• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Odaklanma sorunu mu bilmiyorum.

Led_BiR_Vele_DisTiri

Amaaaan Zırt !
Pro Üye
Anneler Kulübü
30 Aralık 2009
23.412
92.924
1.123
Merhaba sevgili hatunlar.
Eşim bugün sende bir şey farkettim ama doğru mu bilmiyorum diyerek söze girdi.
Hatta o deyince ben de farkına vardım.
Film ya da dizi izlerken içindeki objelere aşırı dikkat ediyorum.
Ağaca bakıyorum mesela
Ya da yerdeki otlara çiçeklere.
Doğanın güzelliği beni cezbetmisse karakterlerden ziyade o sahnedeki manzaraya.
Koltuğun rengi, şekli, deseni vs vs vs.
Aklınıza gelebilecek her şey işte :)
Uzun zamandır bunu sana demeyi istiyordum dedi ve söyledi.
Esimle film/dizi izlerken değişik gördüğüm şeyleri anlatırken buluyorum kendimi.
Harry Potter izlerken hele.
Her şeye baktım, her şeye resmen.
Bakilmayacak gibi değildi absbvavs.
Bazı zamanlarda da film/dizi izlerken özellikle Avrupa tarzı evlerin iç mekanlarını incelerken buluyorum kendimi ve aşırı da güzel geldiğinden ötürü müdür bilmem motive ediyor beni.
Bu bir rahatsızlık olabilir mi acaba ?
Yoksa gayet normal deyip yaşamaya devam mı etmeli.
Var mı aranizda benim gibi olan.
Bugun ailece hababam sınıfı izlerken tumuyle yine okulun içine, yemek yedikleri masaya, Mahmut hocanın masasına odaklanıp anlatınca eşim niye böyle yapıyorsun dediği için bir sorayım dedim :)

Yoksa gayet normal deyip yaşamaya devam mı etmeli.
Normal değil desek ne yapacagini cok merak ettim 😁 ben de surekli kafamda ceviri yapmaya calisiyorum. O esnada film akip gidiyor tabi. Bence bunlar masum takintilar. Herkesin vardir boyle seyleri.

Normal değil desek ne yapacagini cok merak ettim 😁 ben de surekli kafamda ceviri yapmaya calisiyorum. O esnada film akip gidiyor tabi. Bence bunlar masum takintilar. Herkesin vardir boyle seyleri.
Google'da arastirma yapmak istedim fakat herhangi bir bilgiye ulaşamadım.
Kızımda da var açıkçası ve dikkat eksikliği olduğunu düşündü eşim.
Eğer bu tip bir sorunu olan varsa belki bana normal gelen bu durum dehb olabilir diye işin uzmaninin yolunu tutabilirim

Hayatınızın her alanında detaylara çokkk dikkat eden biriyseniz ve bu hayatınızı kötü yönde etkiliyorsa, evet rahatsızlıktır ve işin uzmanına gitmek gerekir.
Sadece dizi veya filmlerde böyleyseniz ve bu detaycılığınız filmin tamamını anlamanızın önüne geçmiyorsa bence bir sorun yok gibi duruyor.

konuyu kaçırıyormusun peki?
hoş kaçırıyorum desen şundan bundan diyemem meraktan sordum:)
ben sırf manzarası çekildiği kasaba evleri güzel diye virgin river gibi bayık diziyi seyretmiş insanım nihayetinde🤷‍♀️

Eğer bu tip bir sorunu olan varsa belki bana normal gelen bu durum dehb olabilir diye işin uzmaninin yolunu tutabilirim
Baska takintilarin da var mi? Bilemedim simdi 🤷‍♀️

rahatsızlık olup olmadığı gündelik hayatınızı ne düzeyde etkilendiğine bağlıdır.durumun yoğunluğu ne düzeyde buna biraz da siz karar vereceksiniz.

karar veremiyorsanız uzman desteğine alalım sizi:KK49:

dehb olduğunu sadece bu anlatılanlara bakarak düşünmüyorum ama olabilirsiniz de. örneğin alzehimer başlangıcında bile adhd teşhisi alan danışanlara rastladım.dediğim gibi hayatınızı olumsuz etkiliyorsa bir an önce psikoloğa görünün böyle şeyler vakit kaybetmeye gelmez maalesef ilerleme riski olabilir.

Hayatınızın her alanında detaylara çokkk dikkat eden biriyseniz ve bu hayatınızı kötü yönde etkiliyorsa, evet rahatsızlıktır ve işin uzmanına gitmek gerekir.
Sadece dizi veya filmlerde böyleyseniz ve bu detaycılığınız filmin tamamını anlamanızın önüne geçmiyorsa bence bir sorun yok gibi duruyor.
Filmi de izliyorum aslında.
Anlıyorum da.
Artık film izlerken şimdiye kadar ne kadar gostermissem illalah etti herif.
Hayatımı kötü yönde etkilemedi hiç, detaycı değilim çoğu şeye karşı.
Özellikle film ya da dizi izlerken yaşıyorum bunu.
Harry Potteri ikinci kez incelemek için izlediğim oldu.
Ya da içindeki objeleri çok hoşuma gidenleri de durdurup inceleyip izlemeye devam ettiğim oldu.
Hiç sorun gözüyle bakmadigim için bugün eşim böyle konuşunca acaba mi demekten de alamadım kendimi

dehb olduğunu sadece bu anlatılanlara bakarak düşünmüyorum ama olabilirsiniz de. örneğin alzehimer başlangıcında bile adhd teşhisi alan danışanlara rastladım.dediğim gibi hayatınızı olumsuz etkiliyorsa bir an önce psikoloğa görünün böyle şeyler vakit kaybetmeye gelmez maalesef ilerleme riski olabilir.
Elbette isin uzmanı daha detaylı inceleyip bir teşhis koyabilir ama kızımda da var bu.
Bu biraz canımı sıktı açıkçası.

konuyu kaçırıyormusun peki?
hoş kaçırıyorum desen şundan bundan diyemem meraktan sordum:)
ben sırf manzarası çekildiği kasaba evleri güzel diye virgin river gibi bayık diziyi seyretmiş insanım nihayetinde🤷‍♀️
Yok nooption konuyu kacirmiyorum.
Esim bunu sürekli yapiyorsun deyince bir kafam karıştı

Elbette isin uzmanı daha detaylı inceleyip bir teşhis koyabilir ama kızımda da var bu.
Bu biraz canımı sıktı açıkçası.
olağan bazı özellikleriniz kızınıza da geçmiş olabilir umarım böyledir ve sorun yoktur 🥰

Filmi de izliyorum aslında.
Anlıyorum da.
Artık film izlerken şimdiye kadar ne kadar gostermissem illalah etti herif.
Hayatımı kötü yönde etkilemedi hiç, detaycı değilim çoğu şeye karşı.
Özellikle film ya da dizi izlerken yaşıyorum bunu.
Harry Potteri ikinci kez incelemek için izlediğim oldu.
Ya da içindeki objeleri çok hoşuma gidenleri de durdurup inceleyip izlemeye devam ettiğim oldu.
Hiç sorun gözüyle bakmadigim için bugün eşim böyle konuşunca acaba mi demekten de alamadım kendimi

E o zaman sorun yok bence. Sanatsal yönünüz kuvvetlidir veya dekoratif nesnelere ilginiz vardır. Çok güzel tablolar çizebilir, güzel bir kurguyla kitap yazabilir, iç mimar gibi ev döşeyebilir hatta film senaryosu bile oluşturabilirsiniz. Demek ki sizin bu yöne eğiliminiz var. Ben yerinizde olsam bunu yetenek olarak değerlendirir, geliştirmeye ve bu yönümü söylediğim örnekler gibi somut bir şeye dönüştürmeye çalışırdım :)

E o zaman sorun yok bence. Sanatsal yönünüz kuvvetlidir veya dekoratif nesnelere ilginiz vardır. Çok güzel tablolar çizebilir, güzel bir kurguyla kitap yazabilir, iç mimar gibi ev döşeyebilir hatta film senaryosu bile oluşturabilirsiniz. Demek ki sizin bu yöne eğiliminiz var. Ben yerinizde olsam bunu yetenek olarak değerlendirir, geliştirmeye ve bu yönümü söylediğim örnekler gibi somut bir şeye dönüştürmeye çalışırdım :)
Aaa bak sanatsal yönüm gerçekten vardı.
Dediklerinizin hepsini olmasada (tablo çizmek ) kara kalem çalışması yaptım, takdir de gördüm zamaninda.
Ama maalesef devamını getiremedim.
Arkeolog olmak istiyordum küçükken, belki de bu yüzden çok inceliyorum.

bunun problem olabildiğini okuyunca anladım çünkü benim de hayatımın bir parçası, kimse de böyle yapıyorsun demedi. konu bana farkındalık kattı.
Bana da eşim deyince açıkçası farkına vardım astro ya.
Çok gereksiz buldu :)
Nesnelere karşı çok ilgiliyim.
Tarihi yerleri gezerken bile değişik bir bakış açısı ile geziyorum.
Duvarlardaki mirc izlerine dokunup acaba bunu kim yaptı, neler hissetti, nasıl biriydi vs vs diye düşünmeye başlıyorum.
Eski hali nasildi acaba diye kafamda bir görüntü tasarlıyorum.

Bana da eşim deyince açıkçası farkına vardım astro ya.
Çok gereksiz buldu :)
Nesnelere karşı çok ilgiliyim.
Tarihi yerleri gezerken bile değişik bir bakış açısı ile geziyorum.
Duvarlardaki mirc izlerine dokunup acaba bunu kim yaptı, neler hissetti, nasıl biriydi vs vs diye düşünmeye başlıyorum.
Eski hali nasildi acaba diye kafamda bir görüntü tasarlıyorum.

yaa evet günlük hayatta ne kadar pratiksem film/dizi izlerken o kadar detaylara iniyorum :)
misal avrupa dizisi, eski tarihler, bir şato var. oradaki bir vazoyu görünce acaba o vazo cidden o şatoda o dönemde var mıydı diyorum. yada bir tablo gerçekten asılı mıydı bilmek istiyorum, asılıysa kim çizmiş vs vs merak ediyorum.

Bence daha cok algida secicilik bu, gözüne bunlar hoş geliyosa onlari algiliyo zihnin önce

yaa evet günlük hayatta ne kadar pratiksem film/dizi izlerken o kadar detaylara iniyorum :)
misal avrupa dizisi, eski tarihler, bir şato var. oradaki bir vazoyu görünce acaba o vazo cidden o şatoda o dönemde var mıydı diyorum. yada bir tablo gerçekten asılı mıydı bilmek istiyorum, asılıysa kim çizmiş vs vs merak ediyorum.
Peki o vazoya şimdi ne oldu diye de dusunuyor musun :))

Back
X