Demirtas hukuk adami, avukat. Baskanlik onlarin isine geliyor, evet.. Baskanligi da destekliyorlar. desteklemedikleri Erdogan'in baskanligi. cunki Erdogan Amerikanvari demokratik bir baskanlik pesinde degil, onun amaci Osmanlivari bir padisahlik.. Hirslarindan belli degil mi? Bu da Turk halkinin zararina oldugu kadar Kurtlerin de zararina.. Bu tip bir baskanligi hic bir akli basinda insan istemez, hukugu cogu insandan daha iyi bilen Demirtas mi isteyecek?Istedigin kadar sevme, adam hukukcu.
Madem Amerika'yi ornek veriyorsunuz, ben de oradaki sistemi azicik anlattim. Turkiye'de baskan olmaya soyunmus Erdogan'i ve oglunu; basbakan olmus hali ile bile tapelerden, konusmalarin gercek oldugu ispatlanmasina ragmen yargilayamamis bu devlet baskan oldugunda mi yargilayabilecek? Ama Amerikan baskani Amerikada yargilanir. Amerikanin gelmis gecmis en basarili baskanlarindan sayilan Clinton yolsuzluktan, rusvetten, para sifirlamaktan degil, sadece bir kadin onunla yattigini iddia etti diye 40 gun yargilandi, bir basbakanin yargilanmasi Erdogan Turkiye'sinde mumkun mu? AKP turkiyesinde evlerinden para makinalari cikan milletvekillerini bile yargilayabilmekten aciz bir ulke olduk biz.. Bana Amerikadan ornek vermeyin, oradaki baskanlik bize 10 numara fazla gelir.