Öcalan Bakan mı oluyor?

Saraylim

Vazgec gonul.. Vazgec sesini duyan yok
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2012
6.954
19.360
Öcalan Bakan mı oluyor?
Ağustos 15, 2015 |

Olası bir seçim hükümeti için HDP'den istenecek dört isim arasında Abdullah Öcalan'ın yeğeni Dilek Öcalan'ın da olabileceği konuşuluyor.
dilek-ocalan.jpg
ANKARA-SÖZCÜ

Koalisyon için pazartesi günü yapılacak Ahmet Davutoğlu-Devlet Bahçeli görüşmesinden de sonuç çıkmazsa, Türkiye erken seçime bir adım daha yaklaşacak.
Anayasal süreç olan 23 Ağustos’a kadar bir hükümet kurulamaz ya da TBMM’den seçim kararı alınmaz ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim hükümeti kurduracak.

Bu hükümete TBMM’de grubu bulunan 4 siyasi partinin bakan verme hakkı bulunuyor.
Böylelikle HDP de seçim hükümetinde Meclis’teki sandalye sayısı oranında temsil edilecek, 4-5 Bakanlık alacak. Bu gelişme HDP’nin yine radikal bir plan yapmasına neden oldu.

ocalan-671.jpg
PİN-PON OYNUYOR…

Ankara kulislerinde HDP’nin seçim hükümetine Şanlıurfa milletvekili ve teröristbaşının yeğeni Dilek Öcalan’ı da Bakan olarak vermeyi planladığı konuşuluyor. Bu durumda Dilek Öcalan da kırmızı plakalı makam aracı ile Bakan olacak.

Bu arada Dilek Öcalan twitterdan, Abdullah Öcalan’ın pin-pon oynarken çekilmiş fotoğrafını da paylaştı. İmralı cezaevinde çekilen fotoğrafta Öcalan’ın kiminle pin-pon oynadığı ise görülmüyor.
http://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/ocalan-bakan-mi-oluyor-910602/

AKP sonunda erken secim ve baskan olma hevesi ile HDPlileri ve de hatta bir Ocalan'i bakan da yaptirtacak. Bari bu kadar HDP karsiti bir tavir sergilemeseydi normal karsilardim. Ama nedense bu parti sag gosterip sol vurmaya alisik oldugu icin yadirgamamak lazim.. Alistik biz kuru siki atmalara.. Tebrik eder, basarilarinin devamini dilerim. Darisi diger Ocalan'larin basina..:KK53:

Sözcü Gazetesinden inciler dırım dırımm :KK75:
Sozcu gazetesi bir gercege parmak basmis. Sen begensen de, begenmesen de.. CHP de MHP de AKPnin secim hukumeti kuralim onerisini kabul etmediklerine gore ortaya tek bir yol kaliyor zaten. Anayasa ortada iken herkes kendi kafasina gore hukumet kuracak degil ya.. Ille de erken secim diyen bazi seyleri goze almis demektir.

Ak parti iktidar olmasın diye hdp'ye emanet oylarını vererek meclise girdiren zihniyet utansın!!!...
Chp hdp oy verdiğini sagır sultan bile duydu duymamış olmanız imkansız ve hala da inkar ediyorsanız nete girip seçim sonuçlarını kontrol edin bakalım hdp 1 sıra oldugu yerler neresidir??
kemal kılıçtaroğlu neden ''MERTLİK'' ''ADAMLIK'' yapıp da kendi memleketinden adaylığını göstermedi???
Tunceli de neden chp 1 tane bile vekili çıkmadı?

Ak parti iktidar olmasın diye hdp'ye emanet oylarını vererek meclise girdiren zihniyet utansın!!!...
Chp hdp oy verdiğini sagır sultan bile duydu duymamış olmanız imkansız ve hala da inkar ediyorsanız nete girip seçim sonuçlarını kontrol edin bakalım hdp 1 sıra oldugu yerler neresidir??
kemal kılıçtaroğlu neden ''MERTLİK'' ''ADAMLIK'' yapıp da kendi memleketinden adaylığını göstermedi???

Akp iktidar olmasın diye Hdp'yi destekleyen aydınlar utansın :KK9: hoş utanmazlar ve suçu yine başkasına yıkarlar. Hani nerde Selocan

Hala akp nin iktidar olamamasını chp ve MHP den şüphelenenler varya yazık diyorum size aklınız bu kadar mı...
mhp diye bir parti mi var??! Hani ben neden göremiyorum acaba?:KK53::KK53:
bahçeli o koltuktan kalkıp birazda devlet ve millet için hayırlı olan işlere imza atsa diyorum:KK39:
Sanırım adam bu koltuktan kalkarsam bir daha beni otutturmazlar korkusuyla yerinden hiç kalmıyor:-)

Akp iktidar olmasın diye Hdp'yi destekleyen aydınlar utansın :KK9: hoş utanmazlar ve suçu yine başkasına yıkarlar. Hani nerde Selocan
AKP ve HDP amaclari uzerindeki uc farki soyler misiniz? Biri baskanlik istiyor, digeri bu baskanligin getirebilecegi eyaletlere bolunme esnasinda guneydoguda kurulan eyaletin ozerk olmasini.. Cozum sureci boyunca ne konustular saniyorsunuz? Demirtas cark edip "seni baskan yaptirmayacagiz" deyince isbirlikleri bozuldu.

Yere goge koyamadiginiz AKP uc sene boyunca PKK nin guneydogudaki hakimiyetine, yol kesmelerine, kimlik sormalarina ses cikartmadi. Dagdan inen PKKlilari bando ile karsilayarak memlekete soktu. Yillarca daglarca PKK ile savasmis kahraman komutanlarimizi PKKli teroristleri onlar aleyhinde sahitlik yaptirtarak hucrelere attirti. Yillarca "bebe katili" diye anilan Apo "Sayin" oldu. PKK bayragi ve Apo posteri tasimak suc olmaktan cikartildi. Yani anlayacagin, ucyil AKP-PKK yonetti ulkeyi zaten..

Hdp zaten mecliste idi, sayilari daha az idi. HDP %10 barajini asip tekrar meclise girmese idi AKP tek basina iktidar olup baskanligini ilan edecekti. Millet sagduyusunu gosterip HDPyi meclise soktu. Sizinki de baskan olamayinca ulkeyi yangin yerine cevirtti. Olay bundan ibarettir.

Ben simdi sucu neden bunlar ortada iken baskasina atayim? Gozlerim mi kor, kulaklarim mi sagir?

mhp diye bir parti mi var??! Hani ben neden göremiyorum acaba?:KK53::KK53:
bahçeli o koltuktan kalkıp birazda devlet ve millet için hayırlı olan işlere imza atsa diyorum:KK39:
Sanırım adam bu koltuktan kalkarsam bir daha beni otutturmazlar korkusuyla yerinden hiç kalmıyor:-)
Bu sizin görüşünüz hanımefendi
Evet var böyle bir parti
Bahçelinin koltuk sevdalısı olmadığını size anlatsam anlamazsınız
Benden mümkünse alıntı yapmayın sizlerin sayesinde banlanmak istemiyorum
Bu aralar çok gerginim...

Başkanlık sisteminden neden bu kadar çok korkuyorsunuz ve karşı çıkıyorsunuz? Abd başkanlık sistemi yok mu?
Zararlı mı değil mi daha bunu bilmeden karşı çıkıyorsunuz.
BAŞKANLIK SİSTEMİNİN DÖRT ANA AVANTAJI

Başkanlık sistemini savunan düşünceye göre bu sistemin dört ana avantajı var:

Doğrudan yetki: Başkanlık Sistemi'nde başkan doğrudan halk tarafından seçilir. Bazılarına göre bu; devlet başkanının gücünü dolaylı yollardan göreve getirilen liderlere kıyasla daha meşru kılar. ABD'de devlet başkanı halk oylamasından hemen sonra toplanan Seçiciler kurulu tarafından seçilir.

Kuvvetler ayrılığı: Başkanlık sisteminde başkanlık ve yasama meclisi iki paralel yapı olarak işlev görür. Bu sistemin destekçilerine göre; böylelikle her iki birim birbirini karşılıklı olarak denetleyerek suistimalin ve makamın kötüye kullanılmasının önüne geçilmiş olur.

Hızlı karar mekanizması:Güçlü yetkilerle donatılmış bir başkan değişiklikleri ivedilikle işleme koyar. Fakat bunun yanında bazılarına göre kuvvetler ayrılığı sistemi yavaşlatır.

İstikrar: Sabit bir görev süresi olan devlet başkanı her an değişebilecek bir başbakana kıyasla daha istikrarlı bir ortam temin edebilir.

Başkanlık sisteminden neden bu kadar çok korkuyorsunuz ve karşı çıkıyorsunuz? Abd başkanlık sistemi yok mu?
Zararlı mı değil mi daha bunu bilmeden karşı çıkıyorsunuz.
BAŞKANLIK SİSTEMİNİN DÖRT ANA AVANTAJI

Başkanlık sistemini savunan düşünceye göre bu sistemin dört ana avantajı var:

Doğrudan yetki: Başkanlık Sistemi'nde başkan doğrudan halk tarafından seçilir. Bazılarına göre bu; devlet başkanının gücünü dolaylı yollardan göreve getirilen liderlere kıyasla daha meşru kılar. ABD'de devlet başkanı halk oylamasından hemen sonra toplanan Seçiciler kurulu tarafından seçilir.

Kuvvetler ayrılığı: Başkanlık sisteminde başkanlık ve yasama meclisi iki paralel yapı olarak işlev görür. Bu sistemin destekçilerine göre; böylelikle her iki birim birbirini karşılıklı olarak denetleyerek suistimalin ve makamın kötüye kullanılmasının önüne geçilmiş olur.

Hızlı karar mekanizması:Güçlü yetkilerle donatılmış bir başkan değişiklikleri ivedilikle işleme koyar. Fakat bunun yanında bazılarına göre kuvvetler ayrılığı sistemi yavaşlatır.

İstikrar: Sabit bir görev süresi olan devlet başkanı her an değişebilecek bir başbakana kıyasla daha istikrarlı bir ortam temin edebilir.
Benim actigim konuya cevap yazdigin icin soruna cevap vereyim. Amerika'da baskanlik sistemi vardir, ve ornekleri arasinda en guzel calisan sistemdir. Cunki Amerika'da yasalar cok gucludur, Amerika demokrasiyi kanun ve kurallar ile sikica korur. Hakkinda yolsuzluk, rusvet saibesi olan, "halki din, dil, irk bakimindan kin ve nefret soylemleri ile ayrimciliga tahrik etmek" sucundan hukum yemis bir sahsin Amerika'da degil baskan olmasi, senatoya bile girebilmesi imkansizdir. Temiz gecmis, temiz vizyon, ABD anayasasina baglilik baskan olmada esastir. Yeminler senatoda laf olsun diye edilmez. Amerika'da devlet once kendini yozlasmadan ve hukuksuzluktan korumaya onem verir. Cunki Amerikan vatandasinin ve Amerika'nin en kaliteli yoneticiler tarafindan yonetilmeye layik olduguna inanilir. Amerika baskan adayinda ustun nitelikler ve temiz gecmisi sart kosar, orada onune geleni, yandaslara iltimas geceni partiler baskan secemezler.

Baskanlikla yonetilen baska ulkeler de vardir, demokrasiye onem vermeyen ulkelerde baskanlik diktatorlugge yol acar. Bizim ulkemizde de anayasa cignemek ve hukuku guclunun cikarina gore yonlendirmek artik normal sayildigi icin bizim ulkemizde de baskanlik sistemi Amerika gibi temiz yonetim guclu ulke getirmez, bize ornek alabilecegin ulke ancak Misir olur.
Osmanliya geri donus hevesinde olan bir ulkede butun yetkiyi anayasa tanimaz bir adamin eline verdiginde anayasanin sana kazandirdigi butun haklari da kaybedersin.

Şu amerika demokrasi devleti diyenler yok mu, beni gülmekten öldürecek bir gün :KK70:
Demokrasi ülkesi abd polis çocuklara şiddet uygulayıp kelepçeliyor. Elinde silah olmayan insana silah doğrultup öldürebiliyor ve zenciler ikinci sınıf insan muamelesi görüp hor görülüp aşagılanıyor.
abd özgürlük ülkesi ve demokrasi ülkesi özgürlükler ülkesi diyenlere
Artı Muhabbet - Billur Kalkavan - Başörtüsü
Bu videoyu sonuna kadar izleyip amerika nasılmış ögrensinler derim.

Şu amerika demokrasi devleti diyenler yok mu, beni gülmekten öldürecek bir gün :KK70:
Demokrasi ülkesi abd polis çocuklara şiddet uygulayıp kelepçeliyor. Elinde silah olmayan insana silah doğrultup öldürebiliyor ve zenciler ikinci sınıf insan muamelesi görüp hor görülüp aşagılanıyor.
abd özgürlük ülkesi ve demokrasi ülkesi özgürlükler ülkesi diyenlere
Artı Muhabbet - Billur Kalkavan - Başörtüsü
Bu videoyu sonuna kadar izleyip amerika nasılmış ögrensinler derim.
Anlamak istemiyorsun. Suc her ulkede islenir, her meslekten insanlar tarafindan da islenebilr. Bu yuzden yazdiklarinin dogruluguna veya yanlisligina girmeyecegim.

FARK sudur: Amerika'da kanunlar herkese karsi esit mesafededir, polisi de korur, polisin oldurdugu zenci veya cocugu da. Suc isleyen polis ise yargilanir, suclu ise ceza alir. Amerikada cezalar da cok agirdir ustelik, iyi hal indirimi filan olmaz.
Turkiye'de ise Berkin'in failleri belli iken hala hic birinin ismi aciklanip mahkemede yargilanmalarina izin verilmedi. Sanki sokakta protesto yapan her cocugu oldurmek normalmis gibi. Iste iki ulke arasindaki hukuk uygulamasina, demokrasiye bir ornek.. Hangisi daha demokratik?

sacma, sayin öcalan la baslayan iltifatlar chp den degil akp dendiii.....havalara soktular chp de havada tuttu bukadar basit,
mert lik adamlik yapan kim allah askina politikada ?? sehit e kelle diyenlermi??

Demirtaşın çark etmesi bu felaket senaryosunuda çürütür.
Neden adam güneydogunun başı olmak sevdasından vazgeçsin maksadı buysa ve akp ile bu yönde çalıştılarsa bu fırsatı niye tepsin.
Akpyle kurardı koalisyonu geçilirdi başkanlık sistemine.

Hey allahım..yazmiyim diyorum zorla geriyorsunuz insanı..

Once memleketi linc eden, baskanlık sevdasına halkı kaosa surukleyen, gencecik sehitler verdirip onların kanı uzerinden oy artıs oranları hesaplayan, yasal mermiyle sivil vatandasları öldüren, 13 senedir ulkeye sivil darbe yapanlara oy verenler bi utansın da, sıra hdpye oy verenlere gelir..

X