Objektif yazacak olan arkadaşlar akıl istiyorum.

nevgul61

Hayat öpüçüklerimmm
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2009
8.914
26
158
43
Trabzon
merhaba arkadaşlar konuyu açıp açmamakta kararsız kaldım ama objektif düşüncelere ihtiyacım var.dün akşam evde geçen bir olayı anlatmak istiyorum size.iftar sofrasındayız ve kayganamla eşim aralarında bişeyler konuşuyorlar,yarın mı yapacan kimleri çağırdın gibisinden.bende dayanamadım ne oluyo yarın diye sordum.bu sefer eşim diyoki annem evde mevlüd okutturacak.eşimde bir ilgi bir alaka.ve ben nerdeyse 3 ay olacak eşime oğlumuzun sünnet mevlüdünü okutturalım diye ısrar ediyorum oı hep bir bahane buldu.ve hala okutma niyetindede değil.ama annesi bişey dedi ya ona bir ilgi bir alaka.ister istemez ben sinir oldum.dedim bide yarınmı okutacaksınız.ben işten gelecem iftar yemeği hazırlayacam evi misafire hazır hale getirecem iftardan sonra tekrar ortalığı toparlayıp millete hizmet edecem.üstelik 5 aylıkta hamileyim.hafta sonu olmazmıydı dedim.yok kuranı okuyacak kadın bugün aramış demiş anneme köye gidecekmişte bilmem ne bilmem ne.üstelik dedim eşime maşallah seni pekbi hevesli ilgili alakalı gördüm.ama nedense ben oğlumun mevlüdünü 3 aydır ne zaman yapacağız diye soruyorum sana hep bir erteleme içi,ndesin dedim.ordan kaygana demezmi benim mevlid okutmam mı engel oldu.dedim senin mevlüdünle alakalı değil ama sağolasın her hafta köyünüz ve başka işleriniz rahat bırakmadı.hiçbiriniz bir adım atmadınız dedim.oda demezmi bana herkese nasip olmaz diye.çileden çıktım ozaman.yemekten sonrada hiç meyve yıkayıpğ getirmeyen kadın elinde meyve tabağı ile gelmiş ikisi bir güzel soyup armut neyse soyup yediler.sende yermisin yada ayıralım belki yer diye bişey yok.ama akşam olacakları biliyorum.kaygana kontes gibi oturacak ben hizmet edip milletin çocuklarıyla ilgilenmek zorunda kalacam.sözde ev sahibi benim ya.tabi kocada evde olmayacak ve ben bunu niye sorun ediyormuşum acabaaa.şimdi şeytan diyoki al oğlunu git arkadaşına mevlüdünüzü okutturun evi temizleyin öyle gelirim de çık git. sizce ben ne yapayım.
not : eşim akşam söylediği kırıcı sözlerden sonra hala arayıp ufak birşey demedi bile.

Beraber mi yaşıyorsunuz ?

Hamilelikten mi,birikmişlikten mi bilemedim ama k.validenizin yanında eşinizle bu konuda tartışmanız hoş olmamış.
Sizin mevlüt başka, k.validenizinki çok başka.
.....

Sizin mevlüdü, her defasında eşinize ''ne zaman yapacağız'' diyeceğinize,ayarlayıp eşinize haftaya yapıyoruz deseniz sorun mu çıkar aranızda ?

oğlunun mevlidini de buna dahil edemez misiniz ? gerçi pek anlamıyorum ben bu işlerden. oluyor mu öyle ? oluyosa bence böyle yapın iki mevlid bir arada çıkar böylece

bence tabikide ole evi falan terketme. ama bu konuyu kapatma da tabi ne demek yanı ustune oturup meyve yemeler falan ustelik sen hamılesin ama nedense bu erkek milleti hep bole oluyo herhalde benmde eşim annesine o kadar düşkün oldu ki biz evlendıkten sonra ondan önce hiç muhattap olmazdı.bence bu aksamı bole gecır ama tavrın belli olsun sonra eşin eve gelince oturt onu karsına tabii kayınvaliden olmadığı bi zaman ve ona yaptığı seylerin seni ne kadar kırdığını ve bu şekilde devam ederse senin tavrlarınında hem onu hemde annesini kırabileceğini bi guzel anlat baktın kafa aynı kafa o zaman aklına geldiği gibi davranırsın

sen de hamileliğini kullan.
ama bundan önce evini misafirlere ayıp olmasın diye en iyi şekilde temizle.
yemeğe falan da yardım et.
sonra da eeee o kadar işten sonra rahatsızlan çekil kenara.
resmen sana da eziyet etmişler. işten, iftara, sonra mevlüde.

Eşinize Mevlüd için söz geçiremiyor/ikna edemiyorsanız bunda Kayınvalidenizin suçu ne?

Ayrıca tutumunuz çok yanlış, sorun bence Mevlüd değil, kayınvalidenize yaklaşımınızdan belli, kaygana falan.

Ortak yol bulmak yerine olayı fazla büyütmüşsünüz, yok hiç olmadı, oğlunuzada okusun gelen Bayan bitsin.

Beraber mi yaşıyorsunuz ?

Hamilelikten mi,birikmişlikten mi bilemedim ama k.validenizin yanında eşinizle bu konuda tartışmanız hoş olmamış.
Sizin mevlüt başka, k.validenizinki çok başka.
.....

Sizin mevlüdü, her defasında eşinize ''ne zaman yapacağız'' diyeceğinize,ayarlayıp eşinize haftaya yapıyoruz deseniz sorun mu çıkar aranızda ?

evet baraner yaşıyoruz.tabikide bizim mevlüdle onun mevlüdü başka bu konuda hemfikiriz yalnız benim en çok kızdığım nokta ben evde ha varmışım haa yokmuşum gibi birbirleri,ne bakıp istişare yapları.
ayarlayamam çünki mevlüdle dağıtılacak şeyleri eşim alacağı için hep bu ay olmaz sıkışığız deyip geçiştirdi.ama annesi deyince baktım hemen karttan çektirirm dedi..

bence tabikide ole evi falan terketme. ama bu konuyu kapatma da tabi ne demek yanı ustune oturup meyve yemeler falan ustelik sen hamılesin ama nedense bu erkek milleti hep bole oluyo herhalde benmde eşim annesine o kadar düşkün oldu ki biz evlendıkten sonra ondan önce hiç muhattap olmazdı.bence bu aksamı bole gecır ama tavrın belli olsun sonra eşin eve gelince oturt onu karsına tabii kayınvaliden olmadığı bi zaman ve ona yaptığı seylerin seni ne kadar kırdığını ve bu şekilde devam ederse senin tavrlarınında hem onu hemde annesini kırabileceğini bi guzel anlat baktın kafa aynı kafa o zaman aklına geldiği gibi davranırsın

çok teşekkür ederim yorumun için.

ama bundan önce evini misafirlere ayıp olmasın diye en iyi şekilde temizle.
yemeğe falan da yardım et.
sonra da eeee o kadar işten sonra rahatsızlan çekil kenara.
resmen sana da eziyet etmişler. işten, iftara, sonra mevlüde.

teşekkür ederim yorumun için.

tepkilerinizi eşinizle yalnızken gösterin..kvnizin yanında yapacağınız her türlü hareket sizin haksız olmanızı sağlayacaktır.evi terketmenizle planlanmış,davet edilmiş insanlar karşısında siz haksız görünürsünüz...yardıma çağırabileceğiniz birileri varsa yardım etmeleri için ricada bulunun.zaten sarfedeceğiniz eforu görenler size yardım edeceklerdir.içiniz,kalbiniz temiz kalsın...

mevlid herkese nasip olmaz sözünü okuyana kadar sizin haksız olduğunuzu düşündüm ama o kısmı okuyunca bi dur dedim kendime..bu laf ne demek acaba? mevlid yapmanın kimse nasip olup olmayacağına k.valideniz mi karar veecek? nasıl bir mantık..ama asıl sorun eşinizde bence,sorunlarınızı onunla çözmeye çalışın.

evet baraner yaşıyoruz.tabikide bizim mevlüdle onun mevlüdü başka bu konuda hemfikiriz yalnız benim en çok kızdığım nokta ben evde ha varmışım haa yokmuşum gibi birbirleri,ne bakıp istişare yapları.
ayarlayamam çünki mevlüdle dağıtılacak şeyleri eşim alacağı için hep bu ay olmaz sıkışığız deyip geçiştirdi.ama annesi deyince baktım hemen karttan çektirirm dedi..

İşte bu noktada sizin yerinizde olsam oğlumun mevlüdünü değil bensiz konuşmalarını, karar almalarını dert ederdim. Oğlumun mevlüdünüde daha sonra eşimle yalnızken konuşurdum.

Saygımı bozmadan, nezaketle aynı evde olmama, beni ilgilendiren bir konu olmasına rağmen istişarelerine beni dahil etmemelerine kırıldığımı dile getirirdim.

Bir gün sonra yapılacak bir mevlüt birkaç gün önce ayarlanmıştır.
...

Neyin mevlüdünbü yapıyor k.valideniz ?

Kaygana ha buna bayıldım:52:
Konuya gelince öncesi varmı bilmiyorum ama eşinizle kayınvalideniz sizi dışlamış gözüküyor fikrinizi bile almadan böyle birşeye kalkışması hoş olmamış ama yaşlılar işte kendi bildiklerine okuyorlar ama burda asıl suçlu eşiniz size hiç saygısı yok..Malesef tecrübeli olmadığım için buna bir çözüm sunamayacağım..
Oğlunuzun mevlüdü için sizde onlara sormadan organizasyon yapın yoksa erkeklerin keyfiyle pek hareket edilmez bildiğim kadarıyla..

KAYGANA diye kasıtlı mı yazıyorsunuz eliniz mi sürçüyor????

Bir de siz kime tepki veriyorsunuz? Bence eşinize olmalı bu tepki..
Misaifrlere ikramları zaten dışarıdan alırsınız.. Çok da kendinizi yıpratmadan gerekeni de yaparsınız..
Evi terkedip giderseniz kendi hayatınızı iyice çıkmaza sokarsınız..

Hmmmm..

Kayınvalidenizle beraber oturduğunuzu daha evvel belirtmemişsiniz.

Bu durumu değiştirir tabiki.
Yinede oğlunuzun Mevlüdünüde dahil etmeye bakın.

Yoksa olacağı yok gibi.

Allah kabul etsin.

Eşinize Mevlüd için söz geçiremiyor/ikna edemiyorsanız bunda Kayınvalidenizin suçu ne?

Ayrıca tutumunuz çok yanlış, sorun bence Mevlüd değil, kayınvalidenize yaklaşımınızdan belli, kaygana falan.

Ortak yol bulmak yerine olayı fazla büyütmüşsünüz, yok hiç olmadı, oğlunuzada okusun gelen Bayan bitsin.

tabikide eşimi ikna etme konusunda kayganamın suçu yok.ben en çok eşime kızdım zaten.
tutumum konusuna gelince ben malesef içimden gelmeyen hiçbirşeyi yapmacık yapmam.kayganamda bendeki kayınvalide olayını bitirdi.(bilenler bilir)burda bilenler bilir hep öyle hitap ederim.ama gerçek hayatta ona tartıştığımız zaman bile kayınvalide bile demedim hep anne dedim/diyorum o haketmiyorsada ben kendime yakıştırdığımı söylüyorum.

Back
X