Ocak 2013 'te Anne Olacaklar Burada Toplanalım..

bebeğiniz kız mı erkek mi olucak

• Ankete Katılan
    159
  • Anket Kapalı .
ay aslında çok isterim farklı duygular yaşamayı ama ne biliyim son kontrolüme gittiğimde sorayım bu konuyu dr.uma bakalım ne diycek..aslında cesaret konusunda üstüme tanımam ama :26: du bakalım :ssz:

lavman normalde olsa sezaryende olsa yapıyolar cnm ...

e cnm sezaryenden sonra en az 2 sene yasak değil miydi 2.bebek bana dr.um öyle demişti.

yaa tabii tabii kendi yesin içsin bari bide cnm :1: uykusuz geceleri katmamışsın.neredeyse ilk zamanlar saat başı :52: kısacası zor bi süreç bizi bekliyo ama onlar için herşeye değer........:16:

Ayy bi de uykusuz geceler var di mi :) 6 ay evde olacagım halde Sırf bu yüzden süt sağma makinesi mi alsam diyorum. Babası da arada uyanıp beslesin diye.:56:

ay aslında çok isterim farklı duygular yaşamayı ama ne biliyim son kontrolüme gittiğimde sorayım bu konuyu dr.uma bakalım ne diycek..aslında cesaret konusunda üstüme tanımam ama :26: du bakalım :ssz:

lavman normalde olsa sezaryende olsa yapıyolar cnm ...

e cnm sezaryenden sonra en az 2 sene yasak değil miydi 2.bebek bana dr.um öyle demişti.

yaa tabii tabii kendi yesin içsin bari bide cnm :1: uykusuz geceleri katmamışsın.neredeyse ilk zamanlar saat başı :52: kısacası zor bi süreç bizi bekliyo ama onlar için herşeye değer........:16:

kızlar bişey sorcam size bu spinal dogumla epidural dogum aynımı farklıysa farkı nedir ikiside belden uyuşturma değilmi

Benim 2 sezeryanda da lavman olmadı hiç,bu arada sondayıda ameliyathanede uyuştuktan sonrabtaktırdım ve böylece bir sey hissetmedim:)))

Normalde sezeyanda 2 yıl beklemek gerek ama oldu işte,çok şükür sıkıntımda olmadı,dr um eli hafif,sezeyanla ilgili bir sıkıntı yaşamadım çok şükür

bende varım nasip olursa normal dogum yapacagım ve ocak annesi olacagım hepimizin hakkında hayrılısı olsun hayırlı ve saglıklı dogumlarımız olsun az kaldı yaa heyacanda başladı yavaştan :16:

******Anestezik ve ağrı kesici maddelerin dura zarının çevresine değil de zarı deldikten sonra spinal sıvının içine verilmesidir. Epidural Anestezinin etkisi yaklaşık 15-20 dakika içinde başlar ve uzun süre devam edebilir. Oysa Spinal Anestezi hemen etki eder ancak etkisi daha kısa sürelidir. Spinal anestezide hastanın bel omurları arasından çok ince bir iğne ile girilir. Bu sırada hastanın pozisyonunu ayarlamak çok önemlidir. Yan yatar pozisyonda veya oturur pozisyonda uygulanabilir. Ancak, baş mutlaka göğüs kafesine doğru eğilmeli ve her iki diz karına doğru çekilmelidir.

******Spinal iğne zarları geçerek BOS sıvısının içine girince ilaç verilir ve hasta sırt üstü yatırılır. Bu nedenle çok kısa sürede etkisi başlar Anestezi, iğne yapılan seviyenin iki üç omur üzerinden başlayarak ayak parmaklarına kadar yayılır. Bu tür anestezi ağrısız doğum, sezeryan gibi kadın-doğum ameliyatlarında, fıtık, apandisit gibi genel cerrahi ameliyatlarında ve bacaklardaki ortopedi ameliyatlarında tercih edilir. Bu tür anestezi yönteminde de epidural anestezide olduğu gibi bilinç kaybı olmaz. Hastanın şuuru açıktır, ancak anestezi yapılan bölgede ağrı olmaz. Epidural anesteziye göre dezavantajı, kateter yerleştirilmediğinden ilaç etkisi geçtikten sonra ek dozlar imkanı yoktur. Bu yöntemde baş ağrısı görülme ihtimali epidural anesteziye kıyasla daha fazladır.

****************Sezeryanda Epidural Öyküsü

Kadın hastalıkları ve doğum uzmanınız doğumunuzun sezeryan ile gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Alışılageldik yöntem genel anestezi ile sezeryan olmak ancak çevrenizde ameliyat sonrası dayanılmaz ağrılar ile uyanmış, uzun süre kendine gelememiş, bulantılar, kusmalar, sonrasında uzun süre gaz çıkaramamış ve yapılan güçlü ağrı kesicilerle sersem bir dönem geçirmiş insanların pek de konforlu olmayan öykülerini dinlediniz yada nadiren de olsa basında karşılaştığınız dramatik genel anestezi haberleri sizi huzursuz ediyor. Laf arasında sağlıklı insanlarda genel anestezi ile ilgili hayati risklerin binde 3’ler civarında olduğunu söylememek haksızlık olur ancak bölgesel anestezi yöntemleri ile karşılaştırıldığında epiduralin hem bebek hem de anne için çok daha sağlıklı ve konforlu olduğunu da duyuyorsunuz. Tüm bunları deneyimli bir anestezi hekiminden dinlemeniz ve kafanızdaki soruların etraflıca yanıtlanması zamanı gelmiş.
Anestezi uzmanınız da sizin için epidural anestezinin en uygun yöntem olduğuna karar verdi. Artık bundan sonrası oldukça kolay çünkü normal doğumdan farklı olarak burada sizden beklenen bir şey kalmadı. Sezeryanda annenin doğuma aktif katılımı gibi bir beklenti yok, ıkınmanız, nefes tutmanız gerekmeyecek. Kısa bir ön hazırlık ve serumunuz takıldıktan sonra girişim için hazırlanan operasyon salonuna alındınız.
Burada sizi anestezi hekiminiz karşıladı. Tıpkı normal doğumda olduğu gibi yine yan yatarak yada oturarak pozisyonunuz verildi. Doktorunuz arkanız dönük olduğunuz için meraklanmamanız gerektiğini, yapacağı her şeyi size anlatacağını söyledi. Sırtınızı dezenfektan bir solüsyon ile silerek temizledikten sonra ortası delik steril bir örtü ile örterek, girişim noktasını tespit için gerekli muayenesini yaptı. Parmakları arasında bastırdığı yerden çok küçük bir iğne ile cildi ve cilt altını uyuşturacağını söyledi. Bunu söylerken sırtınızda hafif bir sinek ısırığı hissettiniz. Sonrasında epidural iğne ilerletilirken ise bundan biraz daha fazla, serum takılırken duyduğunuz acıdan ise biraz daha az ağrı duydunuz.*

**** Eğer kombine yöntem tercih edildi ise doktorunuz epidural mesafeye ulaştığını söyledikten sonra ilk doz ilaç ile alt tarafınızda ısınma, karıncalanma ve keçeleşmenin ardından tam bir uyuşukluk hali başladı. Endişelenmenize gerek yok çünkü bu zaten arzu ettiğimiz ve sadece birkaç saat sürecek bir durum. Sırt üstü çevrildiğinizde artık belinizden aşagısını hissetmiyorsunuz. Bu arada idrar sondanız takıldı ama siz fark etmediniz bile. Sezeryan ekibi artık hazırlıklarına başlayabilir. Önce tıpkı sırtınızın solüsyon ile silindiği gibi karın bölgeniz silinip steril örtülerle örtüldü. Bu işlem sırasında dokunmaları ve serinliği hissettiniz ama merak etmeyin bu ağrı duyacağınız anlamına gelmiyor.

*** Göğüs hizasından yükselen bir siper ile steril ve steril olmayan alan ayrıldığından sizin bundan sonrasında cerrahi yapılan alanı görme şansınız olmayacak. Sezeryan ekibi de hazırlıklarını bitirdiğinde doktorunuz ameliyat yerinden ağrılı uyaran vererek test uygulayacak. Korkmayın bu aşamada ve sonrasında hiç ağrı duymayacaksınız.*

**** Ameliyat başladıktan kısa bir süre sonra hafif bir gerilme hissedeceksiniz. Hemen sonrasında doktorunuz ve hemşire hanım göğsünüzden bastırarak bebeğinizi çıkaracaklar. Bu kısım biraz heyecanlı, biraz da hareketli geçer. Hemen ardından bir rahatlama ve bebeğinizin ağlama sesi. İşte mutlu an. Artık sizde annesiniz ve çok az anne bu aşmada göz yaşlarına hakim olabilir, siz de rahat olun. Az sonra ağzınızda metalik acı bir tat oluşacak.*

**** Doğum sonrasında rahmin toparlanması için serumdan verilen ilacın tadı. Bir iki dakika içinde geçecek. Bebeğiniz ilk muayenesini olup yanınıza geldiğinde, siz onu öpüp koklarken, ameliyatınız devam ediyor olacak. Sonuna doğru eğer açlık süreniz yeterince uzun değilse yada 6 saatten az ise bir miktar bulantınız olabilir.*

**** Birkaç dakika sonra da ameliyatınız bitecek. Daha ameliyathanenin kapısından çıkarken parıltılı gözlerle bir sürü sevdiğinizle karşılaşacaksınız. Bir kraliçe edasıyla onları selamlamayı ihmal etmeyin. Bebeğinizin dünyaya geldiği anın her detayını onunla paylaşmak, yakınlarınızla bebeğinizin 0. doğum gününü kutlamak, en mutlu anı olacak size. En önemlisi de ne operasyon sırasında ne de sonrasında kateterinizden yapılan ilaçlar, kan veya süt yoluyla bebeğinize geçmeyecek. Böylece bebeğiniz olabildiğince canlı ve sağlıklı, siz de onunla baş edebilecek kadar kendinizde olacaksınız

Ayy bi de uykusuz geceler var di mi :) 6 ay evde olacagım halde Sırf bu yüzden süt sağma makinesi mi alsam diyorum. Babası da arada uyanıp beslesin diye.:56:
Sut sagma makinasi demisken ben philips avent aldim 3 ay sonra ise baslayacagim icin belki ucretsiz izin de alabilirim ama arada sagip dondurucuya atmayi planliyorum ne olur ne olmaz allah korusun kesilir falan
bende varım nasip olursa normal dogum yapacagım ve ocak annesi olacagım hepimizin hakkında hayrılısı olsun hayırlı ve saglıklı dogumlarımız olsun az kaldı yaa heyacanda başladı yavaştan :16:

Hosgeldin cnm amin insallah

Sut sagma makinasi demisken ben philips avent aldim 3 ay sonra ise baslayacagim icin belki ucretsiz izin de alabilirim ama arada sagip dondurucuya atmayi planliyorum ne olur ne olmaz allah korusun kesilir falan

Hosgeldin cnm amin insallah

gunaydın canım kesılmese bıle bıyere gıtmen gerektıgınde sagıp bırakırsın lazım oluyomus baya makıne yoksa bebıssız hıcbıryere kıpırdayamazsın

Kızlarr günaydınn çalışabilir raporu almak için kaçıncı haftada drdan almam lazım normalde benim ult. hep 1-2 hafta önden gidiyor geçirmeyeyim vaktinide

bitli papatya seninle hemen hemen aynıyız benimde 6 şubat son adet tarihim ama ultrasonda hep geri gelior tahmini doğum şimdide 27 ocak çıktı benim geçen hafta 29+2ydi 1260 gr dı seninki bence gayet güzell maşallahh

Çalışabilir raporu için normal olan 32 haftanı beklemen lazım..

Benim oğlumda 4 şubat olamlı ama ultrasonda bazen 31 ocak.bazen 27-28 ocak çıkıyor.bakalım hayırlısı olsun ne diyelim

Bu arada bebeğinede maşaallah:))

Son düzenleme:
gunaydın canım kesılmese bıle bıyere gıtmen gerektıgınde sagıp bırakırsın lazım oluyomus baya makıne yoksa bebıssız hıcbıryere kıpırdayamazsın
Haklisin cnm evt bence de...

Önemli değil canım:)))

Sabah dr gittim,30+3 sün dedei ve bebeğin 1650 kg dedi.bu haftalarda 1650 nasıl kızlar???!
Cnm gayet iyi masallah diyelim bebisimize
Kızlarr günaydınn çalışabilir raporu almak için kaçıncı haftada drdan almam lazım normalde benim ult. hep 1-2 hafta önden gidiyor geçirmeyeyim vaktinide

bitli papatya seninle hemen hemen aynıyız benimde 6 şubat son adet tarihim ama ultrasonda hep geri gelior tahmini doğum şimdide 27 ocak çıktı benim geçen hafta 29+2ydi 1260 gr dı seninki bence gayet güzell maşallahh

Cnm ultrasona gore degisiyo dogum sen adetine gore 32 haftan doldugunda 37 dolana kadar yani 5 hafta calisir rap aliyosun olur da bebek 1 2 hafta erken gelirse 1 2 haftani dogum sonrasina atabiliyosun o yuzden 32. Haftani milimetrik hesaplayamasan da sorun yok cnm

merhaba arkadaşlar

uzunca zamandır giremedim foruma. herkesin keyfi yerindedir umarım.
ben haftaya izne ayrılmayı planlıyorum.işyerim ile de görüştüm. ama içim rahat değil, çalışabilir raporu alsam dayanabilirmiyim acaba?
kendimi çok ağırlaşmış hissediyorum ve işler artık zor geliyor ;(

şu doğum izni o kadar az ki, şu halimizle çalışmak zorunda bırakılıyoruz. . davul gibi şişim ve 12 saatim ev dışında geçiyor:43::43:

geçmişi okuyamadım siz neler planlıyorsunuz?

hayırlısı olsun inş.aramıza geçte olsa hoşgeldin ...
Önemli değil canım:)))

Sabah dr gittim,30+3 sün dedei ve bebeğin 1650 kg dedi.bu haftalarda 1650 nasıl kızlar???!

maşallah canım gayet iyi ...

kızlar bugünde ben size soru sorıyım...şimdi hayırlısıyla inş. 2.bebeğim olucak ve artık bebek düşünmüyorum.Rabbim bu yavrularıma ömür versin inş.korunma yöntemi hakkında bana yardımcı olun lütfen..sizce bağlatıyım mı ? eşim istemiyo ama bnde farklı yöntemlerle korunmak istemiyorum.sürekli bişeylere bağlı kalmak istemiyorum...kararsızım :26::26:

Back
X