- 23 Aralık 2014
- 1.104
- 1.908
- 133
- Konu Sahibi jane eyre_
-
Her ay kişisel ihtiyaçlarınız için mı yüz elli lira harciyorsunuz kozmatik giyim vs içinMerhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.
Haklısın çok eksik olmuş,5500 gibi gelirimiz var,kuracağız,950tl kira ödüyoruzne kadar geliriniz var, hangi şehirde yaşıyorsunuz, eviniz kira mı... sabit geliriniz ve giderinizi bilmeden ne söyleyelim biz.
Şöyle diyim 150 Tl içinde market alışverişi vs yok tabiki, kişisel olarak harcadığım miktar.Aylık 150 mi?? Eşiniz şaka mı yapıyor. Bir markete girişim en az 200 lirayı buluyor sadece. İki günde bir market yapsam, haftada en az 200-300 lira da kendime harcıyorumdur. Bunları okut da aklı başına gelsin. Daha benzini temizlikçiyi saymadım bile.
5500 TL aylık gelir için çok iyi bir para. Yani 1000 tl toplam borç ödemeleriniz olsa, 500 tl faturalarınız olsa, 1000 tl kira gideri, 300 tl yol paranız olsa, 500 tl mutfak masrafı desek size harcamak için 2000 tlden fazla para kalıyor, Allah daha da versin inşaallah da nasıl birikim vs olmuyor pek anlayamadımHaklısın çok eksik olmuş,5500 gibi gelirimiz var,kuracağız,950tl kira ödüyoruz
5500 TL aylık gelir için çok iyi bir para. Yani 1000 tl toplam borç ödemeleriniz olsa, 500 tl faturalarınız olsa, 1000 tl kira gideri, 300 tl yol paranız olsa, 500 tl mutfak masrafı desek size harcamak için 2000 tlden fazla para kalıyor, Allah daha da versin inşaallah da nasıl birikim vs olmuyor pek anlayamadım
Plansız hareket edilince de paranın pek bereketi olmuyor ben ona da çok inanırım ki yaşadım da, ama arda kalan miktar gözardı olacak kadar değil.. Konu sahibi belki de önemli bi gideri atlamış olabilir. Çünkü borç çoksa gelir ne kadar yüksek olursa olsun 150 tl bile ilaç gibi geliyor insana göze batıyor bilirimhihh bende tam bundan bahsediyorum. harcamadan nereye gidiyor.
Bir tablo çıkarın;Haklısın çok eksik olmuş,5500 gibi gelirimiz var,kuracağız,950tl kira ödüyoruz
Plansız hareket edilince de paranın pek bereketi olmuyor ben ona da çok inanırım ki yaşadım da, ama arda kalan miktar gözardı olacak kadar değil.. Konu sahibi belki de önemli bi gideri atlamış olabilir. Çünkü borç çoksa gelir ne kadar yüksek olursa olsun 150 tl bile ilaç gibi geliyor insana göze batıyor bilirim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?