Objektif goruslerinize ihtiyacım var

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Fitt_anne

B.K 80.4/ G.K 77.8/İ.H 75 /Hedef 65✌🏻
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2013
23.131
73.553
798
İyi akşamlar hanımlar ❤️konuyu uzatmadan anlatmaya calışicam☺️
Bekar kaynım( 45 yaşinda)kardeşimin binasında 3 sene oturdu.Bu süre zarfında ne kardeşim ne esi 1 kere kapısını çalmadı bir tabak yemek goturmediler .Gerçi kitapevinde çalışıyor bir kaç kez kitap istemislerdi .Kaynım ordan taşındı lakin eşim kardeşime de gelinimize de kırgın tavırlı"köpeğin hatri yoksa da sahibinin demi olmaz" diyip mesafesini koydu.
Dün annemler de konu açılınca ben de anlattım ... bizim fikrimizin yanlış olduğunu bekar adamin kapısına gidemiyecegini esinin de 7/24 çalıştığını söyleyip savunmaya geçtiler .Teyzem annem de onlara hak verdi ben çok üzüldüm .Siz ne düşünüyorsunuz biz mi yanlis düşünüyoruz?

Bekar kaynım( 45 yaşinda)kardeşimin binasında 3 sene oturdu.Bu süre zarfında ne kardeşim ne esi 1 kere kapısını çalmadı bir tabak yemek goturmediler .Gerçi kitapevinde çalışıyor bir kaç kez kitap istemislerdi .Kaynım ordan taşındı lakin eşim kardeşime de gelinimize de kırgın tavırlı"köpeğin hatri yoksa da sahibinin demi olmaz" diyip mesafesini koydu.
Dün annemler de konu açılınca ben de anlattım ... bizim fikrimizin yanlış olduğunu bekar adamin kapısına gidemiyecegini esinin de 7/24 çalıştığını söyleyip savunmaya geçtiler .Teyzem annem de onlara hak verdi ben çok üzüldüm .Siz ne düşünüyorsunuz biz mi yanlis düşünüyoruz?
kapısını çalmayarak ayıp etmişler, saçma sapan bahanelere gerek yok.

Gelininiz gitmez ama kardeşiniz eniştesinin hatrına arada yiyecek götürebilir , halini hatırını sorabilirmiş bence . 10 dakikaları da mı yoktu? . Kendileri gidemediyse bir akşam siz oradayken kahveye vs davet edebilirlermiş bence. İnsanlar kırk kat yabancı komşularını gözetiyorlar neticede.

Kardeşin bir değişik diyorum insan bir merhaba demez mi? Hadi o demedi öteki de Birgül kapı çalabilirdi.

Aileler arasına düşecek kadar önemli konu değil ama .
Kardeşim değişik değil di zaman içinde değişti :(kaynım iyi insandır beraber oturup zaman gecirdigimiz bir insandı .sanki potansiyel sapik karısı kapısına calamam demesi çok incitti.. ve ne yazıkkı aileler bu tür arada kalmada tercihlerini damattan değil erkek evlattan yana kullaniyorlar

3 senede hiç mi kardeşinize gitmediniz orda pişen yemekten 1 tabakta yukarıya verelim diyebilirdiniz sonuçta sizin kaynınız.
Eşi uyumadan uyumaya eve geliyorsa kız nasıl çıkarsın versin birşeyler
Sizin düşünmeniz gerekirdi eşiniz size mi mesafe koyacak şimdi 🥴
Uyumadan uyumaya gelmiyor tabi taksici ve izinli olduğu zamanlar var.Ben kardeşimin evi de olsa isguzarlik yapmam onlar dusunmedikten sonra.. Eşim kırılıp mesafa koymasaydi onlarda bisorun mu var diye sorgulamasaydi dile bile getirmezdi.
Sorun şu ki aile birlik kavramı farklı çalışıyor herkes de

Uyumadan uyumaya gelmiyor tabi taksici ve izinli olduğu zamanlar var.Ben kardeşimin evi de olsa isguzarlik yapmam onlar dusunmedikten sonra.. Eşim kırılıp mesafa koymasaydi onlarda bisorun mu var diye sorgulamasaydi dile bile getirmezdi.
Ama aile olmak enistemizin gelinimizin ailesine sahip çıkmak mi oluyor ki
Ne alaka onlarla aile değiliz

Neden yemek götürsün ki bana sacma geldi. Kendi yemegini kendi yapamiyor mu? Kadinlar erkeklerin bakicilari mi? Birkere yemek goturse sureklilik olacagini dusunmustur bu yuzden yemek yollamamistir.
Çok yanlış anlamissiniz tabi ki de yemegini temizliğini yapıyor adam. siz binanıza bı es dostunuz taşınınca 1 tabak usuldendir diye ikram da bulunmazmisiniz ?Yemek bahanesi işin hicmi kapısını calmazsiniz?

Misal ben olsam kardeşime gittiğimde hadi çaya kaynımı da çağıralım der muhabbet ortamı oluştururdum en azından azcık samimiyet oluşurdu aralarında
Öyle kimse birşey yapmayacak sonra taşındıktan sonra yok şöyle yapmadı yok kapısını çalmadı vs
Madem insanları kaynaştırmamışlar oturup da hatrı yok mu demeye de hakları yok

siz yanlış düşünüyorsunuz.
ne alaka sizin kardeşiniz eşinizin kardeşine yemek götürsün.

Eşiniz haklı çünkü bir şekilde tanışık olunuyor selam verilebilirdi , beraber bir çay içilip yemek yenilebilirdi . Yani uzaktan da olsa akraba sayılırsınız kaldı ki yeni taşınan birine bile bir kap çorba , pilav götürülür benim bildiğim kadarıyla. Ayrıca belki onlar tanımıyor , 3 yıl siz birbirinize gidip gelmediniz mi ? Eşiniz yahu bacanak benim de kardeşim bu binada üçümüz beraber bir çıkalım dolaşalım , ne bileyim okey oynayalım , tavla pynayalım diyebilirdi . Veya siz abinize hatırlatabilirdiniz .
ama şöyle bir durum var ki pandemi sürecinden geçtik , aynı ev içinde yaşayanlar bile birbirlerine selam vermedi . Abiniz de bunu düşünmüş , tedbirli davranmış olabilirler . Kaynınız umarım duymaz bu tartışmayı , şahsen ben çok üzülürdüm .

İki ucu saçma birşey desem.
Yemek götürse vay bekar adamın evine gitmek nedir derler,götürmese itin hatırını ararlar
3 sene sonra bunu konuşmak çok saçma açık açık problem çıkarmak istiyorlar,kocanız kardeşine evindeki yemeklerden götürseydi yada annesi sizin kardeşinizin sorumluluğunda degil.
Üstelik pandemi döneminde kimseye püsküvüt uzatmadık

Sizin kaynınız diye kardeşiniz onunla samimi olmak zorunda değil. Siz abinize gittiğinizde kapısını çaldınız mı hadi yemeğe davet edelim vs diye çağırmayı teklif ettiniz mi? Bana tuhaf geliyor böyle şeyler bir de geçmiş gitmiş. Taşınmış, tavırlanmak yeni mi geldi aklına? Ayrıca anneniz ne desin ki şimdi koca adamın kulağını mı çeksin nasıl kızımın kaynını aramadın sormadın diye. Adam gitmiş konu kapanmış. Bazen insanlar gerilmek, bozulmak için bahane ariyor. Eşiniz abinize zaten gıcık oluyor da bahanesini böylece bulmuş gibi geldi.

Çok yanlış anlamissiniz tabi ki de yemegini temizliğini yapıyor adam. siz binanıza bı es dostunuz taşınınca 1 tabak usuldendir diye ikram da bulunmazmisiniz ?Yemek bahanesi işin hicmi kapısını calmazsiniz?

siz kardeşinize bu 3 senede yemeğe gitmediniz mi hiç? sizler dediniz mi bir tabakta kardeşe indirelim yada kendi kardeşinize dediniz mi kaynımıda çağıralım mı gelmişken onuda görürüz diye?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X