Obezim nolur yardım edin

Her obez demesek çok iyiydi..
Herkesin bahanesi değil aslında, yani en azından ben o 'herkes' ten olmadım. Dışarıdan bakılınca hep böyle kolay yorum yapılabiliyor. Asla sorunum insulin direnci olmadı ya da kendime hiç böyle bir hastalık teşhisi yakıştırmadım, yiyordum, hareketsizdir ve bunun neticesinde aşırı şişmandım :confused: Ama kesinlikle bende iki adamda soluksuz kalırdım. Asla büyük ve hızlı adım atamaz hemen tikanirdim. Ama size katılıyorum bi konuda insulin direnci yada değil hep bi bahane buluyor insanlar. Yediğimiz şeylerden uzak kalmamak için bahane olarak görüyorum sadece ben :KK64::KK64:

burcakkxoxo burcakkxoxo sen yanlışı daha en başta yapıyorsun, ilk haftadan kilo aldırdı diye hemen bırakmak niye? Sende azim eksikliği var maalesef. Zor geliyor galiba kilo vermek istemek. Kalbini kırmak kesinlikle istemem ama biraz boğazına sahip olmalısın :KK43: ben verilen diyetisyen listesini tam yaptığına inanmadım nedense :KK43: Üzgünüm ama herşey sende bitiyor, kurtulmak istiyorsan biraz hayatındaki yemeklerden feragat edeceksin, bu imkansız değil. Sadece azim eksik.

Konu sAhibi sihirli değnek bekliyor. O kiloları bir yıla yayarak vermesi lazım. Çoğu kilolu insanların genel karakteri bu. Sabretmeyi bilmiyorlar hiçbir şeye motive olamıyorlar.

2 seye ihtiyaciniz var kararlilik ve cok iyi bir diyetisyen. Demek istedigim listeyi verip hadi uygula diyen bir diyetisyen degil. Nerdenkac gram yag kac kilo su kas gitmis bunlari takip eden yürüyüş yaptiniz mi yapmadınız mi bunu anlayip sizi bir sekilde motive edecek biri gerekiyor. Bir arkadasim ki kendisi 53 yasinda . 2 ayda 20 kilo verdi. Diyetisyeninden korkusuna agzina yemesi gerekenden baska bir sey koymuyor. Ve ne yaziyorsa onu yiyor. Budiyetisyenin fiyati da buyuk sehirdekiler gibipahali degil. 1 ay icin 100 lira veriyormus arkadasim.

Bence kilo vermek tamamen sabir isi ben 2 yilda 20 kilo vermistim geride almadim suan dogum sonrasi kilolarimla ugrasiyorum ama acele atmenin anlami yok haftada 1 kilo vermeniz ideal bence

Siz yanlis anlamayin ama obur turlusude insani mahveder gibi geldi tamam sizin azminizi cok tebrik ediyorum ama ben bu listeyle pek hayatta kalamam o yuzden en azindan biraz daha arttirilabilir mi diye dusundum

Kilolu ama vermek isteyipte bir turlu diyete baslamayanlarin fix sozudur. "Onunla doyar miyim ki, filansiz yasayamam, falansiz mahvolurum, vs." Yahu meyve yememekle yada bazi seyleri kesmekle neden mahvolunsun? Istahli insanlar icin kucucuk bir mahrumiyet bile gozlerinde buyuyup olum korkusuna donusuyor. Arkadaslar acliktan olun denmiyor az kisitlayin deniliyor. Inanin bana ikisi cok farkli seyler. Diyelim ki canin meyve cekti ve yemedin. En fazla ne olur? Hayat bundan mi ibaret? Yasama amacin mi meyve yemek? Bir kere bu kafa yapisini degistirmek lazim. Yoksa bosuna ugrasiyorsunuz.

Cabuk pes ediyorsun.
Iyi bir diyetisyene git basindan gecenleri anlat ve ona guven.
Bu donemde cok istemek onemli ve sen su ana kadar sadece istedigini sanmissin.
Kendinden emin oldugunda hemen git ama mutlaka uzman yardimi al 5-10 kilo degil bu.
Hem vermek iatedigin kilo imkansiz,zor bir kiloda degil yani. Insan istedikten sonra azimle mutlaka basarir
Bir ay baktin iyi veriyorsun sonra bi baktin cabaladigin halde durmus morel bozmayacak devam edeceksin.
Listeye sadik kalacaksin kacamak yapma hakkin yok
Daha once bunu basarmis biri olarak soyluyorum ;)
Hala yapamam diyorsan bosuna gitme bu sekilde takilmaya bahane uretmeye devam et zaten

İlla diyetisyenin verdiği işe yaramıyormuş gibi bir düşünceniz varsa kalori sayma yöntemi çok güzel bence .Önce şimdiki kilonuza göre günlük kaç kalori almanız gerektiğini hesaplayın 7000 kalori kaybı 1 kg kaybettirir size . Almanız gereken kaloriden ne kadar eksiltirseniz haftada 1 kg verebileceğinizi hesaplayıp ona göre kalori sayabilirsiniz.Çok güzel programlar var.Ama tabi o kaloriyi tatlıdan yağdan almamak çok önemli.İnşallah kilo verip sağlıklı olursunuz.

O 6 dilim ekmek başlarda öyle sen verdikçe onlarda azalacak misal 100 kilosun sana çıkıp bin kalorilik liste vermicek heralde drlardan iyi bilmiyorsunuz bu işi ayrıca insülin direncin var ayda 10 20 kilo vermeyi unut kendimden biliyorum

Bu arada ben obez değilim. Fazla kilolu yum. Vermem gereken 10 kilo var. Bana da 6 dilim ekmek veriyor. 6 dilim ekmek mi çok? Zaten konu sahibi dengesiz ve az yediği icin sürekli kilo aliyordur

Az az kilo verirsen geri almazsın. Hem de bu diyetler seni düzgün bir beslenmeye alıştırır.
Bence iyi bir diyetisyene geri başla. Takiplerini yaptır. Azimli ol pes etme.
Sana yardım eden kişiye güven.
Ayda 2-3 kilo vermemen için hiçbir engel yok tek engel kendinsin.

bir de kefir içmeni tavsiye ederim gerçekten çok etkili gece yatmadan 1-2 saat önce iç ama kesinlikle her gün spor lazım en az 40 dk en fazla 2 saat pilates falan değil senin bu durumda yak yakman lazım kardiyo yapmam lazın koşmak gbi

Bu arada ben obez değilim. Fazla kilolu yum. Vermem gereken 10 kilo var. Bana da 6 dilim ekmek veriyor. 6 dilim ekmek mi çok? Zaten konu sahibi dengesiz ve az yediği icin sürekli kilo aliyordur

canım benim eski diyetisyen bana da öyle vermişti bana da normal geliyodu şimdiki diyetisyenim günde 3 dilim ekmek dedi ara öğünüm 1 tane bir ay oldu başlayalı yenisine 2.3 kilo verdim 2.2 si yağdan
benimde vermem gereken 6 kilom kaldı

Kilolu ama vermek isteyipte bir turlu diyete baslamayanlarin fix sozudur. "Onunla doyar miyim ki, filansiz yasayamam, falansiz mahvolurum, vs." Yahu meyve yememekle yada bazi seyleri kesmekle neden mahvolunsun? Istahli insanlar icin kucucuk bir mahrumiyet bile gozlerinde buyuyup olum korkusuna donusuyor. Arkadaslar acliktan olun denmiyor az kisitlayin deniliyor. Inanin bana ikisi cok farkli seyler. Diyelim ki canin meyve cekti ve yemedin. En fazla ne olur? Hayat bundan mi ibaret? Yasama amacin mi meyve yemek? Bir kere bu kafa yapisini degistirmek lazim. Yoksa bosuna ugrasiyorsunuz.
Bacım önceki arkadaşın önerdiği liste; sabah 1 elma akşam sadece salata bi de 3 fındık yiyebilirsin.. Kusura bakmayın ama bununla kim doyar? Ben dayanamam böyle beslenmeye. Bu yüzden konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Sağlıklı bir öneri değildi çünkü arkadaşın önerisi.

bir de kefir içmeni tavsiye ederim gerçekten çok etkili gece yatmadan 1-2 saat önce iç ama kesinlikle her gün spor lazım en az 40 dk en fazla 2 saat pilates falan değil senin bu durumda yak yakman lazım kardiyo yapmam lazın koşmak gbi
Fazla kilosu olanlara yuruyus hariç spor yaptırmıyorlar, sakat kalma ihtimali var. Bana da diyetisyenim karşı gelmişti bu konuda ben uzun sure sadece yuruyus yaptım. Gerçi hâlâ kosamam ama artık daha aktif spor yapabiliyorum.

Fazla kilosu olanlara yuruyus hariç spor yaptırmıyorlar, sakat kalma ihtimali var. Bana da diyetisyenim karşı gelmişti bu konuda ben uzun sure sadece yuruyus yaptım. Gerçi hâlâ kosamam ama artık daha aktif spor yapabiliyorum.
bunu bilmiyordum bilgilendirdiğiniz iyi oldu sağolun :KK16:

Herkese merhaba. Bu konu hakkında konusabilmek icin uye oldum siteye ama yillardir hep takip ediyorum. Neyse gelelim konuya
21 yasindayim ve obezim. Tam 40 küsur kilo vermem lazim. Daha once birkac diyetisyene gittim ama oyle listeler veriyolar ki daha ilk haftadan 1 kilo aldigimi hatirliyorum durum boyle oluncada hep geri biraktim diyeti. Yani gunde 6 dilim ekmek, her ogun en az 2 cesit yemek vs ben kilolu halimle bile bu kadar yemiyorum ki. Zaten obez bi insani ayda 3 kilo vereceksin diye asla motive edemezsiniz o diyetin sonu gelmez(belki kizacaksiniz ama obezler beni anlar) Bu arada ben bu kilolarin buyuk kismini hatta bi 30 kilosunu falan 8 ay gibi bi surede aldim onceden boyle degildim. Tum testlerini yaptirdim tek rahatsizligim insulin direnci o da baslangic seviyesinde ve ilac kullanmaya basladim. Bir de kolesterol baslangici cikti. 2 adim yuruyeyim kalbim yerinden firlicak gibi atiyo kesinlikle soluksuz, dinlenmeden yuruyemiyorum. Bu isin birde psikolojik tarafi var kisa surede kilo alinca kendimi eve kapattim. Mesela arkadaslarimla(ki hepsi dal gibi) yolda yururken baskalari bana laf atiyo o an gururum yerle bir oluyo. Sadece dertlesmek istedim ve eger onerileriniz olursa coook mutlu olurum.

Belki diyetisyenini değiştirebilirsin. Güvendiğin biriyle daha rahat ilerlersin. Ama sana tavsiyem mümkün olduğunca yavaş ver, pilatesle destekle. Sarkmadan kilo vermen gerekiyor, fazla derinin tek çözümü cerrahi. Çok da kafana takma bence, hayatının merkezine koyma. Çözümü olmayan şey değil sonuçta. Hobi falan edinebilirsin yeni. Kafan dağılır.

Kafaya koydumu insan bütün bahaneler boş. Bence bahanelere sığınarak daha fazla erteleme kilo vermeyi....

Doktoru dinliceksin . Senin kilona ve bünyene gore ayarlama yapıyor doktorlar. Kalkipta 100 kilo insana gunde 1 dilim ekmek ye zayifla demek zaten yanlış dayanamazsin kilo da veremezsin.
Onemli olan az yemek sık yemek.
Şekeri hayatindan çıkar. En başta.
Ben kendimden ornek verirsem 1.63 boya 52 kiloyum.
Sabahlari;
5 tane zeytin.
2 tane kibrit kutusu kadar peynir.
1 tane domates ve salata dilimi.
1 tane ince dilim kepekli ekmek.

Öğlen
1 tas çorba ( her gun degisiyor corba genellikle sebze corbalari hazir corba asla )
1 tabak sulu yemek
1 porsiyon da salata

Aksam
1 tabak yemek ( aksamlari sebze yemegi tercih ediyorum )
( dedigim tabaklsr ufak tepeleme degil)
Kuruyemis bir avuc

Gun icinde bol bol su icerim. Şekersiz turk kahvesi icerim gunde 3 fincan. Dogal caylar icerim. Bazen ogle yemeginden once meyva yerim .
Bunlarin haricinde bol bol spor yaparim hareketliyimdir. Uyku düzenime dikkat ederim. Yemek yerken kesinlikle acele etmem iyice agzimda ogutur oyle yutarim.
Aklima gelenler bunlar.

Bacım önceki arkadaşın önerdiği liste; sabah 1 elma akşam sadece salata bi de 3 fındık yiyebilirsin.. Kusura bakmayın ama bununla kim doyar? Ben dayanamam böyle beslenmeye. Bu yüzden konu sahibini yanlış yönlendirmeyelim. Sağlıklı bir öneri değildi çünkü arkadaşın önerisi.

Ben siradan insanlarin onerdigi acliktan gozlerinin karardigi diyetlerden bahsetmiyorum. Tika basa doyabildigin, her turlu eti sebzeyi bile doyasiya yiyebildigin diyetlerden bahsediyorum. Kistigin tek sey ekmek seker meyve. Meyve tamamen de yasak degil ayrica diyetin tek istedigi sey "abartma".

Cok tesekkur ederim karatayi az cok biliyorum ama beni korkutan tek kismi meyve kısıtlaması insulinim oldugu icin gun icinde sekerli birsey yemem gerekiyor
bu sistemi uygulayıp insulın sorununu yenen ınsanlar oldu.facebook da sağlıklı yaşıyoruz sayfasınada bakmanı tavsıye ederım.ben bugun tekrardan başladım karataya

Konu sahibi arkadasim sana tavsiyem oncelikle bu insulin direncini aklindan cikar zaten insulin direncinin en onemli sebebi obezite yani sebep degil sonuc
Kilo verdigin zaman insulin direncinde iyilesektir bunu unutma

Back
X