• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Obsesif Kompulsif Bozukluk

byzaahuseyin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2018
536
209
18
Çocuklugmdan beri bu hastalıktan kurtulamadim önceden çeşitli takintilarim vardı 9 yaşında depresana başladım tam atlattim derken bu sefer ASIRI DERECEDE temizlik hastalığına tutuldum kendi evim bitiyor nerde yemek yersem bisey dokersem hemen orayi supuruyorum orayla başlıyor tum mutfagi hatta bazen evi supuruyorum anneannem , kayinvalidem babannem kime gidersem gideyim hatta yengemde bile yapiyorum bunu . Pis tuvaletleri altima edecek olsamda kullanamiyorum herkesin dolabinin içini dışını tozunu pisini kontrol ediyorum mutfağı pis bi insanın yemegini yiyemiyorum evi pis bi insanın evine gidemiyorum yaptığım temizligi dönüp tekrar yapiyorum emin olamıyorum hicbirsey yapmamisim gibi geliyor yaptiktan sonra elimi yerlere surtuyorum tee bi uctan bi uca eger hala toz varsa tekrar yapiyorum. Sabah temizlikle uyanip temizlikle uyuyorum o gun icinde hicbisey yapmadiysam yada evin bi tarafi daginiksa uyku tutmuyor gecenin 2 si 3u kalkıp is yapiyorum. Önümüzdeki ay evlenicem bunlar daha annemin evinde yaptiklarim ve annem abartısız 2 yildir elini supurgeye beze degmiyor ayriyeten onun daginikligini eleştiriyorum onlar bisey yerken yere dökülüyor mu diye dikkatli dikkatli bakıyorum kızlar biliyorum hiiiic normal bisey degil ama bu huyumdan kurtulamiyorum istesemde basaramiyorum çevremde herkes şikayetçi gün icinde aşırı yorulsam gelsem eve aksam yine temizlik yapiyorum bi misafir gelsin gitsin hali koltuk silmeye basliyorum gece vakti. Millet yemek yerken sofranin dağınıklığı gozume batiyor ben doydummu basliyorum milletin önünden tabak toplamaya yıkamaya deli gibi hissediyorum kendimi

Tlc deki programi izlediniz mi? Temizlik bagimlilari ismi.

Bu kendi başınına üstesinden gelebileceğiniz bir durum değil.
Mutlaka psikoterapi görmeniz gerekiyor , psikoloğunuz duruma göre ilaç tedavisi için psikiyatriste refere edebilir.
Yazdıklarınız hiç normal şeyler değil.

Back
X