• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Objektif yorumlara ihtiyacım var

Bir tablo çıkarın;
Gelir(5500) -kira(950) -kredi borcu - elektrik+su+doğalgaz -telefon+internet faturaları -aylık mutfak/temizlik gideri -özel sabit giderler(ilaç vs. olabilir) = Elde kalan cep harçlığı
olarak yazın. Bunu birlikte yapın, elinize kalanın az veya çok olma durumuna göre değerlendirirsiniz tekrar. Hatta aylık veya haftalık büyük alışverişi de yani ev alışverişini de eşinizle birlikte yapın. Neyin ne kadar olduğunu bir görsün eşiniz de... Sanırım biraz ucuz sanıyor hayatı...

Kredi borcu vs. ekstra borçlar varken birikim yapmak imkansıza yakın zaten. Biz de ikinci yılımızı doldurduk. İlk yıl mobilya, evin eksikleri vs. taksitleri ödemekle geçti. İkinci yıl borçlar bitince araba aldık çok şükür. Dediğim gibi, geliriniz giderinize denkken zaten birikim yapılmaz. Kenara 50lira koymak da birikim değildir, bi kilo et anca alınıyor o parayla.
Eşim aynı bu şekilde yapıyor hatta 4-5 yıllık tablo var elimizde.cogunlukla kredi kartıyla alışveriş yaparız ve ne harcandı ordan çıkar. Ekstra diye de bir bölüm var orayada ortalama nakit gider yazıyor böylece ne yaptık ne ettik ne kadar kenara koyarız onu görüyoruz.hatta bu ay çok harcamisiz deyip önümüzdeki ayı ona göre dengeleyebiliyoruz. Tabi bizli konuşuyorum da esim yapıyor benim kafam karışıyor çünkü:) ama yazılı şekilde hesap kitap yapmadan birikim olmaz hem siz hem eşiniz nereye ne kadar para gittiğini görmüş olursunuz.

Eşim aynı bu şekilde yapıyor hatta 4-5 yıllık tablo var elimizde.cogunlukla kredi kartıyla alışveriş yaparız ve ne harcandı ordan çıkar. Ekstra diye de bir bölüm var orayada ortalama nakit gider yazıyor böylece ne yaptık ne ettik ne kadar kenara koyarız onu görüyoruz.hatta bu ay çok harcamisiz deyip önümüzdeki ayı ona göre dengeleyebiliyoruz. Tabi bizli konuşuyorum da esim yapıyor benim kafam karışıyor çünkü:) ama yazılı şekilde hesap kitap yapmadan birikim olmaz hem siz hem eşiniz nereye ne kadar para gittiğini görmüş olursunuz.
Aynen bizde de böyle :) evlenmeden önce başladık, mobilya taksitleriyle, hala devam ediyoruz. Eşim yapıyor ama asıl işi dediğin gibi, ben tek olduğumda böyle takip edemezdim asla :) her ay tam tablodaki gibi oluyor, ayağımız yorganımıza uyuyor her seferinde çok şükür. Benim katkım da var ama. Google edökümanlara aktardım tablomuzu ve ikimizin telefonuna paylaştım. Ek bir şey çıktı mı ya da lazım oldu mu elimizin altında devamlı güncelliyoruz, süpriz yaşamıyoruz :)

Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.
Eger alisveris falan yani para harcamalr sizin uzerindeyse artirmayida sizden bekler. Eskiden annem pazar alisversinden bile mutlka kenara koyrdi. Bu insann tutumyla alakali bisy. Ama sunu soylicem eger sizi de suclamasini istemyrsanz alisverise beraber gidin cunku gercktn baya para gidiyor. Gerksz bisy alinmadgni gorur. Bende esime kiziyrm mesela bu ay artmadi niye artmadi diye:) ama aslnda harciyorz inanlmaz bi sekilde gida olark gidiyor zaten maalesf. Ama sizin derdnz biriktrmedn cok esinizn sizi suclamasi galiba. Buna da cozum birlikte harcamanz bence.

Aynen bizde de böyle :) evlenmeden önce başladık, mobilya taksitleriyle, hala devam ediyoruz. Eşim yapıyor ama asıl işi dediğin gibi, ben tek olduğumda böyle takip edemezdim asla :) her ay tam tablodaki gibi oluyor, ayağımız yorganımıza uyuyor her seferinde çok şükür. Benim katkım da var ama. Google edökümanlara aktardım tablomuzu ve ikimizin telefonuna paylaştım. Ek bir şey çıktı mı ya da lazım oldu mu elimizin altında devamlı güncelliyoruz, süpriz yaşamıyoruz :)
Sevindim tek yapan biz degilmisiz. Eşim matematik öğretmeni ve Kayserili arkadaşlarımız hep dalga geçiyordu yanlız olmadığımızı bilmek güzelmiş:)))

Sevindim tek yapan biz degilmisiz. Eşim matematik öğretmeni ve Kayserili arkadaşlarımız hep dalga geçiyordu yanlız olmadığımızı bilmek güzelmiş:)))
Benim eşim Kayserili değil ama mali tahlil uzmanı benim eşim de :KK48:
Ben herkese tavsiye ediyorum valla, çok kullanışlı :KK19:

Haklısın çok eksik olmuş,5500 gibi gelirimiz var,kuracağız,950tl kira ödüyoruz

Aylik 5500 tl gelir ve sizin 150 tl mi dert oluyor birikim yapamamak icin?

Gecenlerde konu acmistim da... hic birikim yapamayan biz miyiz diye. Biz en azindan tatile gidiyoruz kuafore sirf 250 tl oduyorum aylik. Temizlikci de geliyor 15te bir. Bu iste bir is var.

150 tl yok artık bir rimel bile 30 tl herseyı bu paradan mı cıkarıyosun yani bence tutumlu sııfına giriyorsun yanlısın varr.

Alisverisinizi birlikte yapmaya calisin gideri gorsun ki size kabahati atmaktan ciksin. Ayrica siz ve esiniz de sigara kullaniyorsaniz bu da bir maddiyat.

Şöyle söyleyeyim bu 150 keyfi harcama için aslında yani atıyorum bir kazak beğendim aldım, bir ayakkabı beğendim aldım tabi inme çıkma oluyor bu rakamda,kuaför masrafı içinde değil; temizlik konusuna gelince ben her hafta silip süpürüyorum ya o yetermiş (!) tabi o konuyu kapatıyorum her türlü alıyorum.
Birikim hesabı açın her ay 1000 tl misal o hesaba atın maaşınız yattığında 4500 civarı kalır geriye maaşınızı 4500 olarak düşünün o zaman birikir bence.

Merhaba , işin içinden çıkamadım objektif yorumlara ihtiyacım var.Kamuda çalışıyorum,eşim özelde.Kira, ünv geri ödeme borcu ve kredi kartı ödemeleri dışında borcumuz yok.Kazancıız yetiyor diyebilirm. Üniversite okurken bursla (geri ödemeli) kendimi çok iyi idare edebiliyordum.Kişisel harcamalarım çok azdı diyebilirim.İşe girdikten sonra haliyle haracamalarım daha da arttı.Sorunum şu ki eşim çok fazla harcadığımı söylüyor, şöyle diyeyim haftalık alışveriş vb dışında günlük öte beri alışverişini sadece ben yapıyorum, malum fiyatlar belli harcanıyor, bunun dışında bilmiyorum öğrencilikte alamadığımdan dolayı mı nedir giyim, kozmetik, kitap alışverişlerim oluyor ama şöyle söyleyeyim aylık 150 Tl'yi geçmez. Ama biriktimek için para ayıramıyoruz, bunun sebebi ben olarak görünüyorum, örneğin ayda bir kere temizlik için yardım alacağım diyince ev işlerine elini sürmeyen eşim haklı gibi ona da mı para harcayacağız diyip duruyor ya ada tatile gidelim diyince sen çok harcıyorsun para kalmadı yok ki diyor.Yaklaşık iki senedir evliyiz hiç birikmişimiz yok.Kendimi savruk hissediyorum, öyle miyim bilmiyorum, görüşlere ihtiyacım var.
İyi de çalışıyorsun mecbur eve kadın alacaksın. Birde istediğin malzemeleri (çok aşırı olmadıktan sonra) almayacaksan niye çalışıyorsun ki ozaman. Bence eşinin hayat pahalılığından haberi Yok. Benim eşimde para biriktir diye söyleniyor, ama çoluğuma çoçuğuma istediği kıyafeti oyuncağı almayacaksam niye çalışıyorum ozaman diye düşünüyorum, oturur onlara bakardım ,kafam rahat olurdu . sen biriktir dedim bende :halay:

Bu ay eve doğru düzgün erzak alma bence.. tavuk eti, makarna tarzı şeyler al öğünleri geçiştir. Artır bakalım parayı görsün. Bide sana tavsiyem aldığın herşeyi yaz. Fişleri sakla ay sonunda göster.

Ben çalışmıyorum. Liste yaparım eşim alır. Bi iki kez ben çıktım alışverişe. . İnanın eşimden rahatlıkla istediğim ve aldığı labneyi alamadım ya pahalı diye. Elim gitmedi. O günden beri de sık aldırmıyorum. Hayat gerçekten çok pahalı. Market alışverişini ona bırak.
Hem market, hem ev temizliği, hem yemek sizde, bide çalışıyorsunuz bide laf ediyor 150 tlnize.. market alışverişini artık o yapsın biriktirsin bakalım .
Haklısınız , büyük alışveriş dışında öte beriyi ben aldığım için bilmiyor işte.

Eger alisveris falan yani para harcamalr sizin uzerindeyse artirmayida sizden bekler. Eskiden annem pazar alisversinden bile mutlka kenara koyrdi. Bu insann tutumyla alakali bisy. Ama sunu soylicem eger sizi de suclamasini istemyrsanz alisverise beraber gidin cunku gercktn baya para gidiyor. Gerksz bisy alinmadgni gorur. Bende esime kiziyrm mesela bu ay artmadi niye artmadi diye:) ama aslnda harciyorz inanlmaz bi sekilde gida olark gidiyor zaten maalesf. Ama sizin derdnz biriktrmedn cok esinizn sizi suclamasi galiba. Buna da cozum birlikte harcamanz bence.
evet yalan değil öğrencilik döneminde daha tutumluydum ama çalışmaya başladıktan sonra biraz rahatladım ama yine de kendime aldığım şeyler dışında sonuçta eve harcıyorum dediğiniz gibi alışverişin büyük bir kısmını ben yaptığım için ister istemez gidiyor bir şekilde.

İyi de çalışıyorsun mecbur eve kadın alacaksın. Birde istediğin malzemeleri (çok aşırı olmadıktan sonra) almayacaksan niye çalışıyorsun ki ozaman. Bence eşinin hayat pahalılığından haberi Yok. Benim eşimde para biriktir diye söyleniyor, ama çoluğuma çoçuğuma istediği kıyafeti oyuncağı almayacaksam niye çalışıyorum ozaman diye düşünüyorum, oturur onlara bakardım ,kafam rahat olurdu . sen biriktir dedim bende :halay:
Aynen ben de sizin gibi düşünüyorum, madem çalışıyorum alırım ya ada yardımcı tutarım, zaten büyük meblağlar harcadığım da yok .

Back
X