oda arkadaşı

Yassmiy33

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2018
326
112
103
28
Arkadaşlar hepinize tekrar merhaba.Üniversite öğrencisiyim İstanbul'da yurtta kalıyorum.Kaldığım yurtta odalar 5 kişilik.Oda arkadaşlarımla çok iyiyiz Yalnız bir problemim var.Belki size küçük bir şey gibi gelecek ama beni gerçekten etkileyen bir problem.Herkesin çalışma masası Ve yatağı var.Benim çalışma masam da pencerenin hemen yanında.Herkesin kendine ait bölümleri var.Oda arkadaşım minderini camın alt kısmına kaloriferin oraya koyuyor.Ve benim takıntım var biri çöl yakınımdayken ders çalışamam.Arkadsşım günün 4-5 saatini o alanda geçiriyor kendi alanında değil.Ve üşüyen biri olduğu için camı açamıyorum camın hemen alt kısmına minderini koyup oturduğu için.Kaloriferler henüz yanmıyor Ve soğuk değil odamız.Yani minderi üşüdüğü için oraya koysa asla sorun etmem.Yalnız sürekli benim yanımda gibi oluyor.Ve İnan'ın ders çalışamıyorum Ve alanım kısıtlanıyor.Arkadaşımı kırmadan bu durumu çözmek istiyorum.Ama napacağımı bilmiyorum.Biliyoeum abartıyorsun diyeceksiniz ama takıntılıyım bu konuda.Şimdiden cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Etüt odası yok mu. O oradayken ben etüte çıkıyorum diye ima et o gittiğinde masanda çalış. Anlar heralde

Duydugun rahatsizligi uygun bir dille soylersen, sorun olacagini zannetmiyorum.

Herkesin yapısı çalışma şekli yaşamı alışkanlıkları farklı . odada 3 kişi 5 kişi kaç kişi varsa herkes birbirine elinden geldiğince ayak uydurmalı. Bu yüzden açıkça konuşman taraftarıyım. kırmadan incitmeden. Gerekirse o senin çalışma masanı kullansın sen onunkini. Böylece kendi çalışma masasına yakın oturmuş olur. Ortak paydada buluşmak gerekli..

Açıkça dikkatinin dağıldığını, kendisini kırmak istemediğini ama ders çalışırken adapte olamadığını, en azından sen yokken oturabileceğini söyle..

Onun çalışma masasıyla değiştirmeyi teklif edin.
Orada rahat ediyor belli ki.

Seni en iyi ben anlarım çok şükür geçen yaz bitti de okul kurtuldum.yurt ortamında anlayışsız insan o kadar çok ki... Söyle bu şekilde yapacaksa yıl sonuna kadar çalışma masalarınızı değiştirin en mantıklısı bu ve sakın içine atma konuş

Ya arkadaşınıza rahatsızlığınızı dile getirin, minderini başka yere alsın, ya da ille orda oturmak taraftarıysa masalarınızın yerlerini değiştirmeyi önerin.

Sizin masanızın olduğu yere kendi masasını koysun, siz de onun şuanki alanına yerleşin derim. Y Yassmiy33

Etüt odası yok mu. O oradayken ben etüte çıkıyorum diye ima et o gittiğinde masanda çalış. Anlar heralde
Etüt odası var anlayışsız biri de değil aslında kendisi ama bu konuda ki rahatsızlığımı farketmedi demek

Şöyle söyleyeyim size hep pencere kenarında masam ben yatağım Çübkü başka alanda rahatsızlık duyuyorum.Ve arkadaşım oraya ders çalışmak için gelmiyor uzanıyor telefonla oynuyor Eğer ders çalışmak için gelse asla sorun etsem de sesimi çıkarmazdım

Oda arkadaşlarım çok şükür anlayışsız insanlar değil.Hepsini çok seviyorum.Ama bu durum nasıl ifade wdilir bilmiyorum.Çalışma masalarımız yatağın alt kısmında yani yerlerini değiştirmek için ranzalarında taşınması gerekiyor oda biraz imkansız

Ranza kalsın yerinde siz onun çalışma masasında çalışın nolur ki maalesef yurt ortamında olmuyor fikir ayrılıkları çok çıkıyor zaten odada 5 kişiymişsiniz biz 3 kişiydik yine de ses oluyordu çalışamazdık etüt odasına giderdik

Öyleyse net bir sekilde derdinizi ifade eden. Yurt ortamında anlayışlı olan hep alttan almak durumunda kalana dönüşür ve hep ezilir.

Ne kadar net bir şekilde isteklerinizi ifade ederseniz ve bunu gayet normal bir şeymiş gibi söylerseniz o kadar rahat edersiniz. Içinizde tutmayın hiç bir sıkıntınızı.

Ben anlayışlı biri olduğumu düşünüyorum şuana kadar hep alttan aldım kimseye şu şu olaydan rahatsız duyuyorum demedim bunun yerine alışmaya çalıştım.Ama bu konu gerçekten rahatsız ediyor beni düşünsenize çalışma masasındasınız sadece ders çalışmak için değil oturuyorsunuz kafanızı her çevirdiğinizde arkadaşınız orada.

Şahsım adına konuşacak olursam benim asla katlanabileceğim bir durum değil. Size hak veriyorum. Ama hiç hak vermeyeceğim bir durum dahi olsaydı sıkıntınızı dile getirmeniz taraftarı olurdum.

Şuan kendi yaşıtlarınıza karşı böyle küçük görünen problemleri ifade edemezseniz ilerde daha büyük sorunlarda kendinizi hiç anlatamaz, savunamazsınız.
Hep anlayışlı olan icine atan birine dönüşürsünüz ki buna hic gerek yok.

Karakterinizin oturacaği yaşlardasınız ve hayır demeyi, rahatsızlıklarınızı paylaşmayı böyle böyle durumlarla kişiliğinize yerleştireceksiniz.

O orada otururdugu zaman onun masasinda calis
Neden diye sorarsa sebebi soylersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…