra işler daha zorlaşıyormuş tek derdimizin vize,final olduğu okulu özledik neredeyse:KK53:
Ben olsam hakim ve savcılık için kasardım.
Baktım oldu güzel..
Baktım olmadı başka alternatifler denerdim..
Önce en yüksek hedefim için çalışırdım..
Bir anda yds kpss kurum sınavları çalışmazdım.
Bir taneye yoğunlaşırdım. O da en yüksek hedefim için olurdu.
Yani hazır bilgiler de tazeyken hakim veya savcılık için çalışın.

Kpss ye çalışın hem ales kadar sık yapılan bir sınav değil hemde daha zor.
Kpss yi yapıyorsanız alesi çalışmadan bile geçersiniz.
İngilizce seviyenize bağlı olarak da daha sonra yds çalışırsınız.

Hakim savcılığa daha var. Stajınızı ise hemen yapmayın bence kpss yi kaçırmayın. Mülakat falan yok mis.

Hakimlik torpil işi.

Ales de kpss çalışınca bitmiş olur zaten. Tarihini kaçırmayın ona da girin. Yds ve yökdil var önümüzde onu da kaçırmayın. Kpss den sonra Stajınıza başlayın. Bir yandan hakimlik ve yds çalışırsiniz.

Ama ben sizin yerinizde olsam kendimi kpss ye odaklardim. İyi puan alirsanız atama kesin sonuçta. Ya da hakimlik bana kötü geldiğinden de olabilir. Gerek torpil gerekse siyasi yani vs.

Sözün kısası önce kpss ve ales. Sonrasında staj başlatıp yds veya hakimlik.

Yks eksik kalmış onu da alın listeye:KK53:
Şaka bir yana elinizi atsanız artık hukuk mezunununa çarpıyor.idealiniz hukuk değilse yks deneyip ingilizce varsa ingilizce öğretmeni olarak atanabilirsiniz
Yok birde o çıkmasın şimdi:KK48:durum o kadar vahim değil çok şükür kendi işimizi yapsak daha iyi olur.ileride ne olur bilmem tabi.

Ales ve kpss aynı kulvarda sayılır. Ve denemekten hiç bir şey çıkmaz. Tabi ki bulunan her sınava girilmeli. Yds ise çok emek isteyen yoğun çalışma isteyen bir sınav. Ve yökdille beraber senede 4 kere alıyor oluyor. Ben olsam temmuza kadar kpss odaklı, en yüksek puanı alana kadar alese ve önümüzdeki tüm yds yökdil girerdim.
Mantıklı sizin dediğinizi bende önermiştim sonuçta kaybedecek birşey yok sınav ücreti hariç.yani kpssde kesin sonraya bırakma diyorsunuz.

Ben olsam hakim ve savcılık için kasardım.
Baktım oldu güzel..
Baktım olmadı başka alternatifler denerdim..
Önce en yüksek hedefim için çalışırdım..
Bir anda yds kpss kurum sınavları çalışmazdım.
Bir taneye yoğunlaşırdım. O da en yüksek hedefim için olurdu.
Yani hazır bilgiler de tazeyken hakim veya savcılık için çalışın.
Ne yazıkki hakim savcılık aralık ayında daha var yani.ondan onu listeye almamış arkadaş şuan.birde şu referans meselesi var canımızı sıkan.bende girmedim bu yıl ama aralıkta kesin deneyeceğim içimde kalmasın.

Kpss ye çalışın hem ales kadar sık yapılan bir sınav değil hemde daha zor.
Kpss yi yapıyorsanız alesi çalışmadan bile geçersiniz.
İngilizce seviyenize bağlı olarak da daha sonra yds çalışırsınız.
İngilizcesi gayet iyi sadece yüksek hedefi olduğu için çalışacak.yoksa girse fena puan almaz kesin.

Hakim savcılığa daha var. Stajınızı ise hemen yapmayın bence kpss yi kaçırmayın. Mülakat falan yok mis.

Hakimlik torpil işi.

Ales de kpss çalışınca bitmiş olur zaten. Tarihini kaçırmayın ona da girin. Yds ve yökdil var önümüzde onu da kaçırmayın. Kpss den sonra Stajınıza başlayın. Bir yandan hakimlik ve yds çalışırsiniz.

Ama ben sizin yerinizde olsam kendimi kpss ye odaklardim. İyi puan alirsanız atama kesin sonuçta. Ya da hakimlik bana kötü geldiğinden de olabilir. Gerek torpil gerekse siyasi yani vs.

Sözün kısası önce kpss ve ales. Sonrasında staj başlatıp yds veya hakimlik.
Hakimlik zaten sınavdan iyi alsak bile garanti değil.referans olmayınca mülakatta elenme muhabbeti var dediğiniz gibi malesef torpil dönüyor:olamaz:staj başladı artık durdurulamaz zaten staj bitmeden avukat olarak atanamıyorsun.

Eylülde ve aralıktada yds var. Yds yılda 3 defa yapilıyor. Kaldı ki son atamada daha yeni 87-88 alanlar atanabildi. Avukatlık içinde 90 + gerek artık

Birde stajını başlat bence ki temmuz atamasına yetişebilesin. 1 yıl staj iki üç ayda ruhsatı bekleme süresi var

Staj kesinlikle başlatılmalı. Zaten başlamış herhalde varlığı çok sıkıntı olmuyor. Ankarada staj yaptım haftada bir gün dersimiz olurdu baroda arada da zorunlu seminerlerimiz olurdu onun dışında adliyedeki staj imza üzerinden yürürdü. Bilmeyince insana yoğun gibi geliyor ama boş vakit bir büroda çalışmayınca fazla oluyor.
Şu sıralar ben de Kpss B çalışmaya başladım. Facebookta gruplar var oralara katılabilirsiniz ama alımlar çok az ve insanlar çok çalışıyor duydukça gördükçe bi moralim bozulmuyor değil..

Mantıklı sizin dediğinizi bende önermiştim sonuçta kaybedecek birşey yok sınav ücreti hariç.yani kpssde kesin sonraya bırakma diyorsunuz.

Tabiiki. Kpss ilk girişte olacak mı o bile belli değil. Kesinlikle sonuna kadar sınav ücreti gitsede bir şekilde çabalamak zorundayız.

Türkçe ve matematik iyiyse kpss kolay. İşim olduğu için ders çalışamadım. Sadece serviste tarih coğrafya falan bakabildim. Ona rağmen 80 üzeri aldım. Kpss kolay yani... bence dene.

İkiniz için de bir öneri olmuş olsun. Çıkmış soruları çözün. Yds dille ilgili bir sınav değil aslında. Yani dil %40’ını oluşturuyor. Gerisi sınav taktikleri. İngilizcesi yes no düzeyinde insanlar bile sadece sınav taktiklerine çalışarak yüksek puan alabiliyorlar. Bir virgülden ne anlamlar çıkarılıyor...

Ben de erkek arkadaşım da İngilizce öğretmeniyiz. O atandı ben daha tam mezun olamadım. Geçende 2018 ilkbahar ydsyi çözdük. Ben 11 yanlış çıkardım o da 7. Ki fakültemizde ikimiz de yurtdışına çıkmadığımız halde İngilizcesi en iyi olan iki kişi bizdik. Övünmek gibi olmasın :KK53:

Kpss’ye de geçen yıl girdiğimde 68 aldım. Aslında bizde atanılabilecek bir puan ama hedefim 75 seviyesinde. Hiç ama hiç çalışmamıştım, tek bir test dahi çözmemiştim. Kpss’nin kaç soru olduğunu, hangi dersler olduğunu orada öğrendim. Şu an günde 2 saat anca çalışıyorum ama gelişme gösterdiğimin farkındayım yakında denemeler yapınca gelişmemi göreceğim.

Kpss için deneme ve çıkmış soruları çözebilirsiniz. İyi bir puan hesaplana robotuyla ortalama kaç nete ihtiyacınız olduğunu hesaplayabilirsiniz. Deneme çözerek de nereye yoğunlaşmanız gerektiğine bakarsınız. YouTube’da çok güzel video dersler var. Eksik olduğunuz dersin eksik olduğunuz konusunda videolar izleyip o konuda testler çözseniz hallolur. (Robotun iyi olup olmadığı konusunda ben geçen yıl ve önceki yıl girmiş arkadaşlarımın puanlarıyla karşılaştırarak bakıyorum, özelden yazarsanız yardımcı olabilirim bu konuda)

Ales ile ilgili hiç bir bilgim yok maalesef ona bir öneri veremeyeceğim.

Eylülde ve aralıktada yds var. Yds yılda 3 defa yapilıyor. Kaldı ki son atamada daha yeni 87-88 alanlar atanabildi. Avukatlık içinde 90 + gerek artık
artık atanmak için 2022de 90-95 arası birşey almak lazım sanırım.birde vekalet ücreti dolan bir yere atama olması lazımki maaşı tatmin edici olsun.birçok faktör var valla bu kpss çok zorlu birşeymiş.ales,yds bir şekilde halledilir benim kişisel fikrim ama kpss sanki üniversite sınavı gibi daha çok emek gerektiriyor.biz stajı başlattık zaten o kısımda sorun yok.
Staj kesinlikle başlatılmalı. Zaten başlamış herhalde varlığı çok sıkıntı olmuyor. Ankarada staj yaptım haftada bir gün dersimiz olurdu baroda arada da zorunlu seminerlerimiz olurdu onun dışında adliyedeki staj imza üzerinden yürürdü. Bilmeyince insana yoğun gibi geliyor ama boş vakit bir büroda çalışmayınca fazla oluyor.
Şu sıralar ben de Kpss B çalışmaya başladım. Facebookta gruplar var oralara katılabilirsiniz ama alımlar çok az ve insanlar çok çalışıyor duydukça gördükçe bi moralim bozulmuyor değil..
evet ben facebooka baktım.insanlar her dersten konu,video,5 soru bankası falan bitiriyormuş.yani aşırı kasmışlar öyle olduğunu görünce dedim heralde bu sınava tamamen odaklanmadan yapılamaz.adliye stajı zaten boş geçiyor.benim daha adliye stajımın bitmesine birkaç ay var buarada bende yds,ales çalışıyorum.zaten büroda başlayınca sıkıntı olur gibi.orada sürekli koşturmayla geçtiği için bence en fazla haftaiçi günde 3-4 saat sınava bakılır.bu yeterli olur mu bilmem.siz hukuk mezunusunuz anladığım kadarıyla avukatlık yapmıyor musunuz?
Türkçe ve matematik iyiyse kpss kolay. İşim olduğu için ders çalışamadım. Sadece serviste tarih coğrafya falan bakabildim. Ona rağmen 80 üzeri aldım. Kpss kolay yani... bence dene.
herşey iyi bir matematik kötü zaten.90+ almak gerekiyormuş.:KK48:
İkiniz için de bir öneri olmuş olsun. Çıkmış soruları çözün. Yds dille ilgili bir sınav değil aslında. Yani dil %40’ını oluşturuyor. Gerisi sınav taktikleri. İngilizcesi yes no düzeyinde insanlar bile sadece sınav taktiklerine çalışarak yüksek puan alabiliyorlar. Bir virgülden ne anlamlar çıkarılıyor...

Ben de erkek arkadaşım da İngilizce öğretmeniyiz. O atandı ben daha tam mezun olamadım. Geçende 2018 ilkbahar ydsyi çözdük. Ben 11 yanlış çıkardım o da 7. Ki fakültemizde ikimiz de yurtdışına çıkmadığımız halde İngilizcesi en iyi olan iki kişi bizdik. Övünmek gibi olmasın :KK53:

Kpss’ye de geçen yıl girdiğimde 68 aldım. Aslında bizde atanılabilecek bir puan ama hedefim 75 seviyesinde. Hiç ama hiç çalışmamıştım, tek bir test dahi çözmemiştim. Kpss’nin kaç soru olduğunu, hangi dersler olduğunu orada öğrendim. Şu an günde 2 saat anca çalışıyorum ama gelişme gösterdiğimin farkındayım yakında denemeler yapınca gelişmemi göreceğim.

Kpss için deneme ve çıkmış soruları çözebilirsiniz. İyi bir puan hesaplana robotuyla ortalama kaç nete ihtiyacınız olduğunu hesaplayabilirsiniz. Deneme çözerek de nereye yoğunlaşmanız gerektiğine bakarsınız. YouTube’da çok güzel video dersler var. Eksik olduğunuz dersin eksik olduğunuz konusunda videolar izleyip o konuda testler çözseniz hallolur. (Robotun iyi olup olmadığı konusunda ben geçen yıl ve önceki yıl girmiş arkadaşlarımın puanlarıyla karşılaştırarak bakıyorum, özelden yazarsanız yardımcı olabilirim bu konuda)

Ales ile ilgili hiç bir bilgim yok maalesef ona bir öneri veremeyeceğim.
yds için herkes aynı şeyi söylüyor ben bir kitap seti aldım ondan çalışıyorum kelime ezberlemek zamanı iyi kullanmak falan gerekiyormuş.kitap setide sağolsun reading ayrı kelime ayrı gramer ayrı bir sürü kitap var.olacak gibi bakalım daha yeni başladım:KK48:kpssde bizim atanmamız için 90+ gerekiyormuş valla siz çok şanslısınız.ben hiçbir sınava video izleyerek çalışmadım acaba konu kitabından kendim mi çalışsam daha iyi olur yoksa videolar ve onların notlarının olduğu kitaplar var ondan mı emin değilim.gerçe ben kpssye girsem mi emin değilim de neyse.arkadaşım daha çok istiyor kpss:KK48:öneriniz için teşekkür ediyorum.yds için kaynak önerisi varsa yazarsanız sevinirim.

Yks eksik kalmış onu da alın listeye:KK53:
Şaka bir yana elinizi atsanız artık hukuk mezunununa çarpıyor.idealiniz hukuk değilse yks deneyip ingilizce varsa ingilizce öğretmeni olarak atanabilirsiniz
buarada yanlış anlamayın kendi bölümümü savunamk için demiyorum ama elimizi sallasak herşeyin mezununa çarpar oldu artık yani sadece hukuk için değil genel olarak aşırı sayıda üniversite mezunu var her bölümden neredeyse.keşke iş imkanlarıda bunu karşılayacak düzeyde olsa insanlar bu kadar sınav derdine düşmese:KK14:hukuk okuyupda bu alanda bir iş yapmamak üzücü olur.kolay bir bölüm değil emek harcadık.hayırlısı inşallah herkes kendi emek harcadığı alanda mutlu olur.

KPSS ye çalışıp atandığım sene ekstra Ales’e çalışmadan ALES ten epey yüksek puan aldım çünkğ matematik aynı matematik. Türkçe mantık soruları artık KPSS de de var aletse olduğu şekli ile. Sizi YDS zorlar. Bence her şeyden önce atanmak ya da iyi bir geliri olan bir işe sahip olmak önemli ki sonra ALES ve YDS gelsin. Hele YDS için rahat bir kafa lazım.

Back
X