Merhaba arkadaşlar, bugün devlet hastanesinde rahim filmi oldum. bir kaç gün önce bunu yazmıştım. operasyona girmeden 2 gün önce sabah ve akşam ilaç içtim ve 3 dün daha içeceğim. bir ilaçta hsg olmadan 2 saat önce içiliyor. Devlet hastanesi olduğu için enjekte edecekleri sıvıyı ben önceden aldım hastaneye onu verdim. Bir kadın onu alması gerektiğini bilmiyormuş (aslında verilen kağıtlarda yazıyordu). hızlıca eşi girip aldı. Devlette yaptıracakların bilgisi olsun.
Çekim yapılmadan önce giyinme odasında ameliyat önlüğü giydirdiler belden bağlamalı. Üstten giydiğim kıyafet biraz uzundu. Operasyon başladığında bolca tentürdiyot kullanıldığı için benimde, dikkatsizliğimden dolayı arka belimden kıyafet hep kırmızı oldu :) Evet ağrılı oluyor kesinlikle. kendimi kasmamaya çalıştım ama insan olduğum için pek olmadı :) dayanılmayacak bir acı değil ama dedikleri gibi sadece o an oluyor ve bitiyor. İşlemi yapan doktor hiç ilgili değildi ama hemşireler çok tatlı ve ilgiliydiler. işlem sonrası kanama olduğundan hemşireler pamuklu gazlı bez verdiler. Onun dışında ped alabilirsiniz yanınıza. İşlemden sonra hiç bir ağrım olmadı. Ama hala biraz kanamam var. sonuçlar hemen çıkıyormuş ama bize vermiyorlar kendi doktorum görebiliyormuş. Cuma doktora gideceğim bakalım ne diyecek.
Yaptıracak arkadaşlar, evet acıyor ama öldürmüyor :) ayrıca kısa sürüyor korkulacak bir şey yok.
herkese geçmiş olsun :)